HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, September 18, 2011

Ganjaran Untuk Diri Sendiri.

Assalamualaikum ^^

setelah bergelut siang malam pagi petang dengan buku, tangan habis terconteng dengan pen (kalau tak terconteng pun, conteng sendiri, tanda rajin menulis), kepala otak terus tepu banyak sangat ilmu, maka hari ni tamat sudah peperiksaan.

ehem. yeeehaaaaaaaaaaaa! opps. lupa. kena control sikit.

kiranya tepat 5.30petang tadi, yuyu dah boleh tabalkan diri sendiri sebagai manusia paling bahagia abad ini. masa buat exam tadi pun, dah tak hirau dah jawapan betul ke salah. asalkan dapat keluar dari dewan. teruk tak teruk. tu kenyataan.



malam ni, cepat cepat geladah almari, cari masker kecintaan yuyu. Masker Tomato Mustika Ratu.  setelah tiga minggu yuyu tak ber-masker. sampai kulit pun dah tak licin dah. merajok agaknya. wuuu T_T minta maaf. salah peperiksaan. 

bagi yuyu, ni la waktu yang yuyu kemain tunggu. lepas penat kepala otak kerah puluh gagah lagi gigih tumpu kat exam bajet student tak penah lekang dapat dekan, dan malam ni, yuyu nak terlentang saja rehat saja. pakai masker, sambil bau minya aroma terapi kegemaran yuyu. Lavender.

sebab bau Lavender terbukti bagus redakan stress dan rasa letih. yuyu amalkan aroma therapy sejak tiga tahun lalu selain therapy makan dan tidur tak tentu waktu. cis. tok sah cakap yuyu je, korang pun sama kot. baik ngaku.

esok pula, nak buat aktiviti kegemaran yuyu. yuyu akan seharian di taman sekitar Putrajaya. terus yang tengah tenang ras terkinja kinja nak alih masa bagi cepat siang la pulak. -.-' 

kepada yang tengah tegang urat tensi baca buku, kalut buat presentation dan gagah nak ke kelas pagi pagi, harap makhlum lah ya, buku buku yuyu semuanya dah tersusun hebakk dalam kotak, dan pagi pagi mungkin yuyu masih kumpul mimpi indah. hakhak. keji.

p/s : happy tak ketahuan hala.

terima kasih sudi baca :)

59 comments:

  1. mcm best je aroma lavender tuu hehehe

    ReplyDelete
  2. Ohh. Ni kah jawapan bagi soalan yang YUYU tanya kat Twitter tadi. Ingatkan apalaa. Hahaha.

    Best lah tu.

    ReplyDelete
  3. weeeeeeee
    gumbire2!
    exam abisss
    dpt pkai masker dgn gembira

    ReplyDelete
  4. hehe..best kan reward diri sendiri setelag giat burusaha nak achieve target :D

    ReplyDelete
  5. happy je tengok kak yuyu ! jumaat ni auni pegi putrajaya...3 hari. Jumpa yukkk ! hihihi

    ReplyDelete
  6. hahaa
    amboi sukenye akq kita nie
    lalaa :D

    ReplyDelete
  7. kita tensi baca entry kita..buku lama tak belek dah,haha :P

    ReplyDelete
  8. Tahniah yuyu ! Hope kegembiraaan yuyu berpanjangan sehingga dapat result ok ! =)

    ReplyDelete
  9. amboi kak yuyu! balas dendam ea? hehe
    lawak lah kak niey hehehe :P

    ReplyDelete
  10. bestnye yuyu ada kat sekitar taman putrajaya.. kalau lahhh dekat , mesti ain dah pegi jumpa yuyu comel nie tawww. heee.

    ReplyDelete
  11. wah, kalo cam ni layak jadi pengiklan promot mempromot entri nih =p

    ReplyDelete
  12. Heaven tul kalau dah habis exam ni..
    Rasa macam dunia ni.. Anta yg punya.. HAha

    ReplyDelete
  13. arhggh! jeles teramat seyh.. Kiter baru terhegeh-heget nak siapkan assignment ni :(

    ReplyDelete
  14. aah jelesnya ngan orang yang dah lepas exam..

    ReplyDelete
  15. oit retis...ekekeke..apa macam exam ada baik ka

    ReplyDelete
  16. hehe..akhirnya. congratz yuyu. tinggal exam yang telah lepas dan legakan stress yuyu. selamat berehat dan berenjoy. yeehaaa.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  17. best nye dah hbs exam,sye exam akhir thun stat 11.10 ni.. tgh gler2 stadi..

    ReplyDelete
  18. Lavender is the best!! setiap tahun mesti beli aromatherapy lavender. tapi kat cni macam susah nak cari yang best sbb kedai tu dah tutup. tiap2 malam, bernyala la bekas aromatherapy tu..ahahaha. suka i~

    ReplyDelete
  19. tahniah yuyu sbb da habis exam.. selamat bermasker. semoga yuyu yang comel bertambah tambah tambah comel.. kihkih

    ReplyDelete
  20. boleh makan tak masker tomato tu.
    macam sedap je!

    ReplyDelete
  21. happy tol kak yuyu dah habes exam :))
    kita baru nak start! aiyooo~

    ReplyDelete
  22. sronok lah dia dh hbs exam..kita br nk stat sem :(

    ReplyDelete
  23. taman kt putrajaya???kt mana tue ,esok leh g skodeng...kekeke...

    ReplyDelete
  24. hi yuyu..lets join the Perfume Farm Contest. A Victoria's Secret product is ready to be won!!

    ReplyDelete
  25. wah syok nya yuyu T___T ijah dh tak mampu nk mimpi indah bgi dah skrg. dah nk dkt spm... makin ngeri seram cuak semua hade! -___-'

    ReplyDelete
  26. bersuke ria betul yuyu ni dah abes exam .

    ReplyDelete
  27. Untunglerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  28. besnyee da abes exam. org baru stat semm -__-

    ReplyDelete
  29. patutla maintain lawa la..kim salam kat bf..so jage u elok2..
    haha..



    http://khairulakmalazman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. betul2, kita pon slalu bermasker dan nyalakan lilin vanilla di bilik kalo letih..best woooo :)

    ReplyDelete
  31. best la yuyu dah habis exam...sy 9hb ni last paper..huhu..lambatnye...

    ReplyDelete
  32. ptt la muka lincin
    hehe
    nie mesti tgh lompat2 ats katil nie

    ReplyDelete
  33. yahooo..santai..
    esok jom terjah yuyu zulaikha di putrajaya :)

    ReplyDelete
  34. salam yuyu..che'anies sarankan yuyu pegi kat pullman..gerenti tenang fikiran punya...bes kt sne tau..anis slalu pegi sne...hihi=p

    ReplyDelete
  35. wah!!jln2 kt purtajaya..gi alamanda ker??da dekat dh tu ngan opis masz kt Kementerian kesihatan ni..huhuh

    ReplyDelete
  36. Lavender wangi...tapi Tulus suka Teddy Scent dari Lovely Lace. romantik sangat baunya. :)

    ReplyDelete
  37. wahh dah abis exam upanya...pas nie ble la happy sakan kan yuyu hehhe

    ReplyDelete
  38. blogwalking-shuke3 entry ni.. sb tengah stress study..hahahaha

    http://harisyadiary.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. buat sendiri jimat gak.. potong tomato, tepek kat muka..

    cak! dah cantik..

    ReplyDelete
  40. MALAS NK KOMEN NANTI BATAL AIR SMAYANG..KIFKIFKIF

    ReplyDelete
  41. beznyew da abiz exam..huhuh~~~
    saye another 2paper more..:)))

    ReplyDelete
  42. dah hbis exam ? best nye...

    xhbis lagi.. :(

    ReplyDelete
  43. dengki la kak yuyu ni .. saje taw .. cik Qaseh ade lg 3 paper ni .. azab gile .. huhu .. t nk gune masker tomato gak la .. try2 ..

    ReplyDelete
  44. akk,masa jadi student dulo.abis je exam.akk ngan kawan baik lepak kat BB,(amerika style,hihihi)..sampai tak hinggat balik uma sewa usang tuu..

    besttt woooooo...

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)