HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, September 6, 2011

Kenapa Ramai Sangat Dah Tak Semangat Nak Berbelog Ni?

Assalamualaikum ^^

dulu dulu ( awal tahun hingga bulan 5), kalau check saja dashbord, satu minit, dah mesti berpusu pusu entry baru sedia untuk tatapan bijik mata. dah siap boleh tadah air untuk di minum, penat blogwalking dari pagi bawa ke pagi. tengok blogger semua bersemangat waja.

tapi sekarang (bulan lepas & bulan ni) ?

semalam yuyu tunggu hampir setengah jam, baru terjojol satu entry baru. lepas tu, selalunya, akan akan entry tengah tengah pagi buta. sekarang, nak cari memang dah susah la. bangun pagi, check dashboard, baru ada tujuh entry baru. tujuh. bukan tujuh puluh atau atleast tujuhbelas macam dulu.

sampai banyak pulak blogger buat entry ramai dah tak bersemangat. entry nak cari idea. entry dah malas berbelog dan entry nak tutup blog. pulak.

berbalik pada diri sendiri. kenapa sekarang dah malas nak berbelog bagai. padahal dulu, siap kena maki kononnya gila traffic. kejadah. waktu tengah syok taip entry kena maki pulak. okay okay. banyak faktor buat sekarang ni bukan masa ideal untuk bersemangat waja macam dulu.

sama la dengan orang ni. dah tak ada mood nak mesej dengan yuyu. dia tau melayan anak buah dia. sobbsob. yuyu kurang kasih sayang. *tetiba*


masa itu emas
memang masalah manusia yang utama adalah nak kendalikan masa. macam tu juga nak berbelog. sekali nak buat entry dah makan banyak masa. yuyu ni kalau awal yuyu berbelog, memang selalu taip entry, sebab tak ada masa kerah kepala otak dengan belajar. 

sekarang tak lagi. masa ni la nak study, masa ni la nak berbelog, masa ni la nak balas komen. masa ni juga la nak makan cekodok sampai terlentang. macam mana? 

persekitaran sekeliling
kalau tengok blogger lain dah tak bersemangat nak berbelog, macam mana diri sendiri nak bersemangat kan. kalau dulu tengok orang ramai pulun taip entry, rasa diri ni tak nak kalah. mesti la hatuk hantuk kepala kerah nak cari idea juga. 

bila sekarang tengok ramai yang dah tak ada mood nak taip entry, meskipun idea mencurah curah pun rasa macam lebih baik habiskan masa dengan makan tempe goreng cicah sambal kicap. sedap bhai!

musim
kalau musim raya macam ni, lagi la liat nak nampak entry baru. yuyu sendiri sibuk 26jam sehari habiskan kuih raya buatan sendiri. sibuk menketedarah lemang dengan kadar sungguh tinggi. rasa sayang sangat kalau tak habiskan masa sebulan raya dengan baik. -..-'

sibuk lagi pergi rumah terbuka, rumah tak terbuka, rumah tertutup buka sendiri pun sibuk juga. 


tapi bila pikir pikir balik, semua tu alasan saja. kalau nak buat sesuatu tu, mesti banyak je caranya. tapi kalau tak nak buat, banyk pula alasan nya. yuyu sendiri tak nak nafi, yuyu ni berbelog bila yuyu suka. kalau dulu, tengah mood nak berbelog, sanggup bangun pagi nak taip entry. tak nak miss tu.

sekarang pun suka juga nak berbelog, tapi banyak lagi yang yuyu kena buat. lebih penting. nuhhh! final exam start 12hb ni sampai 29hb. ha? mana lagi penting?

nak seru kepada seluruh blogger sekalian, jom lah bersemangat balik.susah pulak nak cari mood nak taip entry sekarang ni. adeh. padahal meraban kat fanpage boleh pulak kan. haish. jom jom taip entry 74871748971 sehari.

tapi tak tahu la korang perasan ke tak semua ni? ke yuyu je yang perasan? mustahil. sebab banyak buat entry macam ni dah.

apa pun, nak ucap terima kasih sangat kepada semua yang masih lagi sudi singgah belog yuyu. waluapun 8 hari yuyu tak update belog, purata yang singgah ke belog yuyu lebih dari 1000. terima kasih juga yang sudi baca entry lapuk yuyu. sobbsobb.

p/s : sambung kuis kuis kelumumur. bapak banyak T_T

terima kasih sudi baca :)

92 comments:

  1. maybe sekarang ne sume masih ngan mood raya kut.. maklumlah, raya kan sebulan.. hehehe

    ReplyDelete
  2. sis comeii..saya perasan..:)
    tggu lama gaklaa kalau nak tengok entry baru naik kat readinglist.

    ReplyDelete
  3. yuyu,i semangat lagi tau berbelog,hahahaha :D

    ReplyDelete
  4. hahaha..byk eyh kelumumur..gunalah syampoo buatan malaysia:)

    btw,memang sy pon pasan ramai da blogger yang MALAS nak berbelog sekarang..maybe busy?ntah..or dorang balik kampung,kat kampung xde line..bukak sem ni,pulun la dorang tu surahkan semua entry dalam blog..:)

    ReplyDelete
  5. ramai yang masih mabuk perjalanan pulang ke destinasi mencari rezeki..sebab tu tak ramai yang update blog....hehheeee

    ReplyDelete
  6. msh dlm mood beraya.. idea pun tarak.. hehe

    ReplyDelete
  7. yuyu... alep semangat jer tulis entry...

    orang laen taktau lah pulak... mungkin kekeringan idea kot... betul jugak tu...

    jemput singgah baca entry alep...

    TAKTIK BERKESAN UNTUK DAPATKAN DUIT RAYA...

    [klik nama alep yer...]

    ReplyDelete
  8. wah laki mase depan ke tue???

    kak yuyu jangan la pulak rase giveup berbelog yer~~

    ReplyDelete
  9. yuyu tak follow blog ahkak...kalau follow, konpom tersembul je entry baru kt dashboard list yuyu...hihiiii

    ReplyDelete
  10. same la yuyu..mood nak taip entry dah jatuh merudum..huhu..

    err..tu laki masa depan yuyu kan?:D

    ReplyDelete
  11. aah memang pon semua tak semangat..lagi-lagi dah nak start sem nih..*_* semua pon malas..

    ReplyDelete
  12. Aww Ain semangat berblog lagi! huhu. Mood raya dah habis dah...ye la, berapa rumah je yang boleh ain pergi open house kat Stoke-On-Trent ni! huhu.

    ReplyDelete
  13. hackers pon dah jarang update blog..sebab bz memanjang sekarang ni...pastu pindah umah baru dan xde internet..ini pon curi2 update kat opis..baru keje sini dah curi tulang..hehe

    ReplyDelete
  14. rasa cam malas..mood raya..tapi bila dah start menaip entry tu panjang berjela la pulak..hahaha..

    ReplyDelete
  15. hehehehe 2la skang macam dh ramai malas nk update entry.. bnyk benda lagi penting nk buatkan yuyu.. btw good luck for ur final exam.. even lmbt lagi tp nk ckp jgk.. :)

    ReplyDelete
  16. oshin ari2 bukak blog nih...tapi banyak sangat dlm kepala smpai x tau nak hapdet mana satu haha...leh tak macam tu..

    ReplyDelete
  17. masih mamai raya . xde idea..hehe

    ReplyDelete
  18. up n3 orang tak baca sob sob.. MALAS.. huhuhu

    ReplyDelete
  19. yuyu,myra bersemangat nk berblogging nie,
    pe kate yuyu follow myra pulak..
    hihihi..sudi-sudilah.

    http://lalalahidop.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. mood update...update...hehehe...nk up entri mcm yuyu ni blh tak??yuyu suka bg sy idea nk tulis psl yuyu kn...wakakakak :P

    ReplyDelete
  21. sebab mereka nie maybe trafik hunter dan money hunter kot..pastu dorang nak jadi mcm Yuyu tapi tak tergapai..dulu dorang ingat nak jadi blogger senang,dan sekarang maybe mereka rasa dan tau mcmana "senangnya" nak bangun..

    Entri Terhangat!! :
    Oh Kemaluan Wanita Dan Onani!!
    HOT!!Apa Kata Artis Kita Tentang Aurat!!

    ReplyDelete
  22. bak sini duit raya yuyu. hehehe ;p

    ReplyDelete
  23. yuyu..mood raya ada ag...tu yg sush nk pegang lappy time2 raya..ag pon cuti msa ada ag..huuu

    ReplyDelete
  24. kita pown rase mcm dah malas gak ouhh

    ReplyDelete
  25. kak yuyu
    selmt hri raya
    kak yuyu kurg kash syg
    meh fara bg
    haha :P

    ReplyDelete
  26. Waa.. Same ler, Kak Yuyu.. Jarang nak blogwalking sekarang.. Tak ramai yang update blog. Final exam nak dekat ler nie.. ;)

    ReplyDelete
  27. tula yuyu
    kite pon tgk dunia belog sepiiiii jek
    huhuhu
    x syok la kan..
    huhuhu
    yuyu!
    gud luck exam taw..study2! =]

    ReplyDelete
  28. betol tu, where's everyone???
    huhuhu
    good luck exam yuyu ^_^

    ReplyDelete
  29. Selamat Hari raya Yuyu.. yup betul tu.. akak pun dah terkena virus M (virus malas) hehehehe.. akan cuba gagahi diri utk membasmi virus M itu secepat mungkin =)

    ReplyDelete
  30. ntahlaa yuyu..nuru pon blurrr xde idea da uhuk9!~

    ReplyDelete
  31. entry dah nam hari tak update,dah tu acaner?

    ReplyDelete
  32. terkena tempias kemalasan jugak. -.-

    ReplyDelete
  33. semua orang tengah syok beraya lagi kooot

    ReplyDelete
  34. semangat pun perlu consistent...sama macam belajar..

    ReplyDelete
  35. bw ler ke blog kite,
    ooooookeyyy lerrr tewww~

    ReplyDelete
  36. betol2...aku pun macam malas nak naip entri baru tiap hari hehehhe..ntah la kenapa erk...wahh akhirnya terpampang jugak wajah yang ditungguh2 slama nie heheheh

    ReplyDelete
  37. masing2 tengah mood beraya..sbb tue takde mase nak update...
    Good luck utk final exam yuyu nanti ye..=)
    teruskn semangat berbloging..

    ReplyDelete
  38. muhahah....laki mase depan yuyu..>.<

    spek+tahi lalat

    rambut dah potong..kan?
    hehhe..tunjuk gak akhirnye..kehkeh

    ReplyDelete
  39. blogger2 nie sibuk kutip duit raya kot

    ReplyDelete
  40. hehe..salam aidilfitri yuyu:)

    good luck for ur final exam~~

    ReplyDelete
  41. yuyu, kalau lelaki ade mole bawah mulut, manis je. tapi anak mak lebih. hehehe. gurau je. gud luck final budak kecik~

    ReplyDelete
  42. inna pn makin malas dah nak update blog..lebih2 lagi bila skrg nie nak masuk U dah..so tumpuan pn kena alihkan kpd study dah..^^

    ReplyDelete
  43. btol tuh .. saya sendirik pun kadang kadang takde idea nak update ape ^^

    ReplyDelete
  44. oh,senang je.sebab sekarang ni bebudak nak final exam.budak degree pulak nak masuk sem baru.tambah tolak darab bahagi bila sekarang ni semua dalam mood raya.

    oh man!sape je yang nak perah otak taip entry.

    hee,gud luck exam.kite pon nak exam gak ni.pas exam.berduyun duyun lah pulak entry baru kat dashboard tu kan.hah,tak larat nak baca.

    ReplyDelete
  45. Antara final exam dengan blog. Blog lah! Ahaha.

    Well,memang betul lah apa yuyu cakap. Honestly,memang fokus kepala ni agak lari dari benda benda lain besides raya sekarang ni. Rasa lapang kejap.

    Dah melantak macam apa kan. Ehem.

    Well,as for me,I dah continue blogging macam biaso dah. Ahaha. Sekejap je lah rasa tak ada mood nak buat entry baru :D

    ReplyDelete
  46. penangan ketupat lemang laa nie..hehee

    http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/09/betul-la-kata-yuyu-zulaikha.html

    ReplyDelete
  47. eden xd mood bukan sbb ray p sebb nak balik u...huk3

    ReplyDelete
  48. betul la yuyu..ieqah mmg kurg mood nk berblog tapi mood terjah blog yuyu n entri lapuk yuyu mmg ieqah sukaaa..
    hehe
    selamat hari raya si chomel..
    ps: wahai cik masa depan yuyu,sila lah berikn spenuh kasih syg kepada beliau :)

    ReplyDelete
  49. musim puasa dan raya ni memang merudum.. lepas ni up balik lah kot.

    ReplyDelete
  50. setuju sgt dgn Yuyu. Start puasa ritu la da jrg sgt yg nk update. Habis2 pun entri BA je muncul kat dashboard. Org lain mmg takde. Sama la, sy pun cmtu gak la Yuyu. Sbb masa. Kang da melanguk dpn lappy satu hapa keje tak buat..huhu

    ReplyDelete
  51. too busy la nk upload2 karang2 ayat ni.huhu

    ReplyDelete
  52. aku pon nak benti la kalau sume benti

    ReplyDelete
  53. setuju sgt,,,
    zaman bblog tahun 2009-2010 the best.. thn ni aura bblog msing2 dh kureng,,, dan ramai gak y trus menyepikan diri.. ermmm sedih... sib baik kita ni still terus menulis & menulis utk knangan d masa depan..

    ReplyDelete
  54. ha'a larr yuyu...
    saya pown prasan mcm tue jugak...
    agak nyer semua orang busy nak final exam kot...
    x pown busy nak masuk u blk...

    ReplyDelete
  55. laki mase depan yuyu kah itu?????0_o

    ReplyDelete
  56. hehehe . bukan yuyu je yg perasan / Lyssa pun persan jugakk . Memang ramai dah tak semangat ! Termasukk lah Lyssa.. aiyokk . tk taw nk jadii pe dahhh .. ye lahh .tambah2 pikir pasal EXAM nih . laagiii lah rasa malas nak update... Exam kita sama .12HB . aiyoo . seramm~

    ReplyDelete
  57. ada tu cakap, jangan update masa raya2 ni..takde orang nak baca...aiyakkkk...sebab tu kot diorang tak update???

    ReplyDelete
  58. cik yuyu jugak yg bersemangat waja kan

    ReplyDelete
  59. hebatnya blog yuyu.... xpe..nnti rmai nak start brsmngt nak blogging la...hehe..^^

    ReplyDelete
  60. @meawhahah. baguss! susah sungguh nak cari yang semangat!

    ReplyDelete
  61. @farra nak guna petua pakai limau nipis la pulak ^^

    ReplyDelete
  62. @Aku Ibu Muda hahahah.. kalau cam tu! kena la polo belog ahkak!

    ReplyDelete
  63. sama lar yuyu..dh krg smangat dh nk b'belog..wuuwuwu :(

    ReplyDelete
  64. @y u y u Z u l a i k h a semua pakat bz dan sedikit rasa malas nak update kot..hehe

    ReplyDelete
  65. ramai yang semangat raya lagi... mcm saya. he3

    ReplyDelete
  66. DULU CUTI PANJANG SKRG DH START STDY T_T

    ReplyDelete
  67. DULU TAK BANYAK ESEMEN.SKRG BANYAK ESEMEN T_T

    ReplyDelete
  68. DULU BANYAK IDEA.SKRG TAK BANYAK IDEA T_T

    ReplyDelete
  69. YUyu...!!! semangat ku telah hilang
    =_=


    pheewwwitt...laki masa depan yuYu ^^

    ReplyDelete
  70. yuyu... ain pown dah tak semangat nak berbelog... :(

    ReplyDelete
  71. sebab dah nak final exam smua...n mood raya jugak...n maybe dah penat nak type like me...hahahaa

    ReplyDelete
  72. Hah ah kan,masa awal awal akk berblog dulu.Semangat tol,setiap entry ada jew orang komen.Semangat sikit.huhuhu..

    Tapi sejak blog akk ada org hacker,dan buat belog baru tak da org pon..sangat jahat itu olang..waaaa.hihihi

    eh,terlepas perasaan kat cni lak

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)