HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, January 5, 2016

Pendapat Peribadi Mengenai Cetaphil Baby.

Assalamualaikum

anak soleh ibu, 7bulan


sebelum Habib lahir lagi, yuyu dah selalu googled apa yang terbaik untuk dia, dan yuyu yakin yang semua ibu buat benda yang sama. mesti lah nak yang terbaik untuk anak kita kan. terbaik dari segi pemakanan, pakaian, tidur, dan sampailah keperluan harian. orang panggil, gian la. gila tak gian, first day dapat tau mengandung pun terus pi MPH cari pregnancy book. pfft.

obses okay. asal lengang sikit je, mesti baca buku & google. haha.


dan sebab tu yuyu sekarang, pilih Cetaphil


rangkaian Cetaphil Baby khas untuk mandian dan keperluan harian Habib Muhammad. 

kalau mommies yang tahu apa kebaikan dan bestnya Cetaphil, mesti jadi macam yuyu, nak pilih Cetaphil juga walau macam mana pun. huhu. walaupun secara jujurnya, awal tu, tak tau pun kewujudan Cetaphil Baby ni. lepas join event, baru kenal, dan terus yakin nak guna. ihik :p


kenapa Cetaphil? 
salah satunya  Cetaphil ni, ada range product yang khusus untuk bayi, yakni Cetaphil Baby. alah, banyak ja product lain yang khusus untuk baby juga kan? tapi macam mana dengan Cetaphil Baby ni yang disyorkan juga oleh Dermatologist sendiri, dan diperbuat dari German (tahu kan kualiti dari German macam mana).

terus rasa amat yakin nak guna. kalau classmate bagitau itu ini bagus, percentage untuk was-was patut ada, tapi kalau dermatlogist sendiri guna dan syorkan, apa respon korang? hey suami! boleh beli stock Cetaphil Baby untuk setahun tak untuk Habib Muhammad (boleh tumpang pakai juga. ihik :p )


tak dapat bayang macam mana kalau tak join event ni dulu, mesti yuyu bagi Habib guna product yang sarat dengan chemical tu. hmm. sorry baby. takkan berulang lagi. 

pakar kulit sendiri percaya dan syorkan Cetaphil, apa lagi Cetaphil Baby. :')


secara jujur, harga dia taklah murah, tapi nilah pelaburan untuk yang terbaik. masih affordable dan reasonable la :)


Cetaphil Baby ni terdiri daripada lima product penting yang mommies semua perlu tahu:
1) Daily Lotion 
2) Ultra Moisturizing Bath & Wash
3) Shampoo
4) Gentle Wash Shampoo
5) Ultra Sensitive Baby Wipes (sangat disyorkan kalau tau-tau merahhh je kat bontot baby. haish!)


tengok muka pun dah tau happy kan. lepas event, tak sabar nak sampai rumah, terus bagi Habib guna. huhu

balik je event, terus bagi Habib guna. memang bagus betul. secara jujur, paling yuyu suka Cetaphil Baby Lotion. suka sangat tekstur dia yang tak melekit, tapi buatkan kulit Habib kekal lembab berjam lama dan suka bau dia yang sedap-sedap saja.

sebenarnya, apa yang buatkan kulit lembab berpanjangan tu, disebabkan kandungan lidah buaya, minyak badam dan shea butter sendiri. eczema Habib pun dah sangat-sangat-sangat-sangat kurang dah. kadang tu, tak ada langsung.

Alhamdulillah. paling best, kulit baby lembab, kulit ibu pun lembut juga. haha

anak soleh ibu, 1tahun


mommies semua dah boleh try guna Cetaphil Baby dah lepas ni. bagi yang terbaik untuk baby kan. apa-apa kalau nak tahu lebih lanjut, boleh terus klik sini :



rangkaian Cetaphil Baby ni senang je nak cari. kalau pergi mana-mana farmasi pun, terus jumpa ja. okay lah, nak bagi Habib tidur dah.


terima kasih sudi baca :)

8 comments:

  1. Comeeeelnyaaa gigi habib >.< dia renyeh mcm rabbit ^v^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. Mak mertua panggil dia, Sang Krebit :p

      Delete
  2. Macam menarik je produk cetaphil ni.. tp skrang mandikan bb tak pakai apa2 sabun takut alergi

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah tak alergi kalau guna Cetaphil, sebab Habib eczema, tapi guna Cetaphil, okay je :)

      Delete
  3. macam best!!! ada rezeki baby nanti, Insya Allah sy pulak try guna utk baby sy...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.my

    ReplyDelete
  4. Cetaphil baby lotion bisa kah di gunakan untuk wajah? Atau hanya badan saja? Tq

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)