HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, October 30, 2011

Bangun pagi, gosok hati. hmm. sabar.

Assalamualaikum ^^

Selamat pagi budak budak busuk tak mandi lagi! hikhik. 

pagi pagi ni, bersambil makan cekodok ikan bilis, hirup hirup teh hijau rasa macam indah nya pagi ni. semangat sungguh nak taip entry baru. check pulak fesbuk yuyu. godek habis segala celah bedah kot kot ada yang penting.

Tumblr_lkjjlhyqdx1qe52v7o1_500_large

ada personal message dari seorang blogger
"yuyu, ada orang cakap buruk pasal blog yuyu. bukan nak jadi batu api, tapi sebab saya rasa dia salah anggap dengan yuyu dan blogger personal blog yang lain. harap sabar ye. ini link nya........... "

dengan kiraan tak sampai 3saat, yuyu laju laju kelik link. rasa macam jasmani dan rohani mula tak bersedia nak terima kenyataan tragis ini! fikiran berkecamuk! hati gundah gulana! Oh Tuhan! berikanlah aku kekuatan!

-.-' apesal macam teruk sangat. padahal rilek je sambil sumbat sumbat cekodok dua tiga ketol.

scan habis entry tersebut. betul la. beliau sudah sangat sangat terpesong akal nya akan blogger yang mengetengahkan tentang  kehidupan peribadi! *hmm. rumitnya ayat aku*

air mata rasa macam mengada ngada nak jatuh. jadah. harus berfikiran positif demi tak nak hasilkan urat urat tensi. mungkin beliau tak tahu apa tujuan Yuyu dan blogger lain menulis bab kehidupan peribadi, tapi bukan mengenai fakta dan informasi terkini. 

nak tahu apa yang beliau maki? hmm. tunggu next entry. sebab sekarang tengah sibuk nak basuh baju sebakol. dasar adik adik ada kakak ohsem macam yuyu. tau tidur saja. basuh baju tak nak. hakhak.

terima kasih sudi baca :)

62 comments:

  1. macam2 . jelez lettew kot . hik3 .
    sabar yer sis yuyu omey ♥

    ReplyDelete
  2. sabar lah ye kak yuyu.. biasalah tu~ senyum sikit (^_____^) lebar-lebar tau!.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Cik Nisa : entah dah.. dah tegur :)

    era kecik : hehehe.. takpe.. tak teruk lagi.. pernah kena lagi teruk :)

    ReplyDelete
  4. yuyuk, kesian naa kena basuh baju... kat sarawak, plop, asik ujan je. gram betol.

    ReplyDelete
  5. sabow jerk la.biase la orang kalau dah teda kerja sangat..

    ReplyDelete
  6. bersabar yea cik yuyu..ok tak sabar nak bce next entry...

    ReplyDelete
  7. sabar ehh kak yuyu. mungkin dia jeles kot. be Tough :D

    ReplyDelete
  8. sabar yuyu. xsabar plak nk tgu next entry nie >.<

    ReplyDelete
  9. biasa lah tu , manusia skrg suka mnjatuhkan org lain kann . yang xsuka yuyu tu bebebeberapa je . yang suka tu bebebebelambaklambak , hehe :P
    be patient .. 'suka entry yuyu '

    ReplyDelete
  10. maya lisa : heheh.. kat sarawak?? jauhnyaa!

    ReplyDelete
  11. princess : sabar je.. mungkin salah anggap :)

    aleya : ye sayanggg :) tengah sabar lagi :)

    ReplyDelete
  12. chill yuyu , maybe dia jeles dengan life yuyu yang best kot .

    to be honest , kalau peribadi macam gaduh dengan BF lah , bapak buat perangai itu haruslah tak best . sebab macam bukak pekung di dada. tapi kalau actvty yang best and comel2 , sure orang suka baca

    apa2 pun blog yuyu best and kalau bukak lappy mmg akan bukak blog yuyu. siap ingat link tau 0_0 keep wrttng =)

    ReplyDelete
  13. dydy : hehehe.. entah nak tulis ke tak :P

    ana : salah anggap je kot.. hmmm :'(

    nyka :dah komen, tapi tk reply.. hmm

    noorol : heheh.. lambat kot ^^ banyak keje ;p

    ReplyDelete
  14. sabar yuyu,
    anggap saja situasi begini sebagai ujian Allah dan membuatkan diri rasa bersemangat untuk teruskan berblog, bukannya frust.Cuba bayangkan, bukan senang dapat hater camni. Think positive & be professional =)

    ReplyDelete
  15. sabor je lha,yg dia tu nk ckp buruk psl blog yuyu pehal? takde hidup sndiri ke? SH** pnye org!

    ReplyDelete
  16. sod ba ro...byk2 istighfar, doakan yg baik2 utk org yg mengata kita tu...fikiran mesti sentiasa positif...hehe akak baru balik dgr Ceramah Kesihatan Mental

    ReplyDelete
  17. tak suka la orang yang buat yuyu sedih.. Um, eza tumpang sedih sekali.. :(

    ReplyDelete
  18. biase la tu yuyu,
    orang tak puas hati dgn kejayaan yuyu
    biarkan,
    mulut orang kita tak boleh tutup =)
    sabar dan senyum selalu..

    ReplyDelete
  19. Sabar je la kak..die dengki la tu. Tak sbr pulak nak tau ape yg die tulis pasal blog akk..hehe

    ReplyDelete
  20. yuyu mungkin pada dy berblog ni untuk informasi je. btw hak kita lah kan yuyu.jgn rasa down disebabkan tuh. biar dy ckp cam tuh tapi yuyu ada 12165k org yg sokong yuyu.

    ReplyDelete
  21. eh, blog saya pun berceritakan perihal beribadi apa. aik, itu pun mau maki-maki. hak individu la nak buat apa pun. tak apa, ikut suka dia la kan yuyu? hehe. chill tau :)

    ReplyDelete
  22. biasele mnusie tk ley tgok org lebey siket.. k.yuyu b strong k.. ignore je org cmtu.. smile k.yuyu ;)

    ReplyDelete
  23. daaaa ko nape lak ni. sile bertabah

    ReplyDelete
  24. Hhuhuu :/ ada jugak ke yg jelss

    ReplyDelete
  25. haih sukehati je nak kate bukan bukan. hati busuk kite jgn layan. die ade sakit emosi tu.

    ReplyDelete
  26. kak yuyu listen,
    " Orang yg dengki kat org lain sbnrya adalah org yg ada masalah "
    jadi watpe nak pening kepala kat org yg ada masalah. akk yuyu, be strong! saranghaeyo!

    ReplyDelete
  27. tak sabar nak bace ayat dia sound sis tu . ignore jeeee kayy :)

    ReplyDelete
  28. Sabar ye Yuyuu :) Papepun berlaku , belog Yuyu tetap ohsem :)

    ReplyDelete
  29. Yuyuuuuuu, First time komen dekat blog yuyu. Nyway, chill ok. Haters memang sentiasa ada. Selalunya, orang yg mengutuk tu cuma cemburu sebab tak dapat jadi Yuyu and life yuyu yang best. Yuyu ramai lagi geng iaitu blogger blogger yg sering update pasal life instead of facts and current issues. I am one of those yg update pasal life je :) Chill ok!

    ReplyDelete
  30. dia tak faham dunia blogger sebenarnye..kt tulis kat blog utk luahan hati..sabar ye yuyu..teruskn buat blog ye..

    ReplyDelete
  31. sabar ye kak..
    memang ramai dah owang macam tu sekarang nie..

    ReplyDelete
  32. ramainya yg dengki kat yuyu.haishhh sabar jelah.

    ReplyDelete
  33. alamak!! jangan salah paham ^^ dia tak benci yuyu,. dia cuma pandang rendah dengan blogger macam yuyu je :)

    ReplyDelete
  34. sbar la yuyu
    dugaan tue semua
    keep blogging
    peduli ap ckp org
    ^^
    eh thanx letak blog NT utk blog pilihan
    wink wink ^^

    ReplyDelete
  35. sape yg pndang rendah 2..
    kene sesiku ngn kay ni..hehe

    ReplyDelete
  36. yuyu,share yee..alaa padahal blog ni bebas kot..kita nk citer pepun..tak suka tak plu singgahlaa kn.da blog kita takkn nk citer pasal jiran mak temah lak an..

    ReplyDelete
  37. kak yuyu.. sabar ok, cool jea. kita tgk entry kak yuyu lps ni.. mcm mana org tu boleh ckp bukan2 psl kak yuyu..hmmm

    ReplyDelete
  38. Done follow u dear , muka retiss la...mcm familiar sangat..kat mana ek jumpe ? heehehe...



    btw, aish sapa la nak buruk2 kan yuyu nie ?

    ReplyDelete
  39. cepat2 g basuh baju sebakolll,.aiyakkk,.lamenye yuyu basuh baju,.haha,.

    ReplyDelete
  40. buat tak tahu je.orang macam 2,dia ingat apa yg dia buat je betul.org lain semua salah.biarkan dia dgn dunia dia sendiri eh.hehe :P

    ReplyDelete
  41. sape ek org tu yuyu? ta sabar nak tggu entry seterusnya. nak tahu ape dy maki yuyu!

    ReplyDelete
  42. kak yuyu, sabarlah. dalam hidup ni memang ada jea yang tak puas hati dengan kita okay. kadang-kadang orang tak boleh tengok kita senang hihi :)

    ReplyDelete
  43. setuju dengan ayat kat tumblr tu.. sabar je larh yuyu yek... =)

    ReplyDelete
  44. assalamualaikum yuyu...sabar jer la yer...:)

    ReplyDelete
  45. Dont be sad kak :) dia jealous letteww haha , ramai lg yg support akak ! :)

    ReplyDelete
  46. ORG SELALU TAK PUAS HATI BILA TENGOK ORG LAIN KAT ATAS SIKIT.SABAUU JELAH

    ReplyDelete
  47. ala...x dapek jumpe yuyu at langkawi..bru balik smlm..pada hari ahad 30 oktober ...wa..sedey2..tapi yuyu bnyk2 sod bara'a ye..yuyu kne tabah!

    ReplyDelete
  48. sabar je la ea
    besalah ada org jelez dgn kejayaan org lain..hope yuyu ta give up nak beloging lagi pasnie ;)

    ReplyDelete
  49. adat laa tuu...
    ade org suke n ade org xsuke..
    bukan senang nk PUASKAN hati sume org...hehe

    sabar ye yuyu :))





    Efa Nur :)

    ReplyDelete
  50. takde pon entry akak sal ni..hihihi...sabo jelah,orang ni slalu je pikir bukan2...pelik sunggoh

    ReplyDelete
  51. mereka tu pencabar yuyu.

    *take it positively

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)