HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, July 21, 2016

Berjaya Bersama.

Assalamualaikum  

BERJAYA BERSAMA. apa yang korang bayangkan dengan "berjaya bersama'' tu? apa yang korang nak sangat dengan "berjaya bersama" ni?

hmm. kalau yuyu, bila bercakap mengenai berjaya bersama, benda yang pertama yang yuyu akan terfikir adalah mengenai diri yuyu dan orang-orang tersayang, keluarga terutamanya. kalau boleh, yuyu nak sangat apa saja kejayaan yang yuyu kecapi, bukan yuyu saja yang dapat menikmatinya, malah, keluarga juga.

bagi yuyu, apa saja yang kejayaan yang kita peroleh, takkan lengkap kalau kejayaan itu tak dinikmati oleh orang tersayang. mak abah yuyu yang selama ni membesarkan yuyu. tokwan yuyu yang tak pernah miss ulang alik hantar yuyu ke sekolah, dia juga sentiasa ada masa saja yuyu berada, adik-beradik yuyu yang selalu support yuyu tak kira apa, suami yuyu yang sentiasa memberi semangat untuk meraih kejayaan, dan anak yuyu yang selama ni menjadikan yuyu lebih kuat untuk berjaya.

apa lah lagi yang yuyu dapat balas melainkan membalas dengan kejayaan yuyu. kita berjaya bersama, selamanya. amin.

paling yuyu seronok sangat-sangat, bila time yuyu konvo. yuyu tak pernah rasa semua keluarga yuyu bersatu padu untuk pujuk yuyu supaya konvo juga. selamanya, selalu fikir yang konvo ni, alah, nak bagi scroll je weh. malas la buang masa. -_-


hampa tau dak apa yang family yuyu buat? tokwan pujuk mak suruh yuyu konvo juga, siap buat ayat sedih boleh "konvo ja la, boleh juga tokwan "pi" dengan tenang". Allah haih! aku nak kata apa lagi. mak pulak sanggup hoi mai dari Langkawi, suami tiap malam pujuk juga untuk yuyu konvo.


apa saja untuk BERJAYA BERSAMA, ya, yuyu akan usaha!


aku tewas. gigihkan diri konvo.

tup tup hari konvo tu, Allahu Rabbi! Alhamdulillah yuyu dapat moral support dari orang yang yuyu sayang. kalau dak, yuyu takkan rasa ini lah kejayaan yang selama ni yuyu bertungkus lumus bertahun habiskan Bachelor in Islamic Finance.  Alhamdulillah. Alhamdulillah. seronok sampai tak boleh nak ungkap.

balik dari konvo, mak siap bawa balik gambar yuyu konvo beserta frame. tokwan siap order dah frame untuk gambaq konvo yuyu. balik Langkawi ja, tersergam indah gambaq konvo yuyu di sudut rumah tokwan. Allah. terharu sangat. kejayaan sekecik ni mampu buat orang yang kita sayang happy sangat. :'(


terharu aih :'(


jadi, selain kejayaan tu, apa lagi yang yuyu dapat balas balik? Idea yuyu adalah dengan memberi diri kita dan orang tersayang perlindungan yang lengkap. walau apa pun yang terjadi, kita berikan lah dengan sesuatu yang terbaik.

takaful salah satunya.

ya. dengan perlindungan pelan takaful, ia adalah salah satu usaha kita untuk memberi perlindungan terbaik untuk kita dan orang tersayang. walau apa yang terjadi, semuanya di bawah perlindungan yang lengkap. walau apa yang terjadi, semuanya berjalan dengan lancar. walau apa yang jadi, kita ada takaful yang akan sedia membantu kita. insyaAllah.

apa pula dengan korang? Jom kongsi cerita My Berjaya Bersama Story korang di contest mereka di Facebook page sini. Akan ada 3 pemenang dapat RM5 ribu setiap orang.

Lagi satu contest dalam laman microsite mereka di sini. Pemenang akan dipilih setiap minggu untuk menang baucar RM100:

Cuma ambil gambar korang mencuba cabaran Berjaya Bersama Callenge dan submit entri korang di website. Penyertaan yang paling kreatif akan menang ye.

Cepat cepat join sebab Great Eastern Takaful akan derma RM1.00 kepada MERCY Malaysia bagi setiap penyertaan mulai 18 Julai. Yuyu rasa mmg bagus sekali contest ni. Dapat menang dan derma sekali.


terima kasih sudi baca :)

22 comments:

  1. yup betul. indahnya kan nikmati kejayaan bersama orang tersayang :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah tahniah! ya.. berjaya bersama keluarga.. best moment ever..

    ReplyDelete
  3. Sudi2lah link blog saya ni:

    biarlembuyangjadilembu.blogspot.my

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  4. Asekla entry iklan.. :(

    ReplyDelete
  5. Blog awesome tentang yours exciting life. Mohon jejak ke blog saya
    http://theinformist.blogspot.my

    ReplyDelete
  6. Salam..jika ada masa baca blog saya pula...

    http://www.izzulaslam.com/en/

    ReplyDelete
  7. so cute...
    http://ainaalia5775.blogspot.my/2016/08/formulasi-terbaru-alora-rose.html

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah tahniah sis ☺..semoga berjaya dunia dan akhirat ☺
    .
    Jom follow fbpage:
    https://m.facebook.com/bymuslimahcloset/
    .
    Jom follow ig: @bymuslimahcloset

    ReplyDelete
  9. tahniah sis
    jom follow blog saya:
    https://www.semawarlutat.blogspot.my

    ReplyDelete
  10. cogr sis. in Sha Allah kita akan berjaya bersama.. <newbie)

    ReplyDelete
  11. saat indah yg tak terucap best sgt2 kan

    ReplyDelete
  12. teringat masa konvo tahun lalu :')

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum kak yuyu..saya nak minta tunjuk ajar berkaitan blog..hehe
    boleh visit blog saya: www.semawarlutat.my

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)