Tuesday, June 6, 2017

Best Ke Jadi Blogger?

Assalamualaikum

eh. mesti lah best. ramai yang tanya apa sebenarnya yang best dengan blogging ni. sebenarnya, blogging ni best kalau blogger tu adalah seorang yang suka menulis, dan berkongsi penulisan dia dengan umum. dah cukup. ada dua benda ni, insyaAllah, dia pasti akan suka blogging.


ada juga yang kata, blogger apa kalau blog pasal merepek. -_-' serius okay pernah orang kata macam tu. benda ni terpulang lah. macam yuyu, yuyu suka share pasal lifestyle yuyu, best ke tak tu, rilek ja, yang penting, ni blog yuyu, dan ni cerita pasal kehidupan yuyu, korang semua dipersilakan untuk baca sesuka hati. tiada paksaan, dan yuyu sangat suka kalau orang baca.

semua tu terpulang kepada blogger. ada yang suka share pasal life, ada yang suka share pasal resepi, ada juga yang blog pasal gossip, ada yang menjual, ada juga blog pasal fesyen, kecantikan, macam-macam lah lagi.

lepas tu, ada juga tanya, best lagi ke blog ni, sekarang orang dah layan Instagram je.

aah kan. sebab tu yuyu pun ada Instagram. hiks :p tapi, yuyu terus blogging, sebab yuyu suka sangat menulis. maksudnya, menulis yang panjang-panjang la. lepas tu share bagi korang baca. haa. baru puas. lepas tu share gambaq banyak-banyak. Allah! lagi puas hati aih!

ada juga orang buat duit dengan blogging. ada blogger yang income bulan-bulan dengan blogging saja ratusan ribu okay! goyang kaki, taip-taip, lepas tu duit ribu riban.

yuyu sendiri pernah buat duit dengan blogging saja, sebulan hampir RM20,000. macam sekarang pun, masih lagi aktif buat duit dengan blogging tu, contohnya advertisement/advertorial. Alhamdulillah. dapat lah sikit sebanyak menabung untuk masa depan. sebab tu banyak ads kat blog yuyu. hehe

kadang tu, niat yuyu memang lah nak share macam-macam, tapi, ada juga yang approach untuk sponsor tu, untuk invite pergi sana sini ke, takpun, ada yang bagi produk untuk review, benda ni buatkan yuyu rasa extra seronok. kita buat apa yang kita suka, dan kita dapat reward atas benda yang kita suka. Alhamdulillah.

cuma sekarang ni, yuyu ingat nak banyakkan personal entry. target nak buat satu entry satu hari. tapi entah lah tercapai ke tak. baru pegang laptop pun, sorang anak nangis, sorang anak nak duduk atas riba. macam mana? --'

kita tengok lah, esok ada entry baru ke tak? korang jenis mana? suka menulis ke membaca?

terima kasih sudi baca :)
SHARE:

22 comments

  1. Sokong.. Ini semua bergantung pada niat. Kalau dah suka, ianya bukan satu bebanan.. hehehe.. saya pun suka blog Kak Yuyu.. Dulu saya gemar membaca sahaja. Alhamdulillah sekarang timbul minat menulis. Jadi adalah saya satu blog tempat mengasah bakat menulis walaupun merapu hahaha.. Nice entry!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. belog je. tak kisah orang baca ke tak, yang penting, kita suka. haa :)

      Delete
  2. Hi Yuyu....akk sehari cuba juga buat 1 entri. Tp tgk mood jug..kekdg kelaut juga hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tengok, saya boleh tak buat macam tu. lol :p

      Delete
  3. Hi Yuyu....akk sehari cuba juga buat 1 entri. Tp tgk mood jug..kekdg kelaut juga hihi

    ReplyDelete
  4. Best jadi blogger ni ... byk ilmu yang kita akan dapat . Apa-apa pun teruskan dalam dunia blogging

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah. sekarang ni, blogging sebab hobi :P

      Delete
  5. wah dah tukar template blog ya kak yuyu

    ReplyDelete
  6. rabia sejak jadi blogger ni kan..selalu dapat hadiah..hadiah menang contest dan giveaway..top komentar di blog orang lain..alhamdulillah.

    ReplyDelete
  7. rasa nak buat entry ni di blog rabia

    https://robiahtul.blogspot.my/2017/06/berbuka-puasa-dengan-nasi-minyak-dan.html

    ReplyDelete
  8. suka menulis..suka membaca blog kak yuyu

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak top komentar di Instagram akak :P

      Delete
  9. saya berblog dari form3 lagi, sekarang dah 23. tapi tak aktif since study kat u, dan sekarang kerja pon dah tak aktif. harap sangat sebulan ada satu entry dapat tulis. sebab dunia blog ni sangat best!

    ReplyDelete
  10. inspirasi.. keep on writing. sama la suka menulis.. syg dgn blog =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. harap lah wujud sampai cucu lapanblas

      Delete
  11. Hai yuyu cute :) kita suka baca blog awak.Teruskan menulis CHAYOK2

    ReplyDelete
  12. wowww!!! caiyok2! kne follow gak ni.. hihihi

    ReplyDelete
  13. Betul tu kak yuyu. Saya pun suka blogging. Tapi saya tak pandai nak hias blog cantik macam kak yuyu. Sbbtuh saya dah tak kesah pasal blog. Blog dulu pun tak ingat password sedihh :'(

    ReplyDelete
  14. saya suka tulis saya suka baca gak. yang penting minat kan sis :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig