HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, October 1, 2011

Sampainya di Langkawi.

Assalamualaikum ^^

akhirnya. sampai juga ke tanah Mahsuri bumi kelahiran dahku (Langkawi)! bhahaha, bajet macam merantau ke negeri China la pulak.

padahal dok Kolompo je pun. "Langkawi dengan Kolompo dah macam kangkang lembu tokwan ja, kentut pun dengar" kata emak masa mula mula datang UIA nangis hingus hingus taknak jauh dari emak dan adik adik. derita.

anak perantau. macam ni la. bas, kapal terbang, feri tu dah macam gang dah. kalau dorang tu hidup, siap boleh main tepuk tepuk bahu dah. muntah, mabuk tu dah tak ada dah dalam kamus hidup yuyu zulaikha ni. hebakk kan. 

seminggu sebelum balik, dah tulis berkajang kajang dah natang hape yang bakal yuyu buat sebulan di sana. siap dah selit kat kepala hotak dah. tak nak lupa. takut masa membazir macam tu saja. tak mo tak mo. tak suka.

dan antara aktiviti yang bakalbuat itu adalah seperti berikut :

lesen kereta
psst. ni kena cakap seloww seloww. bapak malu umur 22 baru nak amik lesen kereta. dah la baru nak amik lesen, BARU pulak nak belajar. sebab ingat kawen nanti nak kawen dengan anak tokey balak. senang dia cari driver je.

tapi atas desakan dan tuntutan sebagai pelajar ada praktikal, emak malas nak menyusahkan rohani dan jasmani bangun pagi pagi semata mata nak hantar anak berusia 22 tahun pergi praktikal. nak tak nak, mak terpaksa paksa sekeras kerasnya suruh yuyu amik lesen kereta sendiri.

masak masak
ni pebret yuyu. balik ni, tak sempat tepek bontot kat rumah, kalau boleh terus nak ke kedai, beli semua bahan untuk memasak. sebulan di rumah, nak praktis habis habis untuk Minah Gebu. nak kasi lawan Pok Cik Mat Gebu.

asik dia je yang buat entru pasal masak ni. lepas ni yuyu pulak. 

adik sebagai sahabat
err. macam seorang loser saja. mana bff sejak kecik yang selalu main pondok pondok? yang selalu kayuh basikal sampai ada yang jatuh bendang masa nak ke sekolah dulu dulu? mana kawan akrab yang selalu tulis kat buku biodata dulu?

hmm. semua berikut dah kawen. siap tengah sarat mengandung. kalau dulu balik saja dari kampus, terus menuju jalan yang lurus ke rumah bff. ajak borak makan kuaci. tapi sekarang takkan nak cari bff lagi kan. mana dia nak layan suami, perut lagi. tak leh jadi.

maka adik lah sumber penganti bff sekarang ni. err. boleh main Jutaria.

sebulan cuti semester bukan lama mana sangat pun, makan sampai terlentang sikit, tepek bijik mata kat depan laptop je, kumpul mimpi indah, tengok tengok esok dah nak balik. memang semua tu tak rasa lama mana pun. tak best.

dah dah. perlu mandi.

terima kasih sudi baca :)

73 comments:

  1. bsarnya kangkang lembu tokwan.... hahaha

    ReplyDelete
  2. wahh Yuyu dah sampai kampung halaman yer.. nak kirim cokelat kisses dari Langkawi blh?hee :D

    ReplyDelete
  3. heeee
    home sweet home cyg!
    hehehe
    wahh..dh smp dh ye...
    hee..UIA mang cuti eh skrg yuyu
    heheh
    selamt ber KERETA
    da melayan adik dengan penuh suke atii
    hihihi

    eh lupe..selamat memantopan ilmu dapur..heeee

    ReplyDelete
  4. dear Yuyu.
    selamat bercuti dear..

    ha. part lesen keta tu mmg kena cakap selow2 ye.. (maluuu)

    ReplyDelete
  5. wah..yuyu dah balik kampung. cuti sebulan ek? kejap je rasa sebulan tu. anyway, blaja bawa kete tu elok2. jangan panik. hehe.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  6. yuyu, mari la datang perlis. photoshoot sini. nak nak?

    ReplyDelete
  7. best nyer dah boleh balik langkawi... =)

    ReplyDelete
  8. wah, cuti sakan lah kak yuyu nie..anyway, inna harap kak yuyu cepat2 la lulus ujian memandu k..lepas tu boleh dah memandu dgn senang hatinya tanpa fikir nak harapkan org lain utk drive kita ke sana ke mari...

    ReplyDelete
  9. Jangan lupe belikan ole ole dr langkawi untuk munaa ye kak yuyu :)

    ReplyDelete
  10. yuyu asal lagkawi kew..kg mna tuu?? bole singgah.hahhahaha

    ReplyDelete
  11. Bila nak masak tempe nih...huhu

    ReplyDelete
  12. yuyu,nak kirim cekelet daim boleh? mengidamm ahh :'>

    ReplyDelete
  13. ohh yuyu belajar kt uia. baru tw. hehe.
    bestnye dah cuti sem. lagi2 rumah kat langkawi. mesti lagi best. hehe.

    ReplyDelete
  14. CIK YUYU ORG LGKAWI?KT NA 2?SAME2 LAH.HEHEHEH

    ReplyDelete
  15. wah dh smpi sana ye kaka yuyu? yeayy nnt mesti byk entry2 dari kaka yuyu! ai loikeeee :D

    ReplyDelete
  16. alahai dik yuyu.. ade org da umur patploh pon tak amik2 lesen uhu. slmt belajo kete. semoga dpt lesen.. eheh..

    ReplyDelete
  17. ha setuju sangat !

    nak gi buat list sekarang nih jugak lah! hahaha

    kbai

    ReplyDelete
  18. nah,budak lagi populer dr yuyu....
    http://www.lyssasecret.com/
    siap msuk remaja lg.....apa klebihn yuyu??? knp org anggp yuyu populr????.....yg si lyssa tu relex ja,xbngga pun.....huhu

    ReplyDelete
  19. yuyu balik kedah???? boleh la singgah umah sy nnti.....tp bkn kt lgkwi la....kt gurun....hehe....yuyu,nk adiah dr lgkwi......saiz kita lbih kurg ja,yuyu beli tsht ja la bg sy....thnks,,,,,,hehehehe

    ReplyDelete
  20. goodluck amik lesen keta!
    fuzzy dapat lesen umo 21..
    owg laen after sebulan je dah dapat lesen..
    fuzzy pulak 2 tahun baru nak pegang cium lesen P tuh..
    huhu...fobia tgk abang JPJ duk sebelah mase test..

    ReplyDelete
  21. ohoho,,, amik lah lesen kereta untuk kesejahteraan bersama...

    ReplyDelete
  22. relaxx la yuyu .. linda pun tak ada license lagi . sama lahh kita . tapi linda baru 19 taun . hahaha :D

    ReplyDelete
  23. hehehe..sama la saya pun baru nak amik lesen..padahal umo da 22 suppose ade je yg da patut amik lesen...

    ReplyDelete
  24. wah..bez la kak yuyu dah start cuti..

    ReplyDelete
  25. sekentut lembu sekankang kera?..

    peribahasa yang bagus.haha

    ReplyDelete
  26. yeayyyy da smp langkawi..nk cekelat lapan..hehehe

    ReplyDelete
  27. wah...kim cekelat boleh..hehe

    ReplyDelete
  28. taknak buang masa tapi rasanya macam buang masa dirumah. hehe

    ReplyDelete
  29. sy pun dh last paper hari ni..dn bersiap sedia nk bercuti slma 5bulan..pk pk nk buat apa..nk p skondeng keje

    ReplyDelete
  30. selamat bercuti, beramek lesen, ber-masak2 & BER-JUTARIA!!! HAHAHAAHA

    ReplyDelete
  31. selamat memasak yuyu!!! masa utk practice jd suri rumah..hihi

    ReplyDelete
  32. selamat kembali ke pulau cepat gak kawan2 yuyu kawin yer

    ReplyDelete
  33. hho ingtkn i sorg jer yg amek lsen lmbt
    kak yuyu pn sma

    ReplyDelete
  34. Jutaria?? lama tak main...dem...

    selamat bercuti dak kecik..

    ReplyDelete
  35. Sebulan sekejap je kan cuti semester, tapi kalau kampus kemain rasa lama. sama la kita yuyu. :D

    ReplyDelete
  36. knape x g mgu dpn? leh jmpa klu g mgu dpn.. hmm

    ReplyDelete
  37. gud luck mbil lesen..dh pass nnti boleh drag race sama2.haha

    ReplyDelete
  38. salam yuyu...selamat bercuti yer...:)

    ReplyDelete
  39. syss . dok langkawi kat mana ? (:

    ReplyDelete
  40. Langkawi dan kedawang mencatat kenangan 10 tahun lalu. Emmm.

    ReplyDelete
  41. kang kita drift sesama nahhh,haha

    ReplyDelete
  42. hah ! betol tekaan sy dulu...kak yuyu nie mmg budak UIA :P .

    enciksyazwanpunyablok.blogspot.com

    ReplyDelete
  43. Selamat bercuti ye Yuyu, makan banyak2 kasi besar sikit badan tu :P

    ReplyDelete
  44. Selamat bercuti ye Yuyu, makan banyak2 kasi besar sikit badan tu :P

    ReplyDelete
  45. bestnya dpt balik kampung..

    dpt makan makanan kecintaan perut yuyu kan?..

    ReplyDelete
  46. seronoknya dah cuti..happy holiday kak yuyu!

    ReplyDelete
  47. nak bela lembu tokwan laa..dia punya langkah memang besaq woo..hehe;P

    ReplyDelete
  48. yuyu orang langkawi ker. bestnya. akak baru jer bercuti kat langkawi ngan family. sekarang dah rasa rindu nak g lagi

    ReplyDelete
  49. kirin ole-ole dari langkawi noh..
    cik nak gamat ke..
    kain2 batik ke..
    hehe..


    http://khairulakmalazman.blogspot.com/2011/10/bila-dah-famous.html
    entry for yuyu!

    ReplyDelete
  50. http://khairulakmalazman.blogspot.com/2011/10/bila-dah-famous.html

    entry for yuyu!

    ReplyDelete
  51. seghupalah kita yuyu..Kalau bukan dek kerana praktikal, agaknya sampai ke sudah tak ambil lesen..heheh..

    ReplyDelete
  52. mst tengah seronok sgt ni kan..:)

    ReplyDelete
  53. mai la rumah yuyu.dekat ja. kentut pun dengaq. hehe

    ReplyDelete
  54. cik yuyu..tq beb..singgah my blog..
    u paling rmai follower girl jadikan role model blogger aw
    tahniah!

    ReplyDelete
  55. cik yuyu..tq beb..singgah my blog..
    u paling rmai follower girl jadikan role model blogger aw
    tahniah!

    ReplyDelete
  56. selamat la yuyu mengambik lesen ye,.chaiyok3,.hehe,.

    ReplyDelete
  57. yuyuut..!!! tunggu efa kat langkawi~~ weeee.. :D

    selamat bercuti wahai yuYut cayanggg!! <3 :)

    ReplyDelete
  58. wahhhh. best nye dah de kat langkawi. hometown yuyu kannn. rinduuu nak pegi sana..

    ReplyDelete
  59. BANYAKNYA PLAN KAK YUYU UNTUK CUTI NI :D

    ReplyDelete
  60. AMBIK LESEN TU AGAK TAK BESTLAH T_T TAKUTTT

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)