HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, October 21, 2015

Contest berpeluang untuk high-tea bersama Shaheizy Sam.

Assalamualaikum

apa yang menambah keyakinan korang? ada yang dengan yakin bila dari atas sampai bawa semuanya 'mahal', ada yang yakin bila duit banyak, ada pula yang yakin dengan sekadar rasa sihat, dan ada pulak yang susah sungguh mencari keyakinan diri.

macam mana pula dengan yuyu?

antara lima (5) cara yuyu untuk menambah keyakinan diri yuyu adalah:

1 : sayang diri sendiri.
banyak yang tanya yuyu, walaupun yuyu size sangat petite, tapi, yuyu selalu tampil seperti wanita yang berketinggian biasa. macam mana? macam ni lah, jangan anggap rendah sebagai kekurangan, anggaplah keunikan. seronok apa jadi rendah, boleh dapat tiket budak. haha :p

2 : mandi
eh. betul lah. haha. pernah satu hari tu lambat pergi kelas, lepas tu, di kelas, rasa tak selesa sangat, yuyu duduk je di tempat, taknak bersembang, bila kawan datang nak pinjam buku nota, terus yuyu cakap "alaa, tahu, busuk ek? tak sempat mandi. hmm" tergelak dorang tau. 

3 : sihat
cuba bayangkan kalau tengah sakit, hidung berderas hingus, dengan pening kepala ke, agak-agak boleh tak nak yakin? ergh. memang tak la!

4 : disiplin
yuyu pernah dulu teruk dari segi disiplin, lambat itu ini, suka cari alasan, dan berakhir dengan rasa serba salah untuk tampil berkeyakinan depan client. Allah. bila yuyu cari balik kesalahan yuyu, dan baiki (disiplin), Alhamdulillah, sekarang yuyu rasa sangat bersemangat untuk tampil penuh yakin

5 : well-dressed/presented
nak nak kalau baju baru, shawl baru, kasut baru. haha. memang aku lah paling konfiden dalam alam semesta. lepas tu, rambut wangi, tak bermasalah. oi. seronok betul. paling pantang kalau berkelemumur ke, rambut busuk, tak boleh bayang depan orang dengan masalah dalam shawl yang cantik. 

kalau korang pula, macam mana? share lah dengan yuyu, sebab, perkongsian cara untuk konfiden paling menarik, akan berpeluang untuk high-tea dengan SHAHEIZY SAM ejen keyakinan CLEAR. haa

tau tak, kalau menang, kita sama-sama hi-tea dengan Shaheizy Sam di  Majestic Hotel, Orchid Room 29/10/2015 nanti. nak tak? nakk?

apa yang perlu buat, cuma :

1) tengok Webisod Pelangi Cinta dari webisode satu:


2) jawab soalan berikut:

Berdasarkan webisode di atas, kenapa kawan Sam marah sangat kat dia?

A : dia pun suka Juliana juga
B : Sam meninggalkan impiannya sebagai pemain bolasepak demi Juliana
C : Sam tak nak ke Jepun

3) nyatakan satu (1) cara tersendiri untuk menambah keyakinan korang untuk berjumpa dengan ajen keyakinan CLEAR nanti (Shaheizy Sam)

4) sertakan sekali email aktif korang tau, sebab yuyu email je nanti.

Jawapan yang betul dan menarik, yuyu akan pilih, dan nanti, kita sama-sama ada makeover session untuk hi-tea dengan ajen keyakinan CLEAR tu. aww. best kan. bukan senang nak jumpa bintang paling popular Malaysia ni, lagi-lagi siap private hi-tea :')

apa lagi, jawab sekarang. kontest ni berakhir pada 25OKTOBER2015 saja tau.

terima kasih sudi baca :)

14 comments:

  1. Jawapannya adalah B

    Saya yakin bila berpakaian serba hitam kerana warna hitam memberikan impak glamour dan vouge ditambah pula saya sememangnya tidak berkelemumur jadi takde masalah kalau saya mahu pakai pakaian yg berwarna gelap.

    Niazulaikha@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  2. 2. B : Sam meninggalkan impiannya sebagai pemain bolasepak demi Juliana

    3. Cara untuk kita tambahkan keyakinan dengan memakai cermin mata (spect). Kita nih rabun power pun tinggi teramat and sentiasa kena pakai spect tapi kita yakin dengan diri sendiri tak kisah la nak make up ke bergambar ke tetap rasa yakin pakai spect berbanding nak pakai contact lens. Pakai spect style jugak kan ? 😉 Jadi nanti kalau ada rezeki jumpa dengan Shaheizy Sam kita tetap pakai spect sebab dengan pakai spect buat kita rasa yakin seyakin yakinnya 👍

    4. Email : iqahfiqa@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. Owh lupa pulak kita memang peminat setia Shaheizy Sam so dah tengok dah Webisode atas tuh. Suka cara lakonan Shaheizy Sam yang real. Ops tak boleh lebih lebih minat nanti suami marah 😂

      Delete
  3. Assalamualaikum
    1) Saya dah tengok video tu berulang kali hehe sebab minat Sam 😋

    2) B: Sam meninggalkan impiannya sebagai pemain bola sepak demi Juliana

    3) Cara saya meningkatkan keyakinan diri adalah dengan memakai tudung yang lawa and senang bentuk hahah saya rasa semua wanita yang pakai tudung pun setuju dengan saya sebab rasa lebih selesa dan konfiden bila bentuk tudung tu lawa hehe. Lagi lagi kalau tudung tu warna hitam, tak tahulah kenapa tapi kalau pakai tudung hitam muka nampak cerah sikit hahah boleh pulak macam tu eh? Tengok diri dalam cermin pun nampak kemas :) Kepada saya, kalau tudung tu kemas, orang lain pandang pun sejuk mata :) Sebagai contoh Shaheizy Sam kalau tengok perempuan pakai tudung kemas & lawa mesti dia sejuk hati 😝
    Jika pendapat saya menarik perhatian kamu, sila email saya ehe In sha Allah kalau rezeki :)
    Mysarar@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum wbt yuyu comel! :)
    jawapan:
    1. Dah tengok ulang banyak kali sebab minat sangat dengan juliana dan shaheizy sam :)
    2. B
    3. insyallah jika diberikan peluang untuk bersama ajen keyakinan CLEAR nanti saya akan cuba menonjolkan dan menjadi diri sendiri sebab tiada yang perlu disembunyikan. Rasanya tentulah agen keyakinan CLEAR akan fokus pada rambut dan disebabkan saya bertudung rasanya bukanlah suatu masalah untuk saya tonjolkan diri disebalik tudung yang menutupi rambut. Saya akan pastikan saya selesa bertudung, tiada bau yang tidak menyenangkan dari rambut dan memakai tudung dan pakaian dari warna kesukaan saya dan yang paling penting mestilah saya akan cuba CLEAR sakura untuk memastikan rambut saya sihat dan berbau harum sampai agen pun tegur "awak guna CLEAR SAKURA FRESH???" ***PENGSAN 2 TAHUN*****
    4. aidazurasadzi@gmail.com

    ReplyDelete
  5. Salam yuyu comel...wow bestnye la hai dapat jupe siap hi tea dengan yuyu & shaheizy sam..hohoho..okay2..

    jawapannye adalah B

    macam akak ni..sejak dah ade anak memang kurang sikit keyakinan diri sebab selalu kalut nak bersiap2...kira macam tak well dress la..so cara akak nak tampil dengan lebih berkeyakinan...just make sure pakaian semua yang jenis mudah dan ringkas...contoh baju yang tak perlu iron dan instant shawl..memang mudah, ringkas & menarik..terus rasa berkeyakinan je...

    lagi satu...wajib pakai adalah losyen..bila kulit lembap..rasa segar je selalu :)

    email aktif akak - arei912@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. 1) memang minat sgt ngan (shaheizy sam)
    2) B
    3) Kalau diberi peluang semestinyer lebih yakin dan teruja dengan berpakaian yang sesuai untuk makan22 bersama celebrati kesayangan dengan mengenakan instant shawl yang lebih mudah digayakan dengan warna yang polos tambahan pula selepas menggunakan clear sakura menambahkan keyakinan dengan haruman yang wangi dan mulus
    wowwwwww......................hasilnyer mengagumkan apabila menggunakan clear sakura fresh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum yuyu,

    jawapannya B!

    salah satu cara yang tlah lama saya praktikkan untuk menambah keyakinan diri dan ianya telah terbukti berjaya adalah dengan mengunyah chewing gum! why? pertama, saya akan yakin bahawa nafas saya baik dan segar ketika bertutur. yang kedua, apabila ada pergerakan di muka (selain tersenyum), saya akan bertambah fokus dengan sesuatu perkara. contoh, ketika mengulangkaji. saya akan kunyah chewing gum and saya dapat study dengan baik. insya allah.

    ni emel saya: kolamhempedu16@hotmail.com

    thanks yuyu

    ReplyDelete
  8. Minat jugaklah dengan si Shaheizy Sam ni. Tapi memang tak ada harapanlah nak menang. Semua saingan hebat-hebat belaka. Dahlah saya duduk jauh. Hanya mampu cakap good luck jerlah untuk semua yang join. Kirim salam dengan Shaheizy Sam bagi pihak saya yea kak. Heheh.

    http://angellovesoldier.blogspot.my/

    ReplyDelete
  9. Semua yang join adalah perempuan, segan jadinya. Takpe, entri pon pasal confident kan. jadi saya kena confident and cuba masuk.

    1) Sedih dan memberi inspirasi cerita nie. Orang biasa2 dapat bercinta dengan mereka yang luar biasa. Hopefully ianya terjadi dekat saya. hahaha

    2) B

    3) Nafas berbau is a big no for everyone. Jadi, sebelum saya nak berinteraksi dengan orang, kena kunyah any gula-gula or chewing gum penyegar nafas. So that saya akan yakin untuk berkomunikasi dengan orang ramai =) Hihi

    4) Email saya : zharifazis93@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum yuyu,

    Jawapan saya ialah B.

    Pada pendapat saya, perkara yang paling penting untuk meningkatkan keyakinan diri adalah kebersihan.Jika kita bersih dan berbau wangi, kita mudah di dekati orang lain, lantas mewujudkan komunikasi dua hala yang mesra, seterusnya menambah kawan di dalam circle of friends kita. Selain itu, untuk seorang perempuan, memakai kasut tumit tinggi merupakan salah satu cara untuk tampil lebih berkeyakinan.

    Email saya: nazurahahmadkasim@gmail.com

    Thank you.

    ReplyDelete
  11. sy nak je join tpi.. kalau menang pun x boleh pergi.kl.. so support orang lain jela.. chaiyokkk

    ReplyDelete
  12. Peminat Sam datang cuba nasib!

    1) Saya dah tengok webisod Pelangi Cinta lakonan Sam and Juliana! Syokk abess..

    2) Jawapan saya B!

    3) Salah satu cara tersendiri untuk menambah keyakinan diri saya untuk berjumpa dengan ajen keyakinan CLEAR nanti (Shaheizy Sam) adalah senyum. Dengan senyum saya dapat meningkatkan motivasi diri saya sendiri dan keyakinan diri saya untuk berdepan dengan orang juga terasa lebih yakin. Dengan sentiasa tersenyum, saya dapat buktikan pada diri saya sendiri, saya juga mampu buat apa orang lain boleh buat. Walaupun saya tak berapa nak segak! =)

    Email saya: azwa_gem94@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum Yuyu,
    Saya dah banyak kali tengok sampai dah download drama ni.
    Jawapannya B.
    Satu cara untuk saya menambah keyakinan diri adalah dengan berkata-kata positif kepada diri ketika berada di hadapan cermin. Kadang-kala saya menampal sendiri "quotes" yang positif untuk saya berada dalam positive mode. POSITIVE MODE = MORE CONFIDENT SELF

    zarakayangan10@gmail.com

    Thanks...

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)