Sunday, December 18, 2016

Susu Formula Bayi Paling Murah!

Assalamualaikum

sebelum kawen kan, yuyu ni jenis, main rembat ja beli apa yang yuyu nak. kononnya kalau nak beli handbag, takdaknya nak survey tang mana yang lebih murah ka apa. yang penting, barang yang nak beli tu dapat.

tapi..

bila dah kawen ni, suami yuyu adalah spesis manusia yang akan buat survey harga sepaling hebat dia boleh. hang bayangkanlah. hari tu nak beli Nutella, dia siap suruh mak tolong beli dari Langkawi sebab sana murah. kalau nak cari pampers Habib pun, dia akan compare, Huggies mana yang lebih murah. haa. dia memang expert lah bab-bab harga barang.

lepas tu, la ni, yuyu sendiri pulak jadi macam suami, apa semua benda kena survey sungguh-sungguh dulu. haha. sampaikan nak beli sabun pun, yuyu akan survey banyak-banyak kedai dulu, baru beli. selalunya, beli di KK Super Mart lah :p

sekarang ni, bila Habib dah berhenti menyusu, dia punya la menggila survey harga susu formula paling murah. mula bagi Habib try Enfalac, tapi tak sesuai pulak dengan dia, dia tak berapa gemar. lepas tu, try S-26, baru dia menunjukkan minat dia pada susu formula.




dalam banyak-banyak supermarket, selama yuyu & suami survey, memang yuyu sarankan hampa beli lah dengan KK Super Mart. serius sangat sangat murah & convenient berbanding supermarket lain. ni nasihat mak-mak untuk mak-mak juga lah. giccuu..

contohnya, untuk entry ni, yuyu compare kan, susu S-26 di KK Super Mart, Speedmart & Tesco (sebab tiga supermarket ni yang dekat dengan rumah yuyu).





haa. nampak kan dia punya beza. better dengan KK Super Mart. walaupun berapa sen ja pun beza dia, tetap jimat kalau pilih yang paling murah


akhirnya, memang pilih lah susu ni kat KK Super Mart

puas hati aku


bukan setakat susu ja yang murah, banyak lagi, kalau yuyu compare harga ketiga-tiga supermarket tu, mesti kebanyakannya KK Super Mart lagi murah. sebab tu lah, macam mana pun, kalau nak beli, kami laki bini, mesti compare dengan harga di KK Super Mart. selalunya KK Super Mart lagi menang lah. murah serba serbi!

walaupun, KK Super Mart ni supermarket dia tak lah sebesar Tesco, tapi selalunya, itu lah tempat kami laki bini cari barang untuk dapat harga yang paling berbaloi. lagipun KK Super Mart kan buka 24jam kan. tetiba nak beli barang 4pagi pun, takdak hal :p


ini lah tempat selalu kami laki bini mai :p


lepas ni, mak-mak, kalau nak beli susu, better dengan KK Super Mart ya. semoga entry ni, membantu sangat mak-mak dalam membuat penjimatan untuk membeli keperluan kita. amin.

kalau nak tahu lebih lanjut pasal KK Super Mart, cawangan atau apa-apa ja lah, boleh terus tengok di sini:


Facebook : KK Super Mart
Twitter : @KKSuperMart
Instagram : KK Super Mart


terima kasih sudi baca :)
SHARE:

14 comments

  1. same la..cume terbalik dgn akak..akak yg jenis compare2..suami follow aje..eheh...dulu beli susu kat kedai seisei (betul ke eja??) cina..yg jual2 herba2 tu..dia punya susu pun murah..la ni beli kat family store je..mmg murah compare tesco, JJ, KK mart dan lain2..baik pampers...susu...brg2 lain..jauh nau arge..ehehe

    ReplyDelete
  2. Kalau Anmum setakat ni paling murah kat Tesco :)

    ReplyDelete
  3. Saya pun selalu beli dkt kedai sensei chinese yg selalu jual herbs and ubat-ubat tu, kedai sensei memang murah. dulu selalu beli dkt sensei. kadang-kadang murah 4-5 ringgit sekotak dr giant or tesco. tp kalo FM yg masuk langkah 3 pny harga dah lebih krg dekat supermarket biasa.

    ReplyDelete
  4. Kat sini tak ada KK Super Mart, tapi balik Kedah confirm pergi sebab murah sikit. Hehe

    ReplyDelete
  5. erm shopping kt KKmart ni...selalu kena hati-hati...murah-murah pon tp kena teliti...selalu share cerita dgn member...brg2 dia selalu yg btol-btol dekat dgn tarikh expired...so hati-hatilah....paki o mkn abes xpe...tp still kena perati expired date/best before....perkongsian mak-mak...KK Mart mmg pilihan marhaen mcm kita

    ReplyDelete
  6. sy pun suka survey kat mana susu anak yang paling murah. hihihi :)

    ReplyDelete
  7. Hai korang, jemput ke blog kite
    dilaysf.blogspot.my

    ReplyDelete
  8. ilmu baru ni untuk mommy to be mcm sy..thank you for sharing =)

    ReplyDelete
  9. Owh, KK Super Mart murah ke? Ruginya x tahu awal2. Sebab saya awal2 memang tolak KK ni sebab fikir dia mahal sebab buka 24jam macam 7 eleven. Selalu pergi Speedmart sebab keebanyakan barang dia lagi murah berbanding Tesco dan Giant. Thanks admin. Sangat membantu.

    ReplyDelete
  10. Yuyu cuba compare kan kedai jual susu kat kedai seng seh. (kedai ubat cina) sebab dulu penah beli S26 kat kedai ubat cina.. kene tengok la ada jual ke tak susu, mase tu beli harga jau lagi murah dari harga kat supermarket ni. sekotak around 20+ boleh dapat. Cubalah cari nanti.

    ReplyDelete
  11. salam...saya ada jual susu enfagrow step 3 perisa ori 1.3kg dgn harga murah...whatsapp 0172794115 cod ampang

    ReplyDelete
  12. salam saya ada nak letgo susu enfalac a+ step 1....packaging 200g...ada lebih kurang 25 kotak....doc mintak anak tukar susu la pulak...cikoi puny doc... anything wasap me... 0172471584...area gombak...selayang

    ReplyDelete
  13. salam semua...saya ada nak letgo susu enfalac a+..packaging 200g setiap kotak....ada lebih kurang 25 kotak untuk let go....baby kena tukar susu la pulak........whatsappp 017247 1584

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig