HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, August 18, 2011

Dah Menggelabah Dah...

Assalamualaikum ^^

  1. tiket bas ? check!
  2. assignment? siap!
  3. bagasi besar gedabak? ada! penuh baju dah!
  4. study untuk exam lepas raya? err. belom.

dua minggu saja lagi yuyu dah nak balik ke Langkawi. sambut Hari senyum telinga ke telinga buat semua umat Islam. 26hb malam, yuyu kan bertolak bersama bas kampus yuyu ke Kuala Perlis. walaupun nampak macam siyes tak cool balik dengan bas kampus, tapi hape yuyu heran, asal sampai sudah.

tapi tapi, belum sempat nak menikmati rendang ketupat lemang buatan keluarga sendiri, yuyu dah kena balik ke kampus demi mengharungi medan peperiksaan. lagi tak cool. orang lain beraya sampai terlentang makan ketupat, yuyu pulak ?

masa tu la nak beraya, masa tu la nak makan lemang, masa tu la nak cungkil almond london celah gigi, masa tu la nak pura pura baik dengan sanak saudara demi dapat lebih duit rasa, dan masa tu juga lah nak study. STUDY. bukan tengok muvie korea. study. perkara yang kurang di sukai manusia sejagat.

sebab musabab, seminggu lepas raya, terus ada jadah exam. sampai hati. walaupun cuti raya kami adalah selama dua minggu, tapi masih tak cukup. kalau boleh, nak empat minggu. hikhikhik. ni la dasar manusia tak pernah cukup dengan apa yang ada.

haruslah nanti menjawab soalan Risk Management, yuyu hanya tahu tulis bab Tart Nenas juga Rendang tok enak kemain. macam mana ni? 

jadi rakan taulan sekalian, bermulanya detik juga saat ini, yuyu akan berusaha sungguh sungguh buat revision seluruh 8 subjek yang di ambil sebelum balik ke kampung. agar dapat terkinja kinja di hari raya tanpa rasa bersalah kepada 8 subjek tersebut. 

habislah belog lepas ni. usang di mamah usia lagi la. tapi tapi, kalau bab belog ni, sekadar tanam tebu di pinggir bibir je la. cakap taknak hapdet, esok esok, penuh dashboard dengan entry Yuyu Zulaikha je kan. tahu dah. -.-'

p/s : doakan yuyu menang IPod Touch ye.

terima kasih sudi baca :)

139 comments:

  1. kenyang makan lemang, ketupat semua lepas tu terus lupa ape yg dah study. hehe

    ReplyDelete
  2. hehe..sian kak yuyu
    raye2 kene bce buku..hehe..xdpt la kak yuyu kmpul duet raye.duk umh jela..stdy.hehe ^^

    ReplyDelete
  3. heee biasenye camtu la...lepas rayer je exam lepas rayer je exam...diorang taknak kiter enjoy time rayer kot...sabar je la...

    ReplyDelete
  4. bestnya cuti 2 minggu.. alia seminggu je.. hurrrmmmm

    ReplyDelete
  5. balik rumah nanti jangan join bebudak main mercun..kang meletup karang, hilang terus dari dunia nie..Yuyu dah la kecik..kecik molek lagi kiut la maksu saya...haha

    Entri Terhangat!! :
    Preview - Libas
    Video Kenakan Kawan..LAWAK GILER!!

    ReplyDelete
  6. jimat la yuyu balik naek bas kampus..=)

    ReplyDelete
  7. @farah hanim ehemmm.. jangan yakin sangat la kannn.. akak selalu akn dapat lebih dari orang lain^^

    ReplyDelete
  8. Kalau raya kat Sg Petani, jemput la datang rumah .. Dah tak jauh kan =)

    Lagu Teriakan Kalbu | Drama Kasih Alia di Akasia TV3 - http://www.anastasyea.com/2011/08/lagu-teriakan-kalbu-drama-kasih-alia-di.html

    ReplyDelete
  9. he3..xp2,sambil study sambil berbelog ;)

    ReplyDelete
  10. hahahaaaa...pe ada kisah..tak boleh jawab paper, lukis jer gamabr rendang ketupat tu haaaa..hikhik

    ReplyDelete
  11. yuyu student uia kan..? bkn skng nie mmg uia dh cuti ke..?

    ReplyDelete
  12. yuyu kat kolej mane ni? bapak tak best. hahah

    ReplyDelete
  13. yuyu, check list u sama lah dengan I tiap2 kali nak balik berhari raya. lame kan? LOL
    btw, do follow me, notaon9saya.blogspot.com. 100 followers pertama akan dipromote dalam list blogwalking I. tq yea.! :)

    ReplyDelete
  14. @Marina sampai atiiiiii! :'( baru nak makan almond london !

    ReplyDelete
  15. hehe, balik lgkawi nak nak coklat ... hehee..

    ReplyDelete
  16. wah . . yuyu orang langkawi ea .. jemput ke rumah sy . . hehe . .
    tahun depan raya lg yuyu . .

    ReplyDelete
  17. teringt ms exam STPM dl, org lain beraya, MK duk terperap dlm bilik study!! grrr...

    gud luck yuyu sayam... nt MK post almond london kt kolej eh..hehe

    ReplyDelete
  18. yuyu, yuyu, wat ileeekkkk sudaaa ~ :P

    ReplyDelete
  19. aik?? ade belajar bab risk management gak ke yu?? samelah kite. :)

    ala.. kacang je tu.. hehehehe.. anyway.. Gud Luck dear :)

    ReplyDelete
  20. huhu nsib baek cuti raya saya,, bersamaan cuti mid sem kolej. huhu.. kira buleh lah raya puas2. kihkihkih.. jgn jeles ye yuyu comey :p

    ReplyDelete
  21. yuyu...nti i tunggu u yunk kat jeti kuala perlis~~hehehe

    ReplyDelete
  22. yuyu julekha.....tape yuyu..eka dah penah merasainyer..hehehehee

    dan ape lagi yu..kena study awal2 lah ni..hihihihi

    ReplyDelete
  23. gudluck yuyu..buat yg tebaik. blaja tu kan jihad =)

    ReplyDelete
  24. alaa sama je lah kita . sbb 5hb dah naik sem . sama je lah . minggu raya dah di penuhi dengan assgmnt berlambak

    ReplyDelete
  25. @Awan Fantasia hahahaha.. semestinya ^^ yuyu la yang paling eksaited :P

    ReplyDelete
  26. @AsyieqiN Rkey mesti bijak menggunakan peluang yang ada. mueheheh :p

    ReplyDelete
  27. @super d0uble F :) kalau berbelog tak leh nak study.. tapi kalau study, boleh pulak berbelog ^^

    ReplyDelete
  28. @Adylia Qarissa hehehehe... cikgu mesti paham situasi murid kan ^^

    ReplyDelete
  29. ouhh, kau blk 26 eh. aku blk 20hb. haha

    ReplyDelete
  30. @azhani uishhh.. ex uia la.. amik islamic bankng.. uia ada master je in islamic banking ^^

    ReplyDelete
  31. ko tak balik rumah mertua engko ke

    ReplyDelete
  32. semangat balik kg gadis kecik molek ni.. hati2 ye, moga slamat smpai ke kg halaman tu nanti...

    ReplyDelete
  33. @mizzkechique kehkehkeh.. itulah yang akan jadi kat yuyu -..-'

    ReplyDelete
  34. @y u y u Z u l a i k h a
    langkawi . . KUMPULAN . . .dekat ja dengan gunung raya :)

    ReplyDelete
  35. good luck yuyu.study study jugak.almond london jangan dilupakan tau.hee..
    yang ikhlas,
    -hantu almond london-

    ReplyDelete
  36. ilek dah la yu,,,meh fad banje almod lonodon..kehkeh

    ReplyDelete
  37. selamat mengahurungi peperangan lepas raya..^_^

    p/s : raya nanti jgn makn ketupat byk, kang asik tido je..hihihi

    ReplyDelete
  38. iye..sy penah rsa pengalaman cmtue..sgt tak syiok kut..org lain sibuk beraya, kita sibuk nak belajar..tak enjoy btul..skrg da kerja, bru dpt rasa nikmat raya puas2..hahaha..tp yg tak syiok, da kena hulur duit raya da..xleh tada..
    so, yuyu..mula study dri skrg tau..tak la kelam kabut nnti..
    btw..gud luck tau nnti..

    ReplyDelete
  39. wah,kak yuyu balik dgn bas kampus...cheqwa balik dgn train je raya nanti :( kak yuyu,studi studi studi ^_^

    ReplyDelete
  40. Assalammualaikum yuyu..

    study yuyu study... study awal2 bagus... leh enjoy time raya nanti.... GUDLUCK yer....

    kesian yuyu seminggu raya dah kene exam huhu...


    JEMPUT SINGGAH BACA ENTRY ALEP YER...
    FESYEN PELIK!

    ReplyDelete
  41. oke juga dapat cuti 2minggu . i cuti seminggu je lagy saked hatie ... da lhaa perjalanan jee da mkn mse setengah hari . betapa ta adilnyaa .. sobb3

    ReplyDelete
  42. cian yuyu saya..eh..yuyu kan? takpe2. studi smart k?

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  43. jelesnye yuyu yang rajen ni! hehe

    http://patehadnan.blogspot.com/2011/08/senarai-drama-wajib-layan-selagi-aku.html

    ReplyDelete
  44. yuyu naek bas sampai mana ? a/s ke ?

    ReplyDelete
  45. raye best tapi bile kene balik sambung study rase malas giler kan.. yuyu mesti rajin..:)

    ReplyDelete
  46. adoyyy..ngatkan cuti 3 ary jer..upenya 2 minggu..haihhh~

    ReplyDelete
  47. yuyu,selamat hari raya,, prepare la awal-awal study nya tu,nanti tak kelam kabut,buat nota comel-comel,simpan dalam poket baju raya, sambil lahap rendang ketupat tu,baca nota ^___^


    yuyu good luck naaa :D

    ReplyDelete
  48. okey la yuyu cuti 2 minggu.. saya seminggu je.. sedey.. :(

    ReplyDelete
  49. gudluck yuyu. takpe. bersenang2 dulu, bersusah kemudian^^ hehehe

    ReplyDelete
  50. wahh cepatnye dah siapkan sume tu.. sy cuti seminggu je tw. lagi la, tak sempat nak obesiti, dah kne balik kmpus. haha.

    ReplyDelete
  51. yuyu kena study lajulaju syg! nnti xleh makan lemang + almond london smbil goyang kaki ;D

    gud luck ok!

    ReplyDelete
  52. selamat berusaha yuyu,,usaha tangga kejayaan :P

    ReplyDelete
  53. wow!!seronoknye dapat lik kmpung..hee:)

    ReplyDelete
  54. oke la dr kne tgglkn kmpg serta keluarge semata2 kne keja di hari raya ke4..waaaaa

    ReplyDelete
  55. jemput baca :)

    http://lovelifestoryofme.blogspot.com/2011/08/tragedi-bulan-ramadhan.html

    ReplyDelete
  56. hehehe...kesiannn yuyukecik..tapi mesti gembira bila dapat duit raya banyak2 nantii....hilang tension nak study~ :D

    ReplyDelete
  57. Hehhee. seronoknyaaa balik kampung! Take care ye yuyu ^^. update la, letak gambar yuyu gabak-gabak je pun takpe. hehe.

    ReplyDelete
  58. study lekolok syg^^..nk gtau yuyu nih..sy cuti sem 4 bln..opsss..t'lps..jgn jeles..hehe :)

    ReplyDelete
  59. tu la sape suruh stdy kat KUIS.kahkah.tak ape lah,,kte same lahh,,exam time raye.kate KUIS kan,mmg la mcm ni hadoi

    ReplyDelete
  60. ini la masanya nak ngelat cuci pinggan. lps mkn lemang ketupat, terus masuk bilik. alasan..nak study ni...
    hahaha

    ReplyDelete
  61. ok,,,,untunglah dapat balik awl....uitm cuti seminggu je... wuaarhh!!!

    ReplyDelete
  62. buat kaedah serapan ..rebus buku dan minum airnyaaa...

    ReplyDelete
  63. kc da beli da tiket balik kg! yeay! tu pun online sbb takut tiket habes. heheheh

    ReplyDelete
  64. ala tiannyer dear takpe² sebelum exam nanti mkn bebyk rendang tok okehh..heheh ;)

    ReplyDelete
  65. aty2 blek kmpung nty ye yuyu sygg :)

    ReplyDelete
  66. hehe dulu2 time me study memang kerap gak exam lps raya--tension sbb nak raya pun bwk buku ke mana2 :p

    ReplyDelete
  67. aaaa, kita serupa ! dua minggu lepas raya dah final ! haih

    ReplyDelete
  68. Alaa, Yuyu cuti raya 2 minggu, exam seminggu lepas raya. Nazu? Cuti raya seminggu. Balik sekolah 4Sept, 5Sept sambung trial, -.-''

    ReplyDelete
  69. eh..eh..dah lbh kurang sama ngan UPSR la kan...sian yuyu kene study..tapi nanti dah keje akan miss sume2 ni tau...sabar ye..

    ReplyDelete
  70. Heheee... Apapun selamat menempuh exam dengan cemerlang ye dear ;)

    ReplyDelete
  71. kuala perlis ? whoaa! boleh beraya kejap dgn yuyu la mcm ni :D

    ReplyDelete
  72. yuyu yuyu eh cm comel je....
    ade cuit2 awk dekt sini
    http://puncakparis.blogspot.com/2011/08/jom-add-twitter-paris-hilton.html

    ReplyDelete
  73. kuatkan semangat yuyu, konpom sukses!

    ReplyDelete
  74. takpe yuyu...study skang supaya tak menyesal di kemudian hari.. ^^

    ReplyDelete
  75. naek bas kolej jugak. smela kte. lambat kan,11 malam baru gerak..

    ReplyDelete
  76. yuyu, kami dak2 utp lagi kesian. hari raya ke 5 final exam start wooo. ;(

    http://kremebutter.blogspot.com

    ReplyDelete
  77. ieyza pun tak sabar nak balik 26hb ni.. dari perlis ke perak..hee..

    tapi....:(

    cuti smggu ja. lagi ckit tau.. best la kak yuyu cuti 2 mggu. pastu blik je ade final gak..T_T

    ReplyDelete
  78. enjoy raya dulu pastu baru pikir study blh camtu? haha sian dia...

    ReplyDelete
  79. sama la kita yuyu,,,eden pun nek balik langkawi 26 haribulan malam nie..heee...

    ReplyDelete
  80. selamat jalan Yuyu .

    :)

    _________________________
    I have added cool emoticons to this message.
    To see them go to http://x.exps.me?2521fc2991c276d00d89e037ee31c093

    ReplyDelete
  81. wahhh! mmg mencabar ye daq kalau nak riang2 raye, tp kene study laks ... tp xpew, utk mase dpn yuyu gaq kan? gudlak ye :)

    ReplyDelete
  82. salam yuyu..
    yuyu balik raya pun make sure update taw.. *padahal diri sendiri pn da malas nk hupdate..hehe

    anyway..good luck exam ye

    ReplyDelete
  83. sangat ta sabar nak rayer ! hehe

    btw, YUYU study mane ek?

    RUPA PARAS BUKAN SEGALANYA(:

    ReplyDelete
  84. hehhe
    beraye dgn buku ye..
    xpe..yg pntg chill ye!
    weee...chayok3!

    ReplyDelete
  85. sama lah kita :(
    after raya terus exam
    dengan assesment final lagi

    btw, gudluck kak yuyu !
    semoga selamat sampai ke kampung ^^

    ReplyDelete
  86. sy pon sama..lagi 2 mggu nk blik kg, xsbr tol rasa..hehe

    ReplyDelete
  87. salam yuyu...
    selamat pulang ke kampung halaman n selamat menyambut hari raya...:)

    ReplyDelete
  88. wahwah , dulu sy mse upsr pon mcm tu jugak , seminggu lps raye .. minggu depannya exam . sangat tak best ..

    good luck kak yuyu ^_^

    ReplyDelete
  89. selamat hari raya cik yuyu :)


    hati2 di jalan raya ye ...

    ReplyDelete
  90. selamat buat revision kak yuyu! :)

    biar raya tak best tapi result biar best best. hehe.

    ReplyDelete
  91. good luck exam yuyu... study hard! jangan raye XD

    ReplyDelete
  92. all the best!! selamat pulang dan pergi ;)

    ReplyDelete
  93. laa kampung yuyu kat kuala perlis??? area mana tu dik! yang banyak pokok pelam ke, yang dekat2 ngan LKIM ke, yang dekat2 ngan feri ke langkawi ke?

    ReplyDelete
  94. SAMELAH KITE.2 MINGGU LGI RAYA.PASTU BELAJAR SMNGGU.SEMINGGU LAGI DAH FINAL.GRRR T_T

    ReplyDelete
  95. kalau macam tu tak boleh beraya.. duduk rumah jak study, jangan pegi mana mana hahahahha

    ReplyDelete
  96. @Atiqah Wadiah

    saya macam dia juga. cuti sem 4bulan. tinggal sebulan je lg. ops. maaf terlepas kata juga. kekeke. :)

    ReplyDelete
  97. nak join GIVEAWAY? hadiah best tau!
    http://patehadnan.blogspot.com/2011/08/hadiah-happy-giveaway-si-budak-kurus.html

    ReplyDelete
  98. Mari dapatkan pen digital Al-quran segera.. salam ramadhan dari Putri

    ReplyDelete
  99. Samelah kite adaaaa exam T_T sedeyyyy sangat. goodluck yuyuuu

    ReplyDelete
  100. selamat hari raya beb...n good luck for exam, jangan makan byk2 nanti susah study,asik ngantuk je...:)

    jom keblog saya http://nazranazurah.blogspot.com

    ReplyDelete
  101. yuyu!!!! nak jumpe...rumah kite kat perlis...nak pegi kola perlis tu kejap jeww...huhuhuhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  102. bawa bekal rendang ketupat balik kolej.. sambil study, boleh makan2.. hihi.. :)

    ReplyDelete
  103. SELAMAT MENELAAH DI HARI RAYA lah ye yuyu!
    Nasib lah paper kite dh habis awal puasa itu hari :p

    ReplyDelete
  104. adoiii... bersyukur la student bleh cuti raya sampai 2 minggu...

    kami neh raya setakat cuti raya apa yg dalam event kalendar je... raya first ngan raya second je cuti...

    tu pon rasa malas nak cuti sebab tatau nak beraya dengan sapa... mak ayah pon da takde... adik beradik? ada ke? ada abang kandung pon sorang je... tu pon sibuk ngan family dia...

    tiap kali raya rasa bengang boleh? ahaha

    ReplyDelete
  105. eh,apsal entry lame dok depan plak...cam pelik jer..

    ReplyDelete
  106. yuyu ni here :) dr blogger kaki kipas tu ehehhe jom singgah sini
    http://ninacadbury.blogspot.com/2011/08/jangan-lupe-mereka.html

    ReplyDelete
  107. tuk yuyu raya sehr je ckup..org lain bole sebulan.haha

    ReplyDelete
  108. lamanyaaa tak masuk blog yuyu ni ):

    ReplyDelete
  109. yuyu! good luck for the examination! ;)

    ReplyDelete
  110. kak yuyu! nanti balik langkawi ngn apa? nak p raya umah kak yuyu! ^_^

    ReplyDelete
  111. YAN LEPAS RAYA ADA TEST.PASTU LAGI BERAPA MNGGU TERUS FINAL.TAKUTTTTTTT

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)