HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, June 4, 2011

Tips Untuk Berjaya Dalam Dunia Belog.

Assalamualaikum ^^

pernah tak korang berangan dulu dulu untuk ada followers beriban?? belog korang di baca oleh banyak banyak banyak banyak blogger? blogger lain membuat entry pasal korang?  berangan dapat earning Nuffnang ratus ratus? komen entry komen sampai mencecah ratus satu entry? berangan bila korang keluar, orang kenal korang sebab belog korang? pernah tak korang berangan macam tu?


yuyu mula berbelog aktif dengan guna header ni.

suatu masa dulu, yuyu pernah. yuyu pernah pandang rendah pada belog yuyu sendiri.

awal pertengahan 2010, belog yuyu cuma ada follower dalam 100++. nak naik kemain susah. yuyu mula kenal belog Hanis Zalikha. masa tu follower beliau dalam 8k++. pertama kali yuyu tengok belog beliau, yuyu cakap "puihh! banyak nya lapan ribu! macam mana dia boleh jadi macam tu."

dalam hati yuyu, yuyu rasa mustahil untuk cecah 1000 followers pun. tapi selalu berangan nak mencecah 1000. yuyu teringin sangat jadi macam Hanis Zalikha dulu dulu. mana mana belog, asyik buat entry pasal beliau. best tu.

dulu juga, yuyu pernah baca entry beliau yang beliau guna duit belog sebagai yuran belajar beliau. semesti nya earning belog beliau bukan ratus ratus kan. memang seronok yuyu dengar dulu. selalu berangan kalau yuyu pun merasa semua tu.

ada yuyu tengok di Fanpage beliau, yang teringin jumpa beliau, ada yang post dorang seronok jumpa beliau. yuyu pun terhegeh hegeh rasa turut seronok. entah kenapa. mula la nak berangan itu ini. pendek kata, best nya kalau belog kita di kenali.

tapi, sebab yuyu berangan, dan yuyu percaya juga, apa yang yuyu berangan boleh jadi kenyataan, dan percaya rezeki itu ada di mana mana, dan paling penting, kita kena berusaha dan bersangka baik akan usaha kita, sekarang Alhamdulillahhh.

walaupun, yuyu tak hebakk mana, selepas yuyu teringat balik, dulu dulu, yuyu teringin sangat ada 8000 followers macam Hanis Zalikha ada. rupanya, tak mustahil. cuma kena bersabar, dan jangan terlalu terkejar kejar. kan? :)

sekarang juga, yuyu dah merasa apa yang yuyu berangan dulu. ada blogger buat entry pasal yuyu, rasa sangat di hargai, terima kasih semua. ada juga bila yuyu keluar jalan jalan, lepas tu, dorang tegur "ni Yuyu Zulaikha, yang kupukupukecik tu kan?".

yuyu juga dan merasa beli barang barang keperluan guna duit Nuffnang. kira nya tak bebankan dah emak bapak. yuyu juga pernah merasa buat satu entry, komen sampai beratus ratus. sampai kadang kadang penat nak reply, bersalah pulak bila tak habis reply.

yuyu orang yang sama dengan korang. makan nasi, tidur tengah malam, pernah juga korek hidung juga demam macam korang. dan tak mustahil korang akan jadi macam yuyu juga. jangan mengeluh bila korang punya follower sikit. jangan mengeluh bila korang tak nampak apa apa manfaat dai belog korang lagi.

yuyu berbelog adalah sebagai hobi yuyu selain berkongsi pasal hidup yuyu. tu pun dah cukup puas bagi yuyu. yuyu cuba berbelog secara sihat. supaya dapat kesan pun yang sihat atau dapat kesan positif.

ehhh.. apesal yuyu buat entry ni? sebab ada blogger PM yuyu di fesbuk:
"salam yuyu, akak dah setahun dengan blog, tapi follower masih 300++, setiap hari update. seronok rasanya jadi yuyu. blog yuyu berjaya. cemburu juga akak kadang kadang. macam mustahil je akak nak jadi macam yuyu. hmm. yuyu ada tips?"
ni la sebab nya. tapi, sebenar nya, sekarang pun, yuyu tak rasa apa apa yang best pun jadi macam sekarang, sebab, kita tak pernah puas dengan apa yang ada. manusia. padahal dulu yuyu teringin ada 8000 followers, sekarang bila dah ada, teringin nak ada 10000 pulak. -..-'

tapi ingat, semakin kita di kenali, sebenarnya, kita tengah mengumpul banyak yang benci kita. banyak cabaran yang tuhan akan uji kita, dan Alhamdulillah, buat masa sekarang, yuyu masih kuat tempuh cabaran yang teruk teruk datang pada yuyu.

dan tips yuyu adalah, sekarang kita dah berangan, tapi kita perlu usaha, dan bersangka baik dengan usaha kita,tak terlalu rakus dan sabar. pecaya yang rezeki untuk kita berjaya itu ada. sekarang yuyu nak mula berangan untuk next impian yuyu dalam dunia belog. 

apa apa pun syukurrr sangat. ini semua, sokongan semua, tunjuk ajar Abang Bengg Bengg Boom dan rezeki dar Allah s.w.t. terima kasih semua.
If You Able To Dream It, You Able To Do It, and You Able To Achieve It_ Walt Disney

terima kasih sudi bace ^^

166 comments:

  1. AKAK SUKA YUYUUUUU
    SEBAB YUYU SANGAT HUMBLE ...

    SAYANG YUYUUUUUU

    ReplyDelete
  2. rasa bersemangat lps baca entry yuyu ni.. ^_^

    ReplyDelete
  3. angan2 kalau tak diselitkn usaha, mmg lambt nk nmpk hasilnye.. hehehe...

    ReplyDelete
  4. Salam , akak camne nak buat nuffnang tu ? Tak reti --'

    ReplyDelete
  5. yup,setuju!

    saya pon sama sekarang, nak capai seribu dalam mase 2 minggu.

    agak-agak leh tak? hehe

    XD

    ReplyDelete
  6. awww.. yuyu deserved to get beribu beraban raban raban followers tahuu <33 ur blog yuyu ehehhe :)

    ReplyDelete
  7. woww..hebatnya yuyu..comelnyee.ahaks

    ReplyDelete
  8. nak jugak macam yuyu. BE penah dapat ribu-ribu. huaaaaaaaaaaaa. mana nak dapat banyak tuuuuuuuuuuuuuu. :(

    ReplyDelete
  9. mlm ni nk g culik followers yuyu la..hikhik ^_^ congratulation yuyu..

    ReplyDelete
  10. walaupun lambat akan dapat hasilnya tapi lepas baca entry yuyu..InsyaAllah akan terus usaha dan berusaha..mekasih dengan tips yuyu :)

    ReplyDelete
  11. setiap kali kak yuyu ade entry baru, mesti entry yang best.:)
    Love it.:)

    ReplyDelete
  12. tahniah kak! usaha tangga kejayaan *tetiba

    ReplyDelete
  13. usaha tangga kejayaan .
    thanks k.yuyu :))

    ReplyDelete
  14. Kalau dulu Hanis Zalikha jadi inspirasi Yuyu. Sofiey percaya sekarang mesti ramai jadikan Yuyu lak inspirasi kan?

    ReplyDelete
  15. Tahniah yuyu, usaha selama ini berbaloi akhirnya, teruskan usahamu..
    Entri terkini : Selamat Menyambut Bulan Rejab
    Entri sebelum : Anissa yang seksi anggun menawan

    ReplyDelete
  16. Salam k.Yuyu, hari tu nmpk kak Yuyu dkt Kolej. hee btw, sye mmg tengah berangan, tapi x mampu lah kan.. sye pn x amalkan terkejar2 sgt, mahupun you follow i follow back. jeles sbb follwer blog ade2 n kazen sy pon dah byk dri sy, sy ade psg nuff tp ade ).3o je x begerak. malu kan. tp x tahu nak macamana nak jd mcm kak Yuyu ;)

    ReplyDelete
  17. Tahniah ye Yuyu.. Angan2 Yuyu dah jadi kenyataan, angan2 cheq tak tau bila.. :)

    ReplyDelete
  18. beshnyer baca ntri nikh...raser tenang hatiii...nak tau kenapa?sebab org yang menaip pun tenang hati...tq info yuyu

    ReplyDelete
  19. wahh..thnx yuyu bg tips nie..xnk giv up giv up dah lepas nie..nk jd cm yuyu kne usaha!yeay thnx yuyu ;)

    ReplyDelete
  20. YEAH. itulah yang saya rasa sekarang. saya tengok orang lain baru buat blog berapa bulan follower mak aih. banayknye. T____________T
    kalau kak yuyu jadikan hanis zalikha idola. saya nak jadikan KAK YUYU IDOLA SAYA pulak (:

    ReplyDelete
  21. yessss,even yuyu dah naik pon yuyu still tak sombong,cani la baru best...jangan da naik pastu sombong dengan orang ,yang tu tak best la..apapon impian yuyu,laa da tercapai..cuma kena kekalkan je... :)

    pedulikkan haters tu,apa yang penting kuat semangat kay :)

    go go yuyu

    ReplyDelete
  22. ingat yuyu...semakin kita dikenali..semakin tggi cabaran dan dugaan yang bakal kita hadapi..termasuk haters...

    10 pembaca atau follower akan membawa 1 orang hatres..:)

    ReplyDelete
  23. masing2 ada aura masing2 dan rezeki memasing kan dear...suke akak tengok mereka2 yg berjaya hasil usaha sendiri ni..lagi2 yg pandai berdikari tak susahkan parents..teruskan ye dik ..sikit or banyak rezeki yg ALLAH bagi tu tetap kena bersyukur..insyaallah akan terus bertambah:)

    ReplyDelete
  24. wewitttt! nk letak gambar bertudung gak la kat header. baru leh jd top :D

    ReplyDelete
  25. yuyu :) semoga trus sukses.

    ReplyDelete
  26. setuju cakap yuyu...nak berjaya dlm blog, kena usaha lebih. usaha tu bukan setakat buat entry tetiap hari, bnyk lagi usaha yg perlu di praktikkan. kena selalu tegur antara blogger, pandai marketkan diri

    dan secara jujurnya, ben ashaari yg telah menaikkan smgt man utk berblog. dulu selalu join segmen dia. then dpt ramai kenalan baru.

    kemain kan bagi nasihat, padahal blog man blog cabuk jek

    -..-' <----apesal yuyu suka wat gaya ni...mcm lobang hidung besar jek..HAHAHHAHA

    ReplyDelete
  27. mulai sekarang qbal nak berangan kawen ngan lisa surihani!..yeaah!!..


    hehe...joke =P

    bangga dan kagum dengan pencapaian cik kupu2 xbesar2..

    pasal haters tu biarkan je..lumrah hidup..ada benci ada suka..as long kita happy =)

    ReplyDelete
  28. yuyu..kejayaan mmg harus bermula dgn angan-angan..lps tu kena usaha utk capai angan-angan kita..entri yuyu nih bkn terhad kpd kejayaan dlm blog aje tp boleh aplikasi pd semua cabang hidup..

    ReplyDelete
  29. wahhh! nk berangan banyak2 la gini.. ngee.. :D

    ReplyDelete
  30. bersama kak Es: okay la akak.. lepas ni saye nak sombong :p

    ReplyDelete
  31. Lulu caldina: hehehehe..macehh sayanggg <3

    ReplyDelete
  32. yuyu bt sy semangat nak berblogg ! tq dear :D

    ReplyDelete
  33. congrats yuyu!harap yuyu terus berjuang dan dpt menjadi ikon kpd blogger2 yg lain..mna taw mngalahkan hanis zulaikha pulak lps nie..=)

    ReplyDelete
  34. nice yuuyu !! yuyu sgt humble in compare to the other blogger femes ! suke yuuyu!

    ReplyDelete
  35. KAMIHIDUP : kannnn... takde usaha, dok la tokok lama :)

    ReplyDelete
  36. Alhamdulillah..Jay hope yuyu dapat beri tunjuk ajar pada Jay ye..Jay pun baru juga dlm blog ni..

    ReplyDelete
  37. usaha usaha dan usaha , rezeki masing2 tuhan dah aturkan kan yuyu ? Allah bagi rezeki kat yuyu mlalui berblogging , mybe blogger2 lain mcm cik nurun ni Allah bagi mlalui lain . apa pon bersyukur dgn smua kurniaan DIA . tahniah yuyu n slamat berblogging ^_^

    ReplyDelete
  38. IzwanNie Eynia : hehehehe.. jangan bersemangat sekarang je.. nanti tak :p

    ReplyDelete
  39. memang best baca yuyu punyer blog..best..

    ReplyDelete
  40. ty yuyu for being such an inspiration for new bloggers like me for not giving up easily in this blogger world :D

    all the best yuyu. Oh oh, u're so cute :) love it

    ReplyDelete
  41. Nor Suhaiza : hahahah.. ape pulak jadi macam yuyu, macam Hanis Zalikha jom :P

    ReplyDelete
  42. mizzkechique : usaha lepas berangan :)

    ReplyDelete
  43. ::AinulhusnA:: : adehhh sayangg.. boleh bagi link belog yang buat pasal nuffnang ya :) nanti akak kasi :)

    ReplyDelete
  44. waaaa, mesti best. nak jadik macam kak yuyu ^^,

    ReplyDelete
  45. tahniah yuyu....akak kdg2 putus asa tau yuyu....huhuhu

    ReplyDelete
  46. baru je terlintas semalam biler bacer blog yuyu...yuyu dah keluarkan entry camni pulak...cammane boleh ade ramai follower?seronok jugak biler org bacer entry kiter...

    ReplyDelete
  47. ala hebakkk la tu yuyu... skali skala puji diri sendiri hihihi
    tumpang happy atas kejayaan yuyu^^

    ReplyDelete
  48. yuyu zulaikha vs hanis zalikha..hihi..nama dah dekat dah tu..

    dua dua terbaik :)

    ReplyDelete
  49. hebak hebakkkk..huhuhuhu..tahniah yuyu :)

    ReplyDelete
  50. setiap jalan untuk capai kejayaan punya kisah duka tersendiri. mana ada orang berjaya dalam sekelip mata.usaha,usaha,usaha

    ReplyDelete
  51. Tahniah Kak Yuyu ^^ . Berkat usaha yang gigih akhirnya tercapai jugak impian Kak Yuyu tu .

    ReplyDelete
  52. tahniah yuyu dah ada 8000++ followers...=)

    ReplyDelete
  53. Tahniah Yuyu..angan-angan sudah menjadi kenyataan :)

    ReplyDelete
  54. hehe..akak nk komen jugaklah..

    tahniah yer dik..usaha mmg tangga kejayaan...

    ReplyDelete
  55. memang yuyu..
    ape yang yuyu ckap sume betol...
    HB rasa sume tuh..
    lau HB rase cm nak jd Hanis dulu,
    skrg, saye plx yang tringin nak jd yuyu :)

    ReplyDelete
  56. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  57. kak yuyu,
    fiza pun berangan nak jadi blogger femes macam kak yuyu..
    tapi, kesibukan kat skola susah nak update entry..ala..nmpknye..susah la nk folower ribu riban macam kak yuyu..
    btw, tahniah follower akak makin bertambah ;)

    ReplyDelete
  58. good luck yuyu...
    baru follow yuyu...nice blog

    ReplyDelete
  59. Yeayy ! Tahniah Yuyu dah cecah 8k.. lepas ni nak million2 pon boleh aihh..wah kemain.. HEHE :D Wish u all da best...

    Manusia memang tak pernah puas ,tapi kalau selangkah kehadapan untuk sesuatu yang positif takpe ! :)

    ReplyDelete
  60. tahniah kak yuyu..usaha tangga kejayaan...:D

    ReplyDelete
  61. hye yuyu,salam kenalan,im you new followers,yuyu comel sangat and very humble,saya pn newbies dlm dunia blog,sila tunjuk ajar ye :)

    ReplyDelete
  62. yeahh usaha tangga kejayaan! suka kak yuyu sebab humble sangat2. jangan pedulikan mereka yang duk hentam2 kak yuyu okay ;)

    ReplyDelete
  63. nak berangan jadi cam yuyu xleh la.. sebab yuyu pompuan.. nak berangan jadi bro ben la... hahaha

    ReplyDelete
  64. sekarang kak yuyu lah idol fara untuk jd blogger mcm kak yuyu nih ! :)

    ReplyDelete
  65. Memang best biler orang kenal kita..

    selalu jugak kalau pergi mana2 orang cakap

    " eh, ni faris syazwan kan, blog Afsar Othman kan.."

    hehe, tapi itu cuma mimpi~

    ReplyDelete
  66. huhu..memenag ska kalo dpt jd mcm yuyu..heheee... =)

    ReplyDelete
  67. best nyer jadik yuyu....

    saye pun tengah berusaha berblogging...! tapi kene study dulu.. exam is c0ming up... huhuhu

    ReplyDelete
  68. yuyu merupakan salah satu inpirasi sy dlm berblogging..walaupun ramai follwoer, tp tetap merendah dir...:)

    ReplyDelete
  69. tq bg tips cik yuyu~,hope dpt jd mcm yuyu satu hari nanti.:)

    ReplyDelete
  70. yuyu..

    penulisan yuyu melambangkan kecomelan yuyu!keep up da gud work!!ari2 dtg melawat sini sbb suke!!comel tersangatnyer!!!

    ReplyDelete
  71. salam kak yuyu ... =)
    suke jenguk jenguk kat sini ...
    actually..qaseh newbie dlm blogging ni...dan memang ade pasang angan angan macam angan angan kak yuyu dulu tu...
    hehehe~ tahniah kak yuyu sebab dah berjaya... =)

    ReplyDelete
  72. congrates ;)
    lepas baca entry ni rasa smgt pula nk main blog smpai jadi mcm yuyu.
    lgpn baru sebulan dlm dunia blog ni ehhe

    ReplyDelete
  73. saya pun ada angan2 sama kak yuyu , skrg still dalam proses pembelajaran and usaha slow2 :)
    tahniah cecah 8k, semoga semua angan2 kak yuyu yang lain dalam dunia blog ni tercapai :D

    ReplyDelete
  74. rumusannya adalah....selalu bersabar....tu jerk...adoaiiii penat betol membaca...ish3 http://shazrizalshahmy.blogspot.com/2011/06/aku-sudah-jatuh-cinta.html

    ReplyDelete
  75. tunjuk ajarku sifu... (bukan nyanyi tau..tp blogging)

    ReplyDelete
  76. gud luck dik :) smoga berjaya dunia akhirat

    ReplyDelete
  77. thanks yuyu atas tips ni..cayang yuyu ketat2..hihi :)

    ReplyDelete
  78. suke bace this entry. alhamdulillah, yuyu stay humble. good for u. :)

    ReplyDelete
  79. hehehe . bagus tips nih cik yuyu :)
    eh ehh . jom lah singgah blog Lyssa pulak ^_^

    ReplyDelete
  80. Terima kasih YUYU sebab YUYU dh menaikkan semngat farah ^^ ske blog YUYU

    ReplyDelete
  81. congratulationnnnnnnn yuyuuuuuuu :)

    ReplyDelete
  82. tahniah yuyu..:)
    nak jadi cam yuyu gak..:)

    ReplyDelete
  83. sama lah. dah setahun lebih berblog tapi followers baru 3 ratus lebih. memang teringin nak followers beribu tapi sekarang pun dah kira bersyukur. ada juga yang nak baca belog tu. huhu

    ReplyDelete
  84. akak da lama berblog dekat 5 thn..tp baru2 ni delete sbb disabotaj oleh kawan...skrg guna blog baru...bila nk sampai 8k followers ni ek? hehe..

    hrp su jenguk blog akak ek! hehe


    ticesu.com

    ReplyDelete
  85. yuyu buat entry ni baru tbukak minda cket ... sblm ni ad pengkritik ckp blogger yg buat blog sal life die adalah blog TAIK ... terus down!

    ReplyDelete
  86. wah cik yuyu..tahniah...xpa2 gee pn baru2 lg dlm blogging nie..hehe

    ReplyDelete
  87. Assalam,yuyu budak kecik yg comel...thanks dgn entry nie..sis pun baru jek berblog semula..dulu2 kala adalah..dah close pun n skang mula balik...dgn tips nie..boleh lah berangan mcm yuyu...apa yg penting..kita ikhlas kan...yeah!!dah bleh jd follower yuyu..sbb dah ada blog semula..tp blog sis...biasa jek..tak de yg hebat meletop pun..thanks budak kecik comels.. (:

    ReplyDelete
  88. teringin nak jadi cm yuyu.. insyaALLAH akan cuba sikit2.. heheh!!~

    ReplyDelete
  89. teringin nak jadi cm yuyu.. insyaALLAH akan cuba sikit2.. heheh!!~

    ReplyDelete
  90. cobgret yuyu.. yuyu mmg best sebenarnya.. tak sombong.. sebab tu suka blog yuyu :D

    ReplyDelete
  91. thanks yuyu 4 da info.ramai blogger yang gelojoh kemain nak dapat follower..kan..kan..

    ^_^

    ReplyDelete
  92. jannah pon berangan mcm yuyu jugak
    tp mcm mustahil >_<
    ape2 pon.. tahniah ye yuyu..
    impian kamu jd realiti.. =)

    ReplyDelete
  93. YUYU..

    KITE DAH 2X EMAIL YUYU TTG NK IKLANKN DKT BLOG YUYU..TP YUYU XREPLY PN:-(

    ZUHRA@COSMOLADIESS.COM

    ReplyDelete
  94. tahniah kak yuyu oi..satu hari nnt nak dapt follower rereamai macam kak yuyu...wish me luck...

    ReplyDelete
  95. tahniah kak yuyu oi..satu hari nnt nak dapt follower rereamai macam kak yuyu...wish me luck...

    ReplyDelete
  96. blog yuyu bes n comel sbb 2 rmai follower ;)

    ReplyDelete
  97. tapi sekarang yuyu dah jadi pemes amos. suka yuyuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  98. ermm betul cakap yuyu.. manusia nie tak pernah puas apa yang mereka punya.. kan ? hihi. :)


    btw, tahniah yuyu.. :) wish u luck.. blog ain memang tak mampu nak atasi blog yuyu yang comeL nie.. penuh dengan entry menarik.. :)

    ReplyDelete
  99. kalau orang terpaksa follow pn nk wtpe kn yuyu ;)

    ReplyDelete
  100. tahniah yuyu,,,bersabar membuatkn kite lebih cekal n berjaye....

    ReplyDelete
  101. wahhhhh rose pon tringin nk jd mcm kak yuyu..
    :))

    ReplyDelete
  102. yuyu.TERINGINn nak jadi cam YUYU

    ReplyDelete
  103. =D suka akak baca entri ni.. :)

    harap 1day akak pun mcm tu..berblog secara suka2 smbil dpt tmbah kwn2..lau kte wat baik kt org.. insyaAllah kte akan dpt balasan yg baik... (=.=)

    kupukupukecik comel :)

    ReplyDelete
  104. betol tue.. jgn bsmgt skg ja, nant tak.. kna konsisten kn yuyu.. bsmgt selalu!!=p

    ReplyDelete
  105. betol tue.. jgn bsmgt skg ja, nant tak.. kna konsisten kn yuyu.. bsmgt selalu!!=p

    ReplyDelete
  106. Alaaa.. Header saya takde gamba kiut.. acaner??..

    ReplyDelete
  107. DAH NAK DEKAT 10000.FEWWWIITT.GOGO CHAYO KAK YUYU ! :D

    ReplyDelete
  108. KAK YUYU PUNYA BELOG BEST.BUAT APE PON SEMUA JADI NYE :D

    ReplyDelete
  109. FUUHFUUH.DOA JELAH BIAR BERJAYA.BELOG TAK FAMES PON T_T

    ReplyDelete
  110. KAK YUYU KENAPA COMEL SANGAT GAMBAR ATAS TU .KIDNAP NNTI

    ReplyDelete
  111. salam..

    selama ni saya pandang Yuyu Zulaikha sebelah mata saja(ni first time baca entri kamu..).

    tak tahu rupanya followernya dah 8K lebih..

    hehe..

    semoga yang ramai dan banyak ini memberi manfaat kepada anda, di dunia dan akhirat.


    my recent post... rahsia kepuasan menulis blog. kaitannya dengan belog Yuyu Zulaikha

    post bulan lepas... anda berblog dapat apa?

    motivasi sikit... kenali alasan-alasan yang baik

    ReplyDelete
  112. kira yuyu skrg dh macam hanis zalikha la . dh 8000++ follower oo . ok what . tak lama lagi yuyu ni boleh jadi hanis zalika Jr.

    ReplyDelete
  113. Untunglah kak yuyu (:
    Sekali dapat RM1000++ dari Nuffnang.
    Yuyu buat apa dgn duit tu?
    story morry lah sikit. hihhi.
    kalau atika, mesti shopping lah jawabnya!

    ReplyDelete
  114. KALAU YAN DAPAT BE SAMPAI SERIBU SEBULAN,FIRST SEKALIMESTI YAN BELANJA FAMILY. :D

    ReplyDelete
  115. ORANG BERUSAHA NI ALLAH TOLONG.SEE.KAN DAH BERJAYA KAK YUYU :D

    ReplyDelete
  116. Cik yuyu,
    Angan2 plus usaha insyaAllah ada ganjaran...ssmuga impian cik yuyu seterusnya jadi kenyataan....

    ReplyDelete
  117. Masih jauh lagi perjalanan Zakwan kalau nak jadi macam YUYU ,doakan Zakwan berjaya dalam dunia blog ye :)

    singgah2 la Blog Zakwan yee

    ReplyDelete
  118. kak yuyu, wani bru jumpa blog kak yuyu tau. haha so lame kan wani ni? btw, u have a nice blog laa.wani bru je ade blog and teringin nk jdi mcm akk. pray for me ye. I Love Kupukupukecik forever :)

    ReplyDelete
  119. saye agax baru dlm dunia berblogging nyh.. na sgt jadik cm kaq yuyu,,
    love diz blog so much !

    ReplyDelete
  120. hari ni nak marathon semua entri yuyu yg trmiss gara-gara masuk U ;(

    ReplyDelete
  121. waahhh baru 1++ jerk follower..hahaha

    http://adrianaizat.blogspot.com

    ReplyDelete
  122. Teringin nak dpt follower rmi2 cenggini. Jeleslaaa, but sy suke yuyu. Yuyu comeyyy :))

    ReplyDelete
  123. nak sombong ? nanti jualkaripap takde sape nak beliiii :P

    ReplyDelete
  124. nak sombong ? nanti jualkaripap takde sape nak beliiii :P

    ReplyDelete
  125. CK sokong entri ini. Sabar penting dalam blogging. yang penting jgn la pulak dengki2...tak sangka Yuyu dah berjaya! Tahniah ... moga Yuyu terus maju jaya

    CK pun buat entri feel orang2 kaya seperti YUYU ... jenguk le

    ReplyDelete
  126. bestnya ada ramai followers ! that one of my dream kot :D

    ReplyDelete
  127. nak jadi macam yuyu.nak jadi kupu2 .hahaha...

    ReplyDelete
  128. nak jadi macam yuyu leh x?bestnya rmai followers...

    ReplyDelete
  129. suka baca blog awak la adik yuyu...keep it up kay!

    jum singgah blog saya..

    www.cintahearty.blogspot.com..

    ReplyDelete
  130. nak gak orang komen beratus-ratus and follower beribu2. nak jugak belanja pakai dwit nuff. wuwuuwuwu. tapi blom kesampaian lg hasrat tu.

    ReplyDelete
  131. tahniah dik.. sebab tu awal sangat comel awal seorang yang humble

    ReplyDelete
  132. tahniah yuyu.......congratz, smoga belog yuyu maju jaya.....n harap2 x de org benci2....kenapa la org menci2 ek...x pham la...

    ReplyDelete
  133. trex antara blogger yg sesama join segmen2 abg ben tu ng yuyu.. nmpk la usaha yuyu.. dr dulu just skit follower yuyu smpi skang.. jd retisss dah.. hehehhe...

    tapi yuyu mungkin xknal trex.. itu dah pasti...

    ReplyDelete
  134. masih belum ada keinginan untuk mengumpul follower..cuma impian yang belum terlaksana adalah FLIP BlOG yang ada lebih 20++ ni menjadi earning yang amat best..:P

    ReplyDelete
  135. http://zuffyhijabistyle.blogspot.com/
    tutorial hijab di sini

    ReplyDelete
  136. huhuhu saya pun mula berangan mcm yuyu jugak. nak sgt dikenali. tapi tak tau laa impian boleh jadi kenyataan ke tak. hihi teruskan berblogging yuyu ! suke sgt baca entry2 yuyu ^^

    ReplyDelete
  137. besh bace blog akak..moga sukses selaluu :)

    ReplyDelete
  138. blog yana xde org nak lawat pon..apetah lagi akak yang famos amos nieh >,<

    ReplyDelete
  139. huhuuu~~ lambat lagilah sy nk dpt beribu follower

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)