HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, June 1, 2011

Trauma dengan kejadian nak bunuh diri depan biji mata yuyu semalam.

Assalamulaikum ^^

mata hari ni telah jadi seiras seperti mata panda yang lebam kena tumbok dengan isterinya lalu si panda telah membaca diri ke rumah emak nya, nangis tersedu sedan lalu emak si panda itu juga tumbuk mata si panda kerana mengasari isteri nya. pendek kata, mata yuyu dan mata panda adalah sama hari ini.

ini semua gara gara kejadian separa ngeri semalam yang berlaku di kampus yuyu. baru saja balik dari bersuka ria  di PutraJaya, sedang asik berborak,dengar jerit jerit dari sebelah bangunan. dalam kepala otak yuyu "haishhh, tengah malam pun nak gedik lagi"



tapi makin lama, makin kuat bunyi jerit nya. kepala otak yuyu terus beralih arah, daripada fikir dorang menggedik, terus berfikir yang ada orang histeria. lagi kuat cakap itu adalah histeria pabila terdengar ada yang cakap "astaqfirullahalazimmmm!" "ingat Allah!" 


yuyu belek keluar tingkap. tengok ke arah tempat kejadian. mula mula tak nampak apa apa. tapi retina mata yuyu makin tajam tumpu ke arah objek.

"arghhhhhh! akak! ada orang nak terjun bangunan! nak bunuh diri!"

cepat cepat senior yuyu Kak Aisha dengan Kak Jannah pun belek keluar tingkap. pelajar kampus yuyu, nak bunuh diri dari tingkat 7! tingkat 7! 7 okay! bukan tingakat 0.7 kalau terjun pun boleh siap senyum lagi, ni tingkat 7 di mana kalau korang terjun, bersepai la jasad dan badan korang!


habis yuyu ketar semalam. makin riuh asrama kami. mulut yuyu tak habis habis maki serapah. seram sejuk badan yuyu. memang tengok muka budak tu macam "wehhh, jap, aku nak main terjun terjun bangunan jap, cam best je". macam tu la buka budak tu.

makin orang tarik, makin dia agresif. jerit jerit dan terus nak terjun. nasib la masa beliau betul betul nak terjun tu, ada sorang kawan beliau cepat cepat tarik dari belakang. syukurrrrrr. syukur sebab tak de kes mati depan bilik yuyu, yuyu tak dengar bunyi "kelepekkk" atau "kebabomm" depan bilik yuyu dan tengok darah.

keadaan jadi riuh rendah sangat sangat. yuyu ni tak boleh dalam siatuasi cemas, cepat gelabah. hmm. 

yuyu terfikir, apa yang sebab kan beliau nak bunuh diri? adakah sebab bopren beliau tak nak beli cekedis kat beliau atau beliau parah memikirkan masalah minyak yang selalu naik di negara kita ni? atau beliau rasa yang hidup beliau dah tak berguna untuk bangsa dan rakyat jelata?

itu yuyu tak tahu. bersangka baik beliau saja nak amik angin malam dengan berdiri atas tingkap. sebab dalam bilik udara tak syokk. hebakkk

bila nak tidur, yuyu tak boleh sangat pejam mata yuyu. bijik mata macam trauma terlebih. otak yuyu pun trauma. mengada betol, padahal yuyu rilek je. sampai subuh, baru yuyu rasa mengantuk. tidur kejap, dah bangun untuk solat subuh. hmm. mengantuk nya sekarang. dah la ada kelas.

ini lah pertama kali yuyu saksikan kejadian separa ngeri. nasib la beliau tak terus terjun, kalau tak, memang yuyu pindah tempat belajar la jawab nye. 

jommm. singgah blogger pilihan yuyu hari ini:

  • JAY . blogger yang mesra dengan blogger. 
  • NURU . blogger yang sangat penyayang.

terima kasih sudi bace ^^

89 comments:

  1. nasib cik yuyu tak tengok depan mata
    kalau tak dah lama jadi SAKSI penting dalam acara penuh gemilang tuh
    hikhik

    ReplyDelete
  2. mesti time tu kecoh semua org kt situ kan ..kalau lah time tu dia dah terjun depan mata akak yuyu mesti terbayang-bayang dlm kepala akak yuyu ,smpai xboleh tido ...hurm ,,,
    kenapalah dia nak bunuh diri kan ?

    ReplyDelete
  3. kiss yuyu pagi2 =)

    wah bahaya sungguh..

    entah2 dier mengingau kot..hehehe

    ReplyDelete
  4. hadoiii mcm2 la budak2 skrg ni...dah tlebih ilmu didada kot....

    ReplyDelete
  5. iskk..memang ngeri la yuyu..

    nasib baik tak jadi pape..=.='

    ReplyDelete
  6. saja amek angin kat tingkap. haha best tuuu. lagi lagi bilik yg panas mcm bilik sy. kalau boleh semua nak menumpang :S

    ReplyDelete
  7. perghhh...pengalaman..

    nasib baik takde pape..
    agaknye apelahh yang die pk kan?

    ReplyDelete
  8. murahnyerrr nyawa mereka tu yer..macam2 hal lah yuyu..huhu

    ReplyDelete
  9. pehhhh! dasat gila ahhh,apapon thinking positive...menyusahkan orang betul si perempuan tu, kot ye pon terjun parit udah ler,nak terjun dr floor 7 buat apa,huwaaaaa....papepon,selamat dan tade kejadian yang tak diingini berlaku semalam,yuyu chill okay :D

    ReplyDelete
  10. ish siyes pelik..
    skrg ni nyawa dah mcm cekedis..
    Taknak makn,da lemau bunag je..
    -.-'

    ReplyDelete
  11. uit.. seramnye.... kalau saya, saya yang pengsan... heheh!!~

    kawan saya pernah bunuh diri.. masa tu saya form 5.. sedih gila T__T

    ReplyDelete
  12. ish..pendek akal tul bdk nie..jom lempang dia btubi-tubi..huhu~

    ReplyDelete
  13. yuyu dok tingkat 2 naaa? best nye dok tingkat 2 je.. saya ni kena naik sampai tingkat 4.. huhu~~

    ReplyDelete
  14. die sje nak bikin gempaq tuh yuyu...nak suh yuyu post entry psl die kat blog...kan yuyu ngetop..tuh yg die buat mcm tuh...yela yuyu zulaikha duk depan asrama die..wakaka

    ReplyDelete
  15. tension ngan study kot yuyu kan. takkan la dia sje2 nak terjun. fuh, dengar org nak terjun bangunan pun dah seram. cmne la agaknye kalau situasi tu berlaku depan mata. mintak dijauhkan..

    ReplyDelete
  16. alhamdulilah la xjadi pape dkt budak tu

    ReplyDelete
  17. akak pulak yg ngeri tgk bangunan tu mcm nak roboh...hehehe

    ReplyDelete
  18. kalau die ngah agresif mmg xleh dekat..baik gunakan pkataan kasih syg..kita psiko dia..

    ReplyDelete
  19. hai yuyu! sekarang ni dah macam-macam kejadian kita boleh tengok depan mata, tak perlu tengok tv dah. dasyatkan???? huhu

    ReplyDelete
  20. melayu ker yuyu? dekat U akak dulu.. majoriti bunuh diri smua cina..mcm2 hal2..sebab pointer jatuh!hadoiyai~!

    ReplyDelete
  21. sah takdo agamo budak ni..harap belajar yo tinggi..otak tadak

    ReplyDelete
  22. apalah budak 2,kan banyak cara lain??huurrrrrrmmmm..
    cuba la terjun kursi j,xdelah gangu orang tidur..hehhehe=)

    ReplyDelete
  23. nasib baik tak sempat terjun, kalau tak sia2 je hidup dia kan yuyu?

    ReplyDelete
  24. wah???nape tak fikir dulu sebelum buat kerja tu ek???dosa besar tu nak bunuh diri..trajis betull..huhuhu..thanks yuyu promote blog Jay...hehe

    ReplyDelete
  25. lepas nie mesti bdak tu gi kb mall untuk sambung acara lompatan/terjunan udara tu..hehee3

    ReplyDelete
  26. knp smpai mcm tu sekali.adoi.mcm2 manusia sekarang ni.kak yuyu tenang tau :)

    ReplyDelete
  27. sabar je la yuyu.maybe org tu mengalami tekanan hidup kot.

    ReplyDelete
  28. aiseymen...macam2 hal la dak2 skang..

    ReplyDelete
  29. baca entry yuyu nie teringat pulak time nmpk mmber kena langgar depan mati. darah byk gilaaaa. seminggu depan tak g kelas. and mmber tuh dah mati. dia india :(

    ReplyDelete
  30. YUYU .. nanti story la sebab munasabab nape budak tu nak bunuh diri ye..

    ReplyDelete
  31. kenapa dia nak main terjun2..

    mungkin dia nak try payung terjun yg dia buat kot..

    ReplyDelete
  32. kalo tengkat 7..angen dia len sket..2 dia terover feel sampei kelua tengkat 2....

    ReplyDelete
  33. kalo tengkat 7..angen dia len sket..2 dia terover feel sampei kelua tengkat 2....

    ReplyDelete
  34. kalo tengkat 7..angen dia len sket..2 dia terover feel sampei kelua tengkat 2....

    ReplyDelete
  35. bahaya betul la..adoi..bawak2 la ingat tuhan..banyak betul kes nak bunuh diri sekarang..apa nak jadi la ngan adik2 remaja sekarang ni..

    ReplyDelete
  36. mesti ada sesuatu yg mengganggu fikiran dia.asib baik dia tak terjun.kalau tak, yuyu kena tukar bilik..

    tumpang lalu..

    ReplyDelete
  37. yuhuuuuuuuu ..
    jage2 tuu yuyu belakang yuyu tuu ..
    malam ni tido jgan pandang belakang taw ! kikikiki

    ReplyDelete
  38. adoooiiii kenapalah fikiran dia sempit sgt... yuyu muslimkan budak itu? if ya, semoga Allah bagi dia petunjuk and kuatkan iman dia...

    ReplyDelete
  39. takutnye =.=

    nasib beliau tak terjun,kalau tak haishhh..asrama tu menyeramkan lah pas ney.hehehe

    ReplyDelete
  40. euuuwwwww . mmg mengerikan . kalau jasad beliau gedebuk depan mata eyza , mau eyza yg pengsan .

    ReplyDelete
  41. huhu... suspen je lebey dak tuh
    budget ade org tibi dtg amik gamba die haha

    ReplyDelete
  42. yuyu ! kalau maya bunuh diri demi tak dapat makan roti canai hari ni ok tak ?

    ReplyDelete
  43. sengaja carik publisiti murahan kot..hehe

    ReplyDelete
  44. apa ke halnya pulak smpi nak bunuh diri..ishhh..nasib x jadik..kalau x jd hantu..takut yuyu..

    ReplyDelete
  45. ermm..hahaha
    kenapa panggil kak yuyu zhulaika ha??
    adakah akak peminat cerita anime jepun.."yuyu hakusho" atau suka makan ikaan puyu>??



    http://shazrizalshahmy.blogspot.com/2011/06/kisah-nurrizlya.html

    ReplyDelete
  46. kalo aku aku ush die terjun je terus..leh tgk jasad bersepai..e

    ReplyDelete
  47. Err. terasa jugak dsini. aptah lagi kak Yuyu.

    ReplyDelete
  48. jangan la diulang lagi macam tu kan :(

    Kesian mak ayah kat kampung

    ReplyDelete
  49. pea nak jadilah yea...sikit-sikit bunuh diri sikit-sikit bunuh diri...tak fikir ke???cukup amal da ke kat sana??tak takut neraka ke hape ntah???



    cik yuyu study wewajin yea...:-)

    ReplyDelete
  50. kenapa lah agaknya yer. saya ni rasanya lebih kurang jek cam yuyu. kalau ada sesuatu benda tragik camtuh terjadi. mesti fikir sampai tak sudah. kenapa yer. sebab apa yer. sure memang mata panda punyerrr haha
    hurm kenapa yer budak tu nak terjun? haihhh dah mula dahhh

    ReplyDelete
  51. eeeee, ade jugak orng mcm tu. menyusahkan orng betul la

    ReplyDelete
  52. CIK YUYU,
    JANGAN FIKIR YANG BUKAN2.DOA SUPAYA TAK DE LAGI KEJADAIN SEUMPAMANYA, AT LEAST DEPAN MATA CIK YUYU.
    MALAM NANTI TIDUR LENA YA, BACA BISMILLAH....

    ReplyDelete
  53. kak hostel sy pun selalu jadi macam ni..maybe stress dengan study kot...Harap2 YUyu takkan jadi macam tu...hihihi..take care ye..

    ReplyDelete
  54. mak aii apsal la sampai nak bunuh2 diri segala nie aduiii..ingat2 lah ALLAH...ingat bila dah bunuh diri tu segala masalah selesai dengan kadar yang segera ka??tak ok...

    ReplyDelete
  55. kalau tengok jugak...uiishhh..xtau la nk ckp cmne..

    teros jadik reporter time2 tu gak kot..keh3..gurau2... ;)

    ReplyDelete
  56. Nasik dah tak sedap..bak kata makcik CE..tu yang nak mati cepat...erk..

    ReplyDelete
  57. ayoyo..tinggi tu..spider man pun takut nak terjun..keh3

    ReplyDelete
  58. eeiii..takutnye..alhamdulillah takde pape kn...

    ReplyDelete
  59. keh2 tu baru nak terjun .dekat kolej blok aku kolej Za'ba UKM dah dua kali orang terjun ke alam berzakh

    ReplyDelete
  60. apela faedah bunuh diri.org islam kalau bunuh diri,mati free je masuk neraka,mana sempatnya nak bertaubat.

    ReplyDelete
  61. macam-macam la.. nsb bek dia tak terjun btol2.. e! tak dpt nak di bayangkan kalau dia terjun then pecah kepala dpn mata kita..

    ReplyDelete
  62. ade masalah pon janganlah sampai bunuh diri kan.
    murtad. haih. -_-

    ReplyDelete
  63. astaghfirullah...napela smpai jadi cmtu...

    ReplyDelete
  64. npe lah smp nk berbunuh diri lak tu?
    aish..

    ReplyDelete
  65. ragam manusia sekarang..;)

    ReplyDelete
  66. salah satu insiden yg boleh menyebabkan fobia seumur hidup... damn!

    ReplyDelete
  67. waa..biar betol..orang tue ngigau ke apa..ish dahsyat...nasib baik tak terjun betol2 kalau tak..macam mana lah eh..woish seram~~:

    ReplyDelete
  68. mak ai. apa kes lah sampai nak bunuh diri.

    ReplyDelete
  69. mesti saya pn xboleh tido kalau kejadian tu jadi depan saya T_T

    ReplyDelete
  70. auw, ngeri nye nak bunuh diri..xsyg bdn ke..penat mak besarkan kan?hurm,ni kes bf xnak beli cekedis la tu..hehehe...comel la yuyu bunyi kelepek =]

    ReplyDelete
  71. ulieeeeeeeeeeee : grrrr... takut sangat... siap maki budak tu. nyusahkan orang nak tidur malam ja ;'(

    ReplyDelete
  72. Dya : takut tauuu.. sampai rasa macam dah tak boleh nak buat apa dahh..gelabahhh :'(

    ReplyDelete
  73. aissshhhh...
    mcm2 la skunk ni.
    erm..xsyag nyawa ke dik????
    amalan nak bwak pi kubur dah cukup dh???

    erm..
    yuyu..pi la bg cekedis kt die..
    yg doposen nyer dh la...
    ;)

    ReplyDelete
  74. Adeiiiiii, apa yang stress sangat tue...

    ReplyDelete
  75. rasanya dia nal ambil angin malam kot sambil menyanyi dan goyang kali keriangan..... =)

    ReplyDelete
  76. sis blaja kat kuis ker ? sbb kat kuispn ade kes bunuh diri .. kwn sy buat status kat fb pn ckp ade budak bunuh diri .

    ReplyDelete
  77. yuyu...budak tu histeria..dia memg dah selalu kena histeria..tp nasib bek la dia x trjun kan...fuh!!!lega...bilik lin tgkt 4, lg dekat ngan bilik dia..

    ReplyDelete
  78. wah, memang seram ni!!

    kalau dia betul2 terjun, kompom 7 hari 7 malam Yuyu tak leh tido dengan hebakk!!

    ReplyDelete
  79. when it comes to mother , I'm always crying :'(

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)