HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, June 11, 2011

Petua Untuk Mendapatkan Kulit Halus, Bebas Kusam, dan Jerawat.

Assalamualaikum ^^

banyak blogger yang perasan dengan muka yuyu sekarang. dan banyak yang bertanya pada yuyu macam mana nak bagi nampak cerah dan muka bebas jerawat. sebenar nya bukan dorang je yang perasan, yuyu pun dah perasan sekarang.

ni memang yuyu tak pakai apa apa make up. cuma bedak tabur saja. tu pun pakai pagi, ni petang.

kalau dulu, kalau yuyu tak pakai make up, habis lah muka yuyu nampak kusam, dan mesti la nampak terang jelas lagi nyata jerawat jerawat yang tertepek kat muka tanpa di undang. walaupun muka yuyu bukan banyak sangat pun jerawat, pasti ada satu satu jerawat datang silih berganti.

tak satu kat dahi, mesti satu jerawat di pipi, tak pun satu  lagi kat dagu. kecik atau besar, tetap jerawat. tapi sekarang dah syukur Alhamdulillah. selepas guna sesuatu yang menggembirakan jasmani dan rohani yuyu, kulit dah tak kusam lagi, muka pun dah bebas jerawat. siyes.

benda bagus mesti la nak di kongsi kan kan kan.


Goat Milk Soap. memang dah di ketahui umum, susu kambing sangat bagus dalam dunia kecantikan nak menggebuskan kulit. dan ia mengandungi protein,vitamin A, berbagai jenis zat galian, lemak halus yang tidak membeku di permukaan dan dapat memberikan kelembutan, kehalusan dan kelembapan yang diperlukan oleh kebanyakan kulit.

bagus sabun susu kambing ni. bukan nya yuyu saja kalau pakai nampak lebih bgus dari dulu, InsyaAllah, kalau korang pakai pun, korang akan nampak result yang sama dengan yuyu. sebab musabab, sebelum yuyu guna, emak yuyu pun guna sabun susu kambing.

walaupun emak yuyu seorang yang sangat aktif dengan kerja kerja luar, yang selalu nya terdedah dengan cahaya matahari, tapi kulit emak yuyu maintain cun tau.

dan sekarang Beauty Soap Goat Milk Extract dari KAMIHERBA memang menjadi pilihan yuyu. dengan harga nya yang murah, memang buat yuyu malas nak cari product pencuci muka yang lain. kalau nak saja, terus yuyu kontak KAMIHERBA tanpa segan silu.

nanti dorang akan pos saja kat kita, tak pun beli la secara pukal kan. tok sah beli seketol seketol, beli lima ketol terus. kalau korang nak cuba juga supaya mendapat hasil yang sama macam yuyu, apa kata korang terus ke :
tak salah kan kalau kita mencuba. yuyu kongsikan semua ni sebab yuyu rasa Goat Milk Soap dari KAMIHERBA ni sangat bagus. cuba lah ya semua :)

p/s : sesuai untuk laki dan perempuan

terima kasih sudi bace ^^

117 comments:

  1. mcm bestt je...nak try lah..eheee...thanx for the info yuyu :)

    ReplyDelete
  2. susu kambing? fara guna yg shower gel punya. tp bukan dr kamiherba lah. mmg sesuai dgn kulit fara. n wangi pulak tuu :))

    ReplyDelete
  3. hehehe . yuyu ! lepas nih , Lyssa nak guna jugakk lah goat milk soap tuh .huhuh .;)

    macam best jer^^

    ReplyDelete
  4. Salam yuyu and Selamat Pagi...Akak nak try jugak la....hehehehe..dulu akak pakai susu kambing jugak...sekrg tak lagi...sebab tak tahu nak beli kat mana...

    ReplyDelete
  5. aku pki sabun buku je
    aku tetap jambu
    hehehe :)

    ReplyDelete
  6. untung lah sape dapat adik sayam neh..pandai jaga serba serbi...harap2 dapat diteruskan ye dear..akak pakai bedak sejuk je:P

    ReplyDelete
  7. nak cuba lah.yuyu xmakeup pun maintain comelss :)

    ReplyDelete
  8. nak cuba lah.yuyu xmakeup pun maintain comelss :)

    ReplyDelete
  9. gambar bile tu? alololo comeyhhnyerrr. gerammmm. hihi

    ReplyDelete
  10. wah...must try...tapi macam kulit muka ni takkan berubah kalo pakai ape2 pun....huhu

    ReplyDelete
  11. seyes ke? bukan cam model iklan rambut ek...tak guna produk tapi jadi model huhuh

    tahniah yuyu..melangkah setapak lagi :)

    ReplyDelete
  12. susu kambing ke?
    alaa alergik ngan kambing la cik yuyu..hahaha :))

    ReplyDelete
  13. kalau laki boleh ke nak guna?hehehehe..=P

    ReplyDelete
  14. erm.. btul, lau sabun dri susu kambing mmg bagus, sesuai utk smua jenis kulit

    ReplyDelete
  15. patutlah muka Kak Yuyu lawa semacam je.

    ReplyDelete
  16. hmm...boleh dipertimbangkan....

    ReplyDelete
  17. wah boleh jadi model kak yuyu nie..

    btw thankz ats petua kak yuyu :)

    nk jd comel mcm kak yuyu ;))

    ReplyDelete
  18. lelaki boleh pakai tak...sedang berusaha nk hilangkan jerawat yg tak di undang ni...hehehe

    -Yok mampir diluk = lagu ahmad nyanyian arrora salwa...memuji atau menghina nabi...

    ReplyDelete
  19. bagus ek sbun ssu kmbing tu.. kalo utk blackhead bley? ngee..

    ReplyDelete
  20. penah dengaq pasal sabun ney .. tapi tak penah cuba lagi la...

    nak kana try ney ..:P..

    thank yuyu..!..=)

    ReplyDelete
  21. cik yuyu,samelah .. muka saya tak satu satu jerawat timbul..kalau betul lah sabun ni berkesan saya nak try jugak lah.tapi nak tau la yuyu punya testimoni sendiri,berapa lame baru nampak kesan,ada kesan sampingan ke macam pengelupasan..and so on la..bagi caya sikit k dear

    ReplyDelete
  22. yuyu sayanggg ! muke maya dah bertempek-tempek dahh jerawat ni !

    ReplyDelete
  23. FIRST2!!
    nak cubalahh..seketoi bapa ya cik yuyu tecik?

    ReplyDelete
  24. sy pun pkai sabn susu kmbg jugak tp jenama lain la... mmg brkesan! :)

    ReplyDelete
  25. ooo...patot la gebu je muka dik yuyu nie hehe cumil cumil cumil ~

    ReplyDelete
  26. ooo...patot la gebu je muka dik yuyu nie hehe cumil cumil cumil ~

    ReplyDelete
  27. weeeeee~

    pasnih kulit KudinMansor gebusss,.

    :)

    ReplyDelete
  28. wah menarek..nnt nak cuba jugak la..hehe

    ReplyDelete
  29. Betul betul betul . Pakai goat soap ni memang bagus . Kalau pakai dekat full body pon boleh . Lembut je :P

    Yuyu, jemput lah dtg blog i! Hehe.

    ReplyDelete
  30. waaah betulla kulit akak gebu tnpa makep!double like!

    ReplyDelete
  31. sabun susu kmbg mcm ni saya pakai zmn sekolah dulu.. best3x!!

    ReplyDelete
  32. oh,patot pon kak yuyu semakin berseri-seri..hihi :D

    ReplyDelete
  33. wanita memang perlukan kulit wajah yang macam yuyu. sebab make up ni cuma akan merosakkan wajah nanti kalau sentiasa pakai

    saya guna produk clinnelle. sangat berkesan. hehe

    ReplyDelete
  34. ramai yg ckp susu kmbing baik untuk kulit muke tp muke nuru xleh pakai susu kmbing,,jerawat naik plak huhuhu..

    ReplyDelete
  35. ko cari je kat gugel..ekeke...aku cari cam tu je pon

    ReplyDelete
  36. Ptutlah yuyu putih gebu gitu ...
    oo yuyu.. tuu kalau untuk body boleh kerw ????

    ReplyDelete
  37. saya pooon pakai susu kambing jugak! tapi HR punya lah.. best jgk.. dia melembapkan kulit..kan kan??

    ReplyDelete
  38. mmg bagus pun..dlu time skolah pakai...

    ReplyDelete
  39. ain suka jugak guna sabun susu kambing.. elok untuk muka.. :) dye jadi lembut.. kan ? hehe

    ReplyDelete
  40. susu kambing mmg bagus..tapi muke ayda ok..xnk pkai cmpur2 nnti xok lak...

    ReplyDelete
  41. kalau muka berjerawat pun boley pakai ke? nanti x naik lagi byk ke jerawat?

    ReplyDelete
  42. yuyu comel..wink2 :)..ok ek pakai sabun ni??

    ReplyDelete
  43. oowwhh...yuyu pakai Goat Milk Soap rupenyer...kini bukan lagi rahsia..hikhik :D
    likee.. ^_^

    Jom Terjah Sini :)

    ReplyDelete
  44. thankss yuyu..nk try laa.
    tapi boleh tak sabun ni hlgkn jeragat n bintik hitam????

    ReplyDelete
  45. kah3.. bex pkai sbun ssu kerbau jep yuyu.. untng2 muker jd tembm mcm bdn kerbau.. hahahaa.. jgn mare yer..

    ReplyDelete
  46. susu kmbing mmg bgus pun..eh, yuyu sabun tu hand made soap kn? xde gna bhn kimia kn?

    ReplyDelete
  47. susu kambing memang baik untuk kulit muka. :)

    ReplyDelete
  48. da lama ke yuyu gna susu kambing ni?memang bebas jerawat ye sayang...nak try la..muka akk ni bnyak parut jerawat yg degil...geram tgok yuyu comel..hehehe

    ReplyDelete
  49. wah~~sabun susu kambing....eh macam sabun biasa ja kan..tapi gerenti bau kambing..alarr

    ReplyDelete
  50. Cik Farah pun pakai sabun susu jugak..tapi bukan susu kambing lah..susu beras..best jugak resultnya :)

    ReplyDelete
  51. ade gaye jadik promoter ni..huk3

    ReplyDelete
  52. elok ea produk nie.??? ade kesan sampingan taa time yuyu gne nie.???

    ekceli sy mcm daa ta berani naa gune produk pape pun coz kulit muke nie da makin teruk bile cuba ape2 produk pun =)

    ReplyDelete
  53. cam menarik..:D
    sesenang visit n folow me :
    http://mrspuex.blogspot.com..

    tq..

    ReplyDelete
  54. thank fo d info..hehe..leh la try :)

    ReplyDelete
  55. wah !!
    nk cube lah..
    thanks yuyu !! ^o^/

    ReplyDelete
  56. nak try jugak pasni..dah lama tak guna goat's milk.thanks for sharing yuyu..(^^,)

    ReplyDelete
  57. wahh..patut la kulit yuyu gebus semcm je..nak cuba jgk lah bia jd comel mcm yuyu..hehe

    ReplyDelete
  58. yuyu mmg comel.. putih, jelez ninie :)

    yuyu, singgah laa baca novel ringkas ninie

    http://kisahniniedora.blogspot.com/2011/06/cinta-stiletto.html

    ReplyDelete
  59. jap2..ni kat nursery mane ek???hehe

    ReplyDelete
  60. salam kenal.. rajin2, jemput singgah blog AKU SEBUTIR PASIR hamba kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 46 buah negara.. :)

    ReplyDelete
  61. nk try lah . mcm best jee :)

    ReplyDelete
  62. comelnya yuyu..mcm budak sekolah rendah je muka dia..awet muda neh..

    ReplyDelete
  63. lepas ni kompem GOAT MILK SOAP amek yuyu buat model dorang , hehehe

    ReplyDelete
  64. mase kecik lu guna sabun kambing cani. besh la :)

    dah teen skg tkot na gna produk butik cani, tkot ta sesuai.

    ReplyDelete
  65. oo. saya pulak xsesuai pakai sabun susu kambing. hehee jerawat lagi banyak!

    ReplyDelete
  66. wahhh nak try jugak la.. Teyn pon same mcm yuyu... jerawat sebijik2 dtg silih berganti=.="

    ReplyDelete
  67. PRODUK BERASAS KAMBING MEMANG BYK KEGUNAANNYA...^_^
    BLOG YUYU TAK ADA SHOUTBOX KE...?

    ReplyDelete
  68. tapi orang kata . kalau muka lawa , pakai apa pun lawa :D
    *macamtakadakenamengenapun -.-*

    ReplyDelete
  69. suka kalau muka licin.. tapi sekarang ni tak boleh nak hidu bau2 sabun semua..

    ReplyDelete
  70. wah..memang tgh mencari pun yuyu.tapi kan kebanyakan pencuci muka in soap form selalu buat kulit muka kering..tu y risau tu.sabun kambing yang ini kering x?kalo x nak try...=)

    ReplyDelete
  71. ptutlaa comel kemain yuyu ye. hihi tapi mmg yuyu comel je dari dulu pun. jerawat tu biar nmpak yuyu mcm dewasa sikit. sbb yuyu kan kecik :P hihi

    ReplyDelete
  72. wah, patot la muka Yuyu semakin anggun..

    ^_^

    ReplyDelete
  73. Thanksss for sharing.
    you pakai tak keringkan kulit ke sabun camni?

    ReplyDelete
  74. Muke mcm apeeeeeee hahaha. Gedik lebihh perempuan zmn skrg ni lah.

    ReplyDelete
  75. Yuyu...kering tak kulit muka pakai sabun ni? sbb bese pakai pencuci muka jenis sabun kulit jadi kering T_T

    ReplyDelete
  76. wah..kna pakai jgk ni...boley la dpt kulit gebus mcm yuyu =]

    ReplyDelete
  77. mahal tak produk ni? rasa nak try la.. :)

    ReplyDelete
  78. hahh!! nak try gak!
    nnt lagi mesti cun!! hehe

    ReplyDelete
  79. http://www.my-shopping2u.com/2011/06/tazkirah-sebelum-tido-nikmat-mana-yang.html

    ReplyDelete
  80. ohh lelaki pun bole pakai..nak kena try pakai produk ni..thank,z yuyu sebab kongsi info2 tentang goat milk soap ni.

    ReplyDelete
  81. mcm best je yuyu, hehe, kalau try lepas ni msti comel mcm yuyu ^^,

    ReplyDelete
  82. sudah banyak kali dah cuba nak hilangkan jerawat.tapi masa muda zaman sekolah.tumbuh balik jerawat.

    awek pun tak mahu ambil aku jadi pak we dia.hehe...

    ReplyDelete
  83. Ema guna jenama HR... RM5 je seketul :D

    ReplyDelete
  84. biasanya,soap dari susu kambing memang terbaik :D

    ReplyDelete
  85. me pon gne sabun susu kmbing jgk
    haha
    mls nk bli pencuci mke ;p

    ReplyDelete
  86. Tapi paling mujarab kalau guna air wuduk je. Tapi sabun susu kambing bagus juga. ye dak. walau bgaimanapun, muka kak yuyu cantik. :D

    ReplyDelete
  87. nak tepek susu kambing perah dekat muka boleh?

    ReplyDelete
  88. mak cpah ckp pki sabun cap kapak ja..muka kompom licin..yg balut kaler merah tuu..tua x? hehe...slalu soh cpah pki yg tu ja...xmmbazir mak ckp..huhu

    ReplyDelete
  89. yke....anis pakai sabun claridem je dri form 1 smpai skrg tnpa pkai krim atau make up..hihi...slmt muka anis xda mslah...

    ReplyDelete
  90. ANYONYONYO.PATUTLAH MUKA KAK YUYU COME LOTE JE.GUNA SUSU KAMBINGGG EYH :D

    ReplyDelete
  91. RASA MACAM NAK BELI SEDOZEN TERUS.BOLEH TAK ? XD

    ReplyDelete
  92. SANGAT BEST KALAU ADA KULIT MUKA YANG HAUS,GEBU.KANKAN :D

    ReplyDelete
  93. wahh..patotlah berseri2 omei muka akak an..

    ReplyDelete
  94. susu kambing memang bagus pun utk kulit muka kita nieh

    ReplyDelete
  95. wow! macam best je. nak try gaklah. :D

    ReplyDelete
  96. kak yuyu,kenapa tak boleh nak buka blog kamihrba tu.?

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)