HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, June 2, 2011

Pertama kali dapat RM1k dalam sebulan dari Nuffnang! Alhamdulillahhh.

Assalamualaikummmmmmmmmm!!!!

pehh.. siyes tak pernah pernah teruja nak bagi salam kat korang. hari ni kalau boleh, nak panjang kan "m" kat salam di atas tu hingga mencecah 16kilometer. sangat teruja! sangat teruja! sangat teruja! yuyu nak sangat kongsi dengan korang!

cuba teka dengan penuh yakin. apa yang buat yuyu teruja sangat? cepat cepat. baik lah, seperti di SPM, mari yuyu bagi sedikit jawapan objecktif supaya membantu korang menjawab soalan yang di tanya:
apakah yang telah membuatkan Yuyu Zulaikha teruja tak ketahuan hala? 
a. dapat lamaran Aaron Aziz
b. menjadi pengawas Sekolah Kebangsaan Kampung Dusun
c. mendapat tawaran berlakon bersama J.Lo
d. mendapat RM 1129.18 untuk bulan May dari Nuffnang!
ya betol betol! jawapan nya adalah D! *sila tepuk tangan untuk diri sendiri*


sobbsobb T_T serious yuyu sangat bersyukur sangat. bulan lalu, yuyu tak pernah dapat cecah RM1k dalam masa sebulan dari Nuffnang. tapi bulan May telah membuat kan yuyu rasa seronok hingga menetes hingus biru cecah ke lantai.

selalu dapat ratusan saja. tapi, bila kali ni dapat RM1k, terus jasmani dan rohani tak dapat terima kenyataan hingga membuatkan yuyu batak tak sengaja. sampai terjerit kuat kuat kemain 17 saat dan terpinga pinga dan ternganga.

pagi tadi, yuyu tak check pun Nuffnang yuyu. malas. petang balik kelas, check saja Nuffnang, tengok ada dua BE telah menjadi ME. sedih. tak tengok lagi total, bila tengok kat total yang boleh cashout, RM1129.18. ha??? RM1129.18!?


Alhamdulillah sangat sangat. tak tahu nak buat apa, hanya dapat bersyukur sangat sangat. ye la. belog yuyu ni cikai cikai ja pun, dalam bulan May, yuyu tak banyak update belog akibat kekangan masa nak mamppp. kiranya, boleh kira la berapa kali je yuyu update.

tapi syukur, Nuffnang masih sudi memberi. yuyu lagi la sudi sudi sudi sudi sudi suidi menerima. kihkih. rezeki ni.

mungkin sebab dorang saja bagi sedekah di bulan Hari Lahir yuyu kan. mana tahu. hadiah la konon nya. entah la bulan June ni dapat ke tak RM1k. harap harap Nuffnang bersedia menyedekahkan sejumlah itu lagi ye. yuyu fleksibel. memang orait je nak terima. >.<

mungkin ia tak sebanyak jumlah yang korang selalu terima, tapi ni adalah jumlah yang besar yang bernah yuyu dapat. hmm. bukan senang tahu. ni juga hasil sokongan korang juga tau.

jadi, boleh la share dengan korang ye dak. nak buat apa ya? cepat cepat bagi idea cepat!

nak simpan la buat duit nak meminang laki masa depan yuyu -..-' nak simpan buat beli lampin anak, susu tepung, belacan, kunyit, batu giling dengan tikar getah rumah. lebih tu, buat modal jual kuih keria di depan Sekolah Kebangsaan Kampung Dusun. mahsyukkk.

p/s : tengah terpesona. tak boleh nak taip panjang panjang.

terima kasih sudi bace ^^

158 comments:

  1. alhamdulillah..akak pon nak setia dengan nuffnang..jelen dgn adik..Rezeki dari ALLAH..Amin..:)

    ReplyDelete
  2. gile ah... meleleh je ku tengok...isk... T_T

    ReplyDelete
  3. tahniah yuyu..

    rezeki tu..

    akk lom mase lgi.heheh.. =)

    ReplyDelete
  4. tahniah yer Yuyu..

    teringin jugak nk rasa duit berblog. hehe

    ReplyDelete
  5. perh kak yuyu..banyak btol..T___T

    ReplyDelete
  6. wahh syoknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Yuyu !!...

    ReplyDelete
  7. yuyu . share lah sikit hihi , buat contest ke . Haha

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah rezeki utk Yuyu dari Allah s.w.t =)

    ReplyDelete
  9. inilah namanya rezeki. biar ramai yang mencaci. pahala kita yang dapat *wink*

    ReplyDelete
  10. Saya tak faham lah pasal nuffnang ni. T_T

    ReplyDelete
  11. wahh syioknye yuyu..meh belanja kitorg makan kepsi XD

    ReplyDelete
  12. SYOK NYER......TAHNIAH YUYU....

    ReplyDelete
  13. peh!besnye!sy baru RM1.50...hahahaha~

    ReplyDelete
  14. Whoaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Yuyu nyer panjang m. Sofiey lak banyak2 A.

    Bestnya Yuyu dpt 1K dr Nuffy. Tahniah yuyu.

    Semngt nak ambil hati Nuffy nie! Ner tawu dpt cam Yuyu nie.Heheheh*impian*

    ReplyDelete
  15. dpt singgit cmno pulak? hehe

    syukur jgk

    ReplyDelete
  16. wah melimpah ruah rezeki.. saya dpn 1 jugak.. 1 ratus.. hahaha

    ReplyDelete
  17. ekeke..ko ni dah sampai tahap leh berenti belajo dah ni..

    ReplyDelete
  18. tahniah kak!! kita pun kalau ikutkan sampai jugak rm1K tp sebab selalu cash out . tu yang sikit je . haha . btw congtrat! jangan lupa blanje hana ! hahaha

    ReplyDelete
  19. best gyla!

    nak dapat macam ni gak. cane ah yuyu? bg tips lg. :)

    ReplyDelete
  20. bestnye kak yuyu...camne ek?ajar la saya yang baru nie..huhu

    ReplyDelete
  21. wahhhhh...bestnya!
    moga rezeki yuyu makin bertambah..

    ReplyDelete
  22. waaaa,cik yuyu,bestnya...hehehe :)

    ReplyDelete
  23. tahniah la kak.. banje la kepsi. hehee

    ReplyDelete
  24. apa pun tahniah ya,,,,,,,,,,,,,,

    ReplyDelete
  25. wahh,banyak tu...
    alhamdulillah,rezeki tu... =)

    ReplyDelete
  26. 4 me,bettter u zip ur mouth about this...niat u mmg baik nak g org len semangat tp cmne ngan perompak2 di luar sana...sorry if i'm wrong....slm perkenalan..1st time komen kat sini..

    ReplyDelete
  27. blanje singgit kak yuyu. haha :P

    ReplyDelete
  28. Wah, banyaknya kak yuyu. Nak jugak. Buatlah entry pasal tips nya, boleh? ;)

    ReplyDelete
  29. perh!!jeles tahap cipan nih!

    ReplyDelete
  30. perh!!jeles tahap cipan nih!

    ReplyDelete
  31. arghhh! meroyan tgk duit bykk nie..
    hahaaha =P

    ReplyDelete
  32. best gile yuyu...senang hidup orang ramai peminat ni hehe

    ReplyDelete
  33. Alhamdulillah.. rezeki yuyu... cik gege br ada 5 posen...hohoho~~~

    ReplyDelete
  34. wah...syabas bete....nak cam kamu jugak..huhuhuhu...

    http://shafaaliaa.blogspot.com/2011/06/sticky-post-tolong-like-untuk.html

    ReplyDelete
  35. wow! best nya. dengki dayah. hehe. tahniah kak yuyu :)

    ReplyDelete
  36. Banyaknya yuyu..alhamdulillah..hrp makin bertambah2 rezeki yuyu..amin..=)

    ReplyDelete
  37. wowowowwowowow!

    jeles nya. belanja la :P

    ReplyDelete
  38. Congratz Kak yuyu..di mana ada kemahuan,di situ ada jalan...teruskan menulisss...

    ReplyDelete
  39. alhamdulillah...beshhnyeee nak jugakkk

    ReplyDelete
  40. wahhh, seronoknya dpt duit yg bnyk mcm tu.. jelesnye mieya :)

    ReplyDelete
  41. wow bestnyaaaa..jeles rose....
    :))

    ReplyDelete
  42. wow bestnyaaaa..jeles rose....
    :))

    ReplyDelete
  43. pheww..yuyu2...jom jadi mak tiri saya. hahhhaha

    ReplyDelete
  44. cayalah yuyu...kite punye ade singgit jer...hahahhaha

    ReplyDelete
  45. untungnya jadi yuyu zulaikha..tahniah syg..kalau jijah dapat duit sebanyak ni..InsyaAllah akan buat majlis tunang..tapi tak mampu sebanyak ni lagi..huuuuuu

    ReplyDelete
  46. tahniah kak yuyu omei.
    hihi.jangan lupa kaci aida singgit tau tau :)

    ReplyDelete
  47. perhh! untung la sis yuyu.
    bole la blanje erna kan kan kan ?
    hehe

    ReplyDelete
  48. mak aihhhh banyak gilerrrr...untung lah yuyu !nak jugakkkkk ~:((

    ReplyDelete
  49. wahhhhhhhhh..MO xpernah dapat duit daru nuff pon.. macam buat ek sampai dapat banyak2..hihi..bagi tips sikit.. huhu

    ReplyDelete
  50. taniah ya kak...hehe
    harap bulan depan dapat kumpul RM2K plak ekk!

    ReplyDelete
  51. WAHHHH!! cOngrates yuyu...bagi tips cikit cmna dapat earning sampai gitu sekali..saya budak baru belajar....ngggEeee~

    kalau sudi,singgah la blOg saya yang taseberapa

    mizzneej.blogspot.com

    ReplyDelete
  52. awww...terbaikkkk ah..nuff syg yuyu tu ehheheh

    ReplyDelete
  53. wahhhh..bangganya akak dapat adik cam yuyuuuu. jgn lupe bg mak sikit buat modal jual karipap :)

    ReplyDelete
  54. waaahhh..tahniah...bestnya...nak kumpul dwet kawin gak..hehe

    ReplyDelete
  55. tak payah kerja pon le...mmg otai...

    ReplyDelete
  56. tak yah keje pun earning masyuk yuyu...tahniah!!

    ReplyDelete
  57. yuyu yuyu sayang,
    yuyu ni cantik lah!
    comel, cantik..
    eeee, geram la tgk pipi yuyu !
    tak tembam pun, ekeke~

    bole tak i nak mintak
    beg gucci, jam tgn levis, err..
    makan kat mcd, psp nak jugak !
    jom blnja penginapan i kat pantai chenang satu bulan.. errr, ape lagi ape lagi? bagi duet poket sehari rm10 bole tak? bole tak? yuyu kan comel.. heheh..

    ideas :
    ape kate yuyu buad giveway dua! ok tak?? bg la shawl ke, dress ke? hehe..

    ReplyDelete
  58. fuh masyukkkkk! la yuyu...gaji ak sbln pun x dpt mcm ni..untung b'blog ni klu pndai mcm yuyu..hehe

    ReplyDelete
  59. amboi cik yuyu.. sronok nyer de. jd OKB dh de. orang kaya baru heee

    apa lg, blanja la ktorg. eskrem pn xpa heehee

    ReplyDelete
  60. tahniah lah yuyu. blog yuyu sgt best. patut dpat kot. hheheh

    ReplyDelete
  61. pehhh !! nuff kite dri dlu dok tang tu je dah bape bulan dah .. pelik.. huhu

    kongrets yuyu ! belanje kite taw ;D

    ReplyDelete
  62. Yuyu dapat duit sebab followers tekan link la kan..whether follower ikhlas ke tak dia tetap gak tekan link yuyu...link nuffnag la..

    So hargai la followers2 yuyu yang baru tu..:)

    ReplyDelete
  63. hebat la awak yuyu..
    Thniah laaa..
    x tau bila rasanya nk dpt income macam awak hehehehehe

    ReplyDelete
  64. itulah dinamakan rezeki datang bergolek macam bola yang tergolek dan digelek... haha.. congratz yaa yuyu.. simpan duit elok2... jangan beli yang bukan2.. "da macam bebelan mak-mak je" :P

    ReplyDelete
  65. Nadya O'Conner: takpee... nnt rezeki akak pulakkkk ^^ insyaAllahhh~

    ReplyDelete
  66. Salim Harmanain : awak jangan amik duit saya!!! :P

    ReplyDelete
  67. tahniah yuyu...jom share cepat...xpon wat giveaway lagi...teheee =]

    ReplyDelete
  68. nuyui a.k.a miss NUSHA : Alhamdulillahh akak.. rezeki.. insyaAllahh.. akak sabar je..nnt rasa pulak ya :)

    ReplyDelete
  69. Anak Teruna : yuyu pun bermula dengan teringin juga :)

    ReplyDelete
  70. Solihahazahar : mekasihhhhh~ bagi idea korang cepat~

    ReplyDelete
  71. memang gempak.. tak pernah pun sebulan dapat Rm1k. nak dapat RM100 sebulan pun payah.. tahniah

    ZooL

    ReplyDelete
  72. gile la...sy punya nuffnang dah 4 tahun 10 hengget jekkkkk....haish...di manakah silapnya???

    CUJEN THE LEJEN

    CUJEN CLOSET [ada dress cantik-cantik untuk dijual]

    ReplyDelete
  73. cik yuyu suda jadi org kaye baru ape lagi belanje la!!. hee

    ReplyDelete
  74. MJ tak penah cecah ribuan lagi.. sekarang ni seratus pun blom cecah..huhuu

    Thniah ye Yuyu :)

    ReplyDelete
  75. tahniah k.yuyu . Semoga rezeki melimpah ruah lagi . Amiiinnn . Kita culik banner k.yuyu yek . mekasyehhh :)

    ReplyDelete
  76. jelesnye auniiiii ! brrrrrrrrrrrrrrrrr~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  77. yuyu! teruja akak tgk cek yuyu tuh! uhuks! meh ler bantu promote blog akak yg baru akak wat ni..blog lama da delete atas sbb2 tertentu..uhuks..

    tengkiu..

    ReplyDelete
  78. http://farra-laiyin5606.blogspot.com/2011/06/apa-yang-yuyu-zulaikha-buat-dengan-1k.html

    yuyu..congrte!:)

    ReplyDelete
  79. Best nye jadi Yuyu Zulaikha.. mak cik kayo nak, mak cik kayooo!!!!

    ReplyDelete
  80. rezeki yuyu. alhamdulillah. saya pon br bebelas hengget je. mmg yuyu dah setaraf hanis zalikha dah ni. tunggu nk buat entry advertorial je nnt. huhu

    ReplyDelete
  81. bestnya jadi kak Yuyu. dapat Rm 1k ? gila banyak. nuffnang bagi masa bulan May ek ? sama la title blog saya. hehe ^^ Tahniah ye kak Yuyu. Kak Yuyu buat la giveaway lagi :)

    ReplyDelete
  82. yuyu..kongsi perasaan je ke ? tak nak kongsi duit ?? kihkih

    ReplyDelete
  83. waaaahhh...congratez yuyu!! keep blogging!! blog yuyu best..

    ReplyDelete
  84. alhamdulillah.. tahniah yuyu tomey ;)
    nanti lanje ek ngeee

    ReplyDelete
  85. tahniah yuyu, peh, pengsan jap. :)

    ReplyDelete
  86. ALHAMDULILLAH CIK YUYU,

    SERONOKNYA.LAGI SERONOK KALAU CIK YUYU DAPAT GUNAKAN UNTUK KEBAIKAN.BIAR DIA BERKAT.NANTI DIA BERANAK PINAK LAGI, INSYAALLAH.

    SENYUM PUAS2 K....PASTU PEGI STUDY...HHEEE

    ReplyDelete
  87. bestkan........bila usaha nampakkan hasil

    ReplyDelete
  88. tahniah yuyu.. :))


    tanak la komen byk2..yuyu dah lame xdtg blog ezma..nak nanges. :(

    ReplyDelete
  89. hurm pk strategi camne nk dpt cam yuyu gak @_@

    ReplyDelete
  90. Alhamdullilah....Tahniah yuyu

    ReplyDelete
  91. pergh..congrate sis!! ^_^ giler jeles rasa cam nk ketuk kepala ngan bantal je ni..haha..gudluck for the next month..hehe

    ReplyDelete
  92. Tahniah Kak Yuyu :)
    Semoga rezeki Kak Yuyu semakin bertambah . hihi ^.^

    ReplyDelete
  93. hebat nye yuyu.. tapi memang tak dinafikan , belog yuyu memang best.. suke baca.. :)

    ReplyDelete
  94. salam yuyu..

    rsnya nk dpt 1k dlm sebulan rs mcm agak susah melainkan klau dpt advertorial.. skg ne konsep be sehari paling mahal rm12 sehari lebih kurang. nk dpt 1k makna nya be kena ade lebih dr 5 n 3 be 2 for sure kene rm300 satu aite?

    tp rsnya dr awal tahun susah nk dpt be yg rm300 sebulan.. biase ade tp xbyk.. n be yg masuk pun susah nk lebih dr 7. biase yg ade xkn ade sume berderet rm300 aite..

    even traffic 10k sebulan, konsep be tetap same. rm12 n lebih sket sehari. so juz wonder cmne dpt 1k permonth? or maybe terkumpul dr bulan lepas punye? mne la tau konsep be yg aie phm selame ne dh berubah.. juz wonder.. kehkehkeh..

    if dpt advertorial, 1k biase la 2..btw, well done sis! tumpang bangga dgn kamu..kehkehkeh!

    ReplyDelete
  95. bestnyer kak yuyu.. kte tak dapat 1 sen pun lagi.:(

    ReplyDelete
  96. bestnyer kak yuyu.. kte tak dapat 1 sen pun lagi.:(

    ReplyDelete
  97. huh buat byr hutang best nie.. nk harap nuff sndri dh nk msuk 2 thun dop 12 hinggit c2 lah..
    =(

    ReplyDelete
  98. beshla yuyu..
    pe2 pon tahniah la..

    http://sesukaida.blogspot.com

    ReplyDelete
  99. bestnyaa...semoga rezeki yuyu akan lebih lebih melimpah slps ini...

    akak tumpang gembira...^^

    ReplyDelete
  100. alhamdulillah rezeki seorang pelajar yg pandai berdikari ditempat org ye sayammmm...semoga tambah semangat ontuk berblog ye...

    ReplyDelete
  101. beshnye yuyu..
    rezeki dr Allah..;)
    Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  102. tahniah..gua baru separuh pun tak smpai

    ReplyDelete
  103. yuyu...cpahniza xphm ah nuffnang ni cmna dia punya BE suma tuu...smpai skank dok cmtu ja...xnaik2 pon...ada wt silap pa2 ka? nak kta xda org mai blog cpah ada ja...

    yg lg satu adv tu la baru ja wt..tp dh da peningkatan..cik nuff ni xbgerak...sigh~

    p/s: sy xphm n budak br nk tatih..

    ReplyDelete
  104. waaa...bestnye cik yuyu dpt bonus dr nuffnang!

    miss kotak br je jd blogger..support me kay! i follow u... :)

    ReplyDelete
  105. bestnyeee :) entri yuyu pun best2 , ramai baca,tup2 nuffnang bg 1k :P luv yuyu <3

    ReplyDelete
  106. allhamdulillah... smg di berkati slu n dimurahkan lg rezeki tu k... ambik aura.... hehehehe

    ReplyDelete
  107. nak jual kuih keria.. SK kg Dusun tu kat mana cik yuyu... nak g beli... hahaha

    ReplyDelete
  108. itu dinamakan rezeki tu sis YUYU...
    tahniah...

    ReplyDelete
  109. huhuhu rezeki tue..

    tak pernah pon dapat macam tue.. koh koh koh

    ReplyDelete
  110. FUYYOH.SEBULAN SERIBU.HAPPYNYA YAN KALAU MCM TUBELI CEKODOK ENAMRATOSTUJOHPULOHLAPAN BIJI :D

    ReplyDelete
  111. APE LAGI KAK YUYU.JOM MEATBALL IKEA.BELANJA.ECEYWAH XD KEHKEHKEH

    ReplyDelete
  112. wahh...tahniah yuyu! boleh la belanja minum lepas ni ya..hehe

    ReplyDelete
  113. WAAH KAK YUYU DAPAT HADIAH BESDAY PALING BEST.BE BERLAMBAK XD

    ReplyDelete
  114. WAAHH KAK YUYU.KEMAIN BANYAK BE DIA.BULAN DEPAN MESTI BERIBU RIBU RIBU LEMONNN:D

    ReplyDelete
  115. Tanniah dapat sebanyak 1k. Kalau saya hanyalah khayalan untuk mendapatkan sebanyak itu :-)

    ReplyDelete
  116. wahhhh...gila lahhh..congrats yuyu

    ReplyDelete
  117. rase mcm nak buat entri pasal yuyu laaa...bole x? bole x? bolehh laaaa;p

    ReplyDelete
  118. err,nak buat jgk...kalau free,jemput lew dtg eh

    ReplyDelete
  119. wooooottt...byknya duit dia..tahniah yuyu.tapi takyah la simpan beli lampin..2 minggu lagi lampin naik rega..hahah [ ini tipu]

    ReplyDelete
  120. ehem.. guna innity for sure boleh dpt lg byk.. :D

    p/s: nape tak bukak komen utk name/url.. susah kot blogger wp nak komen..

    ReplyDelete
  121. yuyu yuyu
    sekali pon gempak pe...
    tahniah ye~

    ReplyDelete
  122. bestnyaaa kak yuyu ! nak dapat jugak 1k tu ! :DD

    ReplyDelete
  123. banyak nye sis yuyu punye BE.hehehe.fara punye baru seratus je.tssskkkk Y_Y suke blog sis yuy :)

    ReplyDelete
  124. nak BE beribu jugakkkkkkkkkk. uwuwuuwuw

    ReplyDelete
  125. manyaknyee~ nak sikit...... :p

    ReplyDelete
  126. wah rezki.....leh bayar yuran belajar trus....gheeeeeee

    ReplyDelete
  127. wauuu..banyaknya yuyu, terkejut tengok..bole kejar hanis zalikha ni..hehe

    ReplyDelete
  128. yuyu yang latest punya x dak ke??nak jugak tgok yang terbaru nak jadikan idola nihh

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)