Saturday, April 23, 2011

Menjawab Persoalan Blogger Yang Menyampah Dengan Yuyu.

Assalamualaikum ^^
petang petang yang aman sejahtera ni, tiba tiba di ganggu hebakk oleh seorang blogger yang sudi menjengah belog yuyu walaupun beliau ini amat tak suka dengan yuyu. beliau ni bukan cik anon. sebab yuyu tahu belog beliau. beliau juga bukan haters sebab kate beliau :
 "aku bukan hater ko, tapi aku nyampah dgn ko, yang ala ala nora danish. aku mmg tak suke pompuan spesis tu, y len ko ok je. sori yek"
ni la yang yuyu tanya dengan beliau kenapa tak suka yuyu. dah dah. bukan yuyu nak cakap pasal ni. beliau ada komen yuyu tadi :
"ko ni buat blog untuk ape ha? ko gila traffic ke? ko blog la secara ikhlas. tok sah gila follower.tok sah gila traffic. ingat. aku bukan hater ko, tapi aku nyampah dengan spesis macam ko"
 baik lah. kerana yuyu mempunyai sisa sisa masa yang agak lapang, yuyu akan jelas kan serba sedikit ya anak anak semua :


ko ni buat blog untuk ape ha : 
yuyu berbelog pada awal nya untuk menggantikan hobi mengumpul setem yakni hobi yang olskul gila gila. kalau cakap pada zaman sekarang hobi yuyu adalah mengumpul setem, pasti semua makhluk memandang sinis kepada yuyu. jadi yuyu bertukar ke hobi lebih hebakk yakni berbelog.

"wehh, hobi ko ape wehh?" "berbelog". pehh. sambil popping collar. hebakk kan. selain sebagai hobi. yuyu mencari pendapatan sampingan akibat ekonomi negara yang makin rakus memaksa rakyat nya mencari duit lebih. cekodok dah 3 biji RM1 kot! dulu 5 biji RM1.
ko gila traffic ke:
untuk mendapatkan duit lebih daripada Nuffnang, kita perlu lah berusaha lebih keras. yakni, dengan mendapatkan traffic lebih tinggi dri selalu. kalau orang keje kat Kedai Tempe Haji Yakkob kena buat overtime, sebagai blogger, kena la cari lebih traffic.

selain tu, boleh la tau kita punya peningkatan hari hari. kalau setakat tu je siap turun menjunam junam tak ketahuan hala, takkan nak happy kan. nampak UV tinggi sikit dari semalam, boleh la kembang hedong lagi 2 cm persegi.
ko blog la secara ikhlas. tok sah gila follower.
ehh! pandai pandai pulak kata orang ni berbelog tak ikhlas. nampak ke? ish. semua orang berbelog secara ikhlas. berbelog adalah benda baik, bukan nya tak baik, nak cari duit lebih pun benda baik juga, bukan nya nak curik duit orang pun ye dak. at least tak mintak mak bayar broadband setiap bulan dah.

gila follower? yang ni yuyu tak berkenan. dengan follower yuyu yang seciput tu pun yuyu di kata gila follower. yuyu langsung tak berpegang kepada prinsip "i follow u, u follow i". yuyu blogwalking ke belog belog yang selalu komen yuyu. sebagai tanda penghargaan. yuyu tak paksa langsung orang follow yuyu.

bagi yuyu, kalau suka dengan belog yuyu, sila kan follow. kalau tak suka, tak pa. tak touching mengada ngada la. -..-'

dah dah. berbelog la secara aman. kalau tak suka jangan nak membuat andaian yang salah. dan belajar lah hormat cara masing masing. walaupun orang tak suka yuyu, yuyu hormat cara dorang. nak benci dorang balik, memang tak kan punya. bagi yuyu, setiap orang ada pendapat masing masing.

dah dah.. dah jelas kan pasal yuyu dan belog? jommmm VOTE yuyu untuk hari ni pulak. yuyu perlukan lagi ihsan korang. sila kelik SINI ye. atau terus kelik gambar ni
untuk tengok ranking, kelik SINI

p/s : rindu emak. emak g Alor Setar. esok emak meminang untuk adik nya. hmm. yuyu je kat rumah. rindu cekodok buatan emak. T_T

terima kasih sudi bace ^^
SHARE:

111 comments

  1. oh..baru tahu hater dengan menyampah tu lain..lallala;)chill yuyu weekend kot ahkz ;)

    ReplyDelete
  2. bagus laa akak yuyu. sentiasa think positive. :)

    ReplyDelete
  3. haha . cian kak Yuyu kena tinggal , hihi :P
    nobody perfect right ? kita bukan sapa sapa yang pandai nak jaga hati semua orang kankan ? :)

    ReplyDelete
  4. itu makhluk2 halus la....

    jangan layan cik yuyu
    saya suker blog cik yuyu

    & gatal nak tinggal jejak
    www.qasehmansya.blogspot.com

    sayang yuyu

    ReplyDelete
  5. ade jek org tak ppuas hati kan...persetan kan die yuyu yer!...

    ReplyDelete
  6. kenapa yuyu tak ikut emak yuyu skali ? hihi

    ReplyDelete
  7. err... takpe. yg penting dia bukan hater. okey? suka cara kak yuyu. just think positive. kan kan kan! ;)

    ReplyDelete
  8. yuyu, nk tanya la camne yuyu wat nuffnang tu erk? baru nk blajar ar..and tlg promote my blog skali leh? ni blog sy http://www.chillindarling.blogspot.com..(ada promosi yg saya wat) tq taw =)

    ReplyDelete
  9. ko kan artissss!!!!.ahahhahahhahahha

    ReplyDelete
  10. apalah malaun tu.. Siapa dia nak judge ikhlas ke tak ikhlas orang berblog? Kalau iye pun tak ikhlas, biarlah. bukan menyusahkan dia pun.. Sakit hati buat apa? Haihh..

    Dalam kes yuyu ni, saya tengok yuyu ikhlas. Dan sebab yang dia bentangkan pasal yuyu pun mengarut dan tak relevan langsung. Tah hape2 -.-

    ReplyDelete
  11. biaq p kat depa la yuyu..depa semua ni jelez je lebih..orang2 macam ni kita kena buat2 tak wujud je kat muka bumi..hahahhaa!!~

    xpe yuyu..saya sokong yuyu selalu sebab yuyu rajin jugak komen kat blog saya..hehhee~~

    ReplyDelete
  12. Ada jgk manusia gitu kan.. Bukan hater.. Tp x suka.. Apa ke bangang ni..

    ReplyDelete
  13. yuyu.....errrr..saya tgh kecewa ni..sebab ashraf muslim dah bertunang..hari ni je dah 3 entry saya buat pasal ashraf muslim..sob3~~

    tetapi tetap mendoakan ashraf muslim bahagia ^__^v

    ReplyDelete
  14. jgn risaw..kita org sentiasa support yuyu..^_^

    ReplyDelete
  15. Masyallah hater hater nie.. Apemende laa dtg blog org tulis macam nie.. X faham betul laa. Betul Yuyu,x suka jangan laa dtg. Kalau menyampah dtg gak.

    ReplyDelete
  16. Sabor aje lah cik Yuyu oi...wujud jgk org mcm tu...^_^

    ReplyDelete
  17. yuyu comei..dye jeles la tu muke yuyu cam nora danish..hahahaha XD

    ReplyDelete
  18. haish! baik sangat sangat lah yuyu ni -.-

    ReplyDelete
  19. xsuka pn jengok jgk blog kupu2..menyampah!!!

    ReplyDelete
  20. BIAR KAN JA YUYU. ORANG MMG CAMTU. TAK PENAH NAK PUAS ATY NGAN ORG LEN. SABOOOOOO JE LA :)

    ReplyDelete
  21. nyampah nan hater bkn spesies gk ke. . Dye xnk msuk dlm golongan hater ar tu cz tu ckp cmtu. . Lately akq yuyu slalu gk post pcl kaum sespiesies nie eyh. . X penat ke ckp bnde same kt orang yg x reti bhse?? Sabar eyh. .

    ReplyDelete
  22. kak yuyu..sbar ye..biasalah manusia tak penah puas hati..biaq pi la kat depa tu..glgn haters..uisshh..xpnah puas..dengkis egala..sabaq naa kak yuyu :)

    ReplyDelete
  23. kita tahu siap diri kita yg sebenarnya...winkwink ~.<

    ReplyDelete
  24. haa??hater ngn menyampah tu lain?? jap,, menyampah dalam bahase inggeris ape ek??oh ye,,crap..yelah tu.. betulah laen (@_@)wateva~
    lain org lain cara dn pndpt..xde pesaing la kalau sume nak sependapat ngn kite..aman lah dunia tanpa politik..err,,ttbe politik plak(@_@)sory (=_=)"hmm,,mcm2..

    ReplyDelete
  25. cett jahat sungguh laaa sape yg kutuk2 kamu tu yuyu... die jeles laa tu..

    ReplyDelete
  26. berbuat baiklah sesame manusia ;)
    peace no war (^__^)

    ReplyDelete
  27. perdulikan kata org ,kan kak yuyu . just teruskan berbelog sbb hana suka blog kak yuyu comel ;)

    ReplyDelete
  28. SETUJU DENGAN YUYU DAN ARTIKEL NI :)

    ReplyDelete
  29. muhamad hanif : hahahah.. wa rilek je derr..

    ReplyDelete
  30. yuyu, saya suka cara kamu. tak melenting bila disaster menjengah hidupmu. sentiasa tenang~ ~ ~
    mengingat kan saya pada sepotong ayat ni, "orang yang luar biasa adalah orang yang apabila diuji, disambut dengan senyuman".

    ReplyDelete
  31. ♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ : saye sayang akak pinky! cewahhh :P

    ReplyDelete
  32. yuyu, lulu nak minta tolong... hadiah menang GA ferrero hari tu belum dapat...boleh tak tolong tgk kan kat mana masalahnya..huhu...no 221 tak silap

    ReplyDelete
  33. baru balek derme darah ade cite dari cik yuyu neh..mate kuyu terus terbeliak..haha terbeliak sebab nak bace blog je okeh =P

    :: Average ::

    ReplyDelete
  34. FARAH LIYANA: alaa.. dah dia tak benc... heheh.. rilek je la :)

    ReplyDelete
  35. sabar yer yuyu..mgkin impian dia nak jadi cam yuyu tak kesampaian..tu yg naik hantu tu..

    ReplyDelete
  36. erm..apela..pasal blog pun nk ckp org mcm2..ish3..poning mak cik..

    ReplyDelete
  37. emm .. macam2 ye dunia blogger ni.. akak ni baru lagi.. main tulis apa yang akak suka jer..

    ReplyDelete
  38. kak yuyu ,
    jgn sedih2 . haha dy jeles tuhh .

    ReplyDelete
  39. yuyu lulu takde FB..
    lulu.caldina@gmail.com


    lulu pemenang no 221...
    huhu..TQ yuyu

    ReplyDelete
  40. alahai tulah kite oun oernha kgsi n3 ttg ni jom baca ye kalau sis yuyu free(yelah sapalah kite ni huhu);

    http://born2touchurheart.blogspot.com/2011/04/kalaulah-semua-blogger-contohi-sifat.html

    ReplyDelete
  41. yuyu, kt cni ada cekodok 5 biji rm1...murah kan???tp cekodok sayur je n besar2 plak tu...kalo yuyu teringin nak makan cekodok murah, meh la cni. kite belanja. boleh hepy kan yuyu...heheh...

    ReplyDelete
  42. "aku menyampah tengok ko ala2 nora danish"...pergh!!!nora danish comel pe..hehe
    p/s : kenape yuyu x ikut g alor star jugak? boleh shopping mata..kehkehkeh!

    ReplyDelete
  43. mana Abg Zam u syg...?oleh sebab beliau takdak I terpksa gntikan beliau dgn berkata...

    "chill lah yuyun!tamo nanges oteh"

    emk yuyu pegi meminang?

    sdg tertunggu-tunggu bila pula berita laki masa depan meminang yuyu smpai...muahahaha

    ReplyDelete
  44. Bila kita fikir positif, semuanya jadi mudah~!
    ;)

    Emm, panggil kakak boleh? Ke bukan kakak? Hehe

    ReplyDelete
  45. haha ! lawakk laa orang camnie.. jeles laa tuhh ?

    ReplyDelete
  46. yuyu..oo yuyu

    Meh singgah rumah akak sat. Nak kenalkan dengan seseorang..hehe

    Jom berkenalan dengan Abu

    ReplyDelete
  47. sama ada dia jeles atau saja nak tarik perhatian..=) bijak gak care tu..

    ReplyDelete
  48. sama ada dia jeles atau saja nak tarik perhatian..=) bijak gak care tu..

    ReplyDelete
  49. terpegun cik gege dengan kekentalan semangat berblogging yuyu zulaikha....=)

    ReplyDelete
  50. Ramai yg berada di blkg yuyu ketika yuyu dlm kesusahan ,termasuklah zakwan .tak yah risau dengan hater ,'penyampah' dan sewaktu dgn nya ! Huhu


    singgah2 la blog zakwan :)

    ReplyDelete
  51. perrr..ayat pedas giler la..tapi tk pe yu..yang penting kite dpt pahala taw..dorng umpat kite ape..jnji kite tak kacau dorng..abaikan..lumrah dah tu ade yng suke n tk ske..kne trima..kn2..=)

    ReplyDelete
  52. saye sayang YUYU ZULAIKHA dan belognyee hehe =))

    ReplyDelete
  53. orang kalau dah dengki macam-macam la...tak suka tapi bukak gak blog cik yuyu kan?..apa la...heee...

    cik ngah pun orang baru singgah2 la ye....

    http://myputeri21.blogspot.com/

    ReplyDelete
  54. tak yah ladengki mendengki ..berblog lah dengan cara yang aman ...masing masing ada cara tersendiri nak naikkan blog masing masing ...kan yuyu kan ..

    ReplyDelete
  55. kita tak boleh pakse semua orang untuk suka kita.. tapi tak salah gunakan kritikan untuk membaiki diri untuk jadi yang terbaik..

    atia baru follow blog yuyu.. dulu selalu gak dengar pasal blog yuyu.. tapi entah macam mana baru sekarang tergerak hati nak singgah.. ape pown salam perkenalan dari atia gadis melayu..^_^

    ReplyDelete
  56. kak yuyu
    kite pun masih kumpul setem
    kumpul kad

    hhahaahahhha, best jugak

    ReplyDelete
  57. lawok lawok.
    ada beza ye hater dengan nyampah.
    aisehh -.-"
    pedulik kan depaa jea.

    ReplyDelete
  58. x puas ati x tebtu pasal tu keje syaitan la tu....bia2...

    ReplyDelete
  59. alaarrkk ! ape ni kak yuyu.. cian deyh kamu.. tak pe.. yg penting lovers lebih dri haters..
    chilll !

    ReplyDelete
  60. Menyampah ada makna kot yuyu!Benci bilang cinta gitu.
    p.s: Cantik header baru yuyu

    ReplyDelete
  61. hyeee kak yuyu.

    toksah dulik la ngan spesis org mcm tu. dia tu mmg hater actually tp xmo honest sgt. ahaha.

    chill jak k ((:

    ReplyDelete
  62. haishh ckp cmtu tp ckp tak hate la konon -_-' adoii..

    kak yuyu :D
    kte dgr radio teringat kat kak yuyu haha.

    http://www.herstoriie.com/2011/04/dayana-dengar-langkawi-fm-teringat-yuyu.html

    ReplyDelete
  63. 1st time singgah blog yuyu, n follow. :)

    ReplyDelete
  64. sebenarnyakan dia sayang dekat yuyu tu tapi tak tau mcm na nak luahkan perasaan dia je..LOL

    ngeeeeh~

    ReplyDelete
  65. kenapa yuyu xletak link blog dia? nak jugak tgk brapa follower dia, dia jenis mcm mana, entry berkualiti ka x. hehe. slalu org kata kat org ni, dia xpndang diri sendiri dah

    ReplyDelete
  66. biasa la tu yuyu bila kita dah nak naik cikit,ada la unsur2 hitam nak jatuhkan kita..hope yuyu sabo k..chill~

    ReplyDelete
  67. ignore other... kdg2 an, org dengki tgk kita lebih ckit dari dia..
    so, dia sindir, dia buat mcm2 nak bagi kita down.. so be chill...

    ReplyDelete
  68. ouhhhh..ntah laa dia ni nape eh?? kesiannn..dia masih x paham kot tujuan berbelog..naseb yuyu dah terangkan kat dia :)

    ReplyDelete
  69. muka yuyu iras2 ayu raudah dlm blog nie..kecik2 kiut miut..;)

    ReplyDelete
  70. ellehh... dia jeles ah tuu.
    tok sah layan. rilax sudaaa.

    like cik yuyu ^__^ hee

    ReplyDelete
  71. hater ngan nyampah lain ke?

    adoi..manusia manusia,kang tak melawan cakap takut,sebenarnya bukan takut tapi rasa hormat kat dia sebab tu tak melawan kan?

    kan?
    "bukan takut tapi hormat"

    ReplyDelete
  72. menyampah aku dengan ko..ahaha..weh bile ko nak compare jawapan ko ngn aku weh..

    ReplyDelete
  73. menyampah aku dengan ko..ahaha..weh bile ko nak compare jawapan ko ngn aku weh..

    ReplyDelete
  74. HUHUHU macam2 laa...manusia biase laa takleh tngok orng senang dari dy..sba je la YUYU..pape pon FARAH SUKE yuyu ehhehe

    ReplyDelete
  75. mengapa mesti nak kne jelesh jea ..? aishh .. xbaek loeh ..

    ReplyDelete
  76. sabor jew laa.. hehe..
    dia kena balik.. sapa la gerangan makhluk tuhan tuu..? ta faham cek ngan beliau..

    ReplyDelete
  77. haha berterus terang gila si pengkomen itu..

    ilek-ilek sudee :)
    1 menyampah,100 suka..layaann :)

    ReplyDelete
  78. dia pakai anon ke yuyu? kalau pakai anon, dia pengecut

    ReplyDelete
  79. kesian kak yuyu..
    sabar jeh kayh
    kak yuyu lagi ramai peminat dari haters kayhh
    dun wory dearr

    ReplyDelete
  80. HOYEHHH. Yuyu hebakk. Fikir positif ! Takpo aihh.. Kitorg sentiasa syg yuyu ketat ketat ! Muahhmuahh. XD

    ReplyDelete
  81. kita blogging sebab minat dan tak salah pun kalau nak letak iklan nuffnang ke, nak kumpul banyak follower ke. benda2 negatif ni mmg selalu ada di sekeliling kita. asalkan kita tau apa yg kita buat. pedulikan diorang.

    ReplyDelete
  82. dia saje jea tu
    nak timbulkan kontroversi dlm belog yuyu.
    sllu dapat komen positif.
    kali ni komen negatif plak~
    chill je

    ReplyDelete
  83. Ha TGK!Ramai sokomg Yuyu ni.Apeadahal?

    ReplyDelete
  84. OHH ADA JUGAK YANG JUJUR MACAM NI SEKALI YE?TAPI AT LEAST LAGI ELOKLAH DARI CIK ANON YANG TAK BERANI TUNJUK NAMA :D

    ReplyDelete
  85. pehh,yuyu mcm nora danishh sehhh..artis tuu~

    ReplyDelete
  86. Tak tahu orang tu jenis mcm mana T..T " !

    ReplyDelete
  87. saya suka nora danish dan juga yuyu zulaikha!

    smpai cra pnulisan blog pon da terikut2 cara yuyu zulaikha..

    ni kira faker or pminat yg obses?
    cer cter :P

    ReplyDelete
  88. abaikan je yuyu.
    belog dia mesti x ramai nak bace.
    pastu dia mesti x de idea pon nak wat entry baru kat belog.
    kalo dia x suke, asal dia follower n bace kamu punye belog. kate x suke n menyapah. tp update pasal yuyu.
    sbb tu dia jeles ngan kamu.
    org kalo jeles kate x jeles. yg x jeles kate jeles. mcm tue ar.^^

    ReplyDelete
  89. Ishk.

    Mana-mana kat muka bumi ni ada je musuh. Abaikan mereka tapi jangan benci mereka!

    Semoga mereka yg cakap tu sedar. Bukan semua orang pun suka die. grrr

    ReplyDelete
  90. tulis biaq ikhlas.. =)
    like yuyu. keep it up

    ReplyDelete
  91. oke what still kumpul setem..
    skarang dunie mkin lame mkin upgrade meyhh..akan dtng org tak jumpe da setem kot.klu kte kumpul, nmpk la berharga setem tu.. =)

    haters tu tak payah dilayan.
    ^___^

    always think positive n smile oke? =)

    ReplyDelete
  92. walaupun yuyu x follow sy, tp yuyu pnah komen kt shoutbox, amatlah berbesar hati.. mengembang idong 6cm persegi.. hehehe..

    *kalah idung yuyu... hik3... =p

    ReplyDelete
  93. ai pon tak suke dengan u!! ai hate u!! mencikkkk nyampahhhh...haaaa sekali dah benci2 kan terus sayang...sape suruh menci2 ngan org!! haippp!!! kalo tak suke jgn baca! pi main jauh2..kan kan kan

    ReplyDelete
  94. http://synergistichatidoktormuda.blogspot.com/

    salam ziarah kak yuyu..jum ke blog kami.

    ReplyDelete
  95. toksah dipikirkan mereka semua...
    keikhlasan dtg dr hati...org nk ckp ape pun,mereka punye pasal...kite tetapkn pendirian kite dan jgn cpt melenting...itulah cabaran :)

    ReplyDelete
  96. hmm saba eh kak yuyu.diorang tuh mnyampah kat kak yuyu sebab jelous tak idea nk post entry yg mncurah2 mcm kak yuyu and ayt-ayt sempoi mcm kak yuyu . haha chill :)

    ReplyDelete
  97. orang macam tu biarkan je , apasal nak jealous sangat ? sabar je lah ..

    ReplyDelete
  98. ramai yg suka yuyu~~jgn amik kisah ngn cakap org tu..diorg jeles kat yuyu!

    ReplyDelete
  99. Assalamualaikum

    ala akak.mulut orang memang tak boleh tutup.kita kena bersabar ja

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig