HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, June 19, 2011

Teringin yuyu nak tumpang kasih sayang bapa orang......

Assalamualaikum ^^




satu satu nya gambar yang ada. dulu takde DSLR besar gedabak.


Happy Father's Day kepada semua bapa bapa yang comel mahupun kacak bagai Aaron Aziz. bila hari bapa menjelma, terus kepala otak terpikir yang bapak mesti lah macam Aaron Aziz. bapak macho. sebab otak tak boleh menerima kenyataan macam mana kalau dak dak Super Junior jadi bapak orang .

rasa macam, tak pe la, anak kau aku jaga je la.

dan kepada arwah Abah yuyu yang telah 12 tahun kembali ke Rahmatullah, Selamat Hari Bapa juga. walaupun yuyu tak pernah merasa:
  • abah datang amik masa lepas sekolah macam orang lain
  • jeling jeling seluk kocek abah takkala abah pergi mandi macam orang lain.
  • abah tunjuk ajar macam mana nak cari laki yang betul supaya besar tak jadi macam yuyu sekarang, asik mengharap kasih sayang laki.
  • kasih sayang seorang abah bila  time besday, abah tolong bawa kek, emak tolong bakar lilin.
  • abah marah ketika dapat C subjek Sejarah masa tanda tangan report card kat sekolah.


hanya mampu tengok kasih sayang orang lain dengan bapa saja. tumpang tumpang. apa pun, yuyu bangga ada seorang abah yuyu yang bernama Eswan Bin Marzuki, yang telah melahir kan yuyu, seorang yang mempengaruhi 80% sifat dan raut wajah beliau.

terasa diri hensem.

bila masa macam ni, rasa sayu sangat. teringin sangat ada kasih sayang dari seorang bapa. untung lah kepada yang masih ada bapa.  segarang garang mana pun bapak, pernah juga rasa kena marah. sebengis bengis mana pun bapak, pernah juga bapak bebel jangan keluar lepas magrib.

p/s : sila sedekah kan Al-Fatihah kepada arwah abah yuyu ya semua .semoga abah yuyu berada di sana di samping orang orang yang beriman. Aminn.

terima kasih sudi baca :)

116 comments:

  1. Al-fatihah. moga arwah dirahmati Allah.

    ReplyDelete
  2. sedih pulak bca ni..
    tpi xpe yuyu masih ada makn kan ;)
    doakan dia.. doa anak yg soleh membntu dia di sana :)

    ReplyDelete
  3. huhu sabar ea yuyu...
    Allah lebih sayangkan ayah yuyu tue.

    ReplyDelete
  4. Amin.

    insyaAllah doa anak soleheh lebih dipandang disisiNYA. (':

    ReplyDelete
  5. selalu sedekahkan Af-Fatihah n bacaan yasin dear.. tu menunjukkan yuyu sayang sgt kat arwah ayah yuyu..=)

    ReplyDelete
  6. Alfatihah buat arwah ayah yuyu ya..

    ReplyDelete
  7. al- fatihah...


    yuyu sayang.. jangan sedih ok.. kami semua sayang yuyu :)

    ReplyDelete
  8. terharu bace entry yg jujur dr kak yuyu ...

    ReplyDelete
  9. semoga arwah ayah akak yuyu sentiasa dlm diberkati ...AL-fatihah .Jangan mensia-siakan hidup kita dengan mengabaikan kedua2 org tua kita ...

    ReplyDelete
  10. yuyu sayang.. doa kan arwah bapa yuyu.. semoga arwah di tempatkan bersama2 orang yang beriman... amiinnnn..

    ReplyDelete
  11. al fatihah.. ;( jangan sedih yeah.. meh share papa dengan namee :(

    ReplyDelete
  12. a'ah la mcm muke yuyu,
    al fatihah ye

    ReplyDelete
  13. al- fatihah buat abah yuyu..

    yuyu tak mo sedih-sedih.. setiap yang berlaku pasti ada hkmhnya..=)

    ReplyDelete
  14. alfatihah............amin....
    muka yuyu ikut dad yuyu lah...sama...!! slamat hari bapa..!!

    ReplyDelete
  15. tumpang simpati yuyu.. semoga rohnya dicucuri rahmat.. alfatihah..

    ReplyDelete
  16. Al-fatihah kepada arwah .


    Btw, jemput join contest

    http://thisnotyours.blogspot.com/2011/06/wohoo-jom-join-contest.html :)

    ReplyDelete
  17. yuyu, dikala terasa sayu sedekahkan la al-fatihah untuk ayah yuyu ...andai yang itu pengubat rindu yuyu pada ayah yuyu....

    ReplyDelete
  18. aL fATIHAH TO YOUR DAD YUYU BE STRONGGG

    ReplyDelete
  19. al fatihah untuk abah sis yuyu , semoga roh dicucuri rahmat dan d tempatkan besama orang yang beramal soleh dan berimann :) insyaAllah.

    ReplyDelete
  20. alfatihah..
    kak Yuyu :) be strong..
    anyway Selamat Hari Bapa..

    ReplyDelete
  21. Al Fatihah. Aminn.

    btw, betul lah ! Muka Yuyu sebijik muka arwah abah Yuyu. That is something to be proud of, ya know?

    ReplyDelete
  22. CIK YUYU,
    MSRED PON TAK PERNAH MERASA SAMBUT HARI ABAH..ARWAH ABAH KEMBALI KE ASAL MASA MSRED UMUR 9 TAHUN...

    SABAR YEA CIK YUYU..

    MSRED SELALU PUJUK HATI SENDIRI KATA TUHAN SAYANG SANGAT KAT DIA TU PASAL AMEK DIA CEPAT2

    ReplyDelete
  23. al-fatihah kat ayah yuyu.
    sedih ayat yuyu nih.
    :(

    ReplyDelete
  24. al-fatihah..
    yuyu.. sy kan ada...tak mo sedey..Hehe

    ReplyDelete
  25. arwah abah kaksha pun dah 12 tahun pergi menemui penciptanya..semoga roh arwah abah kaksha dan arwah abah yuyu dirahmati Allah..al-fatihah buat mereka berdua..


    p/s::yuyu masih beruntung sebab masih dapat menumpang kasih sayang dari abah tiri yuyu yang baik tu..jadi bersyukurlah..jgn lupa wish kat beliau juga ok..^_^

    ReplyDelete
  26. Takpe kak yuyu, ade hikmah di sebalik semua niy. Be strong. Wallahua'lam.

    ReplyDelete
  27. al fatihah.

    Besyukurnya rasa bila baca entry ni
    thank you kak yuyu comel

    ReplyDelete
  28. tulus rasa macam nak kiss kak yuyu btul2 skrg..sabar eh..:(

    ReplyDelete
  29. al-fatihah.. be strong as always :D

    ReplyDelete
  30. al fatihah. semoga yuyu sentiasa tabah kan. (: sayang yuyu

    ReplyDelete
  31. Moga arwah ayah Yuyu sentiasa dalam rahmat kasih dan sayang dari-Nya..Yuyu doakan untuk ayah banyak2 ye..

    ReplyDelete
  32. al-fatihah..semoga roh arwah ditempatkan dalam kalangan org beriman

    ReplyDelete
  33. al-fatihah buat abah yuyu. semoga arwah abah yuyu ditempatkan dlm kalangan org2 yg soleh... amiiinnn...

    ReplyDelete
  34. al-fatihah buat abah yuyu. semoga arwah abah yuyu ditempatkan dlm kalangan org2 yg soleh... amiiinnn...

    ReplyDelete
  35. al fatihah, smga arwah di tempatkan di kalangan orang2 yg bertaqwa. walaupun tnpa bapa, yuyu tetap berjaya. naz rasa, ayah yuyu akan gembira jika dia masih ada skrg :) all the best dear, smga apa yg yuyu cita2kan akan menjd nyata

    ReplyDelete
  36. alfatihah..
    yuyu jangan sedih2 ye.. walaupun yuyu dah tak ade abah, tapi pengganti abah yuyu pun sayangkan yuyu, nanti kalau yuyu sedih2, dia turut kecik ati, sebab dia kan sayangkan yuyu..:)

    ReplyDelete
  37. Sedih baca kisah kak yuyu. alfatihah to arwah.

    ReplyDelete
  38. sabar ye yuyu.kalau abah yuyu hidup,mesti dia bangga dengan yuyu yang dah jadi blogger terkenal =)

    ReplyDelete
  39. al Fatihah..semuga dicucuri rahmat..

    sedih dan rasa beruntung punya ayah...

    harap yuyu tabah...

    ReplyDelete
  40. yuyu mmg seiras abah yuyu..

    al-fatihah

    ReplyDelete
  41. Al-fatihah..huhu samalah kita..abah fika pun dah meninggal..rindu sangat sangat :(

    ReplyDelete
  42. Al-fatihah bt arwah ayah kita..=)

    ReplyDelete
  43. AL-FATIHAH Buat Arwah Ayah Yuyu..
    Yg MASIH DE AYAH MYB TAK RASA PERASAAN YUYU.TAPI AYAH yuyu mesti bangga de anak cute mcm yuyu..hehe.
    sayang yuyu*eh tetibe lak

    ReplyDelete
  44. al-fatihah utk abah yuyu...
    samalah dgn akak, abah akak pun dah meninggal..huhuhu

    ReplyDelete
  45. al fatihah buat ayah yuyu
    hahhah, haters memang free free tambah dosa sebab kutuk anak yatim
    btw yuyu happy slalu!

    ReplyDelete
  46. Al-Fatihah , sedih baca post kak yuyu. serious bergenang air mata baca :(

    ReplyDelete
  47. semoga arwah bapa yuyu tenang di sana. aminnn. jgn sdeh2 ye yuyu comel :)

    ReplyDelete
  48. alfatihah utk abah yuyu.. don't sedih2 ya. kitorg semua syg yuyu.. abah kami abah yuyu jgk :)

    ReplyDelete
  49. Al-Fatihah.. semoga roh beliau dicucuri rahmat oleh NYA.

    ReplyDelete
  50. sbr eh yuyu.. semoga roh ayh yuyu dicucuri rahmat.. AMIN...

    ReplyDelete
  51. Al Fatihah..moga ayah yuyu bersama org beriman..pa kata sempena hari bapa yuyu sedekah kan dia yassin..hadiah jgk tu =]

    ReplyDelete
  52. sabar yer....hidup ini adalah lumrah.. kita sebagai manusia harus mengharunginya sebaik yang mugkin...sehinggah kita menjadi khalifah yang terbaik di muka bumi ini... insha'allah..


    http://shazrizalshahmy.blogspot.com/2011/06/fakta-tentang-serangan-jepun-menyerang.html

    ReplyDelete
  53. moge arwah ayah cik yuyu dicucuri rahmat hendaknya ye..cik yuyu jgn sedih2 tau


    http://meramonst.blogspot.com/2011/06/kenapa-blogger-perempuan-lebih-tonjol.html

    ReplyDelete
  54. AL-FATIHAH..semua tu ada hikmahnya yuyu..

    ReplyDelete
  55. al-fatihah buat abah yuyu...jgn sdh2...

    ReplyDelete
  56. al fatihah....

    hope yuyu tabah ea...

    ReplyDelete
  57. al fatihah...

    sbr eh kak yuyu... =) Allah knows best

    ReplyDelete
  58. alfatihah! be strong! Allah lagi sayangkan arwah.

    http://wowimstillamyshuhada.blogspot.com

    ReplyDelete
  59. sedih Jay baca entry yuyu ni..Jay dpt bygkan perasaan seorang anak bila tak merasa kasih sayang dari seorang ayah..Mesti arwah ayah yuyu bangga mempunyai anak seperti yuyu...hope yuyu bersabar dan tabah dalam kehidupan..semoga arwah ayah yuyu di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman..insyallah satu hari nanti di padang mashyar yuyu akan bertemu semula dengan abah yuyu dengan izin allah s.w.t.

    ReplyDelete
  60. Al-Fatihah Yuyu.....akak pun dah kehilangan ayah..sama la kita...anyway...TQ sebab follow blog akak yang x seberapa tu ye....

    ReplyDelete
  61. Baru tahu Yuyu tade ayah.. Sedihnya kalau ade kat tempat Yuyu.. Tape Yuyu,jangan sedih2. Tabah taw.

    Alfatihah

    ReplyDelete
  62. alfatihah.
    meremang bulu roma baca entry ni.
    menusuk.

    ReplyDelete
  63. ezza terus menangis depan lappy :(

    ReplyDelete
  64. Al-Fatihah~ Selamat Hari Bapa :)
    sedih . Sabar ye kak Yuyu :)

    ReplyDelete
  65. lumrah hidup ni..kita pasti akan meninggalakn dunia ini tidak kira cepat mahupun lambat..

    Antara janji Allah adalah tentang tiga perkara yang tidak terhenti kebaikannya walaupun setelah kita mati ialah doa anak yang soleh dan solehah. keep praying on ur dad Yuyu..

    chill..:)

    ReplyDelete
  66. syukur sgt2 akak still ada ayah lg.sobs~~terharu.

    ReplyDelete
  67. alfatihah...biasanya bebudak yg takde ayah ni memang sangat2 berdikari macam suami akak tu..dari sejak kecik dah takde ayah..
    akak ni baru2 je takde ayah...dah le pegi tanpa sakit..uwaaaaaaaaaaaa
    tetiba rasa nak tumpang kasih jugak

    ReplyDelete
  68. akak Yuyu , kita pun tak ade abah jugak .. abah kita tinggal kita masa kita umur 13 thun .. sedih sangat2 bila tibanya hari bapa ..

    kita rasa belum cukup kasih sayang daripada seorang bapa .. kak Yuyu pon mesti rasa cam kita rasa jugak kan ? Al-fatihah buat ayah kak Yuyu dan Abah kita jugak ...

    akak yuyu sila la singgah blog kite eh .. kita buat entri khas untuk abah kita .. entri pasal
    KENAPA KITA SAYANG ABAH KITA ..

    http://maocerita.blogspot.com/2011/06/abah-abi-ayah-papawalid-daddy-bapak.html

    ReplyDelete
  69. yuyu . kita sama lah . hanya orang yang tak de kasih sayang ayah je faham keadaan kita kan hmm . be strong ye kak yuyu :)

    ReplyDelete
  70. al-fatihah
    akak MZ pun dh tak de ayah :(

    ReplyDelete
  71. i m ur silent reader,first time nak komen ni.uhu.btw.may Allah bless ur abah..take care cute^^

    ReplyDelete
  72. cedihhnya . my dad pon passed away when i was 4 . sokay dear . be strong okay ;)

    ReplyDelete
  73. alfatihah tuk abah yuyu~~

    muka yuyu beliau mmg sama. mmg anak bapak lar. :)

    Bantal pelok aku cemburu kat...

    ReplyDelete
  74. al-fatihah ntuk ayah yuyu..
    follower baru di sini

    http://blogakuummi.blogspot.com

    ReplyDelete
  75. Al-Fatihah buat arwah abah Kak Yuyu ..

    ReplyDelete
  76. Alfatihah buat arwah ayah yuyu

    ReplyDelete
  77. kita serupa yuyu..

    al-fatihah untok arwah ayah kite k...

    ReplyDelete
  78. semoga arwah abah yuyu ditempatkan bersama orang-orang yang beriman..

    ReplyDelete
  79. sedihnye entry ni..al-fatihah tok abah yuyu

    ReplyDelete
  80. al-fatihah...amen..amen semiger di cucuri rahmat dan yuyu jadik anak yang solehah

    ReplyDelete
  81. sayu hati baca entri ni.. :'(
    smoga sis yuyu sentiasa ditabahkan hati..

    Al-fatihah buat Allahyarham papa yuyu...

    ReplyDelete
  82. UNTUNG ARWAH ABAH KAK YUYU ADA ANAK YG TAK PERNAH LUPA ABAH DIA (:

    ReplyDelete
  83. DOA BANYAK2 JANGAN BUAT PERANGAI TAK ELOK INSY ABAH KAK YUYU SELAMAT KAT SANA (:

    ReplyDelete
  84. hai yuyu..mana menghilang ni,..nape xupdate lagi..rindu celoteh yuyu

    ReplyDelete
  85. al-fatihah utk arwah ayah yuyu ye.. =)

    ReplyDelete
  86. yuyu ~~ isk isk isk...

    #takleh komen bebyk, sedih gak rase. tetiba terpikir, canne penyu dah takde abah nnti. isk3

    ReplyDelete
  87. wah father day.. :) hehehe..
    moga bahagia selalu..
    salam kenal dari wadud.. :)
    tunjuk ajar.. :)

    ReplyDelete
  88. al-fatihah buat arwah ayanh yuyu..

    aku dh xde ayah gak 6 tahun yg lalu..

    agak sedih gak bila hari bapa tiba ni..huhu

    ReplyDelete
  89. al fatihah ...semoga rohnaya trs aman di sana ..

    ReplyDelete
  90. ayah slw pun dah takde jugak.
    :')

    ReplyDelete
  91. byakkan bace surah yasin ye kak yuyu..selalu sedekahkan alfatihah :)

    ReplyDelete
  92. semoga roh arwah sentiasa dirahmati Yang Maha Esa..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)