HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, June 28, 2011

Marilah Menjadi Kawan Baik Yuyu.

Assalamualaikum^^

pagi pagi sambil cecah roti bakar dengan Mushroom soup siap minum Cekelat Panas tarok Marshmallow 2 ketol, sambil meniap, layan juga kan. kihkihkih. saja bagi korang terkesima dengan breakfast yuyu pagi ni.

semalam yuyu telah mendapat seekor penanda buku yang comel dari senior yuyu. mungkin beliau tahu akan tahap kemalasan membaca buku yang maksima terhadap diri yuyu, maka, habuan mendapat seekor penanda buku comel,boleh buatkan yuyu sedikit bersemangat membaca.

tak tak. anda salah. kalau dasar meluat nak baca buku, macam mana pun tak boleh di bendung lagi.

tapi di sini bukan nak cerita pasal kronik nya hubungan yuyu dan buku. tak tak. tapi , di penanda buku tersebut, ada tersebut ada tulis :

abaikan katil asrama yang  lusuh di mamah usia. 

rasa nya, semua jenis manusia setuju dengan saying tersebut. kalau yang tak setuju, tolong la, buat buat la setuju kejap. tolong la untuk entry kali ni je. lepas tu tak nak setuju pulak pun dah tak pe.

semua orang ada kawan. tak kira la Sarimah, Majid atau Leman, mereka semua juga ada kawan. begitu juga dengan yuyu. hari ni dapat lapan orang kawan, besok enam orang kawan hilang, datang tiga orang pulak kawan baru.

macam tu la hari hari kita. nak dapat kawan, kemain la senang. tak cari pun boleh dapat. sedang berkinja kinjaan di tepian tasik sambil makan cekedis enak pun boleh dapat kawan. tapi, nak dapat kawan yang selalu dengan kita di kala senang dan susah kita, senang tak?

susah bukan? tapi tak mustahil untuk dapat. mungkin dalam 20000 ketul manusia di bumi ni, ada la 1 je yang tercicir boleh buat kawan baik.

tapi tu pun tak tahu lagi. kadang kadang, punya a baik sekarang. bila dah ada bopren ke gelpren ke, kita ni di lupa. nak ajak teman g MidValley beli henpon pun dah tak nak. nak ajak teman beli char koew teow pun dah dorang malas.

kawan.

elakkan mencari kawan yang suka membajet comel di khalayak ramai macam ni ya. huru hara nanti.

begitu juga dalam dunia belog. walaupun kita banyak kawan dalam belog, banyak followers, setiap hari bertambah saja kawan kita. tapi yang betul betul ikut belog kita, yang betul betul support kita, yang tak goyang bila kita di maki, senang tak nak cari?

susah sangat sebenar nya. walaupun nanti kita ada berjuta lemon kawan belog atau followers sekalipun, nak cari 1k++ yang support kita pun sangat susah. siyes. sambil muka tahan ketat. siyes punya pasal.

tapi jangan gundah gulana hingga membawa ke kehidupan seharian mogok makan, tolak cheese cake yang enak jauh jauh. susah dapat kawan baik punca nya. sebab musabab, tengok saja sikap kita terhadap kawan kita. baik sangat ke?

kita sendiri pun kadang kadang tak dapat nak support kawan bila susah. dan sebab itu, jangan mengharapkan kita mendapat sesuatu yang lebih baik dari kawan baik kita. faham?

selagi ada kawan, jaga lah dengan baik. kawan bukan mengharap kan Ferrari seketol depan rumah beliau sebagai hadiah Hari Khamis. tak juga mengharap tiket percutian ke Hawaii sebagai saguhati menjadi kawan untuk hari yang ke seratus patblas. tak tak.

tapi cukup lah dengan kejujuran, sudi mendengar, mempercayai bila dia di dusta, dan melapangkan bahu ketika dia berduka. *pehhhhhh.. boleh buat lirik lagu Rock kapak ni, boleh ganti EKAMATRA*




P/s: ada kat sini yang sudi kawan dengan yuyu tak? sapa yang sudi sila amik borang kat kaunter kiri jabatan hal ehwal pelajar.


p/s lagi : ada blogger bagi isyarat dah "tak boleh ke kalau tak buat entry panjang panjang?"

terima kasih sudi baca :)

188 comments:

  1. hahah mana borang.nk jadi kawan jugak :)

    ReplyDelete
  2. comel ape..tak bajet pon..niahahah

    ReplyDelete
  3. nak cari kawan yang betul2 KAWAN memang susah :)

    ReplyDelete
  4. haha sgt suke bce entry2 yuyu... santai je :).. pisnowar yuyu.. LOL !!!

    ReplyDelete
  5. kalo dla nk jd kwn yuyu, dla kwn yuyu yg ke berape? hehe

    ReplyDelete
  6. nk cari kawan senang sgt tp.. sahabat sgt2 sukar :/

    ReplyDelete
  7. Nak jadi kawan baek Yuyu sampai ke Syurga boleh?Nak borang..Nak borang..Serius nie..xmen2..I so need best friend forever..hehe

    ReplyDelete
  8. hai gadis kecl molek:kawan sejati susah untuk di cari,tp musuh senang nak dapat..betul tak

    ReplyDelete
  9. kita buat baik dgn orang, org pun buat baik jgk dengan kita, kita setia dgn orang, org pun setia jgk dengan kita, kita ada dgn diaorang susah senang, insyallah diaorang pun akan ada dgn kita bila kita susah senang.
    :)

    ReplyDelete
  10. mcm mana eh yuyu handle org2 yg kurang baik or kata lain, yg iri hati dengan yuyu ekkk??

    ReplyDelete
  11. nk jd kwn yuyu yg chumel..wink3..

    ReplyDelete
  12. borang pat puloh ribu cepat..haha! nak conquer sume.... :D


    saya sudi jadi kawan yuyu ^^

    ReplyDelete
  13. betul sgt tue yuyu .. nk jd kwn yuyu jugak,yuyu comel =D

    ReplyDelete
  14. hohoo kawan biar beribu lemon, pakwe tetap satu! >.<

    ReplyDelete
  15. yuyu...jbtn hal ehwal pelajar mana tu? Cik Semut pergi dorang kata tak de pun borang tu.... keciwa sudah... sobbb sobbb soooobbbb...

    ReplyDelete
  16. Kawan bergelak tawa memang bersepah..Nak cari time susah senang bukan mudah.. =='

    ReplyDelete
  17. mau2...nuru nk jadi kwn yuyu..!!! <33

    ReplyDelete
  18. tak semestinya sahabat tu ada depan mata...mungkin ada diluar sana...wlaupun time sedih sahabat takde di sisi tapi dalam lubuk hati dia tetap boleh rasa kesedihan yg dialami sahabat lain..dan dari kejauhan sahabat akan mendoakan yang terbaik utk sahabatnya...

    satu dalam sejuta belum mampu kita temukan sahabat sejati...kita hanya manusia biasa kan....

    p/s : buat je entry panjang2...sapa nak baca akan terus habiskan...yg xnak tekan je X tu...dont worry dear :)

    ReplyDelete
  19. kawan tetap penting dalam hidup... walau mereka datang dan pergi...

    ReplyDelete
  20. biar byk kwn tp jgn byk lawan,kdg2 susah nk cr kwn yg fhm diri kita n diri sndiri pon ssh nak fhm kwn sndiri...confius dah nih

    ReplyDelete
  21. kak Es pun ada jumpa kawan baik kat blog kak Es ni. Walaupun tak selalu kak Es dapat gi blog dia , tapi dia sokmo dtg tinggalkan komen.

    Apa yang kita beri ... itu yang kita dapat. kalau komen kat sini tp yuyu tak singgah... insya Allah ada orang lain yang datang ..

    kan~

    >.<

    ReplyDelete
  22. mane ni borangnye?kenapa ada sign "close" ni?

    ReplyDelete
  23. stuju dgn yuyu..bkn stuju yg psl penanda buku tuh..tapi stuju pasal kawan yang baik niew..nak2 biler s'org tuh da ader balak/awek , maka kawan pun dilupakan..agak xsuke ngan orang mcm tuh..bkn agak xsuke tp mang xsuke pon..tapi atas nama kawan maka persahabatan takkn terputus.. :)

    ReplyDelete
  24. kawan memang ramai.
    time senang je.
    time susah, itulah sahabat. :)

    ReplyDelete
  25. betol tu, kadang kadang bile kita dah jumpe kawan baru kita seringkali pulak lupe kawan yang lame.. bukan senang nak jumpe kawan yang setiase ade dikala susah dan senang kan.. semoge yuyu jumpe kwn yang betol2 ikhlas nak kwn dengan yuyu.. sentiase ade bila yuyu gembire dan juge sedih..:)

    ReplyDelete
  26. haha ., yuyu buat entry smpai 2 3 page pon xpe . hakhak . sy sanggup baca . sbb entry2 yuyu semua best . sy pon nak jd kwn yuyu , opkosss !

    ReplyDelete
  27. kalau ajak pergi beli handphone kat mid velly tak nak tak pe lagi tapi kalau dapat yg suka ambil kesempatan itu yg tak boleh tahan.

    ReplyDelete
  28. aku kawan ngan semua org sbb aku x lihat apa yg negatif pd org tp aku hnya melihat yg positif sje....maaf jika aku pon penah wat silap kt yuyu ke...hahaha

    ReplyDelete
  29. kawan gembira senang dicari..
    kawan duka seorang pun susah..
    kalau follower banyak nak cari..
    semata UV memang la susah..

    hikhikhik...meh kte jadi bff nak tak..tak jadi dlm realiti dalam maya pun okehh..hehehe..

    ReplyDelete
  30. meh nak kawan gak...
    belum kenal lagi neh...
    hm... ada idea bleh la tulis entry panjang lebar... kalau dah kering idea... senyap jer lar..
    hehehe

    ReplyDelete
  31. kawan beribu memang boleh cari... sahabat yang satu mungkin sukar nak dicari... hee~

    ReplyDelete
  32. btol2 tu cik yuyu.selalu kawan kt ramai bila kt byk duit je n popular.kalau x msti xde yg nak kawan ngn kt kan3..=)

    ReplyDelete
  33. saye suke je baca entry yuyu walaupun entry tersebut panjang sedepa sekali pun. huhuu (:

    ReplyDelete
  34. Jom Yuyu, nak ajak Yuyu shopping kt FB - Us Faminnile.

    Kawan baik kan salu berkongsi tempat shopping.. hehehe

    ReplyDelete
  35. yuyu, btul ckp u..dulu2 time kawan kita tu takda boypren, ajak teman mkn char kuey tiaw okeh je, after ada boypren, masa dia semua pd boypren dy aje..cam hampehhhh.. :,(

    ReplyDelete
  36. tokse jadi kawan..nak jadi adik angkat..keh3...pakwe yuyu ke kat belakang tu?.. =P

    ReplyDelete
  37. namee kawan yuyu! meh nak dukung yuyu meh! heheh

    ReplyDelete
  38. yuyu..
    skang ni orang tak payah g kaunter2 lagi dah..
    sume pakai online je..
    keh4

    ReplyDelete
  39. yuyu..meh la sini jd kawan budak jawa meh.

    ReplyDelete
  40. sy nak kawan ngan yuyu..
    mcm mna caranya tu..
    nak isi borang on 9 ker..?

    ReplyDelete
  41. kadang ada juga kawan yang makan kawan..

    ReplyDelete
  42. ai tak anggap u kawan ai..tapi dah macam adik ai tau...lalalalala
    susah nak cari kawan baik dear..me also have a same problem..
    jgn lah mengharapkan ape2 yuyu..kawanlah dengan seikhlas nya insyaallah ramai yg akan sayang nanti...dan sayang2 tu biarlah sedikit tapi berkualiti..
    bukannya banyak hanya pada nombor tapi langsung tak berisi:)

    ReplyDelete
  43. cute jer baca entry ni, pic pun cute--pendek kata semua cute lah heheh

    frens 4ever :)

    ReplyDelete
  44. nak jadi kawanpun kena ambik borang ke hehehehe

    ReplyDelete
  45. ramai yg sayangkan yuyu...ramai kawan2 yuyu ni :)

    ReplyDelete
  46. carilah seribu kawan krn seribu pun belom cukup ramai ...jauhi walau seorang musuh krn seorang pun sdh terlalu ramai ....

    slm knl drp sy ...:)baru 44 hari dlm dunia blog ...haha

    ReplyDelete
  47. WAAAH.BAGUSNYA SENIOR KAK YUYU BAGI BENDA TU (:

    ReplyDelete
  48. jbtn hal ehwal pelajar??
    nk jugak isi borang tuhh..

    ReplyDelete
  49. SEMUA KAWAN YUYU OKEY....JGN RISAU2... :)

    ReplyDelete
  50. betul tu...kawan memang ramai tapi yang betul2 menghargai ikatan tu susah nak jumpa...hurm,,

    ReplyDelete
  51. hehe suke ati je blogger tu ckp entry pjg. pendek n mnarik lah. cuma byak tekan space, tu yg napak cm pjg

    ReplyDelete
  52. yuyu...saya rangging itu kupu2 kat atas..sernok pulak..gerak mouse kiri kanan laju2...hasilnya..kelihatan cik yuyu MENARI....suka2..

    sorry eh wat cik yuyu penat menari tapi..

    http://suezdairy.blogspot.com

    ReplyDelete
  53. kawan..susah nak dapat yg terbaik!

    ReplyDelete
  54. jom...eika nk jadi kawan yuyu gak...sayang yuyu..

    ReplyDelete
  55. nak jadi kawan yuyu tu mmg nak...tp part kene suruh tlg amekkan barang tu...erkkk,

    ReplyDelete
  56. alamak. xjumpe borang la.
    nk jadi kawan baek yuyu jugak. hehe.. :D

    ReplyDelete
  57. kalau ade org kutuk taip entry panjang,ckp je 'jeles lettew'...

    ReplyDelete
  58. friends for joy u can always have em around.but not friends when u're in trouble.ssh btul nk cari.those who stick wit u no matter wat,they're the ones yg loyal.org2 cmtu yg kite patut simpan. :)

    ReplyDelete
  59. nk jadik kawan yuyu boleh?boleh la boleh la.:P haiii.bila la dapat kenal yuyu dengan lebih dekat kan? huhuhuh.

    hope 1 day maybe...waiting...:):):)

    ReplyDelete
  60. nak jdi kawan yuyu ..marilah kite beramasa mesraaa...ekekekekekeeke

    ReplyDelete
  61. uish..kene pakai borang ke dik...

    ReplyDelete
  62. yuyu,ieqah sgt sudi jadi kawan yuyu..hope yuyu sudi jadi kwn ieqahlaa.nk borang laaa..pepun ieqah da hapi lau dapat bertegur sapa dgn yuyu :)

    ReplyDelete
  63. mne borang tu? online tak boleh ke?hehe

    ReplyDelete
  64. wah sedap nye breakfast ng mushroom soup,lame xmkn..err komen apakah ini...ika nk jd kwn yuyu gk :)

    ReplyDelete
  65. eee...bia la nk buat entry panjang2 or pendek..sebok tol la org 2..
    tept sekali...even myblog folower xcecah hundred amer xkesah....n amer hargai yg suport myblog...

    ReplyDelete
  66. sekarang byk kawan mkn kawan :)

    ReplyDelete
  67. baru semalam mimpi jadi kawan baik yuyu !

    ReplyDelete
  68. yuyu, takde borang on9 ke? sng sket, pastu kite jumpa ah kat taman burung nak x?

    ReplyDelete
  69. alamak , nk kawn dgn awk kene isi borang ke? huhuhuhu cian ahkak ...

    ReplyDelete
  70. biarlah dapat kawan yang berkualiti.. ramai kawan seronok tapi belum tentu semuanya boleh jadi yang terbaik pada kita..

    ReplyDelete
  71. as salam...memang nak jd kawan yuyu, nak2 pula satu pulau..orang pulau mesti support orang pulau.Hidup PERMATA KEDAH.

    ReplyDelete
  72. hi yuyu...^^
    bru 1st time masuk blog yuyu ni..

    mwmori kwn datang dan pergi dlm hidup mmg akan dilalui semua org...sama juga sy...teringin juga nak ada kwn baik dlm dunia blogger ni..yg bkn sja boleh disebut kwn blogger tp dianggap SAHABAT dan TEMAN...

    ^^

    ReplyDelete
  73. Dear Yuyu, btl apa yg Yuyu utarakan dlam blog yuyu ney...Kdg2 kita je yg lbh2 ingt kat insan yg bernama SAHABAT tp diaorg ingt x kat kita...ade ke kawan yg btl2 support kita bila something berlaku..susah kan....

    ReplyDelete
  74. asal yuyu nampak cam kurus nie?kekeke,.

    ReplyDelete
  75. bialah entry kak yuyu panjang2 pon..sedap je bace tau..
    yana nak kwn ngan kak yuyu ugak ! uhuk3

    ReplyDelete
  76. memang susah nak dapat kawan yang betul-betul nak jadi kawan kita, bukan ada sebab lain. payah.

    macam kisah saya
    Berganti Hati .

    betul-betul terasa sakitnya.

    Kekasih Kau Ada Skandal?

    ReplyDelete
  77. sokong sangat2 kak yuyu! kawan yg betul2 punye kawan mmg sush nak jumpe...! sush seng bersme. kalau kite nangis pun die nangis.. sush woo sush...

    eh,, tu cadar ke? mcm sme je ngn saye HAHA

    ReplyDelete
  78. salam kenal..best layan belog adik yuyu ni...santai tp ada unsur2 nasehat gitu...bagus3..teruskan bertinta... adik ni ex-maktab mahmud ek?? hihi.. saya pun.. ^^

    ReplyDelete
  79. bak kata ayat d atas..a few find places so deep in our hearts that we know they'll always be with us..
    kwn berjuta,tp kwn sejati mgkn hya bbrapa je..susah kte nk jge ati org..n susah jgk kte nk jd yg terbaik utk kwn sejati kte..pk2 kn lah..;)

    ReplyDelete
  80. taknak kawan..nak kawen.. ;)
    yuyu...comey dowh pic gambar ngan org masa depang yuyu tu..kad jemputan jgn lupe anto k? hihi~

    ReplyDelete
  81. bak kata ayat d atas..a few find places so deep in our hearts that we know they'll always be with us..
    kwn berjuta,tp kwn sejati mgkn hya bbrapa je..susah kte nk jge ati org..n susah jgk kte nk jd yg terbaik utk kwn sejati kte..pk2 kn lah..;)

    ReplyDelete
  82. suka sangat wording kat penanda buku tu & yes, bukan senang nak cari kawan yg sudi bersama kita diwaktu susah =)

    ReplyDelete
  83. berkasih biar satu, berkawan biar seribu, berkawan baik nak cari satu pun susah. haha. yuyu, teruskan la ngan entri panjang2, puas ati sket nak bace.

    ReplyDelete
  84. bila sy mula dtg & komen kt sini, sy dh aggp yuyu sbg kwn, boleh kn? ;)

    ReplyDelete
  85. kalO On9 jee..musti nk singgah sini..hehehhehe sebab sempOi..panjang pun panjang lahh ehhehheheh =)
    *wink

    -=sayla=-

    ReplyDelete
  86. nak isi borang gak..bley x??tp takut x diterima jew...pas pilih2, borang kite d campak lam tong sampah, x pun, d biarkan jew..tengok pun x, pe lagi nak pilih...

    ReplyDelete
  87. nak gak borang.. tapi ade temuduga x?? hehee... yuyu chomell mesti ramai org sukeee..... >__<"

    ReplyDelete
  88. ah'ah, susat sgt nak cari kawan yg mcm tu. sometimes terfikir sejenak yg kita boleh jadi kawan baik seseorang. tp, dia boleh jadi seperti kita ker...mmm

    tutorial menarik utk si blogger female :

    http://cikpuantecik.blogspot.com/2011/06/tutorial-how-to-install-windows-live.html

    http://cikpuantecik.blogspot.com/2011/06/blogger-female-sila-ambil-perhatian.html

    ReplyDelete
  89. kak yuyu,xjumpa la borang.hikhik..
    errmm,setuju dengan entry akak ^_^

    ReplyDelete
  90. akcelly kawan yg baik ialah mereka yg slalu je tegur kite....bunyik mcm simple je..tapi tak...contoh : kwan kite ckp kite ni kalau jumpe lelaki suare nak manje2....die bukan nak ckp kite gedik ke ape...tapi sbb die sayang kite,die taknak org nanti ckp kite gedik...that is the true friends..

    ReplyDelete
  91. siyes rasa nak nangis sambil mkn lolipop perasa stoberry...

    ReplyDelete
  92. kwn time senang agak mudah dijumpai ya....

    ReplyDelete
  93. gua sokong yuyu seratoslimapolohenamratusjutalemonbilion kali !!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  94. yuyu ! miss u laling ! ermm . bella penah gadoh ngan kawan bek , sekali gado abes suma rahsia dia bocor n buat suma orang menci kat bella T___T kejam kan

    ReplyDelete
  95. kak yuyu ni pandai buat entry bermakna dalam cara yg lawak. hihi hai kak yuyu :D

    ReplyDelete
  96. tak boleh ke kalau tak buat entry panjang2 ah yuyu!
    Heh kidding..
    agree sesangat ngan statement yuyu tu, ada yang nak dapat ramai kawan baik tapi diri kita sendiri tak baik mana pun..

    ReplyDelete
  97. kwn mkn kwn mmg bnyk kan? mcm crita annisa. yuyu tgok x?


    eh yuyu. kenapa dgn mak anon kt ats tue? kalo btol yuyu wat pn tue kn crita lma.. stiap org ada slah kn? xpa syg..life must go on.


    Nama aku Minah. Ini boifren aku Mat Kulup

    ReplyDelete
  98. Baru kenal sapa adik manis ni...

    ReplyDelete
  99. eira pun nak isi borang jugak :)

    ReplyDelete
  100. @mayra aish♥ susah kann.. kadang kadang kita rasa macam mustahil je..

    ReplyDelete
  101. @ain shakirah heheheh.. kalau suka, selalu la baca entry yuyu tau <3

    ReplyDelete
  102. @salwaismail heheheh.. kadang kadang kita sendiri tak mampu nak buat baik kat kawan kan :)

    ReplyDelete
  103. @Dilakochan soklan yang baguss! yuyu buat entry nnt ya :)

    ReplyDelete
  104. @fairuz nasib laki masa depan jenis yang tak kisah nak berkawan ramai :p

    ReplyDelete
  105. @Semut Senyum alaaa.. dorang semua g main futsal jap la tadi!

    ReplyDelete
  106. sudi ! sudi ! sudi ! sgttttttttt nihhhhhhh . heheh .

    tapi dorg cakap borang dh ekspayed . camno tuh ? ekkekeke .

    btw , kiuttt gilak header cik yuyu . gewammmm mehhh . cam pari2 lak . :)

    ReplyDelete
  107. @BeloG MTT tau tak peee.. susah oo nak dapat kawannnn!

    ReplyDelete
  108. wah..cik yuyu terbang la kt header tu..cantik blog..bg support kt sy..sy bdk baru :)

    ReplyDelete
  109. @osHin heheheh... tu la pasal.. yuyu suka menaip panjang panjang :P

    ReplyDelete
  110. @bersama kak Es heheheh ^^ saye suka ushar belog akak tauuuu! cuma tak komen :p

    ReplyDelete
  111. @Ayied Zudin Hashim hehehe.. terok mana pun kawan, dia tetap kawan kita :)

    ReplyDelete
  112. @~syue~ tak leehhhhhh :P heheh.. joking sayang :p

    ReplyDelete
  113. @khadijah terima kasihh awakkk.. susah tau nak jumpe.. hmm.. mencari lagi :'(

    ReplyDelete
  114. KORANG SEMUA.. TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY YUYU, SIAP KOMEN YE.. TERIMA KASIH SEMUA.. YUYU DAH BACA SEMUA KOMEN. CUMA TAK DAPAT NAK REPLY SEMUA LA :'( MINTA MAAF...

    ReplyDelete
  115. nak ambk borang cepat2 takot hbiss ^^

    hee~

    ReplyDelete
  116. I want to be your bestest friends... <3

    ReplyDelete
  117. hai yuyu..sudi tak yuyu jadi kawan baik kita..=)

    ReplyDelete
  118. kak yuyu zulaikha , sudi kah akk menjadi kawan blog eyja ? haha

    ReplyDelete
  119. hai yuyu..Jay pun nak kawan dgn Yuyu...nak isi borang juga...hehehe

    ReplyDelete
  120. kawan bergelak ketawa mmg senang nak cari..tapi kawan susah dan menagis susah nak dpt..

    ReplyDelete
  121. bnyk kawan yg suka makan kawan..bukanlah maksud dia p makan kawan dia ni..tapi org kate depan baik je but belakg kita kutuk bukan main owhhh

    ReplyDelete
  122. Ain nak isi borang! Tapi kena tungu balik malaysia dulu! huhu.

    ReplyDelete
  123. nak jadik kawan pon kena isi borg ke yuyu...kalo borg abes cmne..kna nanges 18 hari ni...stuju dgn quote dkt penanda buku tu...buku adalah kawan yuyu yg setia, wlopon yuyu xsetia dgn dia.btl x?

    ReplyDelete
  124. setuju entry terlampau.. panjang :p

    ReplyDelete
  125. dh pos ptg td.
    setem muka kak yuyu :P

    ReplyDelete
  126. sy nk jadi kwn jugak .. hehehe

    ReplyDelete
  127. salam singgah..

    nice blog..

    orgnya pun kecik comel jek.. hehe..

    salam singgah ke blog saya pulak ye..

    TQ

    ReplyDelete
  128. wah cik yuyu comey..

    jom semua join GA sis..last date 30 JUN nie..

    http://ellismelia.blogspot.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

    ReplyDelete
  129. baru perasan badan you kecik jah

    err. macam badan budak sekolah. kekekekeke

    :)

    ReplyDelete
  130. mencari kawan disini. manatau dpt bestfren.

    ReplyDelete
  131. kawan, friend, sahabat, geng n bla bla bla :)

    ReplyDelete
  132. yuyu,
    nepe delete entry yuyu nak g leas tu?

    ReplyDelete
  133. cntik penanda buku ;)

    boleh bg satu? ;p

    ReplyDelete
  134. Ehem ehem! Nak kawan gak la kalau macam tu. ;)

    ReplyDelete
  135. kak yuyu comel je xmake up..=)

    ReplyDelete
  136. sukanya nye tgk yuyu byk balas komen kat sini...kesian sampai xmenang tgn nk balas semua ye..hehe ;D

    nak kwn dgn yuyu..!! :))

    Jom Terjah Sini :)

    ReplyDelete
  137. sy pon nak kawan dengan yuyu jugak..hehe

    ReplyDelete
  138. kawan belog yuyu banyak hape...
    beriban riban...buat kenduri ni semput nak layan

    ReplyDelete
  139. sume readers yuyu adalah akwan baik yuyu

    ReplyDelete
  140. Off topic jap, baju yuyu tu beli dkt mana. tnjuk ah gmbar full yuyu pakai baju tu

    ReplyDelete
  141. hai yuyu... kite slalu jew dtg sggh blog yuyu.. tapi yuyu pnh kew dtg sggh blog kite?

    tak sudi nak kwan ngn kite kew? :/

    ReplyDelete
  142. TUDIAAA.NAK JADI KAWAN BAIK KAK YUYU LAH ;P

    ReplyDelete
  143. KAK YUYU BUAT ENTRY PANJANG2 PON BESTLAH :D

    ReplyDelete
  144. boleh je nk jadi kwn betol22 tp mcm la org yg kite x knal nak kwn ngn kite tetbe kn kn? nak kuar jalan2 sama2. lain la kalau percaya sama sendri. :D

    ReplyDelete
  145. ChOmey n cute ...suka sgt baca blOg yuyu...^_^..thanks membuatkn sy happy bila baca blOg yuyu...

    ReplyDelete
  146. yuyu seriyes comel kalau wat gaya simple.. :)

    ReplyDelete
  147. NAK JADI KAWAN BAIK YUYU NAK NAK NAK!

    ReplyDelete
  148. huhu ~sambung korek cerita lama sis yuyu :p

    ReplyDelete
  149. ya allah..comeynya yuyu.....first time baca blog yuyu ni dh boley terus jatuh cinta..♡ nice..:D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)