HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, November 19, 2015

Kenapa Pilih Guardian?

Assalamualaikum

kenapa yuyu pilih untuk shopping barang keperluan di Guardian?


ini pengalaman yuyu sendiri di Guardian LG MidValley.


okay, sekarang, mari yuyu cerita, kenapa kena pilih Guardian juga untuk beli barang. dari barang diri sendiri, untuk suami, untuk baby, sampailah ke barangan untuk keluarga, semuanya lebih suka beli di Guardian.

selalunya, bila sampai di Guardian, akan disambut dengan "Selamat Datang". dengar macam tu pun dah, aww, tak boleh jadi ni, kena beli juga benda. haha. terharu okay. 

staff sana sangat friendly, kalau tengok kita memilih barang, dorang akan offer bakul untuk kemudahan kita. selesa sangat, tak perlu dah malu-malu minta bakul.


paling pantang kalau datang kedai, dorang dah tengok kita tergelumang dengan barang (selalu tak jumpa bakul), staff dorang buat dekkk je asah kuku. memang angin betul keturunan macam ni. memang tobat aku nak datang lagi. huh!

suami pun suka, bagi dia, semua benda dia nak ada. ada pelbagai pilihan pulak tu. boleh la dia belek-belek barang dia, sementara yuyu?


yuyu kan Beauty Zone la. haha. apa lagi, kalau kat zone ni, yuyu boleh habiskan seharian tau. lepas satu, satu yuyu test tester. bahagia betul la. macam-macam jenis boleh try. tu yang best. takyah nak tengok je. terus terjebak nak beli juga. :p


selain tu, tahu tak apa paling best? kalau lah tetiba nak cari ubat pening kepala, boleh terus ke Guardian, bagitau je kat pharmacist Guardian. kalau tempat lain, pharmacist dah blah awal-awal dah habis office hour kan? tapi di sini, pharmacist available dari 10am hingga 10pm. 

senang hidup kalau macam ni. ihik :p


bukan setakat produk penjagaan diri, produk kecantikan saja, produk kesihatan pun ada di Guardian, belambak pulak tu. yuyu suka beli supplement Blackmores di sini :)

takpernah mengecewakan betul. tak segan nak tanya dorang, kalau kita tahu, dorang akan tolong juga macam mana pun. insyaAllah.


staff yang sangat membantu. :)


Price check station paling favorite, dah ada harga pun, i'olls scan juga. haha. sorry terbatak. :p


dengan kepelbagaian product dan zone, ditambah lagi dengan luasnya yang amat, hoi, tak heran lah kenapa ramai suka datang Guardian kann :)


kadang tu, kalau pi Mid Valley, macam nak juga pi Guardian, mulanya tak nak beli apa, tau tau, terbeli juga. haha.


sebab tu la puas hati betul kalau di Guardian. dari nak beli tisu, ubat gigi, shampoo, cleanser, sabun, eyeshadow, sampai lah beli ubat pun di Guardian. hehe. yuyu dah selalu berpengalaman dengan Guardian, korang bila lagi?


terima kasih sudi baca :)



16 comments:

  1. betul tu..Fida selalu p gurdian jer kalau nak beli barang peribadai..staff dia pun senyum dan tak berat mulut..

    ReplyDelete
  2. slalu beli kat watson sbbnya ada kad n dapt point.. hehe

    ReplyDelete
  3. samalah kita....guardian pilihan hati...dari tak nak beli, nak datang tengok2 je terus terjebak 2-3 angka....hadoi...berhantu! Hehee...

    ReplyDelete
  4. wahhh besarnya guardian MidValley, dah lama rasa nya tak pergi MidValley, rasa mcm kecik je Guardian yg dulu. skang dah besar eh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oishh. dah besaq dah la ni. besaq yang amat amat, try pi kat LG :D

      Delete
  5. geram betul bila jengah blog kak yuyu ni. comel macam tuan dia!

    ReplyDelete
  6. hi, you're so cute! <3 pls check me on my blog too ya, I'm just newbie.
    http://kimtiffanyinspiration.blogspot.my

    ReplyDelete
  7. staff all in one hehe yang lelaki tu bagi bakul dia kaunter dia semua dia

    ReplyDelete
  8. Memang rasa seronok pergi farmasi kak yuyu lagi lagi bila tengok set produk kecantikan lengkap tersusun rapi terus rambang mata :-)

    ReplyDelete
  9. Guardian mv ni besar. Mmg best shopping kat situ. Nak nak hujung tahun ni. Dapat kalendar freekan klw cukup amount ikut syarat

    ReplyDelete
  10. Masreena suka Guardian sebab offer dia selalu murah sesangat mcm 4 Days Special, siap dapat voucher, voucher boleh terus guna je last2 bayar sikit je! Tempat lain dah survey, memang mahal & sales tak semurah Guardian

    ReplyDelete
  11. yelah...akak pun sama...masuk Guardian konon nak check it out jer...last2 terjebak ngusung plastik beg kuar guardian...huuuuuuuuuuu sendu

    ReplyDelete
  12. tapi, umo dah nak ke 40 tahun, susah betul saya nak nampak pharmacist available kat kaunter guardian tu. tak kisah siang, petang. malam tak payah cakap, memang tak kan pernah. selalu nak beli ubat behind the counter memang takkan dapat.

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)