HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, March 17, 2016

Sekali Sekala Piknik

Assalamualaikum

semenjak Habib dah besar sikit ni (dah setahun lima bulan okay anak aku!), rajin pulak kami buat aktiviti luar. kalau Habib tak ada dulu, mana pernah buang tebiat nak buat aktiviti luar. kau jangan harap. pi tengok wayang ada la. lepas tu shopping. haha

start dah anak makin membesar, kesian pulak kalau 24jam dia asyik tengok muka ibuayah dia, tengok sofa, tengok meja makan, tengok katil, ulang tengok shower je. jadi, kami lakibini plan sungguh-sungguh untuk tuka cara hidup kami. gicheww.

bulan lepas, kami balik kampung yuyu (Langkawi) selama 15hari. dengan harapan, dapatlah Habib bergaul lebih dengan sepupu sepapat dia, bolehlah dia lebih rapat dengan suasana kampung yang penuh dengan semulajadi. kalau 15hari tak cukup, next time, ibu tambah sebulan pulak ya sayang :p

kali ni kami buat picnic pula. ini yang semangat nak cerita ni!

alaa. tak payah susah-susah picnic sampai Ulu Yam, Pantai Chenang, Port Dickson bagai. kami picnic kat taman permainan di taman kami. hahaha. sambil-sambil picnic, kami biar Habib habiskan masa dengan main di sana. 

picnic lebih semnagat sebab ada McTikar. ewah!


yang paling semangat, sebenarnya, si Habib ni. sampai je sana, berdesup dia terus nak main sana sini. Allah. serba salah pula selama ni tak bawa dia tempat-tempat gini.


selalu tengok orang picnic time petang, tapi kami lebih suka time pagi. masing-masing tengah fresh bangun tidur khenn :p lagipun, time pagi, ada McDonald's Family Breakfast Box. jimat, lengkap, lagi sedap. kami habiskan semua, Habib pula kami suap sikit-sikit hotcake. 

tak lah. tak sikit-sikit pun. habis semua hotcake -_-

terima kasih sudi tolong ibu. :')

kami mula picnic pukul 9pagi. melayan Habib main, kami lakibini borak-borak sambil melayan lawak hambar suami, ha. ha. haaaa, lepas tu makan, lepas tu sambung borak balik. tup-tup dah pukul 11pagi. ya Allah. cepatnyaaa masa!

sekali sekali buat family happy, seronok tau. :D

memandangkan kami sama-sama kerja dari rumah, buat bisnes sendiri kann, jadi, 24jam tengok muka masing-masing. dalam rumah pun asyik bercakap pasal bisnes. entah bila pun tak tahu waktu yang kami tak cakap pasal bisnes.

jadi, time picnic dengan McTikar ni, hoi, kami mengimbau la zaman dulu-dulu. eh. sweet juga.

Habib tak menyempat nak main je.

i love you ♥

i love you too ♥

kan dah bagitau, dia suka betul hotcake tu. tak nak share. tolong la Habib -_-


sekali sekala, korang try la picnic. tak semestinya jauh, halaman rumah pun jadi la. bancuh sikit sirap, sedia je nasi goreng pun cukup. tapi lagi best ada McTikar, picnic dengan tikar McDonald's yang sangat cantik dan selesa. hehe. portable tikar pulak tu. nak bawa picnic di Korea nanti pun takda hal lah.

alang-alang untuk saling mengeratkan ukhuwah rumahtangga masing-masing, yuyu ada 10 McTikar untuk diberi hadiah untuk pembaca bertuah entry ni. cuma jawab di ruangan komen:
  1. kenapa yuyu patut bagi McTikar pada korang
  2. sertakan email aktif
senang ja! jawab eh. nanti dapat McTikar, berbunga hati nak berpicnic setiap hari. hehe. good luck!





terima kasih sudi baca :)

103 comments:

  1. Assalamualaikum n hai yuyu,
    mencuba nasib yer..
    kenapa yuyu patut bagi McTikar pada korang?
    sebab saya selalu bawa anak kuar berjalan beersiar di taman pada waktu pagi dan petang. selalunya semua tempat full house maklumlahkan putrjaya sentiasa ramai orang. takde tikar jadi kami kadang-kadang hanya berdiri sahaja takpon duduk diceruk2 tembok batu. Alangkah syoknye kalau dapat McTikar, bolehla lepak lama-lama sikit siap boleh baring telentang bagai kan. sambil sapu jem pada roti, layan anak yang baru nak bertatih jalan tu. mudah-mudahan ada rezeki anak. amin.

    thanks yuyu,

    idida163@gmail.com

    ReplyDelete
  2. 1. kenapa yuyu patut bg McTikar pada sy sbb sy pembaca setia blog yuyu dr duluuuuu lg wlupon blog sy x aktif, semata bkk nk bace coretan2 rkn blog2 yg aktif..hehe..pastu, sy pon suke jgk g piknik wlupon berdua dgn en suami (da kawen 4tahun tp blm dikurniakan cahaya mata :'( yuyu doakan sy yer :))

    ni emai aktif sy nurussaadah.jamaludin@yahoo.com

    #mogaadarezeki

    ReplyDelete
  3. meh bagi sini 1 yuyu sebab tikar picnic kita dah koyak rabak cerai berai dah masa picnic dekat PD haritu. maklumlah tikar lama sejak zaman universiti lagi hahaha.. harapnya kalau dapat McTikar nie boleh la nanti guna untuk next picnic ke kan.. hehe..


    hafizhafizol@gmail.com

    ReplyDelete
  4. yuyu ptt bg McTikar cz sy dan fmily suke dgn acara Hiking skng ni , kalau ada MCtikar senang nak bentang time2 dh smp ke puncak Gunung/Bukit.. leh rest , nap , or makan2 .. nk lipat senang, dan xperlukan space yg besar...dpt jgk beriadah smbil picnic dan boleh eratkan silaturahimmmm... hrp2 dpt leeeeeeeeee McTikar yg comel ni..

    email : denso_cute@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. Haruslah Habib hadiahkan tikar McTikar pada aunty PC..unty PC pun nak rasa happy macam mana yang Habib rasa masa piknik dengan ibuayah walau di taman permainan ya sayang..tak gitu..hihihi..
    Moga Habib terus sayang ibuayah..sayang Allah dan Rasul..*nak cubit pipi sikit boleh*

    ReplyDelete
  6. Assalam Yuyu...kalau ada rezeki nak Mctikar juga sebab saya suka berkelah dengan keluarga...lagi satu,kenapa cantik sangat Mctikar tu ek? Nmpk tak mcm tikar tapi tikar..sebab ianya lawa sangat dan design moden...sekian,terima kasih Yuyu...

    suhaila_aris@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  7. salam.
    yuyu kite nk McTikar..selalu berpicnic dgn anak2 duduk atas rumput je smbil melayan anak2 main layang2. kalo dh ade McTikar lg semangat berpicnic sb blh la guling2 dgn anak2 dan suami.

    thank you.
    ita
    idzta_8384@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum yuyu.. akk adalah follower yuyu.. selalu akak baca sahajaa ade jugak sekali sekala akk komen..so nak try nasib..


    1. yuyu patut bagi MCTikar pada akak kerana, akak selalu travelling dengan membawa baby dan selalu traveling membawa bekal.dengan adanya tikar ni memudahkan akk untuk tak perlu nak bawak tikar or alas yang besar bila travelling kerana dakalanya dan selalunya meja2 di kawasan kita berenti tu penuh so bentang tikar lagi mudah and senang baby akk nak baring or main2 sambil akk n suami makan.. maklumlah anak akk baru 7months dan stroller sntiasa dibawa kemana sahaja dan stroller pun dah mememnuhi ruang bonet. so dengan adanya MC tikar ni dapat membantu jimatkan ruang. dan supaya akak lagi bersemangat nak piknik and bawak bekalan makanan bila travel =) moga ada rezeki buat akk n baby

    ReplyDelete
  9. salam...macam mana kalau saya nak beli mctikar tu?

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum..
    Yuyu..kite nak Mc Tikar :)
    Meh baca jawapan kenapa Yuyu patut bagi kat kite :)

    1.kenapa yuyu patut bagi McTikar pada korang?

    Sebab kita ngan yuyu pregnant lebih kurang je time dia. Baby boy kite (Danish,2.10.14) lahir a few days before Habib. So mesti Yuyu faham macam mane "eager"nye kite nak baby boy kita happy jugak dapat picnic macam mane happynye Habib dalam gambar2 Yuyu ni. So dengan adanya Mc Tikar ni senangla kita nak bawak anak beriadah kat mane2 pasni. takyah duk atas surat khabar or tembok jalan dah :)



    sertakan email aktif
    nurulnadila.saifulbahari@gmail.com

    ReplyDelete
  11. Yuyu!!! Cam tau2 je saya tgh cari tikar nak buat picnic tepi pantai...hehe...Ni jawapan saya...

    1- Yuyu kena bagi McTikar kat saya sebab saya n hubby tiap minggu dating kat shopping complex, selalunya tengok wayang, makan makan, karaoke...Jadi kami ingin cuba sesuatu yang lain seperti picnic di pantai atau dataran...Lebih lebih lagi McTikar Yuyu tu cantik dan up to date sgt design & coraknya...Jarang jumpa kat kedai ni!

    2- Emel saya zya_naz@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  12. Asalam yuyu...aktiviti berpiknik memg best,lgi2 bersama org trsyg

    Sy try jwb erkk

    1.Kenapa yuyu patut bagi McTikar pada saya sebabnya aktiviti yang paling di gemari kitaorang ialah berpiknik. Berpiknik tidak kira tempat, asal boleh bersantai2. Dengan adanya McTikar kerja lebih mudah, sudahla comel, menjimatkan ruang, mudah di bawa dan yang penting lebih selesa. Semua orang boleh guna hihi.

    2.Ini email sy lyacraft13@gmail.com


    Hope murah rezki sy, selamat bercuti ke Korea Yuyu n family

    ReplyDelete
  13. kenapa yuyu patut bagi McTikar pada saya kerana dengan adanya tikar tersebut kami pun boleh turut merasai nikmat berpicnic menggunakan tikar tersebut. Disamping itu, tikar tersebut yang mesra alam dan sangat mudah dibawa ke mana- mana. Material yg ringan sangat praktikal utk family yg suka berpicnic diluar. Terima kasih yuyu!
    email : zaza_nurzakiah@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. kenapa yuyu kena bagi McTikar pada sy? keranaaa saya sorg yang suke picnic gn family and friends. selalu hangkut je tikar mengkuang tu kehulu kehilir. bila tgk McTikar tu easy measy je. kecik dan sng nak hangkut ke hulur hilir. Yang penting nak jugak berbunga hati berpicnic setiap hari lepas ni hahaha :)

    fazleenkamarudin@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. cantek....

    nak Mc Tikar sebab nak picnic gak.... anak i, 2 tahun lebih... memang suke g taman... selalu tu guna paper je, or kerusi yg ada kat taman tu... memang standbye letak dalam kereta

    pilih la aku... lalala

    ainaruto44@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. wahhh.. seronoknye picnic.. Nanti anak sy setahun pown nak plan camni jugak la..
    MCTIKAR tu pown cantik.. Nak jugakkk...

    YUYU patut bagi MCTIKAR pada saya kerana bulan depan anak saya dah masuk setahun dan boleh ikut jejak yuyu buat picnic bersama mctikar.. hahaha...

    ;) - sotskirts@gmail.com

    ReplyDelete
  17. Yuyu patut bagi McTikar pada akak sebab McTikar ni sangat cantik dan senang dibawa jalan-jalan di samping itu makan sambil duduk sangatlah terasa nikmat apabila semua family akak dapat berkumpul bersama. Email aishah.rani@moe.gov.my

    ReplyDelete
  18. Salam'alaik, my dear Ayu... ;-)
    Suka baca blog Ayu dari dulu lagi.. ;-)
    Disebabkan nak dapat McTikar ni...Dja pun komen lah..hehehe.. ;-)

    1 ) Kenapa nak McTikar?

    Sebabnya, selain ianya mudah dibawa ke mana - mana sahaja, Dja nak gunakan tikar ini untuk melakukan aktiviti bersama dengan keluarga tersayang seperti berkelah dan sebagainya. ;-)

    2 ) Emel aktif Dja :

    nurulkhadijah89@usim.edu.my ;-)

    Daripada kawanmu di Pusat Asasi UIAM, Nilai. ;-)
    Nurul Khadijah binti Mohamad.

    ReplyDelete
  19. sebb dgn Mctikar ni hari2 bolh bw kiddo berpiknik,senang sebb tak pyh gulung hanya lipat dan jimatkan ruang dlam kereta...even depan umah pun boleh guna tgk anak main beskal...

    aisi_sunflower@yahoo.com

    ReplyDelete
  20. Saya nak tikar MCD ni kerana walaupun dah kahwin, ada anak tapi tak pernah berpiknik bersama. Sampai la anak dah masuk tadika pon, cuma pergi ke taman bersama tapi bukan santai berkelah. Harap lepas ad tikar McD lebih rajin nak berpiknik. Lagipun dengan McD Family breakfast set, senang kerja si ibu. Teruja nya

    ~NUR AFIFAH
    ~PIEP1911@YAHOO.COM

    ReplyDelete
  21. Salam Yuyu. Akak cuba nasib

    1. Supaya senang nak bawa hujung minggu untuk pergi picnic jugak
    2. ayunistories@gmail.com

    Tq Yuyu

    ReplyDelete

  22. 1)kenapa yuyu patut bagi McTikar pada korang?
    kerana McTikar Mudah dibawa kemana sahaja untuk beriadah @ piknic,& yg
    penting McTikar cute & simple (^^,)

    2)sertakan email aktif - norulasikin@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. As salam,

    Kenapa saya patut dapat McTikar?
    -untuk piknik (cukup luas untuk kami sekeluarga)
    -dijadikan alas masa anak-anak bermain di rumah
    -boleh bentang di halaman rumah dan baring atas McTikar untuk lihat bintang2 di angkasa
    -alas untuk solat (kalau terlupa bawa sejadah :))
    McTikar compact, mudah dibawa ke mana-mana dan senang nak dibersihkan (penting tu!). McTikar 'tool' yang memudahkan kami menghabiskan masa berkualiti bersama keluarga.

    nhazlinakms@gmail.com

    TQ

    ReplyDelete
  24. Assalam yu, sorry,ni email kak sue yg betul suhaila_aris@yahoo.com. ..cewaaahhh,aci2 mcm dapat jer Mctikar tu ...takpelh,usaha tangga kejayaan..k,bye yu

    ReplyDelete
  25. 1) Jawapan : Yuyu perlu bagi McTikar ini kepada saya kerana saya ada anak perempuan berumur 1 tahun 4 bulan yang suka outdoor activity. Jadi memudahkan saya untuk beriadah & berkelah di mana-mana saya berada.
    2) Email: memeylicious@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. Saya pun nak Mctikar ni sebab saya pun ade baby boy lebih kurang sebaya anak Yuyu, 1tahun3bulan. Betul mcm Yuyu ckp semenjak anak saya besar sikit,or lebih tepat lg boleh berjalan, rasa mcm nk bawak dia buat semua aktiviti riadah. Mcm baru2 ni kitaorg pergi picnic kat Pantai Bagan Lalang tp sedih xde tikar, bawak surat khabar je :( So kalau ade tikar ni best jugak boleh bawak baby boy saya pergi picnic kat pantai lg lepas ni. Takpun picnic kat taman depan rumah pun best jugak. Yang bestnya boleh letak je dalam bonet kereta so bila2 travel rase nk singgah releks2 kat pantai terus keluarkan je. Harap dapat menang Mctikar ni sbb kat rumah sekarang ni mmg xde tikar pun.Hehe.. Tq Yuyu..

    email: nadiayasmin_87@yahoo.com

    ReplyDelete
  27. Yuyu... bestnye klu sy dpt Mc Tikar..sgt convenient, best dpt luang quality time slalu dgn family... tq
    email sy: ziela_23779@yahoo.com

    ReplyDelete
  28. Yang pasti tikar itu "EXCLUSIVE AND LIMITED EDITION FROM MCD","FLEXIBLE" DAN WARNA MENARIK..WOW!bertuah milikinya untuk saya dan keluarga bawa kemana sahaja.

    Azizah
    aziekamarul82@gmail.com

    ReplyDelete
  29. Salam, hi yuyu!
    1. Saya rase yuyu patut bagi tikar ni dekat sy sbb sy nk jugak cube picnic tepi tasik or taman permainan dengan family sambil menikmati McDonald's Family Breakfast Box,kalau picnic pagi2 ni ok jugak sbb xla panas sgt,anak2 pon seronok dapat main sambil tu dapat breakfast sekali :)

    2.ni email sy erdylaerzuwan@gmail.com

    Bye!!

    ReplyDelete
  30. sebab kita suka sangt picnic kalo boleh nak tiap2 minggu....

    ReplyDelete
  31. assalamualaikum *salam kenal*, akak dengan anak-anak memang rajin pergi piknik. nak-nak pulak, hutan lipur ulu kenas dekaaaat sangat dengan rumah. tak sampai 10 minit dah sampai. kalau yuyu bagi McTikar tu pada akak, lagi senang lah lepas ni nak berpiknik. lebih PRAKTIKAL dari tikar biasa yang akak bawak selama ni. anak2 pulak ramai, bermacam barang nak bawak bila berjalan. akak tengok McTikar tu RINGAN je, BOLEH LIPAT, dan JIMAT RUANG.., senanglah nak bawa. bukan setakat berpiknik je tapi untuk duduk santai2 sambil riadah petang2 di taman. lagipun, yuyu ada 10 McTikar kan..boleh lah hadiah pada akak satu... sharing is caring. hehe
    -Khairul Bariah- khairulbariah.mt@gmail.com

    ReplyDelete
  32. bosannyee...sume blogger arini cter bnde yg sama..semua pasal mcTikar..kami ni mnunggu2 cite dri diorang..alih2 kena review bnde yg same je.. Blog Elly, Kak Pilla, Yuyu..so boring...

    ReplyDelete
  33. kenapa yuyu patut bagi McTikar pada saya sebab si kecil saya pon suka aktiviti luar macam nie.
    Every weekend kami akan bawak si kecik ke taman jugak.boleh guna untuk family kecik kami.:)

    ReplyDelete
  34. hi sis yuyu ^_^ sweet family sis ;) eh,ade giveaway ke? nak try nasib la :p
    yuyu patut bagi McTikar pada Ummi sebab ummi pun suka picnic dengan family.haha
    biasanya tepi pantai dekat potian or dekat desaru.suka beli french fries mcd and roti canai hot with hot coffee (home made)
    email : thecallaroses@gmail.com

    ReplyDelete
  35. Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family?

    Saya nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family kerana saya sukakan warnanya, sangat menarik minat, rekabentuk tikar yg boleh dilipat kecik sangat memudahkan dan nampak
    up-to-date, saiz tikar yang boleh memuatkan 1family kecil untuk duduk bersama-sama sambil menikmati sarapan

    Email : Gal_starz@yahoo.com

    ReplyDelete
  36. saya perlukan McTikar sebab saya juga suka and slalu g picnic :)
    latest one kt pengkalan balak (minggu lepas). slalu bawak tikar gulung rm10 tu.. susah nk bwk sbb panjang :(
    harap yuyu dapat hadiahkan saya satu ye ! konpem bawak pegi picnic :)

    btw, nice entry :)

    mun.azis@gmail.com

    ReplyDelete
  37. Assalamualaikum... Yuyu patut bagi saya McTikar ni sebab saya pasti akan gunakan sebaiknya. Saya ada 3 orang anak lelaki, jadi tikar yang ada sekarang memang tak cukup untuk mereka bergolek2....

    Dan hobi kami juga adalah beriadah di taman. Mesti best kalau tikar yang cute tu jadi peneman kami.

    Peace :)

    ReplyDelete
  38. Yuyu patut bagi McTikar pada saya kerana dengan McTikar yang sangat praktikal dan mudah ini saya dapat meluangkan masa bersama suami dan anak-anak bila-bila masa dan di mana-mana sahaja. I'm lovin it:)

    Emel: mawhatdah@gmail.com

    ReplyDelete
  39. Yuyu patut bagi McTikar pada saya kerana saya pun teringin nak merasai berbunga hati bila berpicnic. =) queengal85@gmail.com

    ReplyDelete
  40. 1. Sebab kenapa Yuyu patut bagi McTikar pada saya adalah kerana saya seorang yang suka berpiknik bersama kawan2 ataupun paling kurang lepak2 sembang di taman yang berdekatan dgn kawasan rumah kami lepastu borak2 sampai puas hehe :) Sebab bagi saya, tak perlu keluar duit mahal2 pergi wayang ataupun makan luar untuk spend time dengan kawan2 baik kita. Cukup sekadar satu tikar, satu jenis air dan makanan, kekadang tu kami duduk makan aiskrim je hehe terlebih panjang pulak :P
    2. Email aktif saya : alyaa93ibh@gmail.com

    Moga ada rezeki saya inshaAllah, bolehlah guna masa cuti semester nanti hehe :)

    ReplyDelete
  41. Leh picnic guling2 bersama family dgn tikar Mcd.

    ReplyDelete
  42. Saya nanak McTikar tu sebab saya pun kaki picnic jugak. Saya cukup suka pergi lepak-lepak dekat Taman Mainan, kawasan mandi manda semua ni dengan kawan-kawan, dengan family. Kalau ada McTikar ni boleh la saya bentang je tikar tu bila pergi berkelah so boleh la bajet depan kawan2. Hoho.

    Lagipun tiap 2 minggu sekali abah selalu ajak kami sekeluarga pergi melawat kubur arwah tok dengan adik-adik abah so kalau ada Mctikar ni tak payahla susah duduk mencangkung masa nak bacakan ayat suci Al-Quran. In shaa Allah.

    - Atiqah Azmi
    - http://atiqahazmi.blogspot.my/
    - doraatiqah@gmail.com

    ReplyDelete
  43. 1. Yuyu patut kasi tikar dekat akak sebab sebagai keluarga yang mempunyai ahli yang ramai, kami memang suka menghabiskan masa bersama dengan bersantai
    2. ayuarjuna@gmail.com

    ReplyDelete
  44. Yuyu patut bagi Mctikar pd fida juga...sebabnya fida memang suke berkelah dengan family dan mereka tersayang!! Sambil makan ramai2 gelak ketawa lepas tu wefie!! Dengan saiz yg comel dan selesa nih, konfem tak akan tertinggal dlm checklist! Boleh guna selalu!!!

    Hehe....semoga family kak yuyu selalu dalam lindunganNya :)

    saydatulafidah@gmail.com

    ReplyDelete
  45. 1. Sebab saya suka berkelah tepi pantai.
    2. cenderawasih.hijau@gmail.com

    thanks

    ReplyDelete
  46. Saya perlu dapat mc tikar ni sbb selalu sgt gi picnic.klu ade mc tikar yg comel gini, senangla hidup.tak payah gulung2 tikar lagi hanya perlu lipat dan bawa shj kemana-mana termasuk tempat kegemaran iaitu Hutan Lipur Lentang..haa tak semestinya pantai..tepi sungai rumah atuk2 pun boleh hehe..tidur pun nyenyak atas tikar ni sbb nampak lembut je materialnya. Anak pun sorang baru memang muatlah dgn tikar comel ni.hehe
    Okey itu shj.semoga yuyu n keluarga sihat2 selalu ♥
    Thanks yuyu..suka baca blog ni ♥

    Sarraalbakri@gmail.com

    ReplyDelete
  47. Saya ingim McTikar kerana McTikar pasti akan menjadi kenangan saya di Malaysia because I am about to study in Germany. Mudahlah berpiknik bersama rakan2 kerana pasti akan rindu family di Malaysia
    m.fatin97@gmail.com

    ReplyDelete
  48. soryyy.. akak lupa bagi email.. atiqahmutaza@gmail.com

    ReplyDelete
  49. Assalamualaikum..
    hye yuyu comel.

    Saya nak hadiah McTikar cantik itu kerana..

    -saya dan suami bekerja.setiap hari kami tiba dirumah hampir waktu maghrib.
    jadi kurang masa berkasih sayang bersama anak..
    dengan McTikar ini dapatlah keluarga kecil kami meluangkan masa berkualiti bersama dengan riang gembira.

    -tambahan pula McTikar ini cantik dan mesra pengguna :)

    saya berharap saya adalah salah seorang yang bertuah itu :)

    email saya :- embun_sakura@yahoo.com

    terima kasih ibu habib :)

    ReplyDelete
  50. salam Yuyu..

    saya nak tikar Mc D ni sebab saya membesar di Pantai Bagan Lalang Sepang. sejak habis sekolah sampai sekarang umur 33 tahun tak pernah dah picnic kat situ.
    kalau dapat tikar ni nak ajak mak picnic sekali dengan anak-anak kat situ la.. boleh mengimbau kenangan masa mak besarkan kami dulu berniaga depan pantai tu. Mesti seronok.

    harap-harap ada la rezeki saya dapat 1 tikar pemberian Yuyu ni. mesti lebih istimewa moment tu.

    tq Yuyu.

    Ummi
    nuqmans@gmail.com

    ReplyDelete
  51. Kenapa Yuyu patut bagi tikar McD pada saya sebab saya pun boleh guna untuk aktiviti outdoor dengan suami dan anak2 lepas ni:)

    Email: zuriati.mdyatim78@gmail.com

    ReplyDelete
  52. Assalamualaikum..
    Hye Yuyu.
    Nak tau kenapa Yuyu patut bagi McTikar kat Nenney. Bukan patut tapi wajib bagi sebab Nenney pun suka picnic walaupun berdua dengan husband. Bila ada McTikar ni tak payah susah nak bawa tikar besar seperti sedia ada. Lagipun McTikar ni mudah untuk di guna pakai. Lagipun ianya mudah untuk dibawa. Nenney harap satu hari nanti Allah akan kurniakan zuriat pada kami secomel Habib. Lepas tu boleh la Nenney bawa anak Nenney picnic sambil menikmati McDonald's Family Breakfast Box. Nenney amat berharap yang Nenney akan terpilih untuk menjadi salah seorang penerima McTikar daripada Yuyu.. :)

    syahfinazsamsuddin@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  53. kenapa yuyu patut bagi McTikar pada korang :

    Sebab anak saya pun sekarang tengah aktif macam Habib, jadi selalu juga bawak dia ke taman. Tetapi kadang taman facilites tak cukup. Jadi kami dapat lepak sekejap je sebab tak dapat duduk. Kalau dapat tikar ni dapatla kitorang duduk sambil tengok anak lari-lari.

    sertakan email aktif : irfas_87@yahoo.com

    ReplyDelete
  54. As salam Yuyu.. comeinya habib..mak dia pon sm.. weee nak jugak picnic guna tikar McD. Anak nak membesar memang sesuai kenalkan dengan alam sekitar. tak ada la terperuk kat rumah atau membesar dalam shopping mall sj hiihihi. (rodiah.amir@gmail.com)

    ReplyDelete
  55. Assalamualaikum Yuyu dan Habib comel:-) Cantik sgt2 McTikar ni. Nak try la kot2 hari ni hari bertuah saya kan.hehehe

    1) Yuyu patut bagi McTikar kpd sy sebab sy mmg suke travel dan pergi piknik kat pantai dgn husband dan family. Lagipun rumah mertua area Desaru, Johor jadi mmg sesuai sgt2 la piknik bawak McTikar ni sambil bermandi-manda dan cari remis kat pantai:-)
    2) email : nurulsyazwanie1988@gmail.com

    Thanks Yuyu:-)

    ReplyDelete
  56. 1) Things that delighted me now is having a picnic with friends as well as to take off from work and studies pressures. In addition, every time we're having a picnic, our main issue that will always pointed out is who is the 'luckiest person' that should bring the mat.
    With McTikar, I really feel that it will help me as it is easily folded, easy to carry, and comes with an interesting pattern. It should be more attractive picnic after this with the Mctikar.
    2) hidayahanuar92@gmail.com

    Thank you YUYU :)

    ReplyDelete
  57. Assalamualaikum...

    1. Nak McTikar sebab mudah dibawa ke mana-mana, cantik dan suka picnic.
    2. fauziahmohamad28@gmail.com

    ReplyDelete
  58. Assalamualaikum,...murninya yuyu nak kasik tikar comel tu....klu akak nk tikar tu sebab ianya nampak comfortable dan mudah nk dibawa mcm handbeg jer akk tgk...hihi

    ReplyDelete
  59. assalamualaikum yuyu,saya fiza yuyu patut bagi MCtikar pada saya sebab saya pun nak bawak ank picnik menikmati keindahan tasik titiwangsa...
    ni alamat emel saya fiz85_sweetfriend@yahoo.com

    ReplyDelete
  60. kerana saya pun suka berpicnic bersama keluarga...Julg81@yahoo.com

    ReplyDelete
  61. 1.yuyu kena bagi mcTikar kat ila sebab ila liat sangat nak pergi aktiviti luar macam ne since negara kita sangat la panas.harap dengan adanya mcTikar yang super trendy,comfy,dan mudah dibawa ke mana mana ne ila dah rajin ikut husband dan anak pergi picnic.so ila can spent quality time dengan my love.
    2.mazila4558@gmail.com

    ReplyDelete
  62. Aslmkm yuyu..sy nak sgt McTikar tu sbb da anak kecil ni senangnya lahai nk bawa p picnic sbb tikar tu sgt comel n gorgeous..senang nk bawa smbil dukung anak..lgpun warnanya sgt ceria..mst yg picnic duduk atas tu pon jd ceria naa..sekian

    Hafizah
    pza_mn85@yahoo.com

    ReplyDelete
  63. Kenapa patut saya dapat Mctikar, sebab saya pun mahu berpiknik bersama keluarga tercinta. Mempunyai anak yang sedang membesar, pasti sebagai ibu mahukan yang terbaik utk anak. Sebagai contoh membawa nya keluar bermain di taman permainan dan merasai suasana baru. Dengan adanya Mctikar, sudah semestinya memudahkan tugas ibu dan dapat juga mengeratkan hubungan kami sekeluarga secara tidak langsung. Thanks!

    ReplyDelete
  64. Saya nak mctikar sebah senanglah saya bawak husband dan family berpicnic , dan takperlulah setiap kali nk picnic saya kena beli tikar baru , sebab tikar lain sng koyak (susantieabdlatif@yahoo.com)

    ReplyDelete
  65. Saya nak mctikar sebah senanglah saya bawak husband dan family berpicnic , dan takperlulah setiap kali nk picnic saya kena beli tikar baru , sebab tikar lain sng koyak (susantieabdlatif@yahoo.com)

    ReplyDelete
  66. Yuyu..saya nak McTikar tu sebab nak hadiahkan kepada baby, senang baby bergolek-golek kat tikar tu..lebih-lebih lagi berpiknik di petang hari..nyaman rasanya!

    affida_ipoh@yahoo.com

    ReplyDelete
  67. suka baca blog kak yuyu.. wah.. bestnya kak yuyu dapat piknik dgn family tercinta.. <3

    1. sebab kan kmi pon suka jugak piknik macam kak yuyu.. paling best piknik ramai2 tepi pantai smbil buat bbq.. mmg best.. kalau piknik tak sah lah kalau tak bawak tikaq mengkuang yg besaq kedabak tu.. sampai nak relai dah tikaq tu.. tapi kalau dapat McTikar ni best jugak..nmpk mcm flexible je..kecik pon kecik..

    2. sitisuhani_abdulrahim@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  68. Assalamu'alaikum wrt wbt,

    Yuyu patut bagi McTikar pada saya kerana saya pun nak berpicnic bersama keluarga macam yuyu...dengan adanya McTikar, moga bertambah erat lagi hubungan kekeluargaan kami kerana dapat berpicnic selalu dengan mudah.

    email : umsha83@yahoo.com

    ReplyDelete
  69. nak join la kak yuyu punya giveaway ni...
    1-kenapa yuyu patut bagi McTikar pada korang
    ~sbbnya husband suka ajak picnic...suka tikar yg kak yuyu guna ni..kita xpayah nak bawak tikar yg gulung2 panjang tu lgi da...senang nak pi air terjun (^^,)love it~

    2.sertakan email aktif
    ~sitinurhafyza@gmail.com~

    =)

    ReplyDelete
  70. Assalam kak yuyu! Menariknya idea berpiknik di taman permainan, jarang2 orang buat. Disebabkan idea yang best ni, saya pun dah berangan2 nak berpiknik. Tapi, nak piknik ni bukan je kena ada partner dan makanan yang best, tikar untuk alas pun mesti kena ada. Betul tak? Hehehe. Rasanya kalau dalam 10 McTikar tu,mungkin satu untuk saya? Bolehlah saya berpiknik macam kak yuyu! =)

    adilla.shafiqah@gmail.com

    ReplyDelete
  71. assalamualaikum..hai kak yuyu :)
    syok tngok kak yuyu berpicnic..rsa mcm nk ajak fmily g piknik jgak..bleh buat fmly gathering plus dok santai2 dgan Mctikar

    ReplyDelete
  72. assalamualaikum..hai kak yuyu :)
    syok tngok kak yuyu berpicnic..rsa mcm nk ajak fmily g piknik jgak..bleh buat fmly gathering plus dok santai2 dgan Mctikar

    ReplyDelete
  73. Hi Yuyu! Saya nak McTikar tu sebab saya boleh gunakan masa sesi photoshoot di Tasik Titiwangsa sempena my baby turns 1 years old next month! Photoshhot di waktu pagi jadi mungkin saya boleh shoot sambil kami makan family breakfast box sekali! Selain itu, dengan saiz yang flexible kami boleh simpan sahaja di kereta jadi ia akan memudahkan kami yang suka berpicnic untuk tidak perlu lagi mengangkut tikar kami yang besar gedabak tu!:D

    Noor Fatikha, noorfatikha@gmail.com

    ReplyDelete
  74. wahhh muka makayah die sgt2.. cute semuanya

    ReplyDelete
  75. Dkna nak tikar Mcd ni supaya dapat berpicnin bersama-sama anak seperti yuyu buat dengan habib. Lagi seronok ada tikar ni, anak pun selesa dan terjamin bersih berpicnic atas tikar mcd.

    emel : dkna.abza@yahoo.com

    ReplyDelete
  76. Kenapa kakyuyu mesti bagi Mc tikar pada sy sebab km suami isteri suka bawa anak (11month) jln2 di playground dan picnic d tepi pantai weekend selalunya. Kenapa kakyuu wajib bagi pada sy hehe sebab kereta kami kecim, viva je, jadi mc tikar ni boleh lipat2 sgt flesible untum sentiasa stay dalam laci kereta. Ni sebab sy nak sangattt m tikar dari kakyuyu. Hee.')

    Syazananahwah@gmail.com

    ReplyDelete
  77. Kenapa kakyuyu mesti bagi Mc tikar pada sy sebab km suami isteri suka bawa anak (11month) jln2 di playground dan picnic d tepi pantai weekend selalunya. Kenapa kakyuu wajib bagi pada sy hehe sebab kereta kami kecim, viva je, jadi mc tikar ni boleh lipat2 sgt flesible untum sentiasa stay dalam laci kereta. Ni sebab sy nak sangattt m tikar dari kakyuyu. Hee.')

    Syazananahwah@gmail.com

    ReplyDelete
  78. Assalamualaikum w.b.t. Yuyu,

    Saya nak Tikar McD tu sebab ingin berpiknik bersama keluarga. FYI, babygurl kami sudah berusia 8 bulan. Dia pandai golek-golek & masuk gear "Gostan" waktu meniarap. Belum tau maju ke depan lagi ;-) Dia juga tau buat pusingan "Helicopter" untuk mencapai objek-objek keliling. Dengan adanya Tikar McD, dapat la babygurl kami tu buat aktiviti nya sewaktu piknik. Takde la meng"Gostan" sampai keluar track dan seret sekali tikar mengkuang lipat tu kan. Tikar McD nampak lebih static dari tikar mengkuang lipat biasa tu diserikan dengan warna yang "Eye-catchy" for grabbing baby's attention.

    Terima kasih didahulukan.

    nurfarhana.mnor@gmail.com

    ReplyDelete
  79. assalamualaikum yuyu,saya nora.

    Kenapa yuyu patut bagi McTikar pada korang sebab nanti saya akan simpan dalam kereta. Nanti bile tetibe nak singgah kat pantai or tasik, saya akan drive thru McDonald's Family Breakfast Box sebab menu sedap-sedap dan sesuai untuk saya, suami dan anak-anak, bentang McTikar dan kami sekeluarga boleh duduk dan makan dengan selesa. McTikar selesa dan trendy.

    ni alamat emel saya : miyuke_kindaichi@yahoo.com

    ReplyDelete
  80. Hai Yuyu,


    Saya berminat dan nak sangat dengan Tikar McD (picnic mat) ni kerana tikar ni sangat menarik dan designnya yang cantik. Selain itu, tikar ni sangat praktikal kerana ianya boleh dilipat menjadi kecil. Ia amat memudahkan saya untuk membawanya apabila pergi picnic. Tambahan pula, Family Breakfast Box menjadi pilihan bagi keluarga saya. Senang dan mudah untuk dibawa bekal berkelah. Anak kecil saya pon sangat suka dengan pankek McD. Saya harap saya akan dapat Tikar McD (picnic mat) ini.

    emel saya : kuehkaras@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  81. Assalamualaikum Sis Yuyu..Comel n cantik betul McTikar tu...baru nak tanya kat mana Sis Yuyu beli..tapi scroll punya scroll Sis kata ada nak bagi McTikar pree..wahh mata pun terbeliak kejap..hehehe kalau ada rezeki dan bertuah badan nie Sis Yuyu leh email saya kat sini... :)

    noreezatulanisa@oratisrx.com.my

    tq Sis Yuyu ibu Habib. :) <3

    ReplyDelete
  82. menunggu2 gambar korea yuyu heheh

    ReplyDelete
  83. Hi Yuyu,

    Yuyu perlu bg saya McTikar kerana ianya mudah dibawa, cantik dan dan jimat ruang... dah xperlu bwk tikar yg gulung lg kalau ada rezeki dapat McTikar dr Yuyu....

    Email: cahayacomey@gmail.com

    ReplyDelete
  84. assalamualaikum dan hi kak yuyu~
    saya nak McTikar tu sebab kebetulan nak buat plan picnic dengan kawan-kawan U saya sebelum ramadhan ni, jadi sesuai sangatlah dan alangkah happynya kalau dapat tikar yang bersaiz flexible ni untuk di bawa ke mana-mana sahaja gitcheww hihi <3

    taty_nadiah@yahoo.com

    ReplyDelete
  85. Salam yuyu.hmm
    Kenapa yuyu kena bagi Mc tikar kat saya..
    1.sebab saya nak picnik jugakkkkk.
    2.saya pun nak rapat kan ukhwah.hehe
    3.bestnya kalau dpt belajar kat taman sambil berlapikkan mc tikar.
    4.boleh ajak ibu ayah berkelah
    So apa kata yuyu bagi kat saya yang comel ni.hek

    farahraihanna@gmail.com

    ReplyDelete
  86. Wah menariknya :).. Selalu piknik pun boleh hihi

    ReplyDelete
  87. Waalaikumussalam,

    Kenapa Yuyu patut bagi mummy McTikar?
    1. Sebab mummy ada anak kecik, suka piknik juga. Mudah kaalu ada tikar
    2. Tak ada tikar lagi yang portable..siankan !
    3. Nak bawa anak riadah mudah nanti.
    4. Kita kan bakal besan :eh ...eh hahahaha

    Email mummy nurazlindaazman@gmail.com

    ReplyDelete
  88. Assalamualaikum Yuyu, tak tau lah contest ni dah berakhir ke belum..kalau belum Alhamdulillah..
    Nak Mc Tikar tu...
    1) Free
    2) Special gift from someone special (yuyu lah kan-bodek)
    3) Anak2 dah beso, lama dah tak picnic
    4) Boleh mengimbau kenangan lama masa anak2 kecik pi picnic
    5) Boleh hapuskan gejala gajet sementara untuk anak2 termasuk umi papa sekali...

    Email : nazy_rizz@yahoo.com

    ReplyDelete
  89. Sempat lagi tak kalau nak join mctikar punya giveaway ni? Hehe

    Yuyu kena bagi kita McTikar ni sebaaaaaaaab:

    1) Tikar kita dah koyak kena gigit tikus kat rumah. Sejak tu, kite dilanda kemurungan yang berpanjangan sampailah kita baca entry awak ni. Semoga masih ada sinar buatku.

    2) Kita nak pergi berkelah tapi kita tak ada portable tikar. Tikar yang masih ada pun kat rumah tu tikar getah. Macam emmm macam sedih je berkelah pakai tikar getah. Emm emm

    3) Kita yakin dan percaya yang kita akan jaga tikar pemberian awak sebaik mungkin. Tikus no more!

    So ini emel kita norsyazrizajamaludin@yahoo.com kita harap awak dapat pertimbangkan lah ye yuyu. Hehe

    ReplyDelete
  90. alahai... omeynyaalah yuyu dengan dak habib ni :D melting tgk :))

    ReplyDelete
  91. yuyu patut bagi McTikar pada saya sebab saya suka benda free. hiks. dah la free, sweet pulak tu. senang nak di bawa ke mana saja. paling penting McTikar tak mudah koyak. senang nak bagi anak kecil melasak atas McTikar tu nanti masa picnic, kan !! comfirm Rania permata hati kami paling suka kalau dapat McTikar pemberian ibu habib nanti.

    ibu habib jangan lupa naaa, pilih umi Rania.. awww
    lobaksusue@gmail.com

    ReplyDelete
  92. Ala comelnya habib xnak share2 yer.hee..

    Nak cuba nasib masuk contest yuyu. :)

    1. Yuyu patut hadiahkan McTikar tu pada Cik Renex sbb cik renex adalah seorang yang sukakan pantai & laut. Dengan adanya McTikar tak perlu la nak angkut tikar yang besar sebab McTikar jimat ruang n tenaga nk bawa.

    Email aktif : saidatulazreen@gmail.com

    ReplyDelete
  93. OKAY KONTES DITUTUP! 10pemenang yuyu akan baca dari sekarang. tunggu email ya.

    terima kasih kepada semua yang sudi join kontes ni. xoxo

    ReplyDelete
  94. ala terlepas peluang nak join

    ReplyDelete
  95. assalamualaikum yuyu..walau contest dh habis tp sy tetap nk komen.. :-)
    kalo ada rezeki sy pon nk McTikar sbb nk bawa my baby pegi picnic mcm habib yuyu..and my baby pon nama habib..sy follow blog yuyu start yuyu kawen until now..and masa yuyu dapat baby,sy berkenaan sgt dgn nama baby yuyu sbb comel so bila sy diberi peluang pregnant,sy book nama habib utk my baby..maksud yg bagus kn kekasih/kesayangan.semoga habib yuyu dan my baby wan muhammad habib akan jd anak yang soleh..insyaallah,amin..thanks for reading my comment.
    email : niajohanna86@gmail.com

    ReplyDelete
  96. Kenapa tak patut bagi McTikar ni pada orang? Sebab datangnya from McD. Ingatlah orang yang ditindas dan dibunuh ahli keluarga mereka hingga terpaksa menjadi pelarian serba kekurangan di negara asing . Sekian, salam.

    ReplyDelete
  97. Alaa lambat baca post ni. Tak sempat nak try nasib menang McTikar. Huhu. Habib so cuteee! <3

    ReplyDelete
  98. sy pon baru tau n nak jugak komen��
    Bagus guna McTikar sebab enviroment friendly lg pon tahan lasak.. lg2 yg anak ramai cam sy����
    aseyla74@yahoo.com

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)