HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, October 22, 2011

Picnic bersama keluarga di Lubuk Semilang | Entry Bergambar

Assalamualaikum ^^

menghabiskan hujung minggu dengan berkelah bersama famili merupakan cadangan paling kudus buat wanita awal dewasa seperti Yuyu Zulaikha. ya. akur. dah 22 tahun. dah tak boleh nak bajet 12 tahun kalau kerut sikit, kedut nampak lebih.

Lubuk Semilang. tulis dengan pen hitam pekat pekat kat diari. "hari ni, aku picnic kat Lubuk Semilang dengan emak, adik dan segerombolan kanak kanak. happy. lep lep "

seperti tersemat hebakk kat kepala hotak, Lubuk Semilang wajiblah belungguk manusia datang di hujung minggu. tapi, nasiblah bukan cuti umum, kalau tak, silalah parking kereta lebih sekilometer jauh dari destinasi nak di tuju. wajib sesak.

kan dah kata. haruslah manusia pilih Lubuk Semilang untuk mandi mandi dengan keluarga. oh. lupa. awek juga. -.-'

manusia yang memain peranan untuk piknik kali ini adalah emak yang memegang tugas pemandu, adik merangkap menteri hal ehwal beg, sepupu sepapat kecik kecik sebagai ahlijawatan kuasa yang menceriakan suasana. dan Yuyu Zulaikha. manusia yang di tugaskan menhabiskan makanan. 

suka i.

yang teruja nak mandi di sini bukan sebab air sejuk. setakat air sejuk, cedok air dalam peti sejuk pun boleh. tapi sebab tempatnya kemain cantik. wa yang ganas pun jiwang tengok tempat cenggini. macam nak bawa balak wa dating sini. 

memang ramai la di sana. masa kami parking pun, ramai lagi yang nak parking. dengan kejinya perangai ni, cepat cepat yuyu cop kawasan untuk menjadi kawasan penjajahan yang orang lain tak boleh share langsung. hakhak. 

wajiblah tangkap gambar dengan muka kudus suci murni dengan harapan nak tepek kat belog.

mereka antara manusia paling eksaited dalam air selepas yuyu. pelis percaya lah! yuyu lebih teruk dari dorang dalam gambar ni.

ha! amik ni. baru lepas main selam selam dengan budak budak ni. hoi. best weh. 

bukti lagi.    #adikmestimarah

eksaited sampai terencat muka. cis. adik memang tak reti nak tangkap gambar yuyu masa tengah cun.

tapi sayang sangat. baru nak teruskan babak lupa diri dalam air lama lama. tapi sempat mandi dalam satu jam saja. makan makan pun dalam air. mungkin Lubuk Semilang pun tak mengundang pompuan kurang sopan ke sana. 


tengok tengok langit, dah mendung terok sangat. haish. waktu ni la. emak pulak bebel bebel suruh kemas kemas barang, hujan kemain ligat nak turun. cekelat, cekodok yang yuyu bawa, gagah makan dalam kereta saja. hmm. tak syok. :'(

nak balik saja, rasa macam sayangnya nak langkah laju laju. kalau bleh nak mengesot saja, agar lambat sampai kat kereta emak. bukan senang nak datang piknik bagai. selalu pun keluar makan malam. muak.

apa pun, yuyu harus menobatkan piknik kali ni, antara piknik yang syok. sebab musabab, seperti yang selalu, yuyu tak terbatas untuk jadi lupa diri dalam air. menjadi 12tahun tanpa arahan. otometik eksaited bila dalam air ni. haish.

p/s : jemput jemput la ke Lubuk Semilang bila dah di Langkawi.

terima kasih sudi baca :)

82 comments:

  1. nak pegi, nanti kalo kite pegi sane... kak yuyu jemput tau.. hahaha.. :D

    ReplyDelete
  2. yuyu ni org langkawi rupenye..huhu...
    rindunya lubuk semilang...dekat dgn rumah..tapi dah lame xpi sebab ingat ayaq dah xdak

    ReplyDelete
  3. syokkkk gilo . lame dah tak mandi sungai neh .

    ReplyDelete
  4. bestnye pegi picnik. dAH LAME TAK PEGI.

    ReplyDelete
  5. dah dekat 4 tahun tak picnic...T__T

    Laki tak suka pulak!! payah laa.. huhu

    ReplyDelete
  6. bestnye leh picnic ramai2 ngan family,,,,,,

    ReplyDelete
  7. hayoooooooo
    bessshhhnye yuyu
    mimi dh lame x piknikk



    p/s: cm pestime nmpak muke yuyu x make up
    heehehe..

    ReplyDelete
  8. yuyu..
    bestnya jadi org langkawi ehh..
    byk tmpat best..

    ReplyDelete
  9. siyes muke yuyu comel gila mcm budak2:) hahah

    ReplyDelete
  10. dah lame x g picnik...rindu pulak saat tu, huhu~

    ReplyDelete
  11. eh eh.. ada kanak2 12thun yg c0mel tgh main air..

    ReplyDelete
  12. tak dapat membezakan yuyu dan kanak-kanak..

    ReplyDelete
  13. teringat plak time pegi berpicnic kat waterfall awal bulan haritu. huhuu~
    best kan berpicnic.
    seriously kalo dah jumpa air tu, orang tua pun boleh jadi kanak2.
    tapi yuyu still muda la.
    awal dewasa pun muda jugak. hehee~ ;)

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. kt lubuk semilang mmg bes...telaga tjuh pun bes jgak >__<

    ReplyDelete
  15. wah..mesti best kan yuyu?? akak sungguh jeles sbb hari ni duk umah je..adeh T_T

    ReplyDelete
  16. mengesot-ngesot pegi kereta nnt jd suster ngesot baru tahu! hehe

    ReplyDelete
  17. untunglaa tinggal kt langkawi.. byk tmpt best. tmpt piknik kat johor pon lau nak pi jauh-jauh. wuuuu T_T
    p/s:comel la kakyuyu mcm bdk2. maybe 2years ag bile syaa pon 22years old mcm kakyuyu jgk. kecik, comel je walaupun umo da byk. huhu ~

    ReplyDelete
  18. hamboih! bukan kemain..dari 22..jadi...22/2.....
    njoynyee yuyu :)

    ReplyDelete
  19. dah lame gile tak g picnic . lahh kak yuyu orang langkawi rupanya . i thought KL . hihi

    ReplyDelete
  20. best la kak yuyu dapat mandi-manda, heee :D

    ReplyDelete
  21. kak yuyu cantik dan comel.
    anyway, mmg nmpak seronok kat sana. dah lama tak mandi mcm tuh. heee

    ReplyDelete
  22. haha..satu jam je mne cukup yuyu..kaka kalau pergi mandi-mandi satu jam je malamnye nanti mesti tido xlena..hehe :p

    ReplyDelete
  23. masa inna g langkawi dulu, xtahu pun ada tmpt mcm nie kat sana...hehe!

    ReplyDelete
  24. alahaiii cumeynye yuyu. kecik molek sama saiz ngn adek2. weheeee XD

    yuyu,kite pun pg picnic jugop.hehe.terpengaruh ngn yuyu la nih -.-"

    http://puluntaip.blogspot.com/2011/10/mandi-manda-di-batu-hampar.html

    ReplyDelete
  25. hehe..cantek! len kali mai dtg photoshoot je..br best..hihi

    ReplyDelete
  26. seronoknye , tempat pun cantik jee >__<

    ReplyDelete
  27. @sarah hanafiah heheh.. datang la langkawi ^^ mmg best pun :P

    ReplyDelete
  28. @Niza Romli hahahha... paksa laki!!! haishh! kena pergii juga.. mana tau datang sweet moment nnt dengan suami :P

    ReplyDelete
  29. @nick izzatie best sangat sangat teringin nak pergi lagi.. hmm

    ReplyDelete
  30. @oniehahah.. tok sah mai la kalau cam tu :P

    ReplyDelete
  31. @LIYANA MASTURA uwarghhh T_T bila orang nak cakap muka yuyu dewasa ni..

    ReplyDelete
  32. @✿ pink velvet ✿ sobbsobb.. yuyu pun rinduuu.. sebab tu ajak :P

    ReplyDelete
  33. @A.I.N.S.Y.A.H hahah.. budak tu la yang tak sedar diri dalam air tu :P

    ReplyDelete
  34. @Nini Mohd heheh.. betull! saya suka datang dengan famili dari datang dengan kawan.. hmm

    ReplyDelete
  35. @atiEn_gula-gula mula nak g telaga tujuh... tapi, macam dah nak hujan je kat sana.. huhu

    ReplyDelete
  36. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty hahaha.. ape tuu?? suster ngesot??? macam ngeri je ^^

    ReplyDelete
  37. @.cik syana. hahahah.. sebab akak kecik kottt ^^ tak nampak la tua :P

    ReplyDelete
  38. @gdsbnga hahaha.. orang langkawi sejati la... study je kl ^^

    ReplyDelete
  39. eh, tu ke kak yuyu..? comelnye..

    eh, bestnye pergi picnic.. dah lama era tak berpicnic ngan keluarga.. hehehe

    ReplyDelete
  40. arghhh.. jeles . jeles . nak mandii jugakk ! Grr . Tak ajak puns ;'(

    ReplyDelete
  41. cik bunny sempat gi makam mahsuri je...huaaa =.=

    ReplyDelete
  42. aik...org langkawi kah??haha


    tah2 sedare aku ape ni..haha..

    *larikkkkkkkkk..:P

    ReplyDelete
  43. bestnya berkelah yuyu . nak juga :) heee

    ReplyDelete
  44. alahai..lg cantik tanpa make up la kak yuyu ! ayuuuu je.. ^__^

    ReplyDelete
  45. yang mana budak, yang mana yuyu ni? haha

    ReplyDelete
  46. last time mai picnic kat sini tahun lepas.. memang BEST :)

    ReplyDelete
  47. x de harapan dh nk p lgkawi,tambang feri mahal!!!!

    ReplyDelete
  48. COMEL KAK YUYU TAK PAKAI MAKE UP LANGSUNG ;D

    ReplyDelete
  49. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalama tak mandi mandak !!!

    titewww nak g sunway lagun cuti sem nih . oyehh ! ;D

    ReplyDelete
  50. suka baca cerita yuyu... tapi belum pandai create blog sebelum ni... jadi silent reader ajer... sekarang dah ada blog...

    Gor-geous Aerobic

    ReplyDelete
  51. toksah mai lagu mana,ayaq teqejun dengan onie umpama aur dan tebing,mak aiiiiii,peribahasa tak ley bla,haha :P

    ReplyDelete
  52. yuyu lagi cantik kot kalau tak pakai make up. serius. pasni takmoh mekap banyak2 ye ;)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)