Monday, June 12, 2017

Hujung Minggu dengan Festira'17

Assalamualaikum

Salam Nuzul Quran!

sementara tengah cuti ni, email client tak masuk banyak, lebih baik yuyu share sikit pengalaman yuyu di Festira'17. survey siap-siap baju raya satu family, kuih raya, sambil tengok performance di setiap FESTIRA'17. yang dimaksudkan 'setiap' tu, adalah di: 
  1. SACC Mall
  2. Kompleks PKNS Shah Alam
  3. Kompleks PKNS Bangi
haa. semangat dak? :p

tak sure muka tu nak cari baju raya ke nak cari gaduh --'

yang best dengan Festira'17 ni, sebab ada macam-macam. semua kelengkapan/keperluan raya, mesti ada. faham dak tempat bayar zakat pun ada. alahai. tak perlu susah-susah berebut bayar zakat kat rumah amail time pagi raya. selalunya pagi raya lah, sebelum tu asyik lupa. tehee.


Aktiviti
selain tu, ada persembahan macam-macam khas untuk anak-anak membawa kepada kita makbapak ni. persembahan ni ada setiap hujung minggu di setiap tiga tempat seperti di atas, dari 2 hingga 6petang. last adalah minggu depan.

ada Didi. time ni berduyun budak-budak happy. mak budak lagi la turut happy :')

semalam ada finale Nasyid Starz. semua yang sampai final, amboi, ingatkan memang kumpulan nasyid dah. sedap aih suara.

ehh. ada Lah Ahmad & Ustaz Dusuki lah :')

setiap minggu pulak, ada persembahan nasyid juga dari Inteam lah, Rabbani, Raihan, dan banyak lagi. bila datang sini, siap-siap bayar zakat, sebab kauter zakat dan wakaf pun ada. malam pun, ada disediakan ruang untuk bertarawih berjemaah. alang-alang boleh join cabutan bertuah. haa. tak sia-sia datang.

eh, minggu depan last tau kalau nak tengok persembahan pentas, janji tau pergi tiga-tiga tempat :p



Tema
tiga-tiga lokasi Festira'17 ni sebenarnya ada tema tersendiri. sebab tu kalau tengok gambar yuyu, macam eh ini macam ni, ni macam tu. sebabnya;

Kompleks PKNS Shah Alam mengetengahkan tema Seni Bina Islam & Timur Tengah


gerai pun ala-ala tempat pak arab la :p

SACC Mall pulak bertemakan "Nostalgia Raya". memang pun. nampak pelita lah, aduhh, tak sabar nak balik kampung!

gerai bentuk rumah kampung! alahaiii. :')

Kompleks PKNS Bangi pulak dengan tema Arab Timur Tengah

wajib ambik gambar tau kalau sampai sini :p


Apa yang menarik?
ada #BazaarPakNil . ada banyak Tempat Orang Lokal (TOL). 

meriah orang bagi cadangan :p



murahnyaaaa!

lupa nak beli songkok untuk suami kat sini :'(

tudiaaa. baju raya! tapi yuyu still dok cari lagi. sebab kaler tema kali ni, tak jumpa. hmm. susahnya...

dok berkenan betul lah set sedondon ni. :')

janji tau, weekend ni pergi tau. mana tau boleh tengok Ustaz Zamri bagi ceramah. hehe.


nampak tak, ada orang enjoy di Festira'17



terima kasih sudi baca :)



SHARE:

16 comments

  1. Replies
    1. Best. Dalam tu ada banyak orang jual barang murah 😍

      Delete
  2. bagus nya cik lyssa hide aurat gadis-gadis. thumbs up.

    ReplyDelete
  3. bagus nya puan yuyu hide aurat gadis-gadis. thumbs up!

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Salam lailatulqadar 😂 Saya lambat reply

      Delete
  5. Murahnya! Ada baju harga RM20 jeee!!!!

    www.amiranozrin.com

    ReplyDelete
  6. weekend ari tu saya gi jakel Mall KL, alhamdulillah dah setel baju raya, semua beli kat Jakel senang - 1 bumbung, nak solat pun senang. Habis shopping terus pergi ke car park kat bawah & cau balik buka puasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat festira ada perfomance, ada kuih raya. Haaaa 😍

      Delete
  7. Wlaupun dekat tapi mama x sampai LG ke sacc huhu mmg menarik la baju kt sini. Nak pergilah esok

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig