HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, December 31, 2016

McDonald Storytelling Contest Sangat Best!

Assalamualaikum

rasanya, tak terlambat lagi untuk ucapkan tahniah buat adik Ong Yan Han ni. alahai. tak sangka baru 6tahun, badan secoet je, tapi, bila dia dok kat stage, haa, ambik hangggg! seluruh tenaga, emosi dia bagi weh. serius time tu, kami para audience terpaku dok ternganga ja. :p

sekali lagi, tahniah buat adik:

ONG YAN HAN
dari Pulau Pinang
Grand Prize Winner


muda-muda dah dapat hadiah worth RM70,000 tauu. jeles kak yuyu dik oi. haha. apa pun. tahniah juga kepada semua adik-adik yang menyertai McDonald's Storytelling Contest, bagi kak yuyu, semua menang, sebab semua memang berbakat dan sangat berani.





kak yuyu dulu, form 2, masuk sajak pun, siap turun balik stage. malu tauu. haha. renjis air sejuk kat muka kak yuyu. padan muka :p

adik-adik berbakat <3 p="">


tahniah juga pada McDonald Malaysia, kerana berjaya menganjurkan satu program yang macam ni. bukan saja mencungkil bakal adik-adik, tapi, membuatkan lebih ramai pelajar diluar sana akan rasa lebih bersemangat untuk mencari bakat sendiri, insyaAllah. 

sebabnya, yuyu pernah jadi juri untuk McDonald Storytelling Contest ni di McDonald Putrajaya, November lepas. bila tengok semua student dok bercerita, lastnya, dorang rasa sangat kagum dengan persembahan masing-masing, siap macam, ehh, betul ke ni diri aku? haa. hebat!


 adik Ong Yan Han ni sangat pemalu tau, tapi bila di atas stage, dia tak bagi chance!

masing-masing dengan costume tersendiri. kretif betul parent dorang :) 

                
ini antara pelajar yang yuyu kagum sangat masa di McDonald Storytelling Contest Putrajaya hari tu, dan dua-dua masuk hingga ke final. 

 nampak tak kak yuyu sama tinggi dengan dorang tu. hahaha. :P


apa pun, dah nampak dah dari kontes macam ni, sapa yang sangat berbakat, siap boleh ganti tempat Pak Nil nanti. huhu. untuk pengetahuan, PakNil antara juri masa final kontes ni, dan PakNil lah yang mendokong penuh kontes ni. sebab tu lah kalau tengok adik-adik ni atas stage, dorang bercerita dengan penuh hati.

okay lah. harapnya, lepas ni McDonald sudi buat lagi kontes storytelling ni tahun depan. lepas tu jangan lupa jemput yuyu lagi. syoq tengok bakat kanak-kanak ni.

yuyu punya bakat masa kecik, masuk pertandingan choir, hampir semua choir sekolah yuyu nak masuk tauu. kalau korang, apa pulak bakat masa kecik-kecik dulu?

terima kasih sudi baca :)

4 comments:

  1. kita menari dengan pidato.. haha..bila pk balik mase kecik2 tu kite berani sangat..tak takut orang.tak takut naik stage.pergi camping memane suka volunteer cakap kat depan..tapi makin besar makin tak pulak.nampak perubhan tu bila masuk degree..mungkin faktor jumpa ramai org jauh lahi pandai dari kite kan..self confident drop.. kena naikkan balik ni..hehe

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)