HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, August 11, 2011

MYNEWSHUB

Assalamualaikum^^

yuyu sekarang mengalami ketakutan amat dahsat. memikirkan kata kata Christine Lagarde mengenai ekonomi dunia  kalau hal macam ni berlaku, habis la dengan ekonomi negara kita juga. habis juga la dengan poket hampir rabak yuyu ni.

yuyu berkemungkinan besar akan mengalami masalah, susah beli cekodok dengan kekerapan yang tinggi.habis la lepas ni perot mogok. nak beli surat kabar demi dapat tahu keadaan sekeliling pun susah. habis la sekali lagi. 

mesti rasa macam dungu tak ketahuan hala. mesti malu jumpa kawan kawan takut nanti di tanya "wehh, ape perkembangan negara kita sekarang?". ha. nak jawab ape? surat kabar pun tak boleh nak beli.

tapi bila sekarang yuyu dah buat pilihan paling tepat. demi menjimatkan expenses cost setiap bulan akibat beli surat khabar tinggi KLCC, sekarang dah tok sah payah dah. terus yuyu bersemgat balik bila dengar ramai kawan kawan yuyu war war kan ada website yang boleh mengangani semua ni.


                           
SATU PERUBAHAN DALAM SAJIAN BERITA ONLINE. NEWS PORTAL TERHANGAT DI MALAYSIA

MyNewsHub. ya. ia pilihan tepat bagi semua manusia yang sedar akan kepentingan tidak berada di zaman batu. tanya ni tak tahu, tanya tu tak tahu. di samping, kesedaran perlunya aplikasikan paper-less dan wajiblah berjimat demi menjaga wang beli tiket wayang hujung bulan.

bila dengar kawan kawan asik cakap MyNewsHub ni terbaik untuk dibaca setiap hari, mula mula mushkil. sebab tak cekidaut lagi. tapi, bila tengok sendiri. ya ya. yuyu akur. yuyu tak boleh tipu lagi. yuyu dah siap "bookmark" . sobbsobb. 

cakap lah nak tahu tentang apa? semua ada. ni bukti nya :
  • Dunia Hiburan? Tekan SINI
  • Ekonomi? Tekan SINI la pulak
  • Isu Dalam Negara dan Luar Negara? Tekan SINI atau SINI la.
  • Sukan? tekan pulak SINI
  • Nak join kontes setiap hari? check kat SINI.
  • dan banyak lah lagi. Politik, Agama, Rencana, Wawancara....
nak apa lagi? satu website ni dah cukup. jadi sekarang, apa yuyu pening dah? kepala hotak dah setuju dengan pendapat yuyu ni. suka gamaknya. benda yang best, mesti la kena kongsi kan. lepas ni boleh la teruskan beli cekodok berjuta lemon. 

p/s : lagi BEST nak kongsi. 

133 comments:

  1. mynewshub ni memang best :D

    ReplyDelete
  2. SUka gambar YuYu itu. hee. Versatile dan comel. hee. :)

    ReplyDelete
  3. Wahhh Alhamdulillah..

    Nice Sharing..Hebak hebak

    ReplyDelete
  4. Suka gambar YuYu yang itu. Versatile dan cantik. hee. :)

    ReplyDelete
  5. dh taw,tp belom ditahap selalu bukak lagi..
    kih kih

    ReplyDelete
  6. jom pakat baca!!..
    cekodok?.
    nak!!..
    dah lama tak makan!

    ReplyDelete
  7. lisa old fashion lagii.bace suat khabar kertas tu. hehehe.

    ReplyDelete
  8. yeay...pasni tak payah la nak beli suratkhabar...free suratkhabar online dah ada...

    Entri Menarik Di Sini:
    1)Iphone 4 Boleh Jadi DSLR??Jom tengok..

    ReplyDelete
  9. mynewshub? nak baca jugakla..mana leh yuyu je yg baca.. :P


    http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/03/janganlah-menyakiti-mereka.html
    sedih bila perkara macam ni berlaku lagi.. :(

    ReplyDelete
  10. hahaha...kak yuyu dengan cekodok xdapat dipisahkan ;D

    ReplyDelete
  11. slm yuyu:) alhamdullilah.syukur kite pd ALlah:)

    ReplyDelete
  12. di mana ada cekodok,di situ adanyer kak yuyu..hikhik..

    ReplyDelete
  13. beskan skg,berita dihujung jari dah,dulu didepan mata...kekeke

    ReplyDelete
  14. slm yuyu:) alhamdullilah.syukur kite pd ALlah:)

    ReplyDelete
  15. cmtu yuyu kena belanja cekodok lah ;p

    ReplyDelete
  16. tenet lembab..kalau kertas selak2 je..haha

    ReplyDelete
  17. ~hahaha~
    cekodok ea??
    chomel jek...

    (^-^)

    www.izzlatif.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. boleh kenalkan ynewshub kat abah sy ;) dia mesti suka :)

    ReplyDelete
  19. patut lah Yuyu sekarang rajin sebarkan berita terkini di fanpage. dapat sumber baik punya. ok nak bookmark jugak.

    Tips : Melicin dan Menghaluskan Kulit
    Kau Jantung Hati

    ReplyDelete
  20. wuuu thanks yuyu for sharing! :)

    ReplyDelete
  21. waa...bagus buka sebelom g jwb exam ptd ari tu..heheh

    ~ baru follow nih! camat kenalan cek yuyu =)

    ReplyDelete
  22. @pRiNCe prince, yuyu ni siap berdoa ke hadrat Ilahi supaya di anugerah berat yang lebih dari sekarang tau T_T

    ReplyDelete
  23. @meawheheheh.. kan onie kann.. tak rugi bookmark dia :)

    ReplyDelete
  24. Yay!! yuyu dah buat jugak...hehe nice2...goodluck yer...ezay join pun saje2 je...mynewshub memang best kan...de jack yang sporting :)

    ReplyDelete
  25. mekap mate tu lawaa (lain pulak yg aku komen).he he

    ReplyDelete
  26. ain tak penah ag bukak website mynewshub tue... nanti nak tgk lahh. thanks for the info .. :)

    ReplyDelete
  27. wahh , nice info . sharing is caring kan . hehe .

    my first time comment entri yuyu :D

    ReplyDelete
  28. woahh.kene terjah ni... dah le MB ni ibarat duduk bawah tempurung.. errr..

    ReplyDelete
  29. yeayy!!!bley mkn cekodok b'juta2 pasni..tanx yuyu share ^^

    ReplyDelete
  30. ok lepas ni nak bookmark juga bole beli cekodok utk yuyu;p

    ReplyDelete
  31. eh, yuyu pun join la. hehe

    mesti menang punya la nak banding ngan entri sy kat SINI T-T

    ReplyDelete
  32. yuyu ! nak ssuprise tak ?? Tapi jangan marah tau !

    http://mayalisaminamichan.blogspot.com/2011/07/tengah-semangat-nak-follow-blog-orang.html

    Takmo marah yeah !

    ReplyDelete
  33. Hye yuyu yang comel..

    Kalo sudi datang la blog sy..
    Follow skali kalo tak keberatan..hehe.. :D

    ReplyDelete
  34. wah.. bagus2 thanks for sharing this yuyu =)

    ReplyDelete
  35. ade dengar jugak. tapi tak pernah teringin nak amek tau pulak. tak tahu pon ape. ni yuyu da bagitahu, lepas ni boleh try tengok.

    datang jengah-jengah sini dan follow. jom singgah sini pulak : 7 Sebab Kenapa Girls Suka Pakai Skirt

    ReplyDelete
  36. alamak...manusia zaman batu... ok nk bce news la...lalala~

    ReplyDelete
  37. nice info.. baca surat khabar online je zaman sekarang ni..

    JOM BACA NI : NUFFNANG #CHURPOUT SESSION AT MARK'S PLACE

    ReplyDelete
  38. tuesday, august 16, 2011? biar date ni.

    ReplyDelete
  39. alaaaaaaaaa takleh bukak la asek kena blocked je kat opis ni. benci

    ReplyDelete
  40. nape x kaitkan kegawatan ekonomi dgn emas ke,berlian ke..cekodok jugak menjadi pilihan. -_-

    ReplyDelete
  41. tanx yuyu sudi komen kat belog hingusan sy..rasa cam nk nanges bila yuyu komen..gugur jantung jap..nasib baik sempat masukkan blk jantung tuh..hehe :)..belog sy besa2 jerk..kena blaja dari yuyu nih..yuyu,t'ingin sgt jumpe yuyu..nk geget pipi..hehe ^^

    ReplyDelete
  42. OKAY,BARU TAU PODIAA MYNEWSHUB NI ACTUALLY :D

    ReplyDelete
  43. ada tag untuk yuyu

    http://miaainis.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ajak-pilih-blog.html

    ReplyDelete
  44. yuyu jom baca entry baru.. 1st time lukis..

    http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/07/mengharap.html

    ReplyDelete
  45. solution utk bdk u yg poket kering tp xnk ketinggalan brita smasa....i did the same too ^^

    ReplyDelete
  46. bagusnya kamu.sharing is caring...terima kasih..
    kalau sudi,jenguk2 lah ke blog saya..

    http://ohkaspersky.blogspot.com/

    dan boleh dapatkan kaspersky pada harga runtuh!!

    ReplyDelete
  47. @Famili Ceria heheheh.. cam tu laa! jomm pakat pakat bace mynewshub ^^

    ReplyDelete
  48. yuyu...nak kiss..hahahhaa..
    suke la bace blog yuyu even ni 1st time bace...
    cekodok satu yuyu shomel!!

    ReplyDelete
  49. cantek giler kot ......blog yuyu..dah follow dah ...entry sngat menarik..heheheh
    kalo de mase follow lah balek yer...

    ReplyDelete
  50. done following u.. follow me bck ya.. thnx

    ReplyDelete
  51. Thanks Yuyu! Dah bookmark jugak. Hehe.

    ReplyDelete
  52. menarik ni.hehe.nak juga lah =)

    jemputan Kak Yuyu join COntest AKu Berpuisi =)

    ReplyDelete
  53. hehe..
    kak ni mmgs suka melantak cekodok..
    btw ,mynewshub mmg best..

    ReplyDelete
  54. hye yuyu, nice blog. hehe, by the way, keep it up girls!
    p/s: saya org baru dalam blogging nie, harap yuyu sudilah memberi sokongan kepada blog saya. hehe.

    http://rasidrahim.blogspot.com/

    ReplyDelete
  55. hai yuyu, such a nice blog laa. hehe. keep it up girl!


    by the way, saya orang baru nak belajar berblogging nie, harap yuyu sudi nak beri tunjuk ajar. hehe

    ReplyDelete
  56. jom komen entry ni,
    http://i1189.photobucket.com/albums/z428/PutryyNasuha97/biru.png

    ReplyDelete
  57. jom komen entry ni,
    http://pu3cuterightnow.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

    ReplyDelete
  58. TheSyafiq Mokhtar: wajib baca kalau tak nak malu bila kena tanya dengan orang :P

    ReplyDelete
  59. warkh, baru tahu pula tentang newshub ni, memang sah2 aku katak bawah tempurung,,,hehe.. ok thanks yuyu..

    ReplyDelete
  60. check dis out=) http://www.OnlyInMalaysiaMah.com/?ref=come2me

    ReplyDelete
  61. yuyyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu mintak tolong komen video tatty kat blog tatty boleh? heheh

    ReplyDelete
  62. DATANG CURI BANNER YUYU YG COMEY

    ReplyDelete
  63. Yuyu pernah dgr Sigma Makeup tak?
    Kalau tak pernah jom serbu blog sy. Misti Yuyu suka punya.
    ;)

    immanextdiva.blogpsot.com

    ReplyDelete
  64. perrrgghhhh kuih raya ada tak yuyu? hihihi...yuyu ni cute lahh....haissseeyy man!!

    ReplyDelete
  65. cekodok tu yang pnting ye cik yuyu.haha

    ReplyDelete
  66. sejak yuyu buat entry nie , ain selalu bukak web mynewshub nie.. :)

    ReplyDelete
  67. last2 cekodok juge yang di highlight.. tetibe teringat cekodok ibu.. oh, skrg jgk nak tgk ape kebende mynewshub ni ^^,

    ReplyDelete
  68. ps: Yuyu..hari ni BF cik masa depan yuyu ye??? pasan coz baca kat entri ini..

    http://kupukupukecik.blogspot.com/2010/07/happy-birthday-love.html

    ReplyDelete
  69. waa. bestnya MyNewsHub nih ^^

    singgah balik blog sy ya

    ReplyDelete
  70. kenapa cengkodok jadi mangsa.. sobs.. sobs.. T.T

    Best ke Tayang Muka Kat Facebook Bagi Lelaki Tengok.?[reply]
    (jangan baca kalau kuat sentap)

    ReplyDelete
  71. member selalu cerita pasal newshub nyh..belum lagi try..kena la pas nyh

    ReplyDelete
  72. wah,thx yuyu comel ^_^. thx for the kiss yaa.aha

    ReplyDelete
  73. wah,thx yuyu comel ^_^. thx for the kiss yaa.aha

    ReplyDelete
  74. wah,thx yuyu comel ^_^. thx for the kiss yaa.aha

    ReplyDelete
  75. mynewshub boleh menggantikan tabloid

    ReplyDelete
  76. ~NajiLaA~: sebab cekodok sentiasa di hati ^^

    ReplyDelete
  77. TERIMA KASIH SEMUAA! DOAKAN YUYU DAPAT IPOD TOUCH YEE ^^ TAKDE DUIT NAK BELI SENDIRI!

    ReplyDelete
  78. hmm yuyu npe entry ni 16 aug? arini baru 3 aug kan? mata aku da rabun ke? nak tambah power kot hehe

    ReplyDelete
  79. jom tengok handphone kat blog sy...tq

    ReplyDelete
  80. klu betul nti dh xmampu nak beli paper lagi lps nie....xyah risau sgt ehh...kan before ni pon kita dah ade paper online...seperti www.utusan.com.my, www.bharian.com.my, www.hmetro.com.my dan byk lagi dik....ok check it out....

    ReplyDelete
  81. saya suke yuyu sebab yuyu comel...(tetibe)...

    hahaha...singgah2 la sini ye :)

    ReplyDelete
  82. tarikh posting 16 august 2011..?? O_o

    ReplyDelete
  83. Yuyu..sy nak tya psl gmbr Yuyu free hair kat twitter.. https://twitter.com/#!/YuyuZulaikha
    is that u?? ker ada org sabotaj ur pic?

    ReplyDelete
  84. wahhhhhhhh! dasyat! multi function. haha

    ReplyDelete
  85. Untuk menghadapi ekonomi dunia yang tidak menetu maka kita perlu diversified kan business kita sama ada business online atau offline. Kalau satu kantul ada lagi satu... kalau dua-dua kantul... Habislah! Tapi Yuyu jangan risau, nanti sya belanja awak makan cekodok

    ReplyDelete
  86. yup nk tau jugak acc twitter tu memg btol yuyu ke?

    ReplyDelete
  87. oh baru tau pasal newshub ni hmm menarik gak ni ... thanks yuyu for sharing !

    ReplyDelete
  88. lawa header baru. template pun plain.

    ReplyDelete
  89. top referrel yuyu..mesti dapat menang n dpt ipod..jelesnyer...

    ReplyDelete
  90. sis Yuyu!!!! adoi!(kene baling batu ngan jiran sebelah sebab jerit kuat sgt) ade tag sesuatu kat entry neh. :)

    http://blogeyraa.blogspot.com/2011/08/yang-sebenarnye-cik-yuyu-memang-cumell.html

    ReplyDelete
  91. baru baca sket pasal mynewshub ni. mintak2le infonya lebih telus tanpa berat sebelah

    ReplyDelete
  92. saya nak tahu tentang apa akn jadi esok.. hehehe



    Entry : wayang 3D dirumah

    ReplyDelete
  93. xleh nk bygkan yuyu gemuk.. oh.. unbelieveable...hehe

    ReplyDelete
  94. Salam! We're selling beautiful PRINTED SATIN SCARVES and PLAIN CREPE SATIN SCARVES! Jemput lawat blog kami :)

    http://myra-mode.blogspot.com/

    ReplyDelete
  95. ni macam special ads je nih
    wahh... tahniah

    ReplyDelete
  96. Bile la Sis YuYu nak follow sy,
    mengidam sgt nieyh :)

    ReplyDelete
  97. hye SIS....ampun ampun...i ada TAG u kt my BLOG....hope u x kisah...kalau u kisah pun i bt2 x kisah jer....hihihihi.....ni link dia.... http://ramaramapunyecerita.blogspot.com/2011/08/segmen-promosi-blog-500-follower-ke.html


    :::sis....mengidam tuk u follow i jugakKKKKK.....:(

    ReplyDelete
  98. hmm, first time komen kat blog yuyu. Memang susah juga jika hari-hari beli newspaper. Bila dah banyak wujud portal berita online, senang sikit membacanya.

    ReplyDelete
  99. yuyu, knape post yuyu ni ni bertarikh 16 aug 2011 ?? mcm blom smpai lg je tarikh tuh .huhu .trase idop di mse dpn plak . =)

    ReplyDelete
  100. Ahaaa.memang site tu okey pun.

    eheh.apa kata korang baca entry terbaru pula ?

    http://lovelynemo.blogspot.com/2011/08/bab-4-apabila-orang-emas-dikatakan.html

    ReplyDelete
  101. waaa. kene baca niehh.
    sy syg awak?
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/kasih-sayang.html

    ReplyDelete
  102. betul2 buta IT abg ni..bru le tahu mende le natang ni.

    ReplyDelete
  103. tag yuyu untuk entry

    anda semua tahu tak apa itu MYNEWSHUB?

    more info >> http://www.nornadiah.com/2011/12/mynewshub.html

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)