HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, April 3, 2011

Kinuya. Makhluk Baru Dalam Hidup Yuyu Zulaikha

Assalamualaikum ^^

ce teka ce teka! kenapa yuyu lambat post entry baru malam ini? okay, sape betul, sila dok sebelah, yang salah, sila ke depan, nak rotan kuat kuat!

sebenar nya, yuyu baru balik dari membeli notebook baru ! yeeehaaa! gumbira hati ini sungguh tak terkata. rasa macam nak melompat dari tingkat 80 ke 79.50. rasa nak berguling guling di highway sejauh 2cm! rasa macam nak jerit biar satu bilik yuyu ni dengar! -.-'
mempersembahkan! ini lah rupa nya laptop baru yuyu. mintak maaf la. nak tangkap gambar laptop sendiri, mustahil. akibat tertinggal kamera yuyu di dalam kereta abah. abah pulak membawa kereta nya ke tempat kerja. terbaik abah.

maka dengan ini, bermaksud, ini adalah entry pertama yuyu menggunakan lappy baru! yeehaaa! suka nya Ya Allah. Alhamdulillah Allah. segala rejeki yang Kau berikan, InsyaAllah, akan dahku jaga ia dengan baik. aminnn. pehh.

heheh. jeles tak korang? cantik tak lappy baru yuyu? dengan ini, yuyu dengan rasmi nya, memberi nama choomel untuk ia. yak ni :
KINUYA!
kawan kawan, sila panggil makhluk choomel ini, Kinuya ye! heheh. malam ini yuyu nak membatak kan diri kejap. nak tidur sambil pelop Kinuya. nak berus gigi sambi pelop kinuya. nak makan sambil pelop Kinuya, nak mandi pun nak pelop Kinuya! opss O.o

dah la! tak nak layan korang! nak layan Kinuya sayang yuyu kejap. nak godek godek. nak tepek Bling Bling pada jasmani beliau. ohh. sungguh jelas akan sifat batak yuyu -.-'

terima kasih sudi bace ^^

126 comments:

  1. heheheee...kyranya laptop lapichu..bunyi cam pikachu lak huhuhu..
    paper salam perkenalan dr kyra=)

    ReplyDelete
  2. aiseh, sama brand pulak. sentap mak nooookk.

    ReplyDelete
  3. Laptop Asus? jenama ape? Lappy baru yati pong jenama Asus. tapi kaler hitam. Asus A42J. yuyu plak? (;

    ReplyDelete
  4. WAAAAHHH.SIS YUYU.LEPAS NI BOLEHLAH TERBANGKAN KE PERAK EYH BAGI YANG PINJAM NAK BUAT POST ENTRY DALAM BELOG.KEHKEH XD

    ReplyDelete
  5. comelnya kinuya tu..kak yuyu..kirim salam kat dia ye.. HEhE

    ReplyDelete
  6. sukanye dia dpt lappy baru. notebook yer yunk?? pasni boleyhlah bawak kulu kilir cm abg ben.. post entry di mana shaja.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. wahh...cntik2..
    warna purple juga ka?

    ReplyDelete
  8. chomelllnyee kinuya milik yuyu...=)

    ReplyDelete
  9. haaa...pepel??? naaiiissee...
    adk sy pn pakai asus gk..

    ReplyDelete
  10. waaaa~
    laptop baruuuu.. bestnya!
    lawa pulak tu!

    ReplyDelete
  11. salam kenal kinuya~ hehe~ seronoklah kak yuyu!

    ReplyDelete
  12. best nyer...
    tahniah tau dapat lappy baru
    (^__^)V

    ReplyDelete
  13. WAH WAH WAH ! AKAN KU CILOK KINUYA MU ! HAHA

    ReplyDelete
  14. Beli notebook baru dengan duit blog eh Sis Yuyu?

    Walaweyhhhhhhhhhh :DD

    ReplyDelete
  15. habisla kinuya die...hehehhe...konpem lemas dalam ciuman malam nih
    hehehe

    jom baca
    Cinta Jarak Jauh???Mampukah Anda???

    ReplyDelete
  16. bestnye..dapat netbook baru..akak punya laptop ni dah 7 tahun x tukar hehe..nak tukar nanti la,,belom masyuk cam yuyu kwang3x

    ReplyDelete
  17. kinuya dah ada pasangan dah,ke belum?nak kenalkan ngan si lappy iz..beliau single lg..

    ReplyDelete
  18. Pass kat PB la..bagi PB pakai... hahah...

    ReplyDelete
  19. ala..yuyu nape beli ASUS ?? senang hang la yuyu.. apepun tahniah dapat lappy baru ?? hehe..saye punye Acer,Abang kepada ASUS

    ReplyDelete
  20. cantikkk!!! jeles..kite punye buruk je...tunggu kaya baru nka tukar..huhu

    btw, yuyu saya tag awak..jemputlah singgah..

    http://zukpunkgurlz.blogspot.com/2011/04/5-belog-paling-kerap-di-lawati-2011.html

    ReplyDelete
  21. kaler pepel eyh??..comell..:P

    ReplyDelete
  22. err. nak berkenalan dengan Kinuya boleh? mcm comel je. nanti kirim salam sayang eh kat dia. hihi. ;p

    ReplyDelete
  23. tahniah dapat lappy baru...nanti jgn mandi bawak lappy lak..tido, mkn, berus gg xpe....mandi jgn yew!!! hehehe

    ReplyDelete
  24. tahniah dapat lappy baru...nanti jgn mandi bawak lappy lak..tido, mkn, berus gg xpe....mandi jgn yew!!! hehehe

    ReplyDelete
  25. Salam,, nak jeles nak jeles!!!! *sila bayangkan anis hentak2 kaki, uwaaaaa..
    Hey sis yuyu, jom tengok entry terbaru anis for girls :

    http://zafirahanis.blogspot.com/2011/04/hey-girls-jenama-apa-yang-up-to-date.html

    ReplyDelete
  26. comeynye kinuya.. cm tuan die gk.. hehe.. hati2 tido gn kinuya.. t patah lak.. hehe..

    ReplyDelete
  27. ko ni kejap notebook kejap lappy mane satu ni.

    ReplyDelete
  28. congrates kak yuyu
    whoaa purple ,, cumillnya
    nami gune Toshiba jewp ,,
    apepun still cyg Toshi Toshi nami :)

    ReplyDelete
  29. bestnyer badap laptop baru...
    jeles laaa...
    hehee..

    comel jer nama laptop dia,,
    hehehe

    ReplyDelete
  30. yatie's EPISODE : hahaha.. ape ye.. wuuuu T_T men beli je sayangg :(

    ReplyDelete
  31. Izyan Masri : tak leh! tak leh! sis kekut :P

    ReplyDelete
  32. AliaJustea : hehehe... kinuya kate, kim salam je ke???

    ReplyDelete
  33. Cantik namanya..tambah skit lagi jadi kinokuniya..hik3..

    ReplyDelete
  34. asus plak dah.. huhuhu purple plak tu, mana jeles pon.. (purple warna peberet tuh)

    p/s: yuyu feed tu dah boleh tukar www.izamirridzwan.com blk.. huh selesai.. mslh DNS dah dpt diatasi

    ReplyDelete
  35. asus plak dah.. huhuhu purple plak tu, mana jeles pon.. (purple warna peberet tuh)

    p/s: yuyu feed tu dah boleh tukar www.izamirridzwan.com blk.. huh selesai.. mslh DNS dah dpt diatasi

    ReplyDelete
  36. Nurul Mazni : hahaha.. rasanya nak buat macam tu la ^^ hahahah~

    ReplyDelete
  37. kHuza sweeT honEy : ye sayangg.. purple...lawa tak sayang??

    ReplyDelete
  38. ::Miss Hearty:: suka nyaaaa ^^ ehehe.. mekasih naa~

    ReplyDelete
  39. Nour Eyza: yepp ^^ ia sangat lawa tauuu ^^

    ReplyDelete
  40. yuyu !! macam bunyi chikunya jerhh..hahah sangt jeles okeh ! wane purple jugak ker, lagi lagi lah jeles kemain...huu bile nak dapt netnook baru nie..huuu =(

    ReplyDelete
  41. kak yuyu .. kiss kan dy sekali.. hek3

    ReplyDelete
  42. wah..sgt chumil...purple colour...i like!! hikhik

    ReplyDelete
  43. alhamdulillahhhhh...silajaga bebaik okehhh..kalo idak akk curik okeeeyy...mmmuuuaaahhhhh

    ReplyDelete
  44. HAJAR hasan : mesti lah sayangg ^^ dah terkinja kinja dah ni :)

    ReplyDelete
  45. Cik JuneD: terima kasih sayangg ^^ heheh.. sayang kinuya <3

    ReplyDelete
  46. tomatokering :) : jangan lah timunn! dia ni! wuuu T_T

    ReplyDelete
  47. Budak Chomot : heheh.. Nuffnang sikit + sendiri sikit ^^ nuffnang tak mahsyuk lgi la :)

    ReplyDelete
  48. Chegu Zubir : hahahah.. biarr! sayangg kinuya :P

    ReplyDelete
  49. maiza love : ala aka.. rilek je.. saye punya lappy yang lame.. dah berape dah tauu.. hmm.. :(

    ReplyDelete
  50. iz :sila lah jodoh kan dorang.. kinuya masih single ;P

    ReplyDelete
  51. Pendekar Berkuda : hahaha.. malu la... PB guna Apple.. yuyu Asus ja :(

    ReplyDelete
  52. Mohamad Farhan Bin Shamsuri : ye ke??? hmm.. yuyu tak tahuuu.. oang kate, Asus bagus :(

    ReplyDelete
  53. zuk zuhaiza : pehhhh! kena g terjah ni! wuuuu T_T

    ReplyDelete
  54. sungguh sweet kinuya yuyu.mne dpt nme tuh?huhhu

    ReplyDelete
  55. wah...yuyu.. cantinye lappy. :)

    hehe. kinuya ye. :) comel mcm yuyu jugak! :D

    ReplyDelete
  56. cik yuyu....virus anda sedang merebak dengan pants...bahay nih

    jom baca
    Sampai Kosmo Dah Terkena Tempias YUYU ZULAIKHA

    ReplyDelete
  57. Darx Gelonk ジ : hahahah.. aci la sayangg ^^

    ReplyDelete
  58. maisarah : ngaaa >.< dia tanya, kim salam je ke??

    ReplyDelete
  59. cutenye netbok kamo....mima pun ade sebiji tp.... letak tepi da bile dah ade ltop..screen bsar lg puas ati.hehehehe tp ttp syg kn netbook...senang nk bwk kehulu ke hilir..hehe..jge elok2 kinuya itu...cute name.... :)

    ReplyDelete
  60. CikHaniBhulat : hahaha.. nak bawa juga! tak kira :p

    ReplyDelete
  61. Cik Anis : hahah.. sila lah jeles dengan akak ye sayang ^^

    ReplyDelete
  62. Diya Edhayaa :uishh! tak mo cakap cenggitu` yuyu jaga dengan baik la ^^

    ReplyDelete
  63. =.= Cik Nami =.= : mula nya nak beli Toshiba.. tapi kawan kawan banyaksuggest Asus atau lenovo atau dell je :( hmm

    ReplyDelete
  64. Eyriqazz : uwaaa! tu nama kedai buku! tak nakkkkk!

    ReplyDelete
  65. kinuya, nak kenal boleh ? hehe~

    ReplyDelete
  66. Izamir Ridzwan: hahahh.. sila jeles lah ye ^^

    ReplyDelete
  67. Syazana Nordin : insyaAllah sayangg. sikit sikit la.. yuyu pun kumpul tauu

    ReplyDelete
  68. Gades Merah Jambu : tak lehh! dia ada untuk yuyu ja :p

    ReplyDelete
  69. AliaJustea : mmuahh! muahh! hahah.. dah :P

    ReplyDelete
  70. Cheritera Chenta : hehehe.. lawa kann <3

    ReplyDelete
  71. risa :uwaaa T_T jangan la! susah wooo nak dapat ni~

    ReplyDelete
  72. Cik Asma BLuppy : hayyaa^^ kombang hedng yuyu

    ReplyDelete
  73. yuyuy ekyn : hahaha.. yuyu suka nama macam tu ^^

    ReplyDelete
  74. Chegu Zubir: hahahah.. jahat la awak ni! nak kena!

    ReplyDelete
  75. cikmima : yuyu pun ada laptop.. masih sayang laptop juga.. wuu T_T

    ReplyDelete
  76. starzieti : jangan la.. kinuya pemalu ^^

    ReplyDelete
  77. saya nak dapat kiss.hihi
    hye yuyu..thanks for the add kat fb..hihi..yuyu ni comel je.suka baca u punya blog <3

    ReplyDelete
  78. hai kinuya..awak comei lah!..macam yuyu tu...hekhek..:P

    ReplyDelete
  79. wahhh cnteknya laptop ~ ungu , jeles jeles. ehee :P

    ReplyDelete
  80. waa cnteknya lappy anda ,
    ungu , jeles jeles . he:P

    ReplyDelete
  81. waa ASUS! mmg best brand ni!cantik pun cantikkk...jelesnya T_T

    ReplyDelete
  82. tahniah! akhirnye berjaya jugak!!!;)

    ReplyDelete
  83. best nyaaa :) cantek pulak tu . limited edition erk ?

    ReplyDelete
  84. kinuya nih laki ke pompuan?klu pompuan leh knalkn tak?

    ReplyDelete
  85. bawak la cik yuyu zulaikha...kasi si kinuya mandi sekali yew..hehe..

    anyway, jemput la visit my page..kalo sudi folo lew

    ReplyDelete
  86. yuyu zulaikha yang comey lotey...hye !!!:))) sudi2 lah singgah blog kita yang tak seberapa tuh..hehe

    ReplyDelete
  87. yuyu, nak tanya sikit boley???

    mcm mana nak creat fancy text kat photoshop macam yg yuyu buat kat header blog tu?

    ReplyDelete
  88. eh? bukan kinuya tuh sepatutnya brand lenovo eh? tetibe jadi asus??
    hahahahaha


    Komik Barbie : Jangan main main dengan barbie. dia tak suka

    ReplyDelete
  89. kiut mcm yuyu..

    sudi2lah dtg blog akak wpun bidang kite lelain..hihi!

    ReplyDelete
  90. kenapa nama kinuya kak yuyu?

    ReplyDelete
  91. lawonye,kaler purple lagik :)

    ReplyDelete
  92. saya xde laptop mahal macam awak lah..pinjam boleh? =(

    ReplyDelete
  93. wah..bestnye akk~ika setia lagi pada yang satu..chomel je nama kinuya..tahniah kak..akhirnya dapat beli dgn duit sendiri..ika ni pon duit mak ayah lagi..:(

    ReplyDelete
  94. wahh seronok yer dapt ;appy baru... maka entry makin meningkat ke ape? hehhe

    ReplyDelete
  95. SIS YUYU .TAPE.NANTI YAN BELI SAMA COLOUR DENGAN TU LAH.BIA KEMBAR YE XD

    ReplyDelete
  96. WAHHH KAK YUYU NTEBOOK TU COMEL MCM AKAK ^^

    ReplyDelete
  97. Yuyu...along pon pakai asus... hoahahahahah!...

    dan name die Suzy!!... wee!!! =p

    em.... yuyu..
    sesungguhnye name kinuya tu...
    sangatla....
























    burok... =.=

    ReplyDelete
  98. waaaaaahhh! asus! sgt tantek! warne puprle eh kinuya yuyu ? tomeeellll!

    ReplyDelete
  99. kenapa kuniya?? adik beradik kinokuniya eh?? org ponm nak namakan laptop orang lah... blackie, sbb hitam legam..

    ReplyDelete
  100. comel laptop!!!
    kaler purple ke?
    kite sama jenama la yuyu

    ReplyDelete
  101. Assalamualaikum

    alahai sukanya akak.comel la nama komputer akak.nk kena bagi nama jugak dekat noteboon adik ni

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)