HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, December 19, 2015

Regime Kecantikan 7 dalam 1, Olay Total Effects.

Assalamualaikum

tak nafi la, dah umur 26tahun ni, macam-macam la perubahan yang boleh nampak kalau banding dengan beberapa tahun dulu. lagi-lagi dah beranak ni. tskk. segan silu nak buka pintu rumah kalau korang tetiba buat suprise datang rumah tak bagitau dulu.

jangan buat pasai na. -_-

ingat lagi dulu dok belek-belek cermin, terfikir sendiri "ish, macam mana la tua nanti, kedut sana kedut sini". tau tau, yuyu umur 25tahun pun dah siap ada fine line kat mata. ya Allah. nangis dalam hati sambil tengok TV3 tau.

ini baru 26tahun, macam mana kalau 30tahun? 36tahun? 40tahun 7bulan? stress. ngeri kalau fikir semua tujuh (7) tanda penuaan yang akan berlaku:
  1. garis halus & kedut
  2. rona tidak sekata
  3. tekstur tidak sekata
  4. kulit kering
  5. kulit kusam
  6. bintik penuaan
  7. pori yang jelas

jadi, nak taknak, kita sebagai wanita, kena banteras tujuh tanda penuaan tu awal-awal. dari sekarang juga *chop! yuyu paling taknak kedut* . bukan apa, taknak lah, nanti dua tiga tahun lagi, masuk 3series punya umur, tujuh-tujuh tanda tadi jelas, lepas tu menyesal sorang-sorang.

itulah. pakai Olay Total Effects!

kalau kita konsisten, dengan regime penting Olay Total Effect, yakni Day Cream, Anti-aging & Fairness Cream, dan dilengkapkan dengan  CC Cream SPF-15, insyaAllah, tanda-tanda tadi, kita dapat kawal.


Olay Total Effects 7-in-1 Anti Aging Day Cream
day cream sangat penting untuk restore kelembapan pada kulit kita supaya tak kering, lagi tak mudah kedut. kalau tengok feedaback pengguna Day Cream Olay ni, majoriti sangat puas hati. secara personal, yuyu sendiri suka dengan Day Cream.

paling best, bila apply sangat, kulit rasa lebih supple dan lembabbbb je. selalunya, kalau pakai Day Cream, ergh, paling tak suka kalau rasa melekit berminyak, tapi, yang ni tak. ditambah pula dengan diperkaya dengan Vitamin. tak heran lah kalau feedback selalu cakap, nampak lagi muda dari usia. shing! *.<


Olay Total Effects Anti-Aging + Fairness Cream
kalau ada yang stress dengan jeragat ke, parut jerawat ke, atau nak kulit lebih cerah, seraya membateras masalah penuaan, please try yang ni. best kalau product yang datang dengan pakej macam ni. dapat cerah, dapat maintain muda. gituu.

ini yuyu suka betul. dah makin dewasa ni, makin nampak muka makin kusam kalau tak jaga elok-elok. jadi, penggunaan ini dua kali sehari, insyaAllah, dapat kembalikan kulit kita dulu.



Pore Minimizing CC Cream

dah cuba CC Cream ni? try lah! korang mesti suka gila! yuyu sendiri pun suka. apply masa nak make up, buat kulit muka nampak lebih sekata dan moist je. :')

CC Cream ni, stands for Color & Correct Cream, di mana, bila kita apply, dia akan beri warna yang sesuai pada kulit langsung akan menyempurnkan warna tadi. cuba lah CC Cream Olay ni, tekstur dia sangat ringan, bila apply, aww, macam takde je.



suka bila pakai tiga-tiga product tadi, make up je, blend elok sangat, muka tetap lembab. make up pun smooth je. haa. 


yuyu try apply di tangan yuyu, semua product tadi, dan haa, tak melekit pun :)


jadi, lepas ni, tak ada dah alasan stress sorang-sorang kertu awal okay. huhu.  harga Olay memang dah semua setuju, mampu milik. lagi best sebab product Olay senang nak dapat di mana-mana. takde la sampai ke tawaf satu Malaysia dulu. 

tapi, nak bagitau ni, paling penting, sepanjang Disember, Olay buat promotion di pharmacies terpilih. kalau dah ternampak promo dorang buat tu, apa lagi, beli la seksiap kann.

Olay ni, dah lamaaa dah wujud. yuyu sendiri ingat lagi, time kecik dulu, selalu curi-curi picit Olay mak, main tenyeh kat tangan. kalau pi rumah mak sedara pun pakai Olay. bukti keberkesanan dia, sampai sekarang Olay menjadi pilihan wanita. yes, sampai sekarang.

sebab tu kita pun kena try. 


terima kasih sudi baca :)

8 comments:

  1. terima kasih ika.. nak try cuba lepas nie..sbb tanda2 nak penuaan dah ada

    ReplyDelete
  2. Olay memang best. Best kalau kulit tegang je even umur da 30 an 40 an apatah lagi 50 an.. Feeling remaja setiap saat.. Badan pon nak kena maintain macam anak dara. Ya allah best sangat..

    Thanks yuyu.. Nanti follow blog syam ok.. www.sinashaari.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. akak pn pkai olay..baru 2 botol..tp mmg berkesan & serasi ngan kulit..sblum ni pore besar sgt..now dh kecil & sesetengah kat pipi dh tutup..dlu pn jenis kulit kering...now lembap je...lembap ye, bkn berminyak..eheh...hepi gile..

    ReplyDelete
  4. saya pun dh cuba, mmg best tak melekit, pencuci guna sabun kunyit je..

    ReplyDelete
  5. Camna nak konsisten ye bila pakai?

    ReplyDelete
  6. olay memang best, tapi stop aritu sebab taktau produk halal ke tak. tukar produk yang halal tanpa was was pun tak sebest pakai olay..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)