HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, September 7, 2016

Ada Sesuatu Lembut & Wangi!

Assalamualaikum

yuyu suka sesuatu yang bila bau, dia tak terlalu kuat. rasa sedap, lembut, dan tenang sangat. dan yuyu sangat suka sesuatu bau yang berkaitan dengan bunga-bungaan. lagi-lagi bau yang berkaitan dengan bunga ros dan lavender. tahu kan, setenang mana kita akan rasa? tak tak. bukan yuyu saja. ini perasaan majoriti semua orang bila dapat bau bunga ros dan lavender.

pasti tenang. ish. memang pasti lah kan

kalau korang pun jenis yang ada persamaan dengan yuyu, lebih baik korang cuba losyen NIVEA yang terbaru ni. ohoi. tak tahu nak cakap apa. bau dia, bagai bagi reward untuk kulit kita. ewah kau.


NIVEA Skin Delight
Oil in Body Milk




untuk product terbaru NIVEA ni, didatangkan dengan dua haruman (kan dah bagitau tadi -_- ). ros dan lavender.  apa yang menariknya, losyen ni diformulakan dengan tak melekit. serius weh potong mood kalau time tengah hari pakai je, tau tau melekit. eww. macam nak mandi wajib balik. tapi losyen NIVEA Skin Delight ni, walaupun tak melekit, tapi, dia memberi lembapan yang berpanjangan pada kulit. bau dia tu, hoi, lama tau tahan melekat desuppp terus kat kulit.

yes. itu yang kita nak kan.

bau dia yang lama tu, yuyu suka. bila pakai pagi, tengah hari tu pun bau lagi. dah lah bau dia macam lembut-lembut gitu je kan, jadi, yuyu rasa, sesuai sangat kalau nak pakai time pergi kelas ke, kerja ke, atau nak duduk rumah saja. bau bunga-bungaan kan. sure semua orang suka punya.

jadi, sekarang boleh cakap yang pakai losyen ni, adalah salah satu perkara kegemaran yuyu untuk "me time". lepas mandi je, fefeling sorang-sorang, terawang-rawang dok pakai losyen NIVEA Skin Delight ni. in case kalau korang ada bahagian siku agak kasar, yuyu memang suggest try losyen ni. insyaAllah, boleh tengok cepat je bahagian yang kasar tu, lembut dan melembab je nanti. 

dengan kuantiti ni, sapu seluruh tangan. cukup. tapi amat melembabkan. i loike!


agak-agak berapa harga dia? sangat mampu-beli:
250ml cuma RM16.50 (promo pengenalan RM11.90)
400ml cuma RM21.90 (promo pengenalan RM17.50)

nak dapatkan product NIVEA ni, memang senang sangat. mana-mana pun boleh dapat. hatta kedai runcit sebelah rumah pun, dorang jual. haha. maklumlah, dah 100tahun lebih dah NIVEA ni. kalau nak tahu apa-apa lebih lanjut, boleh terus tengok ke sini ya :





jangan lupa tau, cuba NIVEA Skin Delight baharu ni.

terima kasih sudi baca :)

9 comments:

  1. lame dah tak try nivea :) yg ni nmpk memikat..

    ReplyDelete
  2. sy memang pengguna setia nivea...
    biarpun yg sedia ada xabis lagi, tetap nak beli yg baru ni...hehehee

    ReplyDelete
  3. baru je beli tadi!! best gila baru try yg lavender. nanti dh try rose terus nak updte kt blog

    ReplyDelete
  4. wahh.. ada bau wangi sampai kat skrin la.. hehe...


    jom jenguk sini ya.. hehe

    ReplyDelete
  5. Mcm terpikat pulak ngan nivea ni

    ReplyDelete
  6. Nivea melembutkan dan mengharumkan kulit, terutama dipakai wanita

    ReplyDelete
  7. Bagi sebahagian besar, Kbykan 'produk skin care semula jadi' yang boleh didapati secara meluas di pasaran bukan benar-benar semula jadi atau organik. Jadi adalah baik kita semak dan kaji dengan berhati2.

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)