HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, May 3, 2011

Malam Ini Yuyu Menangis Kerana Emak. :'(

Assalamualaikum ^^


malam ni, emak buat drama sekali lagi. bukan drama sebabak macam Pak Nil buat pagi pagi sampai terjojol halkum kita gelak anak beranak. tak tak. kalau macam drama sebabak, mungkin sekarang yuyu tengah bersuka ria malas menaip entry lagi. ni drama yang memaksa korang sedut hingus habis habisan.

mana tak nya. masing masing emak dan yuyu sedang menghitung hari. lagi seminggu, yuyu akan balik ke Kolompo. kerana berakhirnya cuti semester yuyu selama dua bulan.ini adalah saat saat di mana, saat di mana, kalau bolah pause masa, yuyu akan buat dengan kadar segera.

tadi, yuyu kemas kemas barang. bukan sebab apa, sebab takut nanti buat di saat akhir, banyak pulak barang yang tertinggal. yuyu ambil bagasi, dan masuk kan satu satu baju yang yuyu rasa yuyu perlu simpan awal awal ni. satu satu baju yuyu pilih dari almari.

emak masuk bilik, emak duduk di sebelah. emak cakap dengan nada macam yuyu frust pergi IKEA tapi Meatball habis :

"kak ni, tok sah la simpan baju lagi. lambat lagi nak balik"

"lambat apa mak ni, seminggu ja lagi. sat gi takut kalut pulak nak simpan."

"tak pa, nanti nanti mak tolong la kemas beg tu."

sampai keluar air mata emak. emak terus keluar bilik.

yuyu tutup pintu bilik dan terus cari bantal busuk yuyu dengan kadar lebih segera dari biasa. lari mengada ngada ke katil, cekup muka ke bantal busuk dan menangis. sebak nya hati yuyu malam ni. lagi sebab bila teringat dah tak lama lagi yuyu nak balik ke Kolompo.

yuyu teringin sangat bawa emak duduk sekali dengan yuyu. kalau boleh, tak nak sangat jauh dari emak. tapi nak buat macam mana, dah dasar anak perempuan yang masih lagi tak habis habis belajar. sibuk mencari ilmu di Kolompo. nak tak nak, kena keras hati juga. demi masa depan cerah keluarga. aminn.

bila jadi macam ni, nak tengok muvie tamil pun rasa macam tengok muvie sedih sedih T_T

macam mana ala kalau emak yuyu tak ada. entah entah separuh gila jadi nya. korang.. entah entah emak korang pun tengah rindu korang..

dah la. jomm vote yuyu untuk DiGi WWWOW Awards ye. kelik SINI untuk vote ya.
                                                      
terima kasih sudi bace ^^

118 comments:

  1. jgn sedih2. nt kalau dh habis cti, rjin2 la plak balik langkawi kan kan? hee ^^

    ReplyDelete
  2. sabar ya adik yuyu...:(..kakak pun nak ikut ngis sdh..:((

    ReplyDelete
  3. hahha..jgn ko bwk weh mak ko..baru ko rase nikmat berjauhan

    ReplyDelete
  4. Sabar ye yuyu..kuatkan semangat..demi masa depan yuyu dan juga keluarga yuyu terpaksa tempuhi semua ini..Jay pun dh lalui semua tu..tapi Jay tetap kuatkan semngat walaupun kdg2 sedih juga..

    ReplyDelete
  5. yelar yuyu...lebih2 lg bila yah dah xde..mak kalau takde mmg cepat terasa kan..sob sob sob..

    ReplyDelete
  6. yuyu. kite yang rindu kat mak and family. tak saba nak balik bercuti kat umah lama2...

    ReplyDelete
  7. alaa.
    ni buat kita feeling jugak kak yuyu.
    kita pun bulan depan nk mendaftar ni.
    ;')

    ReplyDelete
  8. adeihhhh..sedeyhnye.. xpe berpisah demi ilmu.sabar ye..)

    ReplyDelete
  9. alahaiiii...tetiba teringat anak akak yg kena masuk asrama lepas 3 hari terus hangkut dia balik sebab tak menahan dengor dia menangis ditalipon..sudahnya sekarang ada kat rumah asik nak begadoh je ngan mamanye...ekekeke gaduh2 manja..
    **pengorbanan tu walaupon pahit tetap ada manis dan indah dipenghujungnye ..insyaallah ye dear:)

    ReplyDelete
  10. sabar ye kak yuyu... adik nih dah la x dpt mna smbung blajar lagi.. kalau dapat nnti gena la agaknya....

    ReplyDelete
  11. ayu pon nanges ms kol mak tadi...tiba2 sebak dah xtau mn hingus mn air mata dah

    ReplyDelete
  12. ok lagi langkawi dgn KL tu yuyu..kak KT dulu kuching dgn Melaka..adoi!! sabar jela :'(

    ReplyDelete
  13. ala jangan sedih2...kuatkan semangat tuk study ye.. :)

    ReplyDelete
  14. bawak bertendang yer..err..bertenang k cik kupu-kupu...biasa la perasaan seorang mak..qbal pun selalu tacink masa nak lambai kat mak bila mak hantar naik bas..sobs..sobs..

    ReplyDelete
  15. biasa la tu.. naluri seorang ibu.. tu belum dpt kat sabah sarawak lagi tu.. mau banjir kpg.. heHE

    ReplyDelete
  16. Sabar ya yuyu. Ni semua cabaran hidup. ;) Be strong ya !

    ReplyDelete
  17. isk! sedey pulak.. sob~ sob~ T.T

    ReplyDelete
  18. Chill Yuyu. Takmo sedih2.. ^_^

    ReplyDelete
  19. sye pn jauh akak comel . mak kt selangor , sye blaja kt kelantan ,xpe2 . dh hbs blaja .. akak bwklh mak g merayau2 satu malaysia .. :)

    ReplyDelete
  20. kite rinduuu umi kiteeee . aaaaaaa

    ReplyDelete
  21. alaaa... cian nye cik yuyu ni... spent more time dengan mak lagi seminggu jek ni kan.. create lah something yang buat mak ingat.. something sweet.. =)

    ReplyDelete
  22. mak mana yang nak anak dye duk jauh lama2.. kankan.. heee. :)

    hope yuyu berjaya..

    ReplyDelete
  23. jangan sedih ye...walau macam mana pun...mak e2 adalah yang terbaik...dia akan sentiasa menyokong dari belakang walaupun terpaksa berkorban sekalipun

    ReplyDelete
  24. tetiba teringat plak zaman belajar dulu..macam ni lah sayunya hati mak bila anak dah tak tinggal dengan dia.. :(

    Jom baca ni: Jenama kapas muka juga penting tau..

    Jom baca ni: Produk Lancome Free RM2000 from Contest Nuffnang..

    ReplyDelete
  25. mummyyyy!! sedih gitu.. T__T kak yuyu nak balik dah. lagi sedih ;'(

    ReplyDelete
  26. huhu... sedih2... sy pulak bru nak balik kg minggu ni... rinduny nak balikk

    ReplyDelete
  27. saba yee yuyu..jp jee tu..nty okai laa..:)

    ReplyDelete
  28. rara pon seday td masa nk tinggal mak.nasib minggu ni blk ipoh lg.yuy jgn seday2 k.

    ReplyDelete
  29. Cik Aina pn jd sedih bca entry Kak Yuyu . Tsk tskkk T.T

    ReplyDelete
  30. yela,2 bulan dok depan mata..pastu nak berpisah dh,mesti la sedih......rindu dtg lg nnt....xdpt manja2 ngan yuyu...hihihihi...sabar yer yuyu...

    ReplyDelete
  31. ala, kak yuyu, sedih lak nak gi johor

    ReplyDelete
  32. sedihnya baca site yuyu...


    kim salam kat mak yuyu ea..hehehe~

    ReplyDelete
  33. den 2 tahun xjumpe mak T_T.. ptot kene lg sedih dr nie ..

    ReplyDelete
  34. hidup berjauhan dg family mmg menyakitkan ati..tp thats life..the reality that we as a student need to take..juz be strong,k..>_<
    p/s-i miz my mom so much..hopefully summer break ni blh la blik..T_T

    ReplyDelete
  35. yuyu sponsor tisu lebih bole?
    sedih...
    waaaaa....


    hilang ke'cool'an gua.

    ReplyDelete
  36. alaa yuyu,xmo le nangis ..nanti dah blk kl selalu2 la kol mak..mesti yuyu akan rasa mcm kt langkawi .mak pun akan rasa yuyu dekat :)

    ReplyDelete
  37. hehehe..nangis kdg2 perlu.nanti beku hingus yuyu tu.:P

    ReplyDelete
  38. awat aku rasa sayu sangat ha tgk muka mak hang ni ayu.......hai...

    ReplyDelete
  39. takpe, sometimes duduk jauh ni baru kite rse kasih sayang tu. makin tebal. such as rindu, risau etc.

    kadang2 duduk dekat dgn family, kite buat endah tak endah je.. hehe.


    tabahkan hati!

    http://aishanorzam.blogspot.com/
    http://aishaonlinestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  40. Sedih baca entri ni walaupun ada terselit ayat lucu..I love you mom!

    ReplyDelete
  41. bace blog yuyu, tibe2 tringat kat mak kt kampung.. da lame tak kontek mak... :(

    ReplyDelete
  42. @Ashraf

    waaa why u duwe tahun dh tk jmpe emak =(

    p/s: x bkk lg blog dh tnye tetibe. hehe ;p

    ReplyDelete
  43. sabar ye yuyu,,

    mudah-mudahan tuhan berkati hidup yuyu dengan ibu.

    ReplyDelete
  44. yuyu sabar byk2 taw...yg penting mak yuyu syg yuyu..doa dye sntiasa bersama yuyu ok.

    ReplyDelete
  45. mak ika tak rindu ika sebab ika ada dekat dengan beliau..cuma mak ika rindu urutan ika..haha~

    ReplyDelete
  46. alaa sedih nya :'(

    bertabah la ek kaka yuyu :)

    ReplyDelete
  47. salam..

    aisyeh.. tadi pun baru borak dengan kawan pasal mak (mak kami ibu tunggal). kebetulan kami ni pun anak yang ditunggu2 oleh emak. mak menunggu2 bila la anak ni nak duduk diam kat rumah, jaga mak..huhu..sabar jap lagi ye mak..tahun akhir dah ni..

    yuyu: ganbatte neh..

    ReplyDelete
  48. sameee laaah caree kitee nangesss .. cari bantal bushukkk ... thenn tutupp mukee .. nangess .. namo namo sedh sedeh eyyy !

    ReplyDelete
  49. MESTI TAK BEST KAN.DAH CUTI LAMA2 TIBA KENA BELAJAR BALIK.WUWUWU T_T

    ReplyDelete
  50. FUUH2.KIRIM SALAM MAK KAK YUYU.COMEY JE :D

    RANDOM GIVEAWAY.GRANDPRIZE RM100,COKLAT BROWNIES,CONTACT LENS,REVIEW BLOG :D

    ReplyDelete
  51. Dah yuyu...xmau nangis2..xcomel la nangis..t rosak makeup kat muka tue..hehe..setiap dugaan ada ganjarannya yuyu..ingat tue je.. :-)

    Jom Baca :MAYA KARIN DILACURKAN BAPA??

    ReplyDelete
  52. cepatnya yuyu masuk U blk? bkn U lain tengah cuti ke dik?

    ReplyDelete
  53. Selamat pulang dari bercuti. kampus diam je student tak ada. hehehe.

    ReplyDelete
  54. yuyu sedey nk tglkan mak balek kampus.. maris sedey sbb nak balek umah x dpt.. =(

    ReplyDelete
  55. sabar ye yuyu.. rindu mak pulak.. T___T

    ReplyDelete
  56. salam yuyu..

    tumpang terharu yuyu ye..
    cepat2 habiskn belaj0, nnti blh bawa mak yuyu p0i sana, tnggai ng yuyu..

    yuyu ni anak tunggal k

    ReplyDelete
  57. rindu mak juga walaupon br jer lepas jumpa br2 nie..

    ReplyDelete
  58. sabar ye yuyu..
    syaza ni lagi la minggu ni da kena balik.
    cuti dah habis..
    rasa tanak balik tapi kena jugak sebab study punya pasal.
    berat oo nak jauh jauh dgn emak .

    -SYAZA-

    ReplyDelete
  59. layan emo la yuyu.. biase la tu, perasaan seorang ibu..

    ReplyDelete
  60. jangan sedih-sedih kak yuyu :)

    ReplyDelete
  61. sabar tau Sis Yuyu . dah lumrah hidup . nanti dah habis belajar Sis bole berkepit setiap masa dengan mak Sis tu . nanti meya pon kena pegi jauh . (:

    ReplyDelete
  62. yuyu..same,cuti sem dh nk hbs,kte satu kolej.


    sedih jugak dh nk kne balik nie..T_T

    =(

    ReplyDelete
  63. Sis Yuyu mintak pendapat :(

    http://meyalolyppop.blogspot.com/2011/05/blog-dah-berjaya-menurunkan-berat.html

    ReplyDelete
  64. cantik nye blog awak! jenguk-jenguk lah dan follow lah blog saya thejetsetterchic.blogspot.com. kalau boleh tunjuk ajar yea. :)

    ReplyDelete
  65. yuyu~ jgn2 sedih2 k..balik kulompo nak stdy kan..berusaha sikit je lagi^^

    ReplyDelete
  66. nanti da kat kulompo, jom meatball k!^^

    ReplyDelete
  67. kalau dah balik kolompo..call mak yuyu selalu :)

    teringat kat mak pulak..huhuks

    ReplyDelete
  68. kak yuyu, xye la nak sedih sgt ya. akk pn pergi sebab nak menuntut ilmu kn. so, kuatkan semangat! =)

    ReplyDelete
  69. teringat mase my belajar dulu...T_T

    dr my f1 My duduk jauh dengan emak taw yuyu.. yela time skolah duk hostel.. abes skolah masuk U pun duduk jauh.. lagi jauh dr duk hostel..

    skrg dah keje pun... jauh jugak..T_T... balik sebulan sekali.. kdg2 dua bulan sekali.. kesian emak.. yela, anak2 sume duk jauh.. sesekali kitorg balik sukenye die.. klu kitorg tade siap buat ucapan kat radio Sinar wish kat anak2.. tp My xpnh dgr pun.. sbb xdgr radio sinar..-.-'

    ReplyDelete
  70. jgn bersedih ya yuyu..mmg adat la tu..sampai bila yuyu nak dduk bwh ketiak mak an..

    ReplyDelete
  71. HAJAR AZMAN :| : sobbsobb :( tak leh tahannn.. sayang emak :(

    ReplyDelete
  72. cira nd: tau tak pe.. macam nak nanges lagi je ni :(

    ReplyDelete
  73. LuLuLaLaLengLeng : uwarrrrr! tak nak balikkkk :'(

    ReplyDelete
  74. alala..yuyu jangan sedih yer...insyaallah da berjaya kelak ble la yuyu ajak family yuyu tgl ngan yuyu skali kan...

    ReplyDelete
  75. JIJI YU: tak best punnn :( nak bawa emak :(

    ReplyDelete
  76. Jay : sobbsobb.. tak suka la jadi cam ni :( teringat kat emak la pulak :(

    ReplyDelete
  77. b a m b a m ' s : kannn.. sedih la pulak kak bam :(

    ReplyDelete
  78. haslinda: yuyu cuti 2 bulan ja.. :( nak cuti pjg :(

    ReplyDelete
  79. cik fza : sobsobbb.. siap sedia la nak rasa macam yuyu :(

    ReplyDelete
  80. lynda: tapi rasa sedih sangat sangat tau :(

    ReplyDelete
  81. risa: uwarrrrr! cam tu la saye mase mula mula masuk hostel :(

    ReplyDelete
  82. Nurul syahirah (-_-) : ngeh ngehhh! siapp arr nanti >:] hahaha.. jahat nya!

    ReplyDelete
  83. HaFizaH aYu : hahahaahah... jijik nyaa ! isap ingus :P

    ReplyDelete
  84. Kathy Tuah: pehhhh! lagi jauh! nak balik selalu pun susah !!

    ReplyDelete
  85. Salim Harmanain: pengorbanan ni :( harap harap berbaloi~

    ReplyDelete
  86. muhammad iqbal hakimi bin tahir: hahahah... comel nyaa! kebal nangis tak ^^

    ReplyDelete
  87. ejulz: uwarrrrr! naseb la yuyu tak mintak Unimas dulu!

    ReplyDelete
  88. Fina Fento: uwarrrr! nak emakkkkk TT_TT

    ReplyDelete
  89. Nur Natasha: kadang kaang tak leh kuat dahh :(

    ReplyDelete
  90. Ca_haiR : awak nangis la! teman yuyu nanges!!

    ReplyDelete
  91. HALIM : tak leh dah ni halim! macam nak banjir dah ni :(

    ReplyDelete
  92. sedihnye...
    cian mak Yuyu

    mak, masuk la dalam bagasi Yuyu ni. nanti yuyu bawa mak gi sana :)

    Sebab dok jauh lah .. Yuyu tu jadi wangi. balik sekali sekala mmg seronok. Tapi doa kita sentiasa ada untuk ibu tercinta..

    ReplyDelete
  93. cediyhnya...yuyu...xmow cediyh2 taw..rjin2 le contct mk yuyu anti..

    ReplyDelete
  94. teringat masa 1st time dok asrama sekolah menengah. 1st week tu rasa macam nak panjat tembok lari balik rumah sebab rindu dekat mak. serius. mata dok bergenang j. hehe.

    apa pun semua tu memori yang akan kita kenang bila tua nanti. so yuyu sabarlah ya. demi masa depan keluarga juga kan.


    apa pun, nak share dengan korang penawar jerawat dan masalah berat badan. sharing is loving kan.


    http://of-a-woman.blogspot.com/2011/05/penawar-jerawat-masalah-berat-badan.html

    ReplyDelete
  95. wah..sedeynya..gee pn lama x balik kampung nie..mesti mak rindu..huhu nak tepon mak la..

    ReplyDelete
  96. orang pun cdey kalau nak kena balik koloj...nk dok ngan parents lame2..

    ReplyDelete
  97. sedihnya baca entry ni. bergenang air mata. jangan la cakap "kalau dah takda" seidh sangat. sam-samalah kita doakan semoga mak kita semua diapanjangkan umur. amin.

    ReplyDelete
  98. Assalamualaikum

    akak ni macam adik.adik suka menangis juga tambah-tambah bila tengok orang menangis dan teringat kesalahan yang pernah dilakukan

    ReplyDelete
  99. emosinya mak yuyu. hehe.
    biasalahh,ank kesayangan ;)

    ReplyDelete
  100. xpe...yuyu take care diri yuyu kat kolompo...itu dah cukup membahagiakan mak yuyu...cuba tanya mak...betul tak kak ckp mcm ni...

    ReplyDelete
  101. kasih sayang antara mak dan anak tidak akan luput sekalipun tinggal berjauhan..kirim salam pada mak yuyu.. :)

    ReplyDelete
  102. TAK BOLEHLAH BACA ENTRY NI.RASA SEDIH JE.WUWUWU T_T

    ReplyDelete
  103. huk3x..sedey...nnt dah balik kolumpo selalu2 la tepon mak yer dik!

    ReplyDelete
  104. sabarlah dik..
    kalau boleh nak kemas awal2 tu make sure mak tido dulu.. tak lah terasa hati mak tu.. bila dia tgk yuyu packing tentu dia rasa mcm anak dia rasa tak best dok kat dia.. hu3

    ReplyDelete
  105. nanti dah habis belajar cari kerja dekat dengan rumah....



    New Entry: Tarikh majlis konvokesyen UNIMAS ke-15

    ReplyDelete
  106. muka mak yuyu sama ngn yuyu laaa~~~anak mak ni!^^

    ReplyDelete
  107. alamak..nak ternages plak..rindu kat mak nie...

    ReplyDelete
  108. mjurlaa sedang baca ni ma ieqah dkatje..lau tak mau nanes mcm yuyu jugak

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)