Thursday, March 31, 2011

Operator ni memang nak kena lepuk dengan yuyu la.

Assalamualaikum ^^
p/s : lukisan hudoh tak bermaksud tuannya pun huduh! ^^

hehe.. entry sedih tadi di sebabkan perkara jiwang. jangan di layan la. dah melantak masak sardin buatan abah dan tom yam buatan emak, memang gembira habis la jasmani dan rohani yuyu ni. nak sedih sedih memang tak la selagi perut choomel yuyu ini gembira.

baik lah, jangan melayan benda sedih. tapi yuyu nak cerita sesuatu yang berlaku petang tadi :

petang tadi, yuyu dapat satu panggilan dari sebuah company.....

Alice : hello, boleh bercakap dengan Cik Asssss mii asmi daa yuuu Asmidayu Zuuu Zulaikha?
Yuyu : ya, saya Asmidayu Zulaikha bercakap. 
Alice : okay, saya Alice dari ***** Langkawi's Spa, cik Asss asmi asmiii
Yuyu : ya, saya, Asmidayu. -.-'
Alice : ya cik, kami telah terima permintaan cik dan kami ada tawaran untuk cik, dapat kan satu set  treatment di spa kami dengan discount 80%. 
Yuyu : wahhhh!!! *teruja wooo* betul ke!! best nya! jadi saye kena bayar berapa saja?
Alice : tak tak perlu Cik Assss miii Asmi da
Yuyu : ya, Asmidayu -.-'
Alice : ya, cik tak perlu bayar apa apa, kerana Manager kami akan bayar lagi 20%
Yuyu : ye kee! wahhh! seronok nyaa! tapi mahal kan? semua RM200 , tapi tak bayar langsung?
Alice : yaa. tapi Cik Asssss miiii Asmiddaa
Yuyu : hmmm.. Asmidayu.
Alice : boleh datang bila ya?
Yuyu : bila bila masa pun tak apa. tengah free.
Alice : bagus. kalau macam tu cik Assmi Asmiiii ass midaa
Yuyu : Ya ALLAAH! ape ke susah sangat nak sebut Asmidayu tu? panggil je la Zulaikha! -.-'
(mula la nak hangen  ni, dari tadi asss mi assmi asmidaa. adehh.)
Alice : ya ya cik Zulaikha. baiklah, apa apa, cik terus call ke Spa kami, dan confirmkan bila nak datang ya. thanks.


adehh. apa punya orang la. nak sebut nama pun punya la jenuh. nama orang lain tak apa, ni nama yuyu. wuuuu T_T sedeh betol la.

dah la tengah gumbira sebab dapat rawatan lengkap di Spa secara percuma. oh tidak! ulu hati yuyu telah bertukar ke warna warni akibat gembira tak ketahuan hala. ohh tidak.yuyu perlu terjun bangunan lalu berguling guling di atas highways sambil lombat lompah sejauh 2 batu! 

okay. melebih pulak.

p/s : lepas ni jangan kata lukisan yuyu hudoh dah tau, sebab Fatin Liyana cakap ia choomel ^^ hohoho. riak terus.

terima kasih sudi bace ^^
SHARE:

109 comments

  1. asmi asmi asmi.. ismi asmidayu zulaikha..!! opss ismi izamir lah... silap2

    ReplyDelete
  2. asss mmmmiiiii dddaaaaa yyyyuuuuu [ kahkahkah ]

    yuyu tak pemes dikalangan operater. hahaha

    ReplyDelete
  3. hahaha...operator tue bca tulisan kcik sgt kot

    ReplyDelete
  4. apekeheynyer payah bebenor nk nyebotnyer....
    =__=

    ReplyDelete
  5. adehhh lawak lah operator tu kak yuyu . len kali cakap kat die panggil YUYU COMEL jer wahaha konfirm tak gagap-2 lagi =DD

    ReplyDelete
  6. HAHA. operator tu tengah gagap! hek hek hek.

    SIS FATIN LIYANA KOMENLAHH! JELESS! ;P

    ReplyDelete
  7. hahaha. operator tu tak leh belah betoii :p

    ReplyDelete
  8. eeezzzz mmmaaaa liiiii zaaaaa.... eh lagi la bukan...!! hahaha... :D

    ReplyDelete
  9. haha! apela.. cacat habis nama kak yu..yu..yu.. YUYU! ;D

    ReplyDelete
  10. ASMIIII DAAAAA!!!!
    PUYU!!!

    HEHE

    ReplyDelete
  11. hahaha..kalo auni pon auni lepuk je operator tuh! :D

    ReplyDelete
  12. hehehe asmidayu pon susah nak sebot
    baru asmidayu belom lagi name org laen yg lagi payah nak sebot

    ReplyDelete
  13. hahaha siot je operator tu ,sng je kot nk sbut nama akk yuyu yg comel neh ehehehe

    ReplyDelete
  14. oooo...cikk assmi asmiiii ass midaa dah dah dah...pi skolah balik..hehe

    ReplyDelete
  15. sbr je la..mungkin dye cina kot tak reti sebut nama melyu yg sedp2..

    ReplyDelete
  16. asmidayu? wow..name canggih..hihi~ bestla dpt phatian blogger famous.. =)

    ReplyDelete
  17. asmi tu maknanya ape ye sayang?? kalau ismi tu maknanya nama saya kan..hehehe ape punya soklan daaaa

    ReplyDelete
  18. hahahaahahah...

    comel la operator tu..
    alaa..rileks la kak yuyu...
    dia gurau je tu

    ReplyDelete
  19. nak ikut g spa percuma!!!hee~
    jelesnya ngn yuyu..FL siap puji lagi~:P

    ReplyDelete
  20. susah sngt kah nk sebut nama kak yuyu tu ?
    haha
    wahh , untung laa badan dpt gi spa . haha

    ReplyDelete
  21. HOMAIGOSSHH SIS YUYU.JELES LAGI SEKALI.KEMAIN SIS FL PUJI DIA YE.KIH3.EYH,MAYBE OPERATOR TU KENA MASUK KELAS MEMBACA LAHH -.-

    ReplyDelete
  22. ingat ker operator tuh gagap tadi.. ahhahahah.. :P

    ReplyDelete
  23. wahhh...sedapnye nama yuyu...bru tau nama penuh yuyu..ingat yuyu tu refer to nurul..hehe..rupanya...assmi asmiiii ass midaaa...asmidayu zulaikha..sedap2...hehe..

    apa mksd asmidayu tu yuyu?tibe2 nak letak kat nama anak sendiri nanti..kot2 jd comel mcm yuyu..huhuu..

    nama saya mariatun nabila...hehe..tiba2~

    ReplyDelete
  24. wahhh...sedapnye nama yuyu...bru tau nama penuh yuyu..ingat yuyu tu refer to nurul..hehe..rupanya...assmi asmiiii ass midaaa...asmidayu zulaikha..sedap2...hehe..

    apa mksd asmidayu tu yuyu?tibe2 nak letak kat nama anak sendiri nanti..kot2 jd comel mcm yuyu..huhuu..

    nama saya mariatun nabila...hehe..tiba2~

    ReplyDelete
  25. hahaha! garangnye yuyu marah dia..lainkali cakap kat dia awal2, panggil yuyu je la..

    ReplyDelete
  26. hamboiiii kombanglah hidung tak ketahuan hale...;P kan asmi asmida.....asmiiii...;P

    ReplyDelete
  27. Haha.. Mmg x pt0t la 0perat0r tu wat cmtu.. Pnye la sdap nme kak yuyu, abes dia r0sakkn.. Ter0k bt0l.. Ish3.. Huhu..
    Btw, sdap nme kak yuyu..;)

    ReplyDelete
  28. haha... nama yuyu sedap sangat.. sampai tergeliat lidah org nak menyebutnya :)

    ReplyDelete
  29. assss miii daaa , assmiiidaayuuu. kehekeheh , xpasai2 lak kene lepok ngn si yuyu nieh...hahah , chomel lah name yuyu sechomel orgnyer..eheh

    ReplyDelete
  30. asmi..asmi....huhu..

    name y comell..

    yelah2...lukisan yuyu sgt cute miut..

    haha..kembang hedong la tuh

    ReplyDelete
  31. farrrr...farrrr...farrrr,,,,farr......huh ni lagi kacau/.x dapat langsung..haha

    ReplyDelete
  32. ok la tu..cikgu aku yang kenal aku 6 taon tak penah nak sebut name aku...asik name ayah aku je die ingt..

    ReplyDelete
  33. tu nama penuh dik yuyu ke :) comel namanya :)
    bila dah famous amos nanti, semua org pun akan taja yuyu mcm2 hehhehe boleh pegi cuti2 free, shopping free dll :)

    ReplyDelete
  34. nanti pergi SPA tu tanya dulu "siapa yg call i hari tu i nak lepuk dia. susah sangat nak sebut nama i." ok? ;)

    ReplyDelete
  35. apelah susah sgt operator nak sebut nama sis YUYU nie..hehe

    ReplyDelete
  36. saye asmidayu..panggil je yuyu boleh?

    kan tak tension kalau tension pun takpe nnti diurut2, digosok2 hilang la tension kat spa tu...
    nk ikut laaaa

    ReplyDelete
  37. Lukisan Yuyu sangatlah comel.. MJ pun suka tgk lukisan Yuyu dan baca citer Yuyu :)

    ReplyDelete
  38. ape yg susah nak sebut asmidayu nye,,,
    rasenya zulaikha macam lg susah..huhu

    btw, cantik name yuyu..yunik..hehe

    ReplyDelete
  39. Izamir Ridzwan :hahaha.. ismi Yuyu zulaikha ^^

    ReplyDelete
  40. Muhd Fadil : wuuuuu T_T jahat noo! lompang kangg!

    ReplyDelete
  41. anies anessa : hahahha.. mungkinnnn! beliau sedang membace ye dak ^^

    ReplyDelete
  42. akhirnya tau gak nm yuyu...jeles FL komen kt blog n thru page dia sal yuyu...

    ReplyDelete
  43. Assalam...Fatin Liyana pun puji, habis laa, nnt kembang habis laa yuyu...waah baeknya hati manager spa tuu...yuyu dok langkawi ker?...

    ReplyDelete
  44. Mungkin masa tulis nama dalam borang tu buat () tulisa nick name senang org nak panggil kot hehehhehe tapi suka nama YUYU..

    ReplyDelete
  45. salam :)) ni 1st time dtg cni.dlu selalu dgr psl blog yuyu,tp asyk lpe nk tgk je..tp skrg da tgk da..mmg best pon blog asss mi assmii assmidaa :p

    ReplyDelete
  46. Ca'Oi_Bartowski : hahaha.. lidah beliau jadi cacar kot ^^

    ReplyDelete
  47. zieha hisham : wahhh! tak pasal pasal dia muntahh! hahahaah!

    ReplyDelete
  48. ♥yaya budak suka embun♥ : hahaha.. mengade ni! kate kat yuyu ya ^^

    ReplyDelete
  49. yatie's EPISODE s: hweheheh,.. sila jeles ye ^^

    ReplyDelete
  50. Salimah Ismail : heheh.. dia nak kena lepuk dengan yuyu kan ^^

    ReplyDelete
  51. ~eZmALiZa~ : hahaha.. jauh panggang dari ayam panggang la ^^

    ReplyDelete
  52. comel per lukisan yuyu!!
    mummy punya kan!!
    hampehss..
    org ke hape tah..adess!!
    sadiss!!
    nama santekk sgttt!!
    susah nak sebutt..
    panggil yuyu pun dah besh!!
    nama penuh lagi besh!!
    terbaik!~

    salam singgah dr mummy weiyda!!
    nice entry!!
    keep it up blogging!!

    new entry :
    http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2011/03/cinta-ayat-ayat-cinta.html

    ReplyDelete
  53. zyra toink toink : hahaha.. tau tak pe.. haishh~ punya la sedap nama T)T

    ReplyDelete
  54. Auni : komm kita g lepuk beliauu! haish~

    ReplyDelete
  55. elinLARH : hahah..nama yuyu unik kot ^^ hahah~

    ReplyDelete
  56. pink : hikhik.. kannn ^^ dia nak kena kot ^^

    ReplyDelete
  57. fArAh!! : hahah.. sampai kematu tunggu dia ^^

    ReplyDelete
  58. Khumaera Ismail aka Habibi Hamid : hikhikk ^^ yuyu kembang hedong je dari tadi :P

    ReplyDelete
  59. jgn jadi Ismet Ulam Raja dah le. hehe

    ReplyDelete
  60. Hazrina Erin : heheh.. tengah happy sangat ni tau <3

    ReplyDelete
  61. oohhh..cik aaasss miiii daa yuuu...hehe..kelakar jew operator tu...
    seronoknyew dpt free spa service//nak ikot..hehe

    ReplyDelete
  62. eyjalukman: heheh.. lagi untung kalau free <3

    ReplyDelete
  63. Izyan Masri : wuuuu T_T sedeh pabila nama tak di ingati T_T

    ReplyDelete
  64. b a m b a m ' s : hahaha.. nama saya susah sangat kot ^^

    ReplyDelete
  65. OPERATOR TU TAK INGAT NAMA SIS YUYU TAPE,KITORANG READERS NI TAK PERNAH LUPA.ECEYH,MENGAYAT PULAK KAN :D

    ReplyDelete
  66. Bella Bell: hahaha.. yuyu pun tak tahu ape maksud nya ^^ emak la ni :P

    ReplyDelete
  67. OPERATOR TU TAK INGAT NAMA SIS YUYU TAPE,KITORANG READERS NI TAK PERNAH LUPA.ECEYH,MENGAYAT PULAK KAN :D

    ReplyDelete
  68. mungkin org cina kowt..? tu yg assss asss mii miii tu...dpa sbot xiao xiao je

    ReplyDelete
  69. OPERATOR TU TAK INGAT NAMA SIS YUYU TAPE,KITORANG READERS NI TAK PERNAH LUPA.ECEYH,MENGAYAT PULAK KAN :D

    ReplyDelete
  70. OPERATOR TU TAK INGAT NAMA SIS YUYU TAPE,KITORANG READERS NI TAK PERNAH LUPA.ECEYH,MENGAYAT PULAK KAN :D

    ReplyDelete
  71. Bird Fizousz: HIKHIK ^^ macehhhh.. sedapp enn :P

    ReplyDelete
  72. agagagaga.. mesti lebam jari tu nak membalas komen an an..;P

    ReplyDelete
  73. hampeh sungguh si operator tu. -.-

    ReplyDelete
  74. terkial2 die nk sebut nama kak yuyu.
    complaint2 sama bos die.
    haha.

    ReplyDelete
  75. assalamualaikum
    hihi mungkin dia baru keja kut kak yuyu
    malu2 je lg tu.hehe.

    ReplyDelete
  76. hahaha.. pehhh... sampai berbelit lidah c alice tu nak sebut name kak yuyu.. hahaha... tompang terujee..!!! nak ikot..!! hahaha

    ReplyDelete
  77. gagap kot operator tue... tue yang lemau nak sebut nama YUYU...

    ReplyDelete
  78. asmidayu? first time dgr....best le plak name asmidayu...hehe...mcm nama OG ahmad daud dlm citer ali setan ..asmidar..kan? hihi..

    *seronok plak komen blog yuyu...best2..*

    ReplyDelete
  79. Smpai skrg org susah nk sbut a friend of mine pnya nama,
    janji nama sodapp ! :D

    ReplyDelete
  80. ASAL BANYAK SANGAT KOMEN YG SAMA DLM NI ? MUSYKILNYA 0_O' ?

    ReplyDelete
  81. BUNGA : wuuuu T_T cakap je nama yuyu susah sebut T_T

    ReplyDelete
  82. Syazana Nordin : heheheh.. mekasihh naaaa ^^ pangg! lepuk sikit!

    ReplyDelete
  83. farah wahedda : hahaha.. dia mengalami masalah jiwa ^^

    ReplyDelete
  84. haha. ape punya operator daa. panggil ayu je kan senang.

    ReplyDelete
  85. cik asss miii ass mii daaa . hahaha memang cina susah nak sebut nama melayu , apatah lagi melayu pun susah nak sebut nama cina :P mak aten , nama zalaha , tapi cina sebut , jaleha :P

    ReplyDelete
  86. hehhehe....cian orang tu, terbelit belit nak sebut nama yuyu...hehehe

    ReplyDelete
  87. payahnyer dye nk mnyebut! :DD

    ReplyDelete
  88. hye cik assssmiiii asssmiii asmida :) haha *joke :)

    ReplyDelete
  89. hai cik ismmii..asma..yuyu..err...

    hai cik zulaikha!!

    ReplyDelete
  90. sapa ckp lukisan yuyu huduh..toomeyyy cam org nyerrr..hehe :)

    ReplyDelete
  91. hai yuyu!! ^_________^

    sha kenal yuyu dengan lukisan kartun yuyu...sha pun kadng2 suka menconteng,melukis...
    sampai satu masa,idea ni dtg bila asyik pakai gambar kat google je bila nak post mana2 entry.
    =)

    ReplyDelete
  92. lawak bodo x jadi..booo

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig