HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, August 10, 2011

Best Nya Jadi Dia Ni..hmm...Jeles...

Assalamualaikum ^^

best la jadi macam awak, hidup senang

best la jadi awak,  cantik kemain.

best la jadi macam awak, tu, best la jadi awak, ni..
tak macam kita, apa je yang ada. sobbsobb 




kenapa perlu rasa teruk dengan diri sendiri. tapi berbangga dengan orang lain? tak cukup lagi kah dengan apa yang kita dapat selama ni?  tak bersyukur lagi ke apa yang kita ada sekarang? pernah tak kita berusaha keras untuk dapat dan ubah hidup kita seperti yang kita ingin kan?

bila tengok kawan zaman hingus hingus dulu, dah besar panjang cantik kemain. mula rasa nak jalan jalan di Mid Valley pakai topeng Otomen.
* hina nya muka dahku. tak cantik. huduh. buruk. *

satu hari nanti, bila dah muka kena lenyek lori minyak, baru la tahu nak bersyukur, 

*cantik rupa nya aku dulu. hmmm. nak balik muka macam dulu*

bagi yuyu, Allah tu Maha Adil. Dia letakkan seseorang itu lebih di sesuatu perkara, supaya hamba-Nya tu tahu bersyukur dan menggunakan kelebihan yang ada untuk orang lain juga. dan semestinya Allah takkan mencipata makluk itu dengan sempurna, kerana nya Dia saja lah yang layak untuk itu.

agar hambanya tidak bongkak, dan selalu tunduk melihat bumi yang nyata. supaya tidak terus terawang awang dengan kelebihan yang di beri. supaya juga kita sedar, banyak lagi yang jauh lebih bagus berbanding kita.

Allah sudah letakkan kita dengan cara tersendiri. 

ada yang hidup mewah, duit dah boleh buat cungkil gigi. tapi selalu saja di timpa masalah. lagi bagus hidup kita yang siap kikis dinding cari lima posen tapi hati tenang, tak susah susah nak kena cari bodyguard badan stock Aaron Aziz oh i love you untuk jaga kita 27jam sehari.

begitu juga dengan belog, dunia maya yang mana menjadi kegilaan sekarang. sedih tengok follower seciput, buat entry ni tak ada orang baca, buat entry tu pun tak ada yang membaca.

best jadi blogger sekian tu. dah follower beriban, sebulan dapat sejuta ringgit. semua orang suka dia. semua orang nak baca entry dia. semua orang nak komen belog dia. semua.. semuaa.. semua.. hmm. *best nya jadi blogger tu.*

bersyukur lah dengan diri sendiri. tak pernah kena ayat pedas haters. tak perlu korban masa pergi sana sini berkejar dengan hal belog. syukur sangat sangat lagi sebab tak ada lagi fitnah sampai yang bertunang, terus putus, yang tenang jadi kucar kacir, dan banyak lagi halangan yang kita tak pernah rasa.

bersyukur lah dengan apa yang ada. mungkin orang yang kita kagumi kelebihannya, sebaliknya, dia akan lebih bersyukur kalau dia menjadi diri kita. bersyukurlah yang kita masih boleh menjadi diri sendiri, dan mampu berusaha untuk dapat apa yang di inginkan. 

banyak lagi yang selalu rendah diri. kerana hanya nampak kelebihan orang lain, tapi, kelebihan diri sendiri, tak pernah nak bersyukur malah tak nampak pun.

Don't compare your life to others. You have no idea about their sufferings.

sekian, syarahan saya pada petang ni yang bertajuk, Dadah Membawa Maut. terima kasih kepada Sekolah Menengah Kampung Dusun kerana sudi menjemput. -.-'

p/s : doa kan yuyu menang Ipod Touch ye korang.

terima kasih sudi baca :)

138 comments:

  1. betoi tu , suka bca entry kak yuyu ^^

    ReplyDelete
  2. Nice Entry. SukaSuka. Yaa. Kita perlu bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang ni.

    Oleh itu, janganlah sesekali kita mengubah rupa yang Allah beri ini. Termasuklah REBONDING RAMBUT.

    Sebab, kita sudah mengubah apa yang Allah buat untukk makhluknya.

    :)

    ReplyDelete
  3. betul tu sayang... bersyukur lah dengan ape yang kita ada sekarang sambil memperbaiki diri supaya jadi lebih baik...

    ReplyDelete
  4. lumrah kehidupan manusia yang jarang mensyukuri dengan apa yang ada...bila melihat yang lain lebih sikit pasti akan ada rasa iri di hati dan berlumba-lumba untuk jadi seperti orang itu...normal kan ? hihi

    *pandai yuyu bersyarah :)

    ReplyDelete
  5. terima kasih sis yuy for this entry!
    betul2 brguna ! :) syukur dgn diri sndiri ^^,

    ReplyDelete
  6. best lah jd yuyu.geheheheh. comel.

    ReplyDelete
  7. setuju sangatsangat kak yuyu..huhuhu...ape yg paling utama tu tahu bersyukur...kalau tu yang kite ada, bersyukur...jgn memandang orang yang lebih dari kita, pndang orang yg kurang dari kita..klau kita ada kereta fikir orang ada motor,kalau kita ada motor fikir yang berjalan kaki..ni kita yang naik motor tgk org yg naik kereta memang lah jd mcm tu kn??? huhuhu...

    ReplyDelete
  8. bila da ilang baru menyesal....lau sentiasa dengki dgn org..smapai bile2 la xkn abis....cube perbaiki diri sendiri..bukan duk jeles dgn kelebihan org laen...

    ReplyDelete
  9. bersyukur sbb semua org unik hehe :)

    ReplyDelete
  10. yup betol2 beryukur dengan ciptaan Allah kan,, n jgn sesekali kita hina ciptaan allah kan ;),,,

    b

    ReplyDelete
  11. betul tu sis yuyu..
    klu kita selalu nak compare dgn org lain..
    sampai bila nak maju.just think postif je kan..
    jgn asyik mengkritik dan terlalu merendah diri smpi low self confident..Dimana ada kemahuan disitu ada jalan..hehe..tersambung syarahan pulak..;)

    ReplyDelete
  12. we must be proud dengan diri kita sendiri :D

    ReplyDelete
  13. rase nak menangis pun ade bile bace entry nii. tengs kak yuyu , sbb buat kite sedar :') hihi.

    ReplyDelete
  14. pakai topeng otomen yer.. hehehe

    ReplyDelete
  15. ha'a . betul uh , betul sgt kakak syg .. adik jelesh tgok blog kaka ramai followers , tp ta de smpai benci kaka . <3 :))

    ReplyDelete
  16. Thumbs up! Wewit kat Yuyu Ch0mel :D

    ReplyDelete
  17. setuju dengan entry ni..
    semua orang dilahirkan sempurna..
    so, bersyukur dgn ape yg ade..
    jmput ke belog aima boleh?
    :)

    ReplyDelete
  18. bersyukurlah dengan apa yg kita miliki...kan yuyu

    ReplyDelete
  19. Suka gleww entry yuyu yang nehh (:

    ReplyDelete
  20. bestnya jadi yuyuuuuuu ..hik3..

    xdelah, betolla. Allah Maha Adil . dan kita kena bersyukur atas pemberianNya dan gunakan sebaek2nya..

    kann yuyu kannnnn ??? =)

    ReplyDelete
  21. yuyu,pandai eh bagi ceramah di bulan puasa ni..suka i baca.. :)

    ReplyDelete
  22. insaf....macam dengar ceramah motivasi..

    p/s: ada bakat jadi leturer pasni ^_^

    ReplyDelete
  23. @osHin heheheh.. sebab kita tak tengok pada diri sendiri :)

    ReplyDelete
  24. nice advices!!! bestnyer jadik yuyu^^
    :P:P

    ReplyDelete
  25. betui3...syukur atas kurniaanNya...jgn dengki mendengki, berbaik sesama makhluk Allah

    ReplyDelete
  26. betul tu yuyu.. kdg2 kite slalu nak jdik macam orang tu orang nie.. padahal diri sendiri dah okeh dah..
    ramai lg yg kurang dari kite. kite patot bersyukur kan.. :)

    kadang2 bile rase mcm tu.. mesti cpt2 fida istighfar tau.. sbb spatotnye kite bersyukur dgn ape yg kite ade. kan kan? :D

    p/s: dlu2 kecik skit dri skrg ni slalu tgk artis2, nak jdik macam artis tu jugak. haha.. :)

    ReplyDelete
  27. bersyukur dengan apa yang kita ada... baru kita tak rasa jeles dengan orang lain :)

    ReplyDelete
  28. Betul cakap @ ape yg yuyu tulis nie, btw bak kata org, rambut sama hitam, rezeki lain2 hehe. Btw kita boleh compare dgn org dari segi kebaikan, Contoh nape org tu sempat khatam masa ramadhan. Then motivate diri ke arah tu kan :) Salam ramadhan yuyu

    ReplyDelete
  29. hee :)
    ustzh yuyu
    hehe :)
    setuju dgn syarahn kak yuyu
    hehee

    ReplyDelete
  30. Dadah membawa maut? syarahan? hehe.. anyway, suka entry ni. syukur dengan apa yang ada. jangan tunduk sangat. jangan dongak sangat. so-so / sederhana cukuplah..

    pernah buat satu entry berkenaan pengalaman saya. jemput la yuyu baca ye? Kalau sudi. hehe..

    "KALAU KITA RASA KITA SUSAH, ADA ORANG LAGI SUSAH DARIPADA KITA"

    ReplyDelete
  31. best yewww...suka dengan entry nih...like 100%

    ReplyDelete
  32. rezeki lain.. ada yang rezeki bukan di blog tapi di tempat lain.. pasal rezeki ni subjective. betulla tuhan tu maha adil.. bila dia bagi kita rezeki kat situ, mungkin sebab kita kurang di tempat lain supaya balance. ada yang tak gah di blog tapi dia senang di tempat lain. subjective lakan.. bak kata semua orang ada rezeki masing2, cuma nampak dgn tak nampak je.. yang penting tuhan jgn lupa.

    ReplyDelete
  33. betui tu .. jgn pandang hanya pd rupe, rupe tu akan berubah ikut usia...

    ReplyDelete
  34. Bsyukur dgn diri sendiri sebab setiap org ada kelebihan msg2.:-)

    ReplyDelete
  35. kak yuyu, entri ini menyedarkan saya. hukhukhuk. terima kasih kak yuyu. :')

    ReplyDelete
  36. betul tu.. bila manusia tak bersyukur itulah yang Allah turunkan bala..

    ReplyDelete
  37. best lah jadik cam yuyu~ nak timang3!:) heeeeeeeeee:D yuyu ni mang bagus..suke bace entry3 kamu~ teruskan eh? support u!

    ReplyDelete
  38. Syukur alhamdulillah kerana telah dikurniakan akal untuk berfikir, tubuh badan yang sihat, dan rupa paras yang idag.. Setiap ciptaan NYA semua indah-indah belaka

    ReplyDelete
  39. x kisah la follower siciput.. blog kite untk kepuasan diri sndiri.. jgn entry xde input, keje bermuke2 sbb nk dpt follower bnyk.. pastu bodek sane bodek sini..yg pntg maintain originality.. kan yuyu kan??

    ReplyDelete
  40. @y u y u Z u l a i k h a HAA? Tak kena tembak? explain sikit.

    \sayabudakDARJAH5/

    ReplyDelete
  41. terima kaseh yuyu comey sebab sudi ingatkan saya untuk bersyukur apa yang kita miliki.. :)

    ReplyDelete
  42. kita tetap kita..yang penting pendirian yang tetap dan bagus..ykin pada diri sendiri...heheh

    ReplyDelete
  43. jadilah diri sendiri itu lebih baik
    jgn jadi hipokrit..bersyukurlah dgn ape yg ada..hargailah kurniaan Allah S.W.T...sebb bukan suma org bernasib baik..tuhan da tentukan perjalanan idup kita..pilihla dgn sebaik-baiknya..

    ReplyDelete
  44. betul.harus sentiasa bersyukur dgn apa yg di berikan...walaupun kebesaran nikmat itu sebesar zarah sekalipun..kita tdk tahu betapa berharganya nikmat sekecil itu di bandingkan dgn org lain..ragam manusia..bila sdh kehilangan..barulah tahu menghargai..

    ReplyDelete
  45. terima kasih kak Yuyu bagi SYARAHAN yang amat berguna sebagai nasihat kepada Zakwan ..hoho ..
    Blog Zakwan :D

    ReplyDelete
  46. dalam byk2 entri akak dok ikut baca..entri ni akak rase paling best..terus rase tergedik-gedik nak bagi komen panjang berjela-jela..kui3..


    bersyukurlah dengan apa yang Allah kurniakan untuk kita..bila kita bersyukur maka Allah akan sentiasa memberi rahmat dan tenanglah hidup kita..

    ReplyDelete
  47. sokong kak Yuyu!!!! kena byk bersyukur dgn apa kita ada..

    bak pepatah omputeh, "The grass always look greener on the other side"

    sememangnya kita selalu nmpak org lain lebih baik dr kita.. padahal sama je..

    ReplyDelete
  48. believe it or not,akak ada kwn yg sentiasa rs dirinya kurang.n it annoys me coz she is already beautiful.sigh~

    ReplyDelete
  49. Membalas kunjungan dik Yuyu.

    :)

    Dan ya, sesetengah orang memang suka hidup dalam keadaan popular, dikenali ramai dan dua mampu terus hidup walaupun dihimpit segala kesulitan.

    Tapi ada orang hanya wajar kekal diam menjalani hidup biasa tanpa perlu dikenali segala sebab dia lebih bahagia begitu.

    :)

    ReplyDelete
  50. Ye betul tu.. terimalah seadanya dan bersyukur dengan apa yg dimiliki..
    Pasti ada hikmah atas semua yang berlaku..

    ReplyDelete
  51. haha! sempoi la kak yuyu nie..
    btw,btl tu..kita harus bsyukur dgn apa yg kita ada...^^

    ReplyDelete
  52. setiap orang ada kelebihan dan kekurangannye...bersyukur apa adanya dan terus improve ke arah kebaikan :)

    ReplyDelete
  53. yeaaah,setuju!sentiasa bersyukur dgn apa yang kita ada..nice entry kak yuyu ^_^

    ReplyDelete
  54. btul2, manusia x reti puas, sampai makan tanah :D peace

    ReplyDelete
  55. btl2...kecantikkan sume tu subjektif.ape yg tuhan bg dah terbaik.lom tentu klo kita ada ape yang org len ada,kita akan cntek.mybe lgi buruk.

    ReplyDelete
  56. btl2...kecantikkan sume tu subjektif.ape yg tuhan bg dah terbaik.lom tentu klo kita ada ape yang org len ada,kita akan cntek.mybe lgi buruk.

    ReplyDelete
  57. @::contengan hati::)) semua tak sempurna.. tapi semua ciptaan itu terbaik :)

    ReplyDelete
  58. @Cik Bell okay okay.. lepas ni, awak pulak bg syarahan ^^

    ReplyDelete
  59. nice entry yuyu cantiks.dat true,be grateful with what u've :)

    ReplyDelete
  60. sebab tu la rezki yuyu murah...yuyu pandai mggunakan blog ni utk tujuan mcm ni...suke dengar...rasa termotivated..bru je down tadi knp la aku ini knp la aku itu...skrg dah bersyukur dah...hehe tanx yuyu...

    ReplyDelete
  61. yezza kak yuyu,kita patut bersyukur dengan apa yang kita dapat...

    ReplyDelete
  62. lagi pu n betol kalo kita compare kan life kita dengan org kita sendiri yg tak bahagia harus la kita bersykur dengan apa yang kita ada

    ReplyDelete
  63. betul tu yuyu.. kalau semua nk jadi orang tu, orang ni sebab dia lebih sikit dari kite, habis kite nak jadi ape? nak jadi cam orang tu jugak.. better be urself.. find ur own strength and make it up.. then u will shining.. love all ur words dear.. ;)

    ReplyDelete
  64. bersyukur dengan apa yang ada..agreed!!!!
    cpt2 istighfar kalau merungut2..~~

    ReplyDelete
  65. yuyu backlink u here ok..

    http://sazainfineez.blogspot.com/2011/08/menu-berbuka-hari-ni-mengingatkan.html

    selamat bace..blog kte biase2 je..hihi...

    ReplyDelete
  66. setiap apa yang berlaku ade hikmah. kalau kite x glamer, mungkin ade hikmah nape Allah x bgi kita glamer tu kan? (:

    ReplyDelete
  67. nice entry laa kak yuyu.
    bersyukur dgn ape yg ad. kan. kan. kan. :)

    selamat berbuka. :)

    ReplyDelete
  68. Sentiasalah bersyukur dengan setiap pemberian Allah... dan setiap pemberian itu ada hikmahnya yang tersendiri...

    ReplyDelete
  69. walaupun follower sikit, tetap bersyukur..kerana masih ada yg ingin folo belog kita =>

    ReplyDelete
  70. singgah sini baca entry n follow yuyu.. =D

    ReplyDelete
  71. yuyu...singgah sekejap yew!!!
    i like this entry!!!

    ReplyDelete
  72. perghh!!menetes air mata baca syrahan yuyu nih..btw,nice entry syg..siyes..manusia x penah b'syukur kan??setiap yg t'jd dlm idop kita nih,ada hikmahnyer

    ReplyDelete
  73. bestnyeeee jadi yuyu , femes amess ;)

    ReplyDelete
  74. DA BIASE DA TGOK ORG CANTEK CKP MCM NI....

    ReplyDelete
  75. Allah mmg maha adil. Kalau yang sorang tu kaya dan sorang lagi miskin, mesti ada something yang orang kaya tu takde tapi ada kat orang miskin. Begitu jugak dengan orang cantik & orang tak cantik and so on. & setiap bende terjadi juga, ada hikmahnya kan :)

    ReplyDelete
  76. yup...bersyukur lah untuk diri sendiri ^^
    setuju..yuyu,dah tak disable right click eh??hehe..baru pasan ^^

    ReplyDelete
  77. yeahhh agree dear..tapi mmg tak terdaya laa lau nk compare dgn yuyu ni :)

    ReplyDelete
  78. Moy pun selalu jugak rasa mcm tu bila tgk org lain lagi cantik lagi lagi yng natural beauty phewwww tapi Ellmo selalu cakap Moy sebenarnya cantik cuma Moy tk nampak kecantikkan yng Moy ada -____-' Lol cantik tu mmg tak laa tapi comel sikit tu ada hihihi tapi tk boleh kalahkan kecomelan yuyu zulaikha laaa :p Wekkkkk !!!

    ReplyDelete
  79. BERSYUKURLAH DGN APA YG KITA ADA DAN BELAJAR TERIMA TAKDIR

    ReplyDelete
  80. yup..betul...dont compare ur life to others becoz you have no idea about their sufferings...tapi kita pula jangan terlalu berbangga dgn kecantikan or what so ever yg kita ada...xperlu mempamerkan pada seluruh alam sejagat..kdang2 kita x sedar yg kita nie sedang riak dgn apa yg kita ada...be nice to others and they will do the same for you...

    sekadar kongsi idea..(^_^)peace

    ReplyDelete
  81. yuyu~ ape yang penting..kekalkan sikap bersederhana..ok?:) support u adik!

    ReplyDelete
  82. yessss! bersyukur la dengan apa yang ada kan.... :D


    p/s:yuyu,tuko la header kamu tu,huwarrrrrrr! nak main pusing2 kepala yuyu kat header tu,haha :P

    ReplyDelete
  83. wahh ! betul jugak kan , bila muka da kena lenyek baru nak bersyukur :)) motivate betul ayt tu , thxx , :)

    ReplyDelete
  84. seronoknyeee lah dgr yuyu berceloteh,.hehe,.jgn lpe nnti buke mnum air suam bnyk2 tau,.hehe,.

    ReplyDelete
  85. nice je entry ni.. kena bersyukur walau apa pun jadi..

    ReplyDelete
  86. YEZZA!!! betul sekali... xkan Allah cipta kite kat dunia tuk kite compare2xkan dgn yang lain... wut we should do is..look down... which is more suffer..more poor..n a lot more yang morenye kebawah dari kite..sbb pe? dari citu kite akn rasa sangat2x bersyukur dikurniakan dgn apa yang ada.... <3 <3 <3

    [rajin usha dari jauh je blog yuyu nie.... n sangat2x beruntung andai k.yuyu sudi follow blog k.rose... insyaAllah... :)]

    ReplyDelete
  87. jadilah seperti yg Allah redhoi... bukannya menjadi diri sendiri (yg terus jahil)...
    ~jagalah tabarruj~
    (salam ramadhan) :)

    ReplyDelete
  88. SANGAT SETUJU.PSNI TAKNAKLAH CAKAP MCM TU LAGI T_T

    ReplyDelete
  89. ITS GOOD TO BE OURSELF KAN COZ WE'RE HUNDREDTIMES BETTER THAN OTHERS (:

    ReplyDelete
  90. BETUL SANGAT PART KITA ASYIK NAMPAK KELEBIHAN ORG LAIN TU (:

    ReplyDelete
  91. bersyukur,tak payah bandingkan dengan orang lain kan :)

    ReplyDelete
  92. bersyukur adalah lebih baik... hee.. akk cumell..

    ReplyDelete
  93. live your life without comparing it with that of others....


    http://jannahheaven.blogspot.com/2011/08/masihkah-kau-ingat.html

    ReplyDelete
  94. Nice entry..perlu ada keyakinan..kerana keyakinan itu sebenarnya aura penyeri diri.. ^^
    syukuri apa yang ada,,hidup adalah anugerah.. ^^
    Blog walking dari Zaara meant Zehra =)
    Salam Ramadhan buat Yuyu comel
    May Allah bless you and keep you firm on the straight path..Aminn..=)

    ReplyDelete
  95. As'salam btul 2..xslah kita bndingkn diri kita dgn org lain tp biarlah bpada2 srta bhemah klu kita cmburu dgn org lain dsbbkn harta,ilmu 2 rasanya dblehkn&mmg ptut kita cmburu&bcita2 utk jd spt mreka kita cuma prlu bkeja keras 2 je..tp awas jgn cmburu yg mndtngkn hsad dngki kerna 2 bleh mmusnahkn&mnjtuhkn ssorg

    ReplyDelete
  96. ni klu masuk syarahan masa abg kecik2 dlu mst xde can abg nk menang ni.haha

    ReplyDelete
  97. nasib badan la labu....huhuhu :((

    ReplyDelete
  98. salam yuyu...biarlah kita jadi diri kita sendiri itu lebih baik kn...:)

    ReplyDelete
  99. kadang-kadang perasaan jeles tu muncul dalam diri...tipula kalau xda kan..hehe tapi kita patut bersyukur and bangga to be who we are today kan..

    ReplyDelete
  100. Heу ѵeгy nіcе website!
    ! Man .. Excellent .. Wonԁerful .. Ӏ'll bookmark your website and take the feeds also? I'm glаd to seеk
    out ѕo many useful info right hеre withіn the post, wе nееd ωоrκ out mοre technіques
    in this regaгd, thаnks fοr shaгіng.

    . . . . .
    My webpage ... galaxy note 2

    ReplyDelete
  101. Hello, Theгe's no doubt that your website might be having web browser compatibility issues. When I look at your blog in Safari, it looks fine however, when opening in IE, it's gοt sοme overlaρping іssues.

    I merelу wanted to give yоu a quicκ heads up!
    Besides that, ωondeгful site!
    Also visit my web site ; options and options trading

    ReplyDelete
  102. Hello woulԁ you mind sharing ωhich
    blog platform you're working with? I'm lοoking to start my own blog in the neаr future but I'm having a tough time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I'm looking for something unique.
    P.Ѕ Apolοgies for gеttіng
    off-toρic but Ι had to ask!
    Feel free to surf my blog post ... free e-cigarette

    ReplyDelete
  103. hi!,I like yоur writing sо а lot!
    ѕhare wе keep up a correspondence more approximately уour article on AOL?

    I rеquire an еxpert in thiѕ space tο unravel mу ргoblem.
    Maybe that's you! Taking a look ahead to look you.
    Visit my page : real estate brokers

    ReplyDelete
  104. It's a shame you don't have a dοnate button!
    I'd most certainly donate to this excellent blog! I suppose for now i'll settle for bookmarkіng and aԁԁing your
    RSS feed to my Google account. ӏ loоk
    forωard tо new upԁates and will share thiѕ wеbѕite wіth
    mу Facebook group. Chat soon!
    Also visit my blog ... pikavippi

    ReplyDelete
  105. This article iѕ in fact а nice one it assists new net vіsitors, who are wishing foг blogging.
    Feel free to visit my homepage samsung galaxy s3

    ReplyDelete
  106. Hі there! I κnow thіѕ іѕ kindа off topic hoωeѵеr I'd figured I'd
    ask. Would yοu be intеrestеԁ in trading linκs
    or mаybe guest ωriting a blog ρost οr ѵiсe-ѵeгsa?

    My site goes over a lot of thе samе toрics as yourѕ and Ι beliеve wе cοulԁ grеаtly benеfit from еаch othег.
    If you might bе іnteгеstеd feel fгee to shoоt mе аn email.
    I loоk foгward to hearіng fгom yοu!
    Gгeаt blog by the ωаy!
    My web blog ; pikavippii

    ReplyDelete
  107. Ні, јust wаnteԁ tо ѕay, І liked thiѕ
    post. It was practical. Keep on рοsting!
    Here is my web-site : forex expert advisor

    ReplyDelete
  108. Normallу I do not lеarn post on blogѕ,
    howеvег I ωish tο ѕaу that this write-up verу pгeѕsured me to сhеcκ out and dо so!
    Υour wгiting ѕtyle has been surpгіsеd me.
    Thanκs, ѵеrу grеat article.


    Here is my homеpage: best lower back exercises
    Also see my website - samsung galaxy note 2

    ReplyDelete
  109. I ԁon't even know how I stopped up right here, but I assumed this publish used to be good. I don't understаnd ωhо you arе but certainly you're going to a famous blogger if you are not already. Cheers!

    My web site; more twitter followers without following
    My web site :: gain twitter followers

    ReplyDelete
  110. Hey! I just wish to give an enormous thumbs up for the great information you’ve gotten right
    here on this post. I can be coming again to your weblog for extra soon.


    Also visit my webpage: country music album releases 2011

    ReplyDelete
  111. Yuyu. Yuyu tu da kira comel da tu. Nape nak rasa inferior. Rmai lagi yg kat luar sana yg jeles ngan yuyu...

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)