HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, April 4, 2011

Adik Lelaki Yuyu Yang Beauty Conscious.

Assalamualaikum ^^

selepas semalam terkinja kinja tengok Usop di ABPH semalam, berdekah dekah yuyu gelak memang tak boleh tahan tengok gelagat Usop dengan Johan semalam. siap sebelum tidur pun masih tergelak aksi choomel dorang.

satu rumah gelak tau. memang tak jemu tengok Hantu Kak Limah ni. terbaik.

Ni pulak bukan Hantu Kak Limah ye korang. hikhik


heheh. ini adik lelaki yuyu. Mohd Akmal. yang putih putih tu bukan cat untuk aksi Hantu Kak Limah. tapi, tu lah adik yuyu. sedang memakai masker. padahal baru umur 16 tahun. sangat sangat pentingkan kulit. jaga kulit melebihkan kakak dia. haish.

masker yang di pakai nya adalah masker gula + tepung ubi. ni semua gara gara beliau join satu rombongan dan kult beliau surnburn. adeh. padahal sikit je pun. yuyu sendiri pun malas buat semua ni. tapi dia yang melebih lebih -.-'

entry kali ni nak cerita pasal adik yuyu dan sifat beliau yang sangat pentingkan kecantikan. cewah. tapi bukan awww ye.

entah la, mungkin  merebak dari perangai yuyu. walaupun yuyu tak seteruk beliau. hmm. bayangkan la, muka nya ada sedikit parut akibat di cakar oleh seorang bayi. ada parut. tahu tak, siap dia beli Bio Oil tu nak hilangkan parut.

pehh. yuyu sendiri parut kat muka, lantak ko la, esok lusa, ko hilang la. tapi tu bukan adik yuyu. tapi adik yuyu banyak dengan bahan semulajadi la dari kimia. gelpren pulak tak ada lagi. bila yuyu tanya kenapa tak ada lagi "malas". pehh. seram ni.

contoh nya, muka berminyak, habes la tepek bedak sejuk seluruh muka. setiap minggu, pasti ada masker yang di buat nya. masker tomato, masker ubikayu, masker timun. macam macam la. kira nya, semua untuk cantikkan kulit.

kalau bab nak keluar rumah, siang hari memang susah la nak keluar rumah. takut gelap. -.-' puihh! keluar je la! susah nak jumpa lelaki yang menjaga semua ni. dulu bekas teman lelaki yuyu, ada la sorang macam ni. memang rasa rendah diri la. kulit yuyu tak se-pink beliau. hmm. sedih.

dahh. nak siap masak sup daging ala ala siam jap. kendian nak masak gulai daging. ohh sedap nya.

p/s : hari ni nak blogwalking dan follow secara pukal. selamat terima kehadiran yuyu di belog korang ya.

terima kasih sudi bace :)

131 comments:

  1. wah...bgus betul la..MK pun xmcm tu..




    pssst, kalau sudi, BW la ke blog burok MK yer... =)

    ReplyDelete
  2. besnyee . boleh suh dye tlg buat masker tok sy . nak tipssssss . hahaaaahaa

    ReplyDelete
  3. wah..siyes adik yuyu lelaki metro...huhu...adeh..bolehke ct jadi adik ipar yuyu? hahahaha

    ReplyDelete
  4. hehehe kalah comot jugak...aishhh kena g beli masker neyh! =)

    ReplyDelete
  5. kita pakai timun tepek kat mata pun ok kan?
    haha :D

    ReplyDelete
  6. jemput singgah ke blog daif sy ye yuyu :)

    ReplyDelete
  7. amboi dia jaga sunggug kulit.. x rugi awek dia nnt

    ReplyDelete
  8. along tak payah masker2 ni..

    natural handsomity.. =p

    ReplyDelete
  9. alololooo~ comel je adek Yuyu. mcm adik laki kte gak. xmo kena panas. gedik gila. jiwa x kental mcm akak dia. hahahh

    ReplyDelete
  10. susah nak cari lelaki yang ceng gitu
    kalah pompuan tu
    huhuhu

    ReplyDelete
  11. ssah nak jumpa lelaki yg jg kcantikan ni yuyu... terbaek mcm kakak dia jgk..=)

    ReplyDelete
  12. salam kenal..ishh, tak sangka adik yuyu gitu sekali..hebatt!

    ReplyDelete
  13. haha..saya pun maskulin jugak..jaga kehensemn muka.. =D

    ReplyDelete
  14. lelaki ade make-up jugak?..

    haha

    ReplyDelete
  15. budak laki zaman skang kot..adik akak omo 17 pon camtu..

    ReplyDelete
  16. hahaha. tengok lah kakak dia. adik dia dengan kakak dia sape lagi tinggi? XD

    yuyu flow blog saye. pllleeaasse?

    nih cerita barbie yang baru. bukan hari tuh punye.
    Komik Barbie Episode 2 : jangan main main dengan barbie

    ReplyDelete
  17. comell je muka bertepekk mask tu..huhu

    ReplyDelete
  18. kih3 sungguh xsangka ;) plik tp benar..hee

    ReplyDelete
  19. yuyu belom tinggal jejak lagi kat rumah kite...
    http://nisa-pasirgudang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. wah, bagusnya adik kak yuyu.
    jaga kecantikan bebeno.
    meh lar datang blog kita n follow sekali. :)

    ReplyDelete
  21. wahahahha. adek yuiyu sape name?? kemsalam dia tao :P

    ReplyDelete
  22. comel jer perangai adik yuyu nie.... susah nak jumpa lelaki yang pentingkn kecantikan diri nie, kecuali auwww

    ReplyDelete
  23. nnt dah besar ckit g spa pulak ekkk..bole jadi cm anuar zain ni..jge kechantekan kulit...:PP

    ReplyDelete
  24. adehhh.. rajinnye... kan bagus kalau sy serajin die.. heheh

    ReplyDelete
  25. hahaha..pandai betul adik yuyu tu dalam bab kecantikan ek..

    ReplyDelete
  26. mak aii rajen giller dier buat masker sndiri...

    ReplyDelete
  27. ish,adik yuyu boleh join kelab metroseksual ery putra,awal ashaari,remy ishak.

    ghehehehehe.

    awok yg pempuan ni pon kdg2 lupa nk cuci muka,ish bala-bala...
    haha.

    ReplyDelete
  28. hahahahah...gila la..akak dia racun tu la..=)

    ReplyDelete
  29. 1st time dengar lelaki straight jaga kulit.. huehueheu... dulu selalu tengok member yang awww jer jaga kulit...

    ReplyDelete
  30. macam abang long, abang ngah dan Encik kesayangan nyze.
    diorang memang jaga kulit.
    kalau keluar dengan diorang, rasa macam keluar dengan artis jepun/korea.
    sebab complexion kulit lawa.

    ReplyDelete
  31. bagus2 adik yuyu....huhuu,,susah nk carik laki y care sal sume 2.

    ReplyDelete
  32. wah.. kalau sye, dah biarkan je muka tu :D

    ReplyDelete
  33. wah2..nak mintak adik akk watkan trapi muka kat ika..boleh??haha..ate..gitu lah ghupenye..dah akknye pon gitu..nak wat cmne..ika teringat masa akk ika suka bermasker..ika pon turut meniru akk ika..haha..

    haa,,baru hari ni betul2 free time nak bace entri2 akk.. lme dh xkomen ni..ptut la sejak dua menjak ni de blogger dtg jengah dari blog akk.. ghupenye akk tempek nama ika kat bloglist akk..huu~tanx ye kak..;)

    ReplyDelete
  34. waa~rajinnya adik yuyu ni..hehe^^

    singgah blog erin lagi!(:

    ReplyDelete
  35. adik kiter sme lar...adik sye bru f2 laki juga,jnis jga muka juga...ok lar tu x dek gf..muda lg lar yuyu..hikhik..

    ReplyDelete
  36. rajin adik yuyu.. terbaek laa.. hehe..

    ReplyDelete
  37. wow ! kalah pompuan.. kulit saye pon seram je na tgok sbb byk parut. hehe

    nt da siap msk sile pos yer..hihi ;p

    ReplyDelete
  38. kompem gebusss laaa anak teruna tuh nnt...kalah lisa kot!!!

    p/s: bw ke umah akak yee..jgn lupa follow skali sbb dah lama oooo akak follow ko Yuyu...

    regards,
    k. Eza

    ReplyDelete
  39. dia sangat comel okeh ?
    http://silahputra.blogspot.co
    ayuh singgah sini.. :)

    ReplyDelete
  40. wooo.mesti cun muka dia..

    yuyu nak adik ipar segera tak??haha

    ReplyDelete
  41. mizzkechique: hahaha.. tu la.. kita yang pompuan pun tak de la macam dia kan :)

    ReplyDelete
  42. azie.iya : hahahaha.. nanti tanye dia.. memang bagus sikit dia bab ni :p

    ReplyDelete
  43. wooo.mesti cun muka dia..

    yuyu nak adik ipar segera tak??haha

    ReplyDelete
  44. c-tea : hahahah.. bolehhh! silakann... tapi dia sangat sangat teliti ^^

    ReplyDelete
  45. DaK CoMoT : hahaha.. dengan kadar lebih segera! cepat g beli :p

    ReplyDelete
  46. erk...
    dasat tol...
    orang pun pakai facial wash je...
    xde la sampai nak pakai mask segala bagai...~~
    huhu..~~
    :: Alfi's Blog ::

    ReplyDelete
  47. wuishhh...sungguh menjaga ketrampilan...kita ni yg pompan pon xmcm tuu..lantak laa parut tuu kn seni..ahahh!

    ReplyDelete
  48. wah...mmg menjaga ni..tp btol jgk..lelaki pn kne jage mke jgk..heee...t awek lari t..hehe...

    be my followers yuyu...
    http://mardydy.blogspot.com/.

    neway, cute la u ni ek..nice blog jgk!..tahniah2~..heee..

    ReplyDelete
  49. rafidahfarhana : hahahah.. okay laa.. same je macam yuyu ^^

    ReplyDelete
  50. wah2 adik yuyu...sangat2 mementingkan kecantikan ye.. adik yna pulak... langsung tak ambik kesah.. yna tegur suh pakai produk tu produk ni.. langsung tak nak...

    ReplyDelete
  51. Señorita Layla Zahara : tunggu yuyu di saneee ^^ heheh

    ReplyDelete
  52. bagusnyeee adik yuyu. hekhek. tergugat i sbgai ppuan. nih kne jaga kulit jugak nihh!! :p

    ReplyDelete
  53. Izamir Ridzwan: hahaha.. adik yuyu sangat cerewet.. adehhh~

    ReplyDelete
  54. huiyyooo...leh jadi model...haha..ehh dah ada header baru ek?baru ingat nak buatkan..haha

    http://hazrilhafiz.blogspot.com/2011/04/3-header-free-sudah-siap-untuk-diambil.html

    ReplyDelete
  55. http://kapieartslover.blogspot.com/2011/04/jika-aku-tiada.html#links

    KAK YUYU : BACE NI.... ='(

    XYAH PUBLISH TAW.. ='(

    ReplyDelete
  56. budak laki zaman skang.. sungguh ke arah metroseksual.. kalah kiter kaum pompan nie kannn..huhuhu.. *malu sendirik*

    Terjah jom!: Cik Bambam punya stori

    ReplyDelete
  57. Along Usop : blwekkk.. nak muntah pulak.. hahhahaha

    ReplyDelete
  58. msti kulit licin berkilat cam tile baru kena tenyeh...hehe

    ReplyDelete
  59. wah.. rajinnye adik yuyu. :)

    lelaki lak tu. susah nak jmpe. :)

    ala.. yuyu x yah buat smua tu pon yuyu dah comel.. kulit yuyu dah cantik. :)

    ReplyDelete
  60. meh bw blog yana meh. tp yana xdak. yna exam jap lagi. sempat ag online lawat yuyu. heh~

    ReplyDelete
  61. RAJINNYAAAA JAGA MUKA ! NI BOLEH BUAT MENANTU NI. KEHKEH XD

    ReplyDelete
  62. DULU2 KAN,YAN PERNAH GAK TRY BUAT MACAM ADIK KAK YUYU BUAT TU,TAPI KAN,MUKA JADI MERAH2,SEDIH JE T_T

    ReplyDelete
  63. wah~

    dahsyat nya adik yuyu ni..

    memang mengalahkn pompuan!

    ReplyDelete
  64. DULU2 KAN,YAN PERNAH GAK TRY BUAT MACAM ADIK KAK YUYU BUAT TU,TAPI KAN,MUKA JADI MERAH2,SEDIH JE T_T

    ReplyDelete
  65. rajinnye adek yuyu ni. kite yg pmpn ni pon malas. muke parut jgn cakaplah. bersepah. kene contohi adik yuyu lah camnie.hehe

    ReplyDelete
  66. wah2~ memg metrosexual betul adek yuyu..hebadd la! heheXD

    eyka pon pemals aww~ XD

    ReplyDelete
  67. myra anne: hahah.. kann.. ape la. kita ni lagi kental :p

    ReplyDelete
  68. kagumnya dgn adik yuyu!! xpenah jmpa lelaki mcm tu..haish..kita yg pompuan ni pon malas nak pakai masker2 sumer..


    Jom Lawat: Blog Bardboo
    Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

    ReplyDelete
  69. Axieda'great: yuyu yang jaga pun, tak de la macam dia T_T

    ReplyDelete
  70. cik gege: uwaaa! tapi yuyu tak de la macam dia sangat :(

    ReplyDelete
  71. missbby : hahah.. beliau obses nak kulit lawa :(

    ReplyDelete
  72. muhammad iqbal hakimi bin tahir : pehhh! kann! iqbal memangg! maskulin habessss.. hahahah!

    ReplyDelete
  73. wah...x tumpang sekali sapu2 masker ke Yuyu? cam best je ai tgk... hehehe

    ReplyDelete
  74. huyooooo...bagus betul dak sorang tu ye...jaga kulit sungguh!! hehehehe

    ReplyDelete
  75. woah bagusnya adik yuyu ! :O

    ReplyDelete
  76. Adam bin Ahmad: hahah.. comel je dia dengan barbie ^^

    ReplyDelete
  77. yay@azidie89: hahah.. dia tengah tidur, men amik je..:P

    ReplyDelete
  78. Mira Amirudin: hahahah.. ini kenyataan tau<3

    ReplyDelete
  79. Nisa' Pasir Gudang : hahah.. mana tahu yuyu belom singgah lagi ha>???

    ReplyDelete
  80. yuyu npe x folo blog nano lg???yuyu kate nk follow secara pukal,,nano dh lama folo yuyu,,sedey nie

    ReplyDelete
  81. cik fza :heheheh.. sat nak p tengok satttt ^^

    ReplyDelete
  82. fyy mokhtar: hahahaha... dia Akmall.. hahah.. kecik lagi la sayang :p

    ReplyDelete
  83. Isteri Yang Comel : tapi dia tak aww tauu! hahahh~

    ReplyDelete
  84. NuReLLe : yuyu rasa nanti dia jadi macam tu la kot.. wuuu~

    ReplyDelete
  85. mynameismy : tengok la sape kakak dia ^^

    ReplyDelete
  86. La Dolce Azila: kan bagus kalau kakak dia ni rajin macam tu :(

    ReplyDelete
  87. siti norlaili yusof :sikit sikit dia belajar.. hohoho

    ReplyDelete
  88. yuyu, meh ler singgah rumah mak pulak....bagi sikit komen ahak ahak

    ReplyDelete
  89. todiaaa adik yuyu, hehe. tabik2. alaa, yuyu takyah pakai masker pon da choomel :)

    ReplyDelete
  90. Haha ! Sebenarnyaa laki sekarang neh ramai yg lebih jaga kcantikn drp pompn awww ? ;) Kita yg pompn neh pulakk rsa malu dgn dpaaa .

    ReplyDelete
  91. fuhhhh............

    susahnya nak jumpe dak laki serajin nih menjaga muka!

    kite yang pompuan nih pon malas,

    just tepek yg ready made jerk. takde lah rajin nak wat sume tu dr alam semulajadi! =p

    *yuyu, jangan lupe singgah KatekateKite yea! (tapi harinih lom ade entry =(

    ReplyDelete
  92. ^^nu[dd]yra^^ : hahaha.. dia cuma pk nak kulit cantik ja~

    ReplyDelete
  93. javanese DOVE ! : tauuu pun~ entah entaj dia ekot macam dorang.. wuuu~

    ReplyDelete
  94. Ujang9897: bhahahah.... kasi racun sama dia!! hahahahah!

    ReplyDelete
  95. muntahla yuyu... along tau la along tak pemes cam yuyu kan... lalalalala... =p

    ReplyDelete
  96. yuyu, saye pon ade adik camni..sgt menjaga penampilan..klh akk die yg sorg neh..wuu..psst, mehla singgah blog comot saye..hihik ^^

    ReplyDelete
  97. hehehe . metroseksual sungguh la adik yuyu .

    kalau dia dah ad gf nnt msti kena pilih yg jaga muka supaya gf dia tak rasa rendah diri . HIHIii

    ReplyDelete
  98. mehla blogwalking sini...hihi.. =))

    ReplyDelete
  99. woahhh..
    1 in a million nie sayang!
    t da kawen die wat kan masker tok bini..
    syokkk! ^^

    ReplyDelete
  100. waahhh ! kak yuyu, alia pun tak mcm akmal ni.. uishh..bertempek bekas2 jerawat kat muka. akibat malas nak jaga, perghhh..hebat bukan main dia ni...

    ReplyDelete
  101. rajin adik cik yuyu...pehhh...rajin2....

    ReplyDelete
  102. hye awk yg chomell cik yuyu =)
    salam kenalkenal...

    btw jemput la terjah blog sy..;)
    hehehehhhh
    http://lilyecah.blogspot.com/

    nice to meet u!

    ReplyDelete
  103. Alahai..baru 16 thun ke?? baru je nk ngorat ! HAHA...

    tp stylo ah adik kak yuyu! Lebih kurg adik laki auni yg sebaya ngn die je perangai.hukhuk

    ReplyDelete
  104. adehh ! sejibik cam adek laki ceq jgk ! pakai bedak sekuk la hape la.. ceq pon xjaga smpai cmtu skli..huhu

    ReplyDelete
  105. alamak yuyu ! yg komen ni tomato tau.. ngee~

    ReplyDelete
  106. wahhh, nik ppon tak mcam adik kak yuyu ... jeles ni.. hehe

    ReplyDelete
  107. TERIMA KASIH beribu ribu lemon YUYU yang comel!!! =D

    baca sini tau! --->166 yang berTUAH vs Yuyu Zulaikha yang COMEL ! ^,^

    ReplyDelete
  108. Mmg jaga sungguh ye adik Yuyu.. Ingatkan gegirl je suka jaga kecantikan rupanya lelaki pun sama..hehee

    ReplyDelete
  109. ahaha.. gila best usop wilcha tuuu..
    soley soley ~~

    ReplyDelete
  110. wuihhhh!! hebak la adik kak yuyu ye~~

    ReplyDelete
  111. ngalahkan pompuan jage kulit. hihi

    ReplyDelete
  112. kak yuyu :) klu sudi follow la blog dayana hik3, dayana ada jugak dah dlm gula2 manis kak yuyu tu :D

    ReplyDelete
  113. mak aih..ini jenis metrosexual versi lelaki melayu terakhir..dok pakai sayur2an wat masker..hebat2..hehe ^^

    ReplyDelete
  114. dasyat!! mengalahkan org pompuan...hee..=)

    ReplyDelete
  115. yuyu..i will follow u.would u follow me.bgs la asik yuyu ni sgt prihatin dgn kecentikan kulit tp bgs jg sebenarnya tuk kesihatan diri kan.

    ReplyDelete
  116. wowww...smart lah rambut adik yuyu..nsb baik umur 16 tahun..kalau 23 tahun..lalalalla :P

    ReplyDelete
  117. ahah . adik kak yuyu serupa mcm adik sy . sibuk sngt nak jaga kulit kalah budak perempuan . hihi ^^

    ReplyDelete
  118. waa..bgs la adik kak yuyu..gne smua bhn semulajadi..prihatin btoi..cik ungu pun tak seprihatin cm tu..teruk kan..lalala..:)

    ReplyDelete
  119. hehe.a dik lelaki yuyu mur bape ek? hehehe

    ReplyDelete
  120. Assalamualaikum

    rajin betul adik akak jaga kecantikan.macam adik,adik mlas sangat nak fikir pasal prut,nanti hilang juga kan akak

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)