HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, October 2, 2015

Pobling Mini Ion Application Review

Assalamualaikum

Salam Jumaat semua. 

Ya Allah! tau tau dah Jumaat. cepatnya. minggu ni minggu draft, asyik buat draft je. haha. tau tau dah Jumaat. tak sempat reward diri apa-apa pun. tau-tau dah packing baju nak balik kampung pulak. minggu depan, Habib dah setahun. adoi. tak buat apa lagi ni.

alaa. taknak lah stress. korang pernah tak dengar pasal Pobling? sebab Pobling ni benda-benda Korea yang tengah trending sekarang. awal tahun dulu, yuyu pernah ada Pobling facial brush cleanser dia. memang lepas cuci muka, rasa lain sangat, rasa yakin lebih bersih muka kita.

lepas tu, sekarang yuyu try Pobling Mini Ion Application. benda ni sebenarnya, facial massager, yang bukan setakat massage muka kita saja, tapi membantu ionises untuk proses penyerapan khasiat dan kebaikan dari beauty product yang kita apply di muka.

hello Mini Ion Applicator saya :')

selama dah yuyu pakai ni, secara peribadinya, memang yuyu suka sangat tengok hasil dia. suka bila tengok, malam-malam masa apply night cream, massage night cream tu dengan menggunakan Pobling Mini Applicator ni. bangun pagi, rasa kulit lebih lembab berbanding sebelum ni kalau tak guna Pobling.

sebab apa? sebab bendaalah ni membantu penyerapan sepenuhnya kebaikan facial product kita ke kulit muka, dan dia mengurut kulit muka kita supaya kulit akan lebih tenang, tak stress. :')

 bahagian runcing sikit ni yang sesuai untuk bahagian kecik contohnya hidung dan mata.


try guna eye cream, lepas tu massage mata guna Pobling. lepas tu, esok lusa tengok eyebag dah makin kurang okay, mata pun sedappp saja. haha. selalunya, nak massage muka, sehari minima lima minit, tapi sejak ada Pobling, setengah jam massage pun takpa. 

Habib siap bersamun dengan yuyu, dia suka pegang, letak kat muka juga. Habibb. -_-


sebab size dia sangat mini, alahai, ringan pulak tu, memang sesuai la letak dalam handbag.


macam mana nak guna, bila korang dah pakai cream pencerah ke, krim malam apa bagai semua tu, nanti, korang pegang je Pobling dan letakkan hujung Pobling applicator ni ke kulit muka, otometik dia vibrate nanti. kalau letak Pobling ni ke tilam anak, dia buat dek je taknak vibrate. rejam di kat batu pun dia taknak vibrate, sebab dia tetap nak vibrate kat kulit sahaja. haha. hebat weh. yuyu siap test kat mainan Habib la, test kat kusyen lah. haha. jakun pulak :p

korang patut try juga lah mende Pobling ni. boleh try beli dengan Hermo. sebab Hermo adalah satu-satunya e-commerce website pertama yang bawa Pobling ke Malaysia direct dari Korea. jadi, takda la was-was nak beli, kang beli tang lain, tau-tau guna beli entah apa-apa ja -_-

sebab Hermo tengah buat sale kaw-kaw dia, korang boleh la tak menyabar beli sekarang. kalau beli nanti, dah harga RM58, beli sekarang, baru RM38. jimat RM20 weh. kalau beli tempat lain pun, memang RM58, tak kuasa dorang bagi diskaun sampai RM20, di Hermo sahaja okay.

selain beli Pobling Mini Ion Applicator ni, boleh je usha #MYCYBERSALE2015 Hermo. sampai hari ni je Big Sale yang sampai 90% tu. selamat shopping di Hermo





jangan lupa tau, shopping Pobling di :




terima kasih sudi baca :)

7 comments:

  1. Tryla buat video, nak tgok cmne dy jadi,huhu

    ReplyDelete
  2. baru je smlm sampai pobling yang bulu2 tu..order sbb ada sale jugak la..;p

    ReplyDelete
  3. lama dah berminat.. tapi tak terbeli.. takut membazir.. takut lebih memerlukan tempat lain.. hehe

    ReplyDelete
  4. sale dekat hermo memang berbaloi =)
    visit my page :http://kesihatanseisikeluarga.blogspot.my/

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)