HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, August 5, 2011

Menangani Faker Yuyu Zulaikha.

Assalamualaikum ^^

sejak abad ini, selalu yuyu di hujani dengan "pengguna gambar yuyu". di facebook yuyu orang bagitau yuyu, di Fanpage yuyu pun kerap sangat. hampir setiap hari, dengan account facebook yang berbeza

sapa tak marah kalau guna gambar kita sesenang senang makan Meatball sambil dengar lagu Justin Bieber kan. tapi, harus lah bijak menggunakan kuasa sebagai empunya gambar. agar tiada dendam antara dua pihak. takde la nanti kes banyak lagi faker.

langkah yang paling perlu di buat adalah dengan menghantar personal mesej, seperti yang tertera di gambarrajah 1 ini :


dan InysaAllah, akan membawa kesan positif seperti gambar rajah di bawah :
toce toce ^^

sebab bagi yuyu, kadang kadang, gambar kita di gunapakai *siyes rasa macam iklan lampin pakai buang pulak* gambar kita, bukan lah dengan niat yang keji seperti ibu tiri. jadi, bukan kah lebih bagus, selesaikan tanpa cara tak bagus.

tapi tapi, kalau dah yang jenis nak hantar personal mesej pun, kemain susah. Mark saja lah yang dapat selesaikan masalah ni. berikut adalah seperti gambarajah di bawah ini :

antara salah satu faker.

ada ramai lagi yang yuyu nak mintak tolong korang report. tegur cara baik, sudah, tapi tetap guna juga gambar yuyu. mula lah rasa macam garfu telah di ciptakan untuk tujuan mencucuk mata manusia kan. sabar sabar.

next next next next entry entah bila, yuyu akan senaraikan faker yuyu yang tak reti bahasa dan tak boleh bawa berbincang tu.

dah korang haruslah amik perhatian ya di perenggan ini, ini sahaja  account facebook yang yuyu ada, dan selain dari itu, jangan lah menghantar ayat pertanyaan sedia maklum seperti "yuyu, ni acc u ek?" "u, ni faker ke, u?"
p/s : kalau korang ada juga lain lagi, bagitau yuyu di Fanpage ye.

p/s lagi sekali : kata orang, bila ramai faker tu femes nama nya, bagi yuyu tak, kadang kadang, dorang sendiri tak kenal sapa kita. main samun gambar je. 

terima kasih sudi baca :)

98 comments:

  1. orang comel..ramai la suka cik yuyu.. kot2 dapat jodoh ngan jejaka hensom kat FB..guna gambar sendiri kureng la..hehehe..

    ReplyDelete
  2. bila kita tegur dengan cara elok, insyaAllah orang leh terima...

    tp kalau tak leh tu...kenalah buat tindakan yang lebih tegas...hehe

    ReplyDelete
  3. sabar jela yuyu. kalo nak tau bukan senang ada faker2 cam ni. Cik Bunny pon xde fakers =p

    ReplyDelete
  4. betul tu kak yuyu.. diaorang guna gambar kita sesuka hati je.. untuk apa tak tau la..

    ReplyDelete
  5. KSP pon nak letak gambar yuyu la..
    ada tak orang nak add.?
    wkaakakkaa

    ReplyDelete
  6. sabar ye kak yuyu
    dugaan jd orng feymes+ cute tahap gaban
    pape2 pon..sabr je ^_^

    ReplyDelete
  7. hehehhe..yuyu femes yeayyyyyy!

    ReplyDelete
  8. Kadang2 diorg ambik sbb gambar kak yuyu comel. Tp tu la nanti buat confius pulak. Tp tegur cara atas td tu bagus, bila cara baik, org buat (Y) Hihi

    ReplyDelete
  9. alaaa yuyu ni kire macam artis ni. haha patut berbangga. macam lisa surihani ke siti nurhaliza ke. ramai kot orang buat DP. hoho

    ReplyDelete
  10. sabo la yuyu.. dorang bajet cantek.. padahal tuh 1000000% bkn dorang..:]

    ReplyDelete
  11. yuyu kan comot.. sebab tu org suke,..ahah

    ReplyDelete
  12. ramai sangt faker sekarang nyh.banteras habis2an kak yuyu...

    ReplyDelete
  13. diorg letak muka yuyu sbb yuyu cantik. tapi napela diorg tak letak muka sendiri. semua cantik kan subjektif ;)

    ReplyDelete
  14. sabar jea lha kak yuyu . dorang tuh tak sedar diri . tak da muka sendiri .

    ReplyDelete
  15. yuyu ni suka rendah diri..sebab yuyu comel la sayanggg...

    ReplyDelete
  16. princess yuyu..hahahaha...apesal header sudah tukar??

    ReplyDelete
  17. @Rai alaa.. takde makne nye.. dorang men amek je gambar tu~

    ReplyDelete
  18. bagus cara yuyu nasihat budak tu kan.....

    lagipun mereka ni jeneh tak tau besyukur sunguh.....

    ReplyDelete
  19. gilelah!mcm megan fox dah yuyu! ;D

    ReplyDelete
  20. yuyu comel sgt... sebab tue dorang guna pix yuyu.. hehe. :)

    ReplyDelete
  21. yuyu comel sangat. tu la pasal. haha :)

    ReplyDelete
  22. fuiyooo.betapa banyakknye kembar yuyu^^. beselah yuyu. bila dah meningkat popular ini la yang kene yuyu hadapi. tengok aje artis2 tu bape ramai yang gune gmbar artis kat profile pic kat fb kan. huhu.

    btw,lisa da report dah. nak ajak sedara mara shabat handai tulun mai report skali^^

    ReplyDelete
  23. TERIMA KASIH SUDI BACA & KOMEN! LEPAS KELAS YUYU REPLY & APPROVE LAIN LAIN KOMEN YA! DAH TAK SEMPAT NAK KE KELAS NI :)

    ReplyDelete
  24. nasib baik tak hensem...kalau x berpuluh fakers ade..kehkeh

    ReplyDelete
  25. mungkin buleh berfikir dari sudut positif

    "oh...dia letak gambar aku sebab aku ni idola/pujaan hati dia"

    sama mcm tok ti...dia kan ramai peminat...so, ada je kan peminat dia yg kejap2 tukar profile pic...letak gmbr dia :)

    ReplyDelete
  26. YuYu comel sgt...sbb tue ramai berebut2 nak guna pic YuYu...
    sabar k YuYu...

    ReplyDelete
  27. banyak betul klon yuyu ni..

    faker yg mengelirukan..

    ReplyDelete
  28. yuyu... ada lagi sebnarnya yg pakai gmbar yuyu ni... sy dah msj dia.. tapi dia tk bls... mayb die peminat yuyu... hOhO

    ReplyDelete
  29. baiknya akak yuyu. thumbs up la. :)

    ReplyDelete
  30. yuyu kan comeeellll, sebab tu ramai nak guna gambar yuyu :)

    ReplyDelete
  31. sgt berhemah tu :) tapi me rasa yuyu memang dh famous pun...mesti jap lg income saa mcm cik epal ni..RM5k per month tu hasil blogging ajer :) kaya dik yuyu :)

    ReplyDelete
  32. makin ramai fakers yg xtau malu la skarang nih..ish3..

    ReplyDelete
  33. apsal gambaq aku xde org nak guna ?? hehe

    ReplyDelete
  34. sweet dan baiknya yuyu ni. terjatuh hati la plak.. haha. mungkin dorang suka guna gambar yuyu sebab muka dorang tak secomel yuyu kot?

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  35. biasela yuyu comel...2 yg rmai fakers yg pkai gmbr yuyu..sbr yek...btw apekate yuyu watermark gmbr2 yuyu bfore uplod..dr 2 bru org tau pic 2 dcedok dr yuyu :}

    ReplyDelete
  36. xder gmbr sndri nk letak la tue..ish2..btw mna pegi header comel akk tue??aiyyaaa

    ReplyDelete
  37. sb awk cumei. jadi mereka iri hati :)

    Jum hayati di sini (^o^)
    suatu kisah di ramadhan

    ReplyDelete
  38. kesimpulannya~ yuyu sangat comel! kalau orang tengok yuyu dan pandang yuyu..mesti rase cam nak lambung3..hihi:D blaja rajin3 eh dik~:)

    ReplyDelete
  39. hayoo
    ade jugak lahu nih
    weeewitt!
    yuyu kan comey!
    hehehee
    selamat menyelesaikan masalah ye syg..hehehe

    ReplyDelete
  40. ramai peminat... mesti la ramai org suka yuyu.....

    ReplyDelete
  41. yuyu.. sme la nasib yuyu dgn my sister, yuyu jugak, tp bukan yuyu zulaikha, tp yuyu damieya..hihi... ade og buat akaun faker dia.. siap tls kata2 tak senonoh lg kt wall dan info, seks la ape la... gambar pulak beratus2 dia dlm album fake tu.. dah hntar mesej cara baik tapi tetap kurang hajor jugak.... last2 polis jugak caranya...skrg on the way nk p buat police report, nak detect sape yg 'baik hati' sgt cb mengaibkan maruah adik sy sorang tu...

    ReplyDelete
  42. terbaiklah dr kak yuyu...erm,klo nak pinjam pic tu boleh la kn, tp jgnlah jd faker pula...

    ReplyDelete
  43. hai yuyu.fyka dah tolong reblock untuk org yang bernama pri***** r*** tu.;) tak baik kan dorang curik2 gambar org.ish3..

    ReplyDelete
  44. nasib baik alien xde orang copycat :p

    ReplyDelete
  45. yuyu comel, semua nak gambo yuyu. :)

    ReplyDelete
  46. kesiannnnn yuyu. bio la, dorg peminat yuyu tu ha. ;D

    ReplyDelete
  47. kesiannnnn yuyu. bio la, dorg peminat yuyu tu ha. ;D

    ReplyDelete
  48. yuyu rasa ini orang pompuan ker
    lelaki???
    hehe

    ReplyDelete
  49. fakers tu ada masalah keyakinan kot pasal how they look like. mungkin sebab tu mereka guna gambar kak yuyu.

    ReplyDelete
  50. fakers nie nak kene tibai kak yuyu..hehe...diorg admire kak yuyu sgt2 la tu..hehe..:)

    ReplyDelete
  51. bguihh semoga terhasil..
    tapi kn tak boleh blaa yg guna pic yuyu..takkn laa tak taw tuan gambar itu bernama yuyu..

    Aiyaaa..da buat silap lg mau puji..

    sabauuujelaaa..mjur nga pose.
    hehehe

    ReplyDelete
  52. too many fren request...hahaha...camne ni...=D

    ReplyDelete
  53. baiknya yuyu ni. selesai prob semua dengan cara baik. mcm mne org x singgah blog yuyu. nice la sis. very humble :)

    ReplyDelete
  54. yuyu sangat comel,

    sesuai dengan sikap yuyu yang lembut :)

    sookkaa :)

    ReplyDelete
  55. TEGURAN YUYU TEGURAN YANG SANGAT SOPAN DIK...

    ReplyDelete
  56. aik..dh tukar header yuyu?nape?
    Ala..ramai peminat yuyu kat luar sana..yuy dah mcm artis dah sekarang ni...heheh

    ReplyDelete
  57. yuyu,mcm mane kita nak tau ada orang lain guna pic kita??*soalan bodoh sangat ker??hehe :D

    ReplyDelete
  58. nmpkye mcm ramai rupa nya yg xjujur n xyakin dgn wajah sndr... mcm2

    ReplyDelete
  59. pelik, kenapa perlu ada faker dlm dunia ni? tak patut kan.
    tapi arisha suka dgn cara sis menegur faker tu. that's why dia boleh ganti picture sis kepada picture yg lain pula. :)
    that's mean she never dare to use urs after this! very smart way u use ;)

    ReplyDelete
  60. kak yuyu nie comel sgt ..tu la pasal diorang suka gmbar kak yuyu ..hehe :)

    ReplyDelete
  61. saba yerk syg..x fhm ngn manusia nih kan syg?guna gamba org len sewenang-wenangnyer..hadoii~

    ReplyDelete
  62. wow, orang suka kak Yuyu , nak buat mcm mana ? hehe
    kak Yuyu kan comel :D

    Jom Singgah Blog Zakwan ! Baru je tukar header :)

    ReplyDelete
  63. benda ni mmg terjadi di kalngan org yg ada nama..huhu

    ReplyDelete
  64. baik betul yuyu. tp kan, sy add yuyu dah lama, tp sampai skrg sending lagi. :p

    ReplyDelete
  65. kesian yuyu . Lyssa pun pernah kena mcm nih jugakk . agakk sodehh lahh .aduihh ..

    ReplyDelete
  66. waa!! berani la h yuyu buat mcm tu..kalo nina takut2 jugak la..

    ReplyDelete
  67. femes sungguh kak yuyu ni. sampaikan foto pun kena culik. sabor ye kak.

    ReplyDelete
  68. yuyu comel sangat tu ramai nak guna pic yuyu as profile pict :)

    ReplyDelete
  69. yup..gambar saya pun selalu kena curik.cara nk handle sama cam yuyu.msj baik2 then depa akn buang...

    ReplyDelete
  70. nmpak nooo le awk ni sgt cumel dik non, tu yg diorg gune tu ...myb diorg ingt awk tu artis kut..

    rs nye beter tegur diorg bebaik dr wat report..kecuali kalau diorg dh kuang ajooo kan

    ReplyDelete
  71. Yuyu dah kategori femes sebab ada faker nk mnyamar jd yuyu ehhh

    ReplyDelete
  72. yuyu, gigi you crowded la, taknak pakai braces ke??

    ReplyDelete
  73. Biaselah biler da glamer kan sys...hehe..
    juz chillex oke!

    p/s;saye da follow sys...sudi2 jenguk 'umah' sy lak~

    ReplyDelete
  74. Yuyu, best nya baca entry nih! Bersyukur sangat dengan apa yang ada sekarang ni, Allah maha adil! Dia tahu mana baik dan buruk hambanya. Ucapkan Alhamdulillah dengan setiap pemberiannya ;)

    Sejuk hati baca entry nih! TERBAEK! ;)

    ReplyDelete
  75. kak yuyu dah buleh dikategorikan sebagai retiss jugak lah.org asek guna gambo akak je..kekeke.faker nih xbersyukurlah sebab xguna muka sendiri untuk profil pic depa... :/

    ReplyDelete
  76. aduhhh, masalah jugak kan bile dah glemer cenggini.. erm.. cian yuyu yg tomei nie ;(

    dear, moh tepek banner cik bunga sini... cik bunga nk mtk ijin amek kamo nye leh x..??? :)

    Ramadhan datang tapi........

    ReplyDelete
  77. pengguna nama yuyu pon macam dah nak ramai,errrr....

    ReplyDelete
  78. wahh , sbar2 , sis macam positif sgt lah pulak , kunk ada org guuna pic kte , bila ada prob mcm nama kita yang dikeji2 , adess gawat tu , hehe , mcm sis ailyl , bnyak fb palsu :)

    ReplyDelete
  79. heee it must feel funny for u to see ur face everywhere . lol

    ReplyDelete
  80. Mungkin gambar YUYU lebih tenang dari yang disangka dan lebih menarik hati;;huuu

    Cara YUYU selesai masalah juga amat baik;;;

    ReplyDelete
  81. BAGUS GILA CARA KAK YUYU TREAT DIORG.HAHA :D

    ReplyDelete
  82. KENAPA MESTI ADA FAKERS EYH?PELIK TOL.

    ReplyDelete
  83. JOM KITA BLOCK BERAMAI2 SI FAKERS DI LUAR SANA :D

    ReplyDelete
  84. yuyu comey sangat, tu diorang geram and amik gmbr yuyu tu. huhuhu

    ReplyDelete
  85. banyak btul kes faker yuyu ni kan..obviously femess

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)