HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, January 26, 2016

Shopping Jam Baru Lah | G-Shock DW-6900ms-1

Assalamualaikum

sapa dah tengok Polis Evo? haha. walaupun macam, err, lambat juga la nak cerita pasal movie tu, tapi, tak kira. haha. best kann! banyak yang cakap Polis Evo tak tipikal cerita Melayu, dan, ya, time hi-tea dengan Shaheizy Sam pun, dia pun sangat setuju, dan sangat puas hati dengan Polis Evo ni.

sebenarnya, bukan nak cerita pasal Polis Evo sekarang, nak cerita pasal jam Inspektor Sani (Zizan) pakai dalam Polis Evo. huhu. *larikk*

ramai yang suka betul dengan jam si Zizan pakai tu. sampai suami yuyu pun dok google siang malam, jam apa lawa sangat mamat ni pakai. eh, tak boleh jadi ni. berhari-hari dia dok buat research. haha. kesian pulak.

tengok la di tangan Inspektor Sani tu. yang tu la :D

memang lawa pun! jam tu nampak simple je kalau nak tahu, jam yang Inspektor Sani pakai tu adalah jam Casio G-Shock! susah okay nak dapat jam macam tu, selalu sold out je. meh nak close-up sikit biar enkorang meleleh. haha.



Band and bezel G-Shock
aww. Casio G-Shock DW-6900ms-1. kacak betol. terbayang dah suami pakai setiap hari :p


dan untuk pengetahuan korang, segala bentuk dan jenis jam yang dalam Polis Evo tu, adalah di supply oleh BeliSpree.com. yakni, website yang menjual pelbagai jenis jam yang amat style lah senang cerita (paling best, G-Shock).

jadi, dah alang-alang dapat tau dorang yang supply jam untuk Polis Evo tu, apa lagi, menggelupur lah kami survey jam kat situ. berpinar mata tak tahu nak pilih mana satu. tapi, yang bestnya pasal BeliSpree.com ni, kalau korang yang jenis tak banyak masa, boleh terus tengok di website dorang, tapi, kalau korang jenis yuyu yang suka pegang-pegang dulu, compare jam tu jam ni, boleh lah terus ke kedai dorang di:




BeliSpree
8, Lorong Batu Nilam 3c,
Bandar Bukit Tinggi 1,
41200 Klang, Selangor


ceitanya, sebab dah hampir setahun jam yuyu dah rosak, memang patut betul lah cari jam baru dah. minggu lepas, terus pergi BeliSpree yang kat Klang tu. puas hati aku. boleh tengok depan-depan baru tahu yang mana sebenarnya kita nak, dan mana sebenarnya sesuai dengan kita.

band and bezel G-Shock
lawa betul masa tengok kat website dorang. dah aim awal-awal dah.

masa tengok di website BeliSpree.com , yuyu berkenan betul dengan jam tu. pink la katakann. bila dah tengok sendiri, tak sesuai pulak dengan yuyu. nampak macam besar sangat untuk yuyu yang bersaiz Hobbit ini. -_-

jadi, masa di kedai tu, terpaksa lah cari yang lebih sesuai. yang kecik senang cerita.

terus cair hati tengok Baby-G ni! aww. pink purple pulak tu. adoi. tak menahan nak beli terus.


tapi, yang ni pun lawa. ya Allah! mana satu ni :'(


tapi.... yang ni paling lawa! simple je, dan hmm. nak yang ni lah :'(


terus tak ketahuan masa di kedai BeliSpree tu. yuyu syorkan, kalau korang pergi, tolonglah tetapkan hati korang, kalau tak, dua jam pun korang still dok compare jam tu jam ni. haha. stress betul aku macam ni. serius tak boleh buat keputusan.

sampai ke sudah tak dapat decide nak jam mana satu. lulz.

kalau korang dah kat kedai BeliSpree sendiri, korang akan perasan, memang ramai yang datang sana, dan dorang bercakap bahasa G-Shock. haha.

"bro, nak band bla.bla.bla (bahasa G-Shock, nak bezel bla.bla.bla, nak bla.bla. yang titanum. nak kaler tu kaler ni"

hamai. sumpah tak faham satu habuk apa pun. rupanya, hanya di BeliSpree, dorang menjual spare-part, dan korang boleh customized G-Shock korang sendiri. dari besar-besar hal jam, hingga sekecik-kecik button G-Shock tu sendiri.


yes, kita boleh ikut citarasa kita. boleh create G-Shock kita sendiri. haa.

 band and bezel G-Shock
kalau tanya yuyu, ni je la yang yuyu nak. haha. 

G-Shock Rasta GLX-6900XA-9 ni sangat laku keras okay, sebab dia boleh customized. boleh tukar band, bezel sesuka hati kita. 

nampak yang pink purple je la. :p


jadi, kemungkinan untuk jam sama dengan anak jiran sebelah adalah amat tipis sekali. dan kebanyakkannya dorang, amat kipas-susah-mati sangat dengan G-Shock. kau tunjuk lah mana pun, dorang tahu semua pasal G-Shock.

yuyu? ihik. baru nak berjinak. alaa. bagi la chance :p

band and bezel G-Shock
ini adalah koleksi G-Shock yang paling laku keras di BeliSpree. tengok pun dah tahu. memang nampak sangat style lah kalau pakai.


banyak sangat koleksi Casio, lagi lagi G-Shock yang yuyu pasti korang akan suka sangat,
band and bezel G-Shock
sebahagian je ni. untung kalau beli dengan BeliSpree, harga dorang jauh lebih urah dari pasaran, sebab dorang ambil terus dari kilang

band and bezel G-Shock
ada banyakkk lagi koleksi, tau :)

ehh. panjang pulak entry kali ni. haha. tak guna juga korang dok saja, sekali sekala, reward la suami ke, bini ka, takpun reward la diri sendiri, jam baru. kalau ada masa, boleh terus ke kedai BeliSpree di Kelang tu, tapi kalau takda masa, tengok je website dorang :


selain daripada jam, BeliSpree pun ada jual bag Deuter, baju, dan sunglasses yang up-to-date sangat. jemput lah cuci mata :p

terima kasih sudi baca :)

14 comments:

  1. Saya punya jam baby-G yang pink purple tu.. husband saya jual jam gini.. kalau nak boleh pm je :)

    ReplyDelete
  2. cantik nye jam..n mcm2 pilihan.. tp klu nk beli jam jgn Alang2..belilah Rolex..LOL

    ReplyDelete
  3. Cantiknya jam-jam tu. Harganya lebih kurang berapa ya?

    ReplyDelete
  4. yuyu da beli ke?recommended x?

    ReplyDelete
  5. cantiknya.. tapi masih guna jam bonia.. dok elok lagi.. malas nak tukar2 nanti rosak macam tu ja sebab tak pakai..

    ReplyDelete
  6. Wow... Macam best jer.. Peminat G-Shock jugak ni.. Dah lama x singgah ke blog yuyu..
    hehe

    ReplyDelete
  7. G-Shock terbaik. masih dalam wishlist utk dapatkan 1.

    Latest post: http://pyejal.blogspot.my/

    ReplyDelete
  8. mcm mna nk dapatkn jam tu?

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)