HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, November 2, 2015

Penyusuan Ekslusif Habib Muhammad

Assalamualaikum

rentetan daripada entry lepas [ Klik Sini ] mengenai betapa yuyu menyokong penuh penyusuan ekslusif enam bulan ni, kali ni, macam nak cerita lagi, bukan apa, sebab terlalu puas hati, syukur dan taktau nak cakap apa dah. haha.

mengenangkan Habib dah setahun lebih menyusu badan ni, aww, rasa sangat puas hati pulak. syukur Alhamdulillah. walaupun awal tu macam leceh la nak exclusive breastfed dia selama enam bulan pertama tu, tapi, berjaya juga, sekarang aku lah mak paling happy. over tau -_-

puas hati dan syukur sebab pi mana-mana takpayah bawa botol dan kelengkapan susu. jimat tenaga dan masa ibu, anak oi. terima kasih na :')


puas hati dan syukur sebab, betul lah kajian kata anak menyusu ni antibodi kuat, first-time Habib demam time nak tumbuh gigi, lepas tu, masa raya (sebab dia tak tahan panas). tak pula dia hingus-hingus :')

Habib first solid food. puri apple. ni kali pertama dia merasa makanan lain selain dari susu ibu selama enam bulan. aww. ibu terharu ni!

kepuasan menyusu ekslusif selama enam bulan tu tak rasa awal, tapi bila dah complete enam bulan, fuhh, kau paling bahagia. Alhamdulillah. okaylah, nak nangis tepi kabinet buku la. bai.

terima kasih sudi baca :)

14 comments:

  1. Tahniah yuyu, menyokong penyusuan ibu secara eksklusif terharu rasa

    ReplyDelete
  2. i really hope.. i can do the same thing to my future baby... heee

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, tahniah yuyu.. Wawa pn sokong bab nak bawak bekalan balul penuh ngan susu n botol bagai kan.. Hehe

    ReplyDelete
  4. sama la kita.. my lil girl esklusif sampai 9 months..
    Seronok sgt dapt penuhi apa yang septtnya dia kena dapat...
    For next comming baby nak try sampai setahun.. semoga berjaya la kita..

    ReplyDelete
  5. congrates. saya anak first dapat breastfeed smpi setahun je. tapi still alhamdulillah. Anak second ni Alhamdulillah still breastfeed dah 21 months but as a working mother memang susah sebab nak kena pam bagai but worth it. bam bam sangat habib selalu usha kat IG yuyu

    ReplyDelete
  6. Tahniah Yuyu, zie support breasfeeding sgt2, Alhamdulillah diberi rezeki menyusukan anak sehingga 2 tahun.

    ReplyDelete
  7. comelnya habib ;)
    da makin membesar ;)

    ReplyDelete
  8. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)