HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, May 24, 2011

Yuyu Zulaikha di Kutuk Habis Habisan Kerana Tak Follow Blog Orang

Assalamualaikum ^^

Selamat pagi semua makhluk ciptaan- Nya yang indah indah. pagi ni, yuyu dah mulakan dengan entry berbaur negetif. entry yang tak sedap nak tulis, tapi dalam kepala hotak dah kerah dengan gagah bagitau kat yuyu "pelis yuyu, ko kena buat gak entry ni untuk kebaikan masyarakat sejagat".

entry semalam, yuyu dapat satu komen dari seorang blogger ni.  yang seperti gambar tertera di bawah :


dah satu lagi komen di Fanpage yuyu, yang  berbaur seperti ini. pada hari yang sama, cuma waktu yang berbeza :


terima kasih kepada Ukhti Nur dan Afeyna kerana sudi bagitau kat yuyu, kalau dorang tak bagitau, macam mana yuyu nak tahu pandangan orang terhadap yuyu kan, macam mana yuyu nak betul kan kelemahan yuyu atau betul kan sesuatu yang salah kan. terima kasih :')

bagus dorang ni. tak jadi cik anon. 

baiklah, mari yuyu betulkan semua nya. sapa yang cakap yuyu tak follow orang tu, tanggapan korang sangat salah sebenar nya. ni bukti nya. yuyu telah follow 353 blog tahu. 353. bukan sikit tu. tapi bagi yuyu boleh di kata kan banyak juga :



yuyu ada tanya blogger lain, ada yang follow belog lain cuma 100++ ada yang 500 ++. ada yang follow semua followers belog beliau. ada juga yang follow hanya bawah 50 belog. wahh. lagi sikit kan. 

tapi yuyu dah follow 353 belog. yuyu ada sekatakat sekarang 7830 rakan belog. bagi yuyu, mustahil yuyu dapat follow semua rakan belog yuyu. dan yuyu ada cara tersendiri untuk follow belog orang. cara yang memang yuyu buat dari awal yuyu berbelog.



tapi yang kurang yuyu bersetuju sikit adalah part  "nape kawan kawan saya kata, yuyu tak nak follow blog orang, yuyu nak orang je follow blog yuyu". kerana, selama yuyu berbelog, yuyu tak pernah amalkan prinsip "u follow i, i follow u".

yuyu tak pernah mintak sapa sapa follow belog yuyu. sebab musabab, yuyu lebih suka orang follow yuyu secara suka rela. tak di paksa, dan follow kerana suka akan penulisan yuyu. tu lebih yuyu berpuas hati. yuyu lagi suka sangat kalau orang follw macam tu.

dan yuyu sendiri, tak semua belog yuyu akan follow. antara belog yang yuyu follow adalah belog :
  • kawan kawan yuyu.
  • pengkomen tegar yuyu.
  • yang selalu support belog yuyu.
  • belog yang menarik.
  • belog yang tak berat sebab yuyu guna broadband.

walaupun kadang kadang ada belog yang yuyu tak follow, tapi yuyu selalu juga jalan jalan singgah bace belog orang yang suka bagi link entry dorang kat Fanpage yuyu. cuma dari situ juga yuyu follow belog orang. selalu nya, yuyu akan terus komen. kalau tak komen, mungkin broadband yuyu lembab atau yuyu tak banyak masa.

selain daripada itu ya murid murid, perlulah korang semat hebakk kat kepala hotak, manusia ada satu limit nya. dan keinginan nya tu melebihi limit. nak buat tu nak buat ni. tapi, ada satu batas yang membuatkan seseorang tu tak boleh buat semua.

yuyu minta maaf sangat kalau sapa sapa yang terasa yuyu tak follow belog korang. takkan la semua blogger di dunia ni yuyu nak follow kan. korang sendiri pun tak follow semua belog. lebih bagus tanya, dan bagitau secara elok daripada nak kutuk yuyu habis habisan :')

macam yuyu sendiri, yuyu teringin sangat seorang blogger tu komen belog yuyu, atau tak pon follow belog yuyu. tapi langsung tak. yuyu langsung tak amik hati. bagi yuyu, belog yuyu masih banyak kekurangan. tak semua suka belog yuyu.


bagi yuyu, berbelog lah secara sihat. jangan terlalu nak fikir yang orang ni sombong la, belagak lah, terok lah sebab tak follow belog kita, sebalik nya, cuba kita tingkatkan belog kita. insyaAllah, bila belog kita dah bagus, orang akan follow kita tanpa di suruh. siyes wa cakap lu der.

yuyu sendiri pun tengah berusaha betul kan kelemahan belog yuyu. bagi yuyu, belog yuyu masih naif. sengal lagi lemau seperti tuan nya -..-' . dan sebab tu yuyu sedar yang  ni lah punca nya, belog yuyu tak lah bagus mana pun.

tapi yuyu tetap bersyukur.


buat apa kalau ramai yang follow tapi sekadar i follow u, u follow i kan :')

kepada yang follow belog yuyu, terima kasih sangat. semoga entry entry yang yuyu selalu buat, adalah sebagai  penghargaan kepada korang. kepada yang selalu komen belog yuyu seperti di sidebar "Jejari Rajin Komen" tu, terima kasih sangat. entry yuyu tak pernah sunyi sebab ada korang.

kepada semua yang selalu buat entry yuyu dan selalu support yuyu, terima kasih sangat sangat. semoga korang semua terus sukses dalam dunia belog. aminnn.

terima kasih kepada Ukhti Nur dan Afeyna kerana buat yuyu tahu semua ni dah bersikap sangat bagus terhadap yuyu. macehhh! belanja korang makan eskem!

sekian, syarahan saya bertajuk "Yuyu Zulaikha di Kutuk Habis Habisan Kerana Tak Follow Blog Orang"

p/s : siyes yuyu rasa macam tengah bagi syarahan kat Sekolah Kebangsaan Kampung Dusun. 


terima kasih sudi bace. ^^

169 comments:

  1. Kecian kak yuyu...sabar yeeee...

    ReplyDelete
  2. sabar jee laa..mulut orang kita tak boleh nak tutup..itukan hak masing2..x perlu nk pertikaikan..

    ReplyDelete
  3. sama lah.. IR pon tak follow org sgt pon.. kantoi sudah

    ReplyDelete
  4. tak follow tak semestinya kita tak baca kan. follower ramai tak semestinya semua follower kembali kepada kita. ada juga kriteria yang kita tengok sebelum nak follow sesebuah blog. bergantung pada diri masing-masing. tak semua blogger guna internet yang super lajuuu.

    ReplyDelete
  5. mungkin mereka banyak menggunakan ubat gigi follow me

    ReplyDelete
  6. IR sombong..hahahahah


    biasa la yuyu..., masa kita bukan 24jam dpt blog..=)


    org yg komplen mcm tu suatu hari nanti dia akan paham kalau dah sampai tahap mcm yuyu...=)


    sila positifkan minda ok...=)

    ReplyDelete
  7. biasa la , selalu mcm tu org fikir . maybe diorang nak yuyu follow diorang sbb maklumla yuyu kn famous:))

    ReplyDelete
  8. alaa sabr je la ye yuyu,, blog qaqa ta ramai follower ok je, hehe tak kisah. bia je la. mulut org susah nak ttup. :)

    ReplyDelete
  9. follow ke tak follow ke hak masing masing kan~

    ReplyDelete
  10. bak kata siti nurhaliza, "kita xleh nk puaskan hati sume org, kita wat je, asalkan niat kita betul.. terpulanglah ape org nak kata.."

    ReplyDelete
  11. Abaikan je Yuyu..dorang,benda2 mcm nie pun nk jadi su..btw,thankz cz sudi reply emel sy yea Cik Yuyu yg comel..doakan Cik Yuyu seribu kalu comel ^_^

    Jom Tengok :
    KELAKAR : Dua SAhabat!!
    MAYA KARIN MELACUR???
    JANGAN KLIK!!NANTI XBOLEH TIDUR!!!

    ReplyDelete
  12. Lantak pi la orang nak ckp ape Yuyu.. bukan boleh nak puas kan hati semua orang..orang tak puas hati tu ramai.. Hehehe :)

    ReplyDelete
  13. HUHU
    CIAN DIE
    X PE TU SUME TUK JADIKAN YUYU LEBIH DEWASA KAN?
    HAHAHA

    ReplyDelete
  14. maybe those people pun orang yg pengkomen tegar blog yuyu, pastu selalu suport yuyu, tp yuyu terlepas pandang...biasalah tu..


    haha aku pun taksuka bab i foolow u u follow me tu, tp kan, kalau follow balik tu mmg lagi bagus la.. sebab sekurang2nya dgn follow balik pun org tu rasa cam hepi... tambah2 pulak klu yg follow tu yuyu zulaikha blogger faymes tu..

    hahaha yuyu tak follow aku pun..mai follow cepat =p=p (gurau je ea tp klu nak follow sgt2 dialu2kan)

    http://sesedaporen.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. apa masalah dorang tuuu?
    nak follow tu up pada kita lah kan
    takleh nak pakse

    pang sat gi baru tau!
    hahahaha

    istighfar byk2 ye yuyu
    dugaaannnnnnnn~

    ReplyDelete
  16. yuyu follow blog yang otai je kot? hehehe. takpela yuyu. asalkan follow dengan hati yang ikhlas. ye tak?

    ReplyDelete
  17. follow yg mana menarik je dan tak pernah paksa org follow saya gak. mmg sket follower tapi memadailah. citarasa org terhadap pengisian blog berbeza2

    ReplyDelete
  18. xpelah folow ikot hati sendiri jangan paksa2

    ReplyDelete
  19. chill yuyu chill.. x comel ah sedih2 ni.. senyum senyum.. =)

    ReplyDelete
  20. alahai dear..biasalah tu kan
    bebudak kecik tu...hehehe
    yuyu kan nak belajar jadi matang..anggap je mereka tu perencah penyedap dalam dunia berblog ye...
    mereka tu terlalu minatkan yuyu..bila tak di follow mereka jadi hampa..kan kan kan
    daku sentiasa ada bersama kamu

    ReplyDelete
  21. sabar je..jgn dgr sngat ckp org nih..susah nak puaskan ati semua org..sy suka baca blog yuyu!!!

    ReplyDelete
  22. mak aih...panjang berjelaa ayat syarahan dik yuyu...

    apaun semoga dik yuyu terus maju. jangan peduli apa kata org...^^

    ReplyDelete
  23. kemain panjang lg entry kali nih. kahkahkah! :D

    ReplyDelete
  24. saba je lah cik yuyu .
    kekdg kte tak boleh nak puas kn hati semua orang kn .
    chill oke .
    tak mo sdey2 .
    :)

    ReplyDelete
  25. same la...niq pon jarang pollow blog orang..siyes..bila dah berada di tahap stabil..mmg xder masa..

    pasal keje lagi..
    pasal blog lagi...(entry..idea..macam2 lagi)

    hahaha..ape aku merapu nih..:P

    ReplyDelete
  26. SOKONG SANGAT.SUSAH JUGAK KALAU NAK FOLLOW SAMPAI 7K BALIK.KANKAN.MCM KAK YUYU TADE KEJE LAIN JE NAK BUAT :D

    ReplyDelete
  27. suka adik yuyu pot pet pot pet..
    bukan senang nak kerah idea nak taip pjg lebar kan.. dengan rajin skali..
    ayat pon tak la skema.. tak la sentap..

    kalo akak mau nak dekat sejam mikir tapi tak taip menda pun..ahha

    last² taruh citer anak.. gambar anak..

    ReplyDelete
  28. ORANG YANG KOMEN TU MESTI JENIS YANG I FOLLOW YOU,YOU FOLLOW ME.KANKAN XD

    ReplyDelete
  29. klik follower lepas tu x datang dah blog tu balik nak buat apa..lebih baik follow blog yang betul betul berkualiti je.

    ReplyDelete
  30. biar la ape orang nak cakap yuyu..yang penting yuyu tau ape yuyu buat.. :)

    ReplyDelete
  31. dear yuyu...nevermind kadang2 manusia ni dia suka kutuk kita tanpa sedikit pun perasan kekurangan diri dia...sOmetimes benda2 gini yang buat kita lebih kuat menghadapi dunia...bak kata tOkOh,semakin banyak dugaan semakin hidup jiwa kita....buat pandai ja Yuyu...yang penting kita tau apa yang kita buat...yang penting ingat ja satu benda,diaOrang kutuk2 kita sebab kita ada sesuatu yang mereka ta ada.....in shOrt> diaOrang jeles tuuuu....maaaflah banyak membebel..ngeeee

    ikhlas dari saya :)

    ReplyDelete
  32. cik yuyu: chill ya... tkpe pasni cik yuyu follow je mereka... heheheh.. smpi ke fb bru mereka puas... btw cik yuyu chumel

    ReplyDelete
  33. macam-macam lah..dunia berblog ni.tak mampu nak puas kan hati semua pihak kan..

    ReplyDelete
  34. tu la masalahnye bila org tak faham konsep follow..

    ReplyDelete
  35. toksah dilayan budak sekolah tak cukup umor tu.. nmpk sgt dia x matang nk mempertikaikan hak org utk mem-follow.. haha

    "pwenz"? ape tu? "tat"? kuih tat? hahahahhaha

    ReplyDelete
  36. follower kite sikit. tak paksa suruh follow. kadang2 follower terkurang sendiri, sbb kite tak follow balik kot. hehe. berblog secara sihat ;)

    ReplyDelete
  37. dorg sebenarnye xfhm..nk follow2 ni biarla ikhlas..bukan secara paksaan atau dipaksa..actually,bufday yuyu semalam sme dgn saye..btw HEPY BUFDAY YUYU Zulaikha,,May Allah bless you..^_^V peace!!!

    ReplyDelete
  38. akak follow blog yuyu tp yuyu x follow blog akak..hehehe..x pelah dik..tu semua x pnting sgt laa..jgn amalkan prinsip i follow u and you must follow me back,perkara ni kebanyakannya berlaku pada blogger baru yg nak up..klau akak ni jenis yg kisahkan follow memfollow ni,yuyu x follow akak,dah lama akak cekik yuyu..ekekeke :)

    ReplyDelete
  39. takpelah yuyu..takyah ambik ati lah dgn komen2 mcm tu ye

    ReplyDelete
  40. olalalaaaa...cian kak yuyu kena kutuk habis2an. :'(
    Ooii..sape kutuk kak yuyu ha, meh sini i follow belog u. biaq puas hati ke tak.
    tamo sedey2 na.. chill!

    ReplyDelete
  41. hahaha..aku tak follow deorang tak bising pon..

    ReplyDelete
  42. nanti amik borang jadi penceramah bebas ea..heheh

    ReplyDelete
  43. biar je la drg yuyu...takyah nak pening kepala sal drg...akak pun tak suka nak wat "i folo u,u folo i"...nak ikut,ikut..xnak suda...akak pun folo mana yg best,x berat,bguna dan sesuai ngan umur akak....akak pun tak kisah lau folower akak tak ramai...yg penting IKHLAS...

    ReplyDelete
  44. betol tu yuyu! cewah. kan best kalau semua blogger follow satu blog dgn seikhlas hati yg boleh. kite pon xde rase serba salah kan? :)

    ReplyDelete
  45. yuyu hebakk smart.. hahaha :)

    ReplyDelete
  46. biasalah yuyu..nadia pon kene jugak..siap ade yg unfollow lagi..tp nadia redho jerr..ngeh3..sabar ye yuyu ;)

    ReplyDelete
  47. sy fhm la kes ni. org nak folo ke x itu terpulanglah pd hak masing2. kalau blog tu berbaloi utk difollow, tekan je lah butang follow tu. kalau blog tu hampeh, sape pun x nak. yuyu pn tau menilai blog mane yg best atau x.depends pd dirri sendiri la. kita punya hak kan. x de sape boleh ckp org lain sombong sbb x folo blog kita. :)

    ReplyDelete
  48. x semua orag yang follow kita....kita mesti follow blog diorang....spoil la macamtu...

    ReplyDelete
  49. i puji la 2 orang tu sebab berani bagitau YuYu apa yg depa dan kawan2 rasa...

    dan GKSB puji juga jawapan YuYu pada mereka..

    selalunya bertanya dan penerangan macam ni kan lagi bagus dari berlindung di sebalik nama anon

    =)

    ReplyDelete
  50. Buat dek je Yuyu =) Hanis Zalikha pun follow 3 blog je. Huhu. Ramai yang kutuk Blogger Famous ni, tada apa lah. Orang mana tahu na tutup mulut ni.

    ReplyDelete
  51. terbaik la sis. mesti sentap orang tu kan? haha

    ReplyDelete
  52. Sapa kata Yuyu x follow blog orang lain, blog Bdk Botak Yuyu follow ja, x pernah pon suruh, he3...

    Entry terbaru -> Budak Botak Terpaksa Dedahkan RAHSIA Ni Kepada Cik Anon Semua... (",)

    ReplyDelete
  53. dorang jeles le teww yuyu.. hehehe... err yuyu boleh x follow belog saya? thehehehe... xnak pon x pe jenguk pon jadila sobs..sobs... tq :)

    ReplyDelete
  54. besa la kan...
    dah nama hidup..kdng2 salah..
    yuyu ada hak sendiri..
    jgn ikut orang je

    ReplyDelete
  55. As Salam.. Sabar la Yuyu... Bukan senang nk puaskn hati semua orang. Cuba baca entri ni, mungkin ade kait sikit2. huhuu...

    http://tarisijemari.blogspot.com/2011/05/musuh-itu-kadang-kala-perlu.html

    ReplyDelete
  56. tq yuyu sbb dah folo blog akak..dan tq kerana x unfolo..xla mcm sesetengah blogger otai tu main unfolo orang..tah apa-apa..baik tak yah folo dari dulu..

    ReplyDelete
  57. tq yuyu sbb dah folo blog akak..dan tq kerana x unfolo..xla mcm sesetengah blogger otai tu main unfolo orang..tah apa-apa..baik tak yah folo dari dulu..

    ReplyDelete
  58. yuyu..

    sbr yew..
    kite de email yuyu tny psl nk iklan kt blog yuyu cm ne..dpt x?xdpt reply dr yuyu g..

    zuhra_nurhayani@yahoo.com

    ReplyDelete
  59. apa ke halnye smpi nk kutuk2 ni..
    kalo dia nk follow yuyu,follow je la,xnk sudah.
    nape nk kutuk2 gitu sih..
    ish2...xbaik2..
    sabar ye yuyu..bese la tu..susah nk puaskan ati sume org.

    ReplyDelete
  60. lex la yuyu... 2 kn blog kita so kita bule plih nk polow spa2 kn..:)..klu polow xbca entry buat apa kn...^.^

    ReplyDelete
  61. ala yuyu buat apa follower rmai tapi bila tulis entry xde sorg pown nk komen..follow 2 biarlah ikhlas kan?
    mila xkesah pown klu yuyu xfollow mila sebb mila bukn nk cari publisiti
    cuma nk kongsi² pendapat jewk..hehe...

    ReplyDelete
  62. betul jugak kan cik yuyu..kdg2 kita pon terasa, org dtg blog kita nak harapkan followers je. kenapa taknak menulis dari hati? insya Allah ade lah followers nanti. penulisan yg berkualiti itu lebih penting dari followers yg rmai!

    ReplyDelete
  63. sabarla kak yuyu :) kte xdpt nk puaskn hati sume orang hee.

    ReplyDelete
  64. btl tu yuyu..lg satu kita pun tak blh nak puaskn hatikn semua org pe yg kita lakukan dlm puluh2 ribu mesti slh seorg yg tak suka cara kita.so,kita bersabar jer...

    ReplyDelete
  65. haha..blog bukan nye macam fb perlu ada ramai kawan.. sian kat diorang mengharap blog yuyu singgah selalu..hehe

    ReplyDelete
  66. bukan senang utk kita puaskan hati org..biasa la tu dik...

    kdg2 kakD pun tak faham apa maksud lepa folo blog kita?ka nak suh kita folo balik?nak folo biaq la dgn ikhlas betoi dak?

    ReplyDelete
  67. inna support point kak yuyu tu..
    mcm inna jua, wlaupun follower inna ckit, at least inna hapy..inna pn xamalkan konsep 'u follow i, i follow u blk". sbb inna hanya follow blog yg inna rasakan memenuhi kriteria2 yg inna suka..:)
    anyway, kak yuy, be strong..:)

    ReplyDelete
  68. sabarlah yuyu..kakak pon xpenah kesah yuyu xfollow kaka..yuyu dah approve kat fb pon rasa dah bangga..haha..:)
    xpe..dornang mengata yuyu..yuyu dapat pahala kan??toi tak?mari kita doakan yang mengata yuyu tu mendapat hidayah..:)

    yuyu jangan fikir sangat...manusia memang macam tu...kita tak boleh nak puaskan hati semua orang okay..:)

    Miss Nadya Punyer Blog

    ReplyDelete
  69. hehe,setuju.

    baik orang tertarik untuk follow sebabkan gaya penulisan kan?

    macam mr. K,hehe

    saya xkisah lau cik yuyu xfollow blog saya, sebab saya follow orang dengan ikhlas =)

    happy blogging cik yuyu XD

    ReplyDelete
  70. Orang akan sentiasa menilai dengan kehidupan kita yang lain, biasalah tu.
    Tanpa mereka disekeliling siapalah kita.
    Cuma, bila dah berfikiran agak negatif, ada la yang tak kena.
    Macam ayah Epol selalu cajap,

    "Dalam ramai-ramai biasalah tu ada yang suka dengan tak suka."

    Chill lah k. Jangan ambil hati sangat ye dik Yuyu. Senyum selalu taw. :)

    ReplyDelete
  71. ade lg yg camni ek?? haih....

    ReplyDelete
  72. sabar jer la yuyu...manusia memang mcm ni, xpernah ade sifat puas dlm diri...

    ReplyDelete
  73. klo 'i 4llow u, u 4llow i' mcm tak ikhlas je nak follow kan. ;b

    ReplyDelete
  74. Akak nie org baru...Kalau nak buat sesuatu biar ikhlas...kalau nak follow ...follow jer x payah nak mintak follow balik..kalau org rasa blog kita tu bagus tentu dia akan follow dgn seikhlas hati...

    ReplyDelete
  75. setuju dengan kamu.
    keikhlasan hati itu penting. walaupun kamu tak follow SY, but i think positif. macam yang kamu cakap dalam entry kat atas tu, blog SY punya kelemahan so i must improve it.
    ape2 pon. sabar je la k. jadi kan semua itu pembakar untuk kamu terus lebih berjaya dalam dunia blog ini.
    ^ ^v

    ReplyDelete
  76. haaaa tu lah yuyu .. sape suh jadi artis sangat . hahaha ! sabar jer la yuyu .. ayat standard , kte tak kan dapat nak puaskan hati semua orang . SENYUM =)


    Mmmuaccks ! ^__^

    ReplyDelete
  77. semua jeles lah tu yuyu, janji yuyu follow blog KAMI, masa tengok yuyu follow tu macam nak pengsan pun ada juga. :)

    ReplyDelete
  78. Alahaiii...tomey nyer syarahan kak yuyu ! hehe...

    sian kakak kupukupukecik kiteee...tp jgn risau auni slalu support kakak ! ;D

    ReplyDelete
  79. thanks yuyu sebab follow blog saye ! terharu.

    p/s : rilek ler der ukhti dengan afeyna. orang blog suka suka je.

    ReplyDelete
  80. ayat dua2 orang tu hampir sama ,tapi yang sorang tu apesal macam pelik je bahasa yang digunakan....dia blogger jugak ke?patut la orang tak nak follow dia dan kawan-kawan dia tu...penggayaan bahasa tak kena.. kot ye pon tayah la nak bagi komen gitu kat yuyu...ni idak, tak profesional langsung...so,yuyu...sabar kay darlink !

    ReplyDelete
  81. we can't please everyone
    kena pikir logika gaklah, masing2 ada taste sendiri, mana boleh ckp mcm tu --kalau nak folo, folo dgn ikhlas dan rela hati :)
    me folo blog yuyu sbb unik entry yuyu+yuyu cute+yuyu selalu gak dtg blog me yg suam2 kuku tu heheh
    tq yer dik yuyu
    yuyu kat KL ker now? kalau 29 may ni free, jom attend bday party my zharfan kat KFC :)

    ReplyDelete
  82. sabar ye YUYU..Kiteorang tetap sokong yuyu walau apapun org nak kata..hehehe..Smile always yuyu..biar muka yg comel tu bertambah comel..hehehe

    ReplyDelete
  83. bykkan bersabar ye dik.. Orang yg cakap mcm tu nampaknya tak benar benar ikhlas bila follow blog Yuyu.. Diaorang ni jenis moto i follow u.. u WAJIB follow I balik.. biarkan mereka.. yg penting kami semua support Yuyu! =)

    ReplyDelete
  84. penah suruh sorang blogger follow sbg tukang rasmi follower kat blog & sbg p'bakar semangat berblog kononnya. ater...dah penat taip2, x de saper pon follow mmg sgt sadis & tragis. cenggitu baik tulis kat diari je. betul tak? hahaha...

    tapi dia sorang jer tauuu. follower yg first. pastuh x penah buat dah suruh2 org follow nie. x best woo nak paksa2 org follow. mcm le blog sendiri tu best beno...kikiki..

    yuyu.. kalau yuyu x follow akak pon akak x kecik ati. singgah je pon dah sgt berbesar ati. aritu cik epal singgah rasa hepi bebeno...hehe

    ReplyDelete
  85. sng kata yuyu..KITA TAK BOLEH NAK PUASKAN HATI SEMUA ORANG..

    bila dapat komen seperti ini kita haruslah berfikiran terbuka..bgs jgk yuyu bt entry ni, skrg2 nya org akan paham apa yg berlaku sbnrnya kan yuyu..

    suka penulisan yuyu..x jemu baca..sbb tu i follow u..hehe =)

    ReplyDelete
  86. Yuyu..tuelaa femes sgt.hehe.
    mmgla yuyu tak larat nk follow reramaikn.. mana nk pk idea post lg,nk p mlawat tiap blog lg.. pasni kna la yuyu lebih rajin ye.pepun sabolaa..kami faham.mcm sy,mmg minat tgok yuyu chomel ni, mmgla hapi lau yuyu follow coz suka yuyu kn.
    tapi takkn kita nk sume org follow lau blog tak besh cm sy nie :)

    ReplyDelete
  87. Alahaiiii manusia. tak hbes2 dgn mendengki kan. sabar ye yuyu. blogger hebakkkk mmg byk pndengki. sbb yuyu hebakkkk kan. hehehe btw, keep it up dear ! truskan blogging because i love your entry yuyu :)))

    ReplyDelete
  88. sabar jelah yuyu..
    dulu masa cik pulau follow yuyu..
    yuyu x follow pn blog cik pulau..
    tp cik pulau tak melatah..
    cik pulau still support yuyu.baca entri yuyu, komen kat blog yuyu..
    cik pulau tak pernah kecik ati pun yuyu tak follow semula. sebab cik pulau follow yuyu ikhlas..

    tp sekarang.. yuyu dah follow cik pulau... so, sape diorang nak kata yuyu tak follow blog orang...
    yuyu still follow blog cik pulau yang buruk tu kan.. lalala~

    ReplyDelete
  89. besala yuyu..org nk ckp...org nk folo ka x xle pksa kn..yg pnting cpahniza suka bc belog yuyu..kkdg jd silent reader ja..kkdg komen...k hve a nice day...xmo msyam2 muncung...huduh dah ha..=p

    ReplyDelete
  90. betul la..mustahil nak follow semua org..kalau kita rasa blog tu menarik, kita follow. azie nk tumpang promo sat eh yuyu :

    http://azieazralicious.blogspot.com/2011/05/jom-ah-main-review-blog-by-azie-azra.html

    ReplyDelete
  91. cian ye kat awak kn??huhuT________T
    saya lagi kecian tapi tak kesah pun saya wat blog pun saje suke2 hilang kan rase jemu je..hihi..
    sabor ye..xmo cedih2 tau..senyum..^___^
    dengan senyuman hilang semue masalah....tiru gaya saye..hekhek...

    ReplyDelete
  92. baru balek dari blog ben ashaari..dia pun bercakap tentang perkara yg hampir sma..owh begini rupernyer dunia blog! btw, yuyu sabar ea! i know yuyu nihati seteguh batu karang...ngeh2~ even ain jarang komen blogg yuyu sebab terlalu ramai blogger yg komen mustahil la bagi saya untuk komen perkara yg hampir sama dengan blogger lain katakan, tapi selalu jenguk2 latest entry di sini! hope blogger2 newbies berkenaan boleh amek pengajaran di sini..bukan lagi nak mengata di blog dorang lagi! sebab nie la yg selalu terjadi di dunia blogkan? so yuyu, kept it up taw! teruskan bersemangat dengan entry2 baru! ramai lagi bloggers yang yg sedang menanti entry hot2 dari yuyu termasuk ain =)

    ReplyDelete
  93. 'follow u , follow me bek ' paling kelakar

    ReplyDelete
  94. tiap apa yg terjadik pasti da sebabnya...sy follow blog yuyu sbb blog yuyu bes...hehe

    ReplyDelete
  95. relaks2 sudey yuyu.. xkn sume blog kita nak follow kan.. lagi satu wat pe nk ikut konsep, i follow u, u follow i... hahah

    ReplyDelete
  96. thanks yuyu sebab follow blog pak cek biola =)..

    jangan dengar cakap orang.macam wan ada follower 1000 lebih.wan follow bape je.tak kan nak follow semua kan

    ReplyDelete
  97. sabar ye yuyu...lagipun yuyu bukan lah mampu nak follow semua kan.......huhuhu..setakat ni fllowers eka baru ada 611.aha cam astro ceria..tu pun gigih eka nak follow blog2 tu semua....yuyu tak follow eka tapi yuyu rajin dtg komen eka..ha kan bes..eka takpenah nak kutuk2 yuyu kan yuyu....

    ReplyDelete
  98. hehe.. alahai siannye dia..
    yuyu pun dah lama giler tak singgah belog my kot..;D

    tapi my faham.. bukan semua kehendak reader yuyu dapat penuhi..

    dah2 sik nk jg hati org je hati yuyu sape nk jg kan?

    tumpukan phatian pd study tu lg bagus oke..;)

    ReplyDelete
  99. betul2. kadang2 tak semua blog yang kita follow kita akan baca semua entry nya. blog sekarang ni mmg terlampau banyak sampai tak tersempat nak ziarah balik.

    saya ni sebagai seorang blogger yang biasa2 pun tak sempat nak singgah semua blog yang saya follow. kita pun manusia biasa jugak. ada life sendiri. takkan nak ngadap blog je 24 jam betul tak? kalau kak yuyu lagi lah tak sempat nak melayan semua kan.

    kalau orang2 mcm tu, duk kutuk kak yuyu sebab tak follow balik blog dorang, just ignore je. tu nampak sgt terang lagi bersuluh yang dorang tak ikhlas nak follow. nak cari followers yang ikhlas follow kita pun mmg sangat susah. just nak mengharap kita follow balik. but bila kita singgah blog orang tu, takde apa pun yang menarik. so wajar ke kita follow balik? kalau kita follow balik just semata-mata nak ambik hati dia, saya rasa baik lupakan je. dia pun bukan baca entry kita pun kan.

    sekarang memang ramai lah yang ber-blog just utk tambahkan followers. tak tau lah apa tujuan dia ber-blog. kalau saya dapat msg dekat shoutbox 'i follow u, u follow me' mmg saya tak layan terus lah. yes mmg nampak kejam tapi kita mencari followers yg ikhlas nak follow. biar lah tak ramai pun yg sudi nak follow. ada byk lagi kot cara nak buat org tu follow blog kita.

    pssst kak yuyu, sorry rasanya macam dah taip entry dekat komen ni. hahaha. saya kalau tulis mmg tak boleh nak berhenti. grrrr~

    hope kak yuyu sentiasa successsssss!!

    p/s : comel dgar suara kak yuyu dalam Vlog <3

    ReplyDelete
  100. adehh orang macam2 kan..
    xpa2 sabar lah, layankan je..

    ish nk letak komen pun kena scroll jauh ke bawah, dasyat betul2 yuyu ni..

    ReplyDelete
  101. kite bukan cari follower , tapi cari reader ,

    tabah yea kakak yuyu comel! hehe !

    ReplyDelete
  102. budak-budak lagi kot.

    sebab tu macam tu,lantak ar orang taknak follow.

    bukan masalah malas,tapi masalah internet.

    kan?

    lagi satu masalah masa yang terhad.kan?

    ReplyDelete
  103. yg penting yuyu follow blog erin^^ blog yuyu best sbb tu ramai follow..(:

    ReplyDelete
  104. i follow u,u follow i.

    ahaha.. kiding..
    wat dek jek la kak yuyu yer ^^

    ReplyDelete
  105. tak follow tak semestinya tak baca blog tuh. follower tak penting pon sy. :)

    ReplyDelete
  106. tiba² rs yuyu ni tua seploh thn dari ahkak! (-_-")

    trima kasih ats nasihat kak yuyu~ =P

    ReplyDelete
  107. hehe..adat la tu cik Yuyu..
    sabar eh..kdg2 bila kite dah berada kat atas ni..lg banyak yg tak suka..
    mcm Miss J pon,follow senyap2 je pon jd la..tp kalau xde yg follow Miss J,xpe..Miss J postkan kat fan page Miss J je..perkongsian tu lg penting dr follow mollow ni :D
    sabar ye :)

    ReplyDelete
  108. alaa . ilek sudah yuyu syg :) biasala tu . takkanla kte nk kena follow pulak semua followers kte betol x? aiykk . mcm kena mengena je dengan entry saya pagi tadi hal ni . jom lah singgah
    http://bloginimyblog.blogspot.com/2011/05/pa-yang-best-nya-blog-tu-yang-korang.html

    ReplyDelete
  109. some akan rasa unappreciated. maybe dorang suka blog awak, tapi bila awak tak bagi respons walaupun dorang baca secara constant, komen selalu or follow, dorang rasa tersinggung.



    but nevermind, suka cara awak terangkan dekat orang :)

    ReplyDelete
  110. takpe. setiap orang mengamalkan prinsipn yang berbeza:)

    ReplyDelete
  111. i dont ever practice 'i follow u, u follow i'. sangat tak ikhlas okay.

    btw, yuyu. buat bodo je. :)

    ReplyDelete
  112. ct kalau nak follow blog org.ct amek mase sikit.2-3 kali ct terjumpa blog die baru la ct follow.entry jugak penting.

    tapi ct tak kisah pun blog ct tak ramai follower.so bagi ct org pun tak kisah kalau ct tak follow.apa ade dengan angka follower kalau yang datang balik just 10 orang.

    ReplyDelete
  113. yuyu, manusia mcm tu la selalu tak pernah puas hati...mustahil yuyu nak follow setiap org, command sense la kan. sabar jeeee...lama2 penat la org dok mengata tuuuuu

    ReplyDelete
  114. alaaa kak yuyu sabar jeh kayh
    kite yg folower siket gile neyh pon xflow org sgt..
    sbr jeh kayh
    pndapat org xsme macam kite
    org mcm tuh jenis xreti nk memahami org...

    ReplyDelete
  115. ish3 takpatot. takpatot. takpatot. follower uh sebenarnya tak penting.saya un mengamalkan mengamalkan sikap sukarela. tak paksa pon orang follow. biarlah follower cikit tapi yang penting trafik. kui3.. betul cakap kak yuyu. saya pon follow blog tak sampai 100. juz 39 je. tu pon blogger yang famous2 belako. like CE. TUBELAWAK. TELORDIBASUH. mcam2lah sebab sonok.. cik yuyu pon sy follow. hehehe. go0dluck. be strong ye kak yuyu yang comel lagi tecikk

    ReplyDelete
  116. Mulan pun tak ske prinsip i follow u, u follow i... follow lah dengan hati yang ikhlas,,, but siyesly Mulan ske ngan penulisan yuyu... takde saper pun suruh n paksa mulan akan singgah gak kat blog yuyu n bagi komen... ;-)

    ReplyDelete
  117. desperate kot nak orang folo blog dia...akak x kisah pun yuyu nak folo ke x...janji yuyu ikhlas..

    ReplyDelete
  118. 2 namanya follow yang di paksa.sepuk kang.hahaha

    ReplyDelete
  119. sabar ye yuyu (^_^)
    kalo rajin dtg la blog cik suha hehe tapi ini bukan paksaan tau..ini sekadar pelawaan

    ReplyDelete
  120. ika pernah terfikir nak follow blog org. mcm kak yuyu ckp "you follow i, i follow u". tp bila difikirkan blik... x wajar ika follow org tu hnya nak penuhkan kotak follow ika. jd skrg ika dh bukan takat follow je, tp kdg2 ika gi melawat blik blog org tu siap tulis komen lg. =)

    thanks kak yuyu sbb tulis entry ini.

    ReplyDelete
  121. mmg lah. kalau saye kat tempat awk pun, saye tak follow orang yang buat i follow you, you follow i. boleh pergi terjun bangunan manusia2 sebegini.

    kite dengan care kitelah.

    follow kalau tak ikhlas baik tak payah. kan yuyu kan. releks dear okay.

    butakan mate. pekakkan telinge je. ramai lagi sokong awak. :)

    ReplyDelete
  122. kesian cik Yuyu. jd popular pun susahkan??

    ReplyDelete
  123. meh sini sape yang ckp camtu kat yuyu..aish,bukti ade bhwa yuyu jugak follow blog orang ..yuyu follow..blog fatin pun yuyu follow kan ? tanx yuyu,sabar ye ..

    ReplyDelete
  124. setuju gila2 dengan Yuyu. Kenapa nak follow benda yang kita tak suka kan, kan? -_-'

    ReplyDelete
  125. nasihat utk org yg kutuk2 yuyu: kite buat sesuatu kene ikhlas, bukan harapkan balasan. Kite follow blogger sebab kite suke and nak support die, bukan harapkan die follow kite or sebab nak jatuhkan die. kalau tak suke takyah la follow. lagipun yuyu kan ade 7000+ follower, kalau fikir logic pn mmg sah2 yuyu tak mampu nak follow sume follower die. use your common sense please.

    untuk yuyu: sorry lame tak comment kat sini. tp sy slalu je bace post yuyu cume tak sempat nak comment setiap post. skarang dah start semester baru, final year so busy sgt. dulu2 mase cuti sem rajin komen blog yuyu ni. rindu :) btw, exam haritu ok tak?

    ReplyDelete
  126. Yg hairannya..knp cik wajib mengikut (follow) orang lain? Haha.. Biarkan lah mereka cik Yuyu..mereka masih mentah dan belum mengenali dunia blogging ini macam mana. Mereka hanya mahu kepentingan bg mereka saja...

    Mereka nie tak faham konsep kot.. adoiyaa...

    ReplyDelete
  127. sabo jerr la..manusia xkan berpuas hati kalau xdpat buktinyer..maybe lahh..:)

    ReplyDelete
  128. Kak Es suke blog yuyu sebab kata2 nya manissss wlaupun gula mahal..

    yang terharunya yuyu dah followwwwwwwwwww akak...

    wah! sgt suke...

    ReplyDelete
  129. ala..peduli kan jela apa yang orang nak kata. yuyu takde buat salah pun dengan dorang. tak follow belog yang kita tak minat, bukan nye bersalah pun.

    ReplyDelete
  130. Sabar ye kak yuyu. dugaan dunia blog mmg camtu. be cheers :)

    ReplyDelete
  131. sabar ye...diorang mmg xfhm la 2... kita ade sebab kite sendiri kan?? sy dh lama follow blog cik yuyu... tp xbising pon cik yuyu x follow sy balik... dan sy xmengharap pon...yang penting sy suka baca entry2 kat blog cik yuyu...sbb tu sy follow... =)

    ReplyDelete
  132. mulut org yuyu,memang ckp ikut sedap tekak jer..saba je k yg penting ktorg semua tahu yg yuyu tak sombong!;)

    ney utk yuyu :

    http://fzhjmldn.blogspot.com/2011/05/wah-terharunya-yuyu-zulaikha-i-luv-u.html

    p/s : thx singgah n follow blog fae!;)

    ReplyDelete
  133. Kesiannya Yuyu. sabar jelaa Yuyu.. emm,mananye nak follow semua orang yang follow kita..

    Dan Sofiey pulak follow orang bila Sofiey betul2 suka blog dia sebab Sofiey akan singgah blog yg Sofiey follow.

    Bukannya kita follow suka2 je kan? Tapelaa Yuyu, ada setengah orang x faham. Sabar yea Yuyu

    ReplyDelete
  134. sabo ye yuyu, manusia mmg cam tu,
    mulut masing2 kte xleh nk tutup, nasib baik yuyu ni jenis yg penyabar. chillax :)

    ~new reader~

    ReplyDelete
  135. kesian yuyu..sabo je la ye dik..biasala tu dugaan berblogging huhu..

    hidup ni simple, kalo org tak follow kita, buat2 tak tau je la kan dek..masing2 punya prinsip..kalo org follow tu, hargai dgn sebaik2nya..

    ReplyDelete
  136. haha! biarkan. diorang jeles zulaikha yg ni comel. hee! ~ske pulak pnggil Zulaikha~ tak suka? ok la...yuyu..hehe~

    ReplyDelete
  137. sama la. sy pon tak amalkan prinsip ''u follow i, i follow u'' huhu

    jom baca entry :
    http://theonlysyafiq.blogspot.com/2011/04/andai-lelaki-tahu.html

    ReplyDelete
  138. ORANG ZAMAN SEKARANG SUKA KOMEN LEBIH2.FUUH2 -.-

    ReplyDelete
  139. btul kata yuyu..mana boleh follow semua blog.lagipun mana leh paksa follow2 ni.secara suka rela.tak semestinya kita tak follow kita tak dtg blog lawat blog. walaupun tak follow dtg jgk lawat blog..lagi2 yg letak shoutbox.353 tu pun dah kira banyak.

    ReplyDelete
  140. tak pe yu..yang penting ikhls..yng follw pon kena lah iklas jngn harapkan balasan..

    ReplyDelete
  141. yuyu...sy silent redaer yuyu...nk jgk duit byk cm yuyu...sbb sy tgh cuti...nk kja,mak xbg...jemput la ke blog sy...tp blog sy xleh komen...yuyu tlg la ajr kn sy cm na nk jd blogger yg bjaya...emel kt leenaiz@yahoo pn xpa...i'll wait 4 u...

    ReplyDelete
  142. sian yuyu...
    ye lar atleast yuyu follow rmai jugak..xkan yuyu nak follow sume kan.. abaikan je keyh yuyu.. :D
    peace!

    ReplyDelete
  143. Yuyu ignore je ape insan tersebut kata...
    tu semua hak yuyu...
    lgpn inikan belog yuyu...
    disan tersebut jelezzz leee tu dgn yuyu sbb tu dye ckp mcm 2..
    sabar ye yuyu :)

    ReplyDelete
  144. its ok..
    juz pdulikn org len je.. :)
    kdg2 ssh gak nk puaskn ati sume owg..

    ReplyDelete
  145. sy tau yuyu bukan tamo follow org.. dia pn xsmpat.../telepas pandang.. saye pn yuyu xfollow tapi sy xmarah..dan sesape yg xfollow sy bila singgah kt blog sy pn.. sy tak sedih/marah.. coz kte wat blog just tuk fun je.. lau org dtg follow..alhamdulillah :)

    http://www.my-shopping2u.com/2011/05/jap-aku-nak-pengsan-jap-b-ar-punye-keja.html

    ReplyDelete
  146. aah kita akan nak follow blog yang cam menarik nanti kat dashboard kite.. bialah org nk kate ape... kan.. yg penting tak mensyusahkan sape2

    ReplyDelete
  147. nak yuyu follow i jugak. so, i nak jadi pengkomen tegar la skrg neh. :)

    ReplyDelete
  148. hope sis yuyu terus tabah.. Pedulikan itu semua ye sis.. Biasa lah, bebudak baru semuanya nak kejar follower je.. nak dptkn publisiti umum la kata kan :)

    ReplyDelete
  149. sabar jelah Kak yuyu..hurmm..macam2 ragam manusia nieh

    ReplyDelete
  150. nak kiss yuyu :)

    yuyu sy bloger baru.. mcm ner nk tengok blog yg kiter follow??

    ReplyDelete
  151. i follow u, you follow i cm tak ikhlas.Then kalau follow banyak2 pun bukan diorang hargai.Asik kejar follower jeh.
    *dr kanak2 y hanya ad 39 follower.*

    ReplyDelete
  152. salam yuyu . yuyu ? kalau ame nak request yuyu untuk follow blog ame buleh ? huhu .

    biasa laa yuyu , kat luar sana macam macam perangai manusia . yuyu sabar je ya . :) lagipun yuyu tahu apa yang terbaik untuk yuyu kan ?

    you go girl !

    ReplyDelete
  153. mmg laa kitaa nk org follow sebab mau bkn terpksaa kn..pepun maceh follow ieqah..ieqah akn slalu support yuyu.. muahhh muahhh cikit )

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)