Wednesday, March 29, 2017

Diari Ibu : Affan Muhammad

Assalamualaikum

hai. ehh. kali ni taip entry takdak rasa baby tendang-tendang dalam perut dah. huhu. Alhamdulillah. yuyu dah selamat bersalin. itu lah pasal dapat update entry baru ni, tengah pantang, banyak lah masa. kann. time ni lah juga berpusu-pusu idea nak update itu ini.

syukur. kali ni, baby boy juga. mempekenalkan...

ambik kauuu. sekali dia keluar ke dunia ni, terus dia scream metal satu dewan bedah :p




kenapa AFFAN? sebab maksud dia indah sangat bagi yuyu. kesucian atau pemaaf. nak sebut pun alahai, lembut ja. insyaAllah, ibu doa supaya anak ibu ni, menjadi anak yang lembut hatinya, selembut makna dan namanya. amin. susah juga nak cari nama anak ni. 5bulan oi mencari. lastnya, yuyu ada dua nama yang berkenan, bila tanya Habib, dia terus panggil adik dia Affan sejak dari perut lagi.

itu yang kami laki bini decide untuk terus letak nama Affan Muhammad tu.

ini budak kann, dia kuat betoi menyusu! Habib dulu kuat, tapi ni tiga kali ganda lagi kuat menyusu dari Habib. haha. keding lah ibu.

orang kata, baby Affan ikut muka yuyu. Habib ikut muka ayah dia. entah lah. sebab yuyu nampak, Affan ni sebijik muka abang Habib dia. 


ni baru berapa jam lahir. :)

sebab apa yuyu czer kali ni tu, nanti yuyu buat entry lain ya. sebab sekarang nak taip entry panjang pun, ishh, teringin nak tidur pulak. time anak dua dua tidur lah baru ibu dia dapat tidur :p

okay lah, korang doa baik-baik tau.

terima kasih sudi baca :)

SHARE:

16 comments

  1. Comel baby affan ..selamat berpantang sis yuyu

    ReplyDelete
  2. comelnya affan. Semoga menjadi anak soleh. Amin

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah mabruk utk yuyu sekeluarga...

    Comel baby...moga membesar dgn sihat, selamat & sentiasa menjadi penyejuk mata ibu ayah ye affan :)

    ReplyDelete
  4. Tahniah Yuyu..dedua czer kan. Akk pun sama gak

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...saya pun baru kesan pregnant. Doakan semua dipermudah dan baik-baik. Comey Affan senyum.

    ReplyDelete
  6. Comeiiii... semoga jadi anak yang soleh Affan!

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..tahniah...semoga menjadi.anak yg solleh n taat kpda Allah n ibu bapa..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig