HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, October 12, 2015

Miliki iPhone 6s & iPhone 6s Plus Lebih Murah Dengan Flexi UMobile Micro Credit

Assalamualaikum



hoi!  iPhone 6s dah nak keluar lah! apak best. hari ni keluar, tapi dah siap orang menabung dari berbulan-bulan lepas. haha. korang pun tau kan harga dia macam mana. dah macam harga sebulan gaji banker okay. tapi, nak tak nak, nak beli juga, handphone idaman kot. pegang pun dah nampak class dia.

tapi, suggestion yuyu, kalau ada cara yang lebih fleksibel untuk 'memiliki' iPhone6s, lebih baik kita pilih cara tu. 

seperti biasa, semua telco akan offer plan masing-masing. tak kira lah Maxis ke, Celcom atau Digi. semua ada plan tersendiri untuk beli iPhone dengan harga yang lebih mampu milik. tak ketinggalan juga UMobile, sama je dengan telco lain, tapi, dengan plan yang lebih best, lebih jimat, dan lebih patut kita pilih :p

cuba bayang kat sini harga sebenar iPhone 6s dan iPhone 6s Plus:



iPhone 6s
16GB = RM3,199
64GB = RM3,699
128GB = RM4,199

iPhone 6s Plus
16GB = RM3,699
64GB = RM4,199
128GB = RM4,699



kalau tengok harga, memang berat lah kita untuk tukar ke iPhone yang baru kan. compare pulak dengan iPhone 6 dulu, jauh juga beza dia. tapi, kita boleh dapat iPhone 6s & 6s Plus dengan harga lebih murah dengan plan dari UMobile Flexi U Micro Credit

best dengan UMobile ni, dia memberi kebebasan mutlak untuk kita. tak ada pun contract jenuh sampai 2tahun lah apa bagai. adoi. tension kalau yang jenis berkontrak bagai ni. selain tu, Flexi UMC ni bagi kebebasan juga untuk kita pilih dari segi tempoh pembayaran atau jumlah financing kita.


kita pun boleh pilih, samada nak buat financing sehingga RM3,500, boleh juga buat tempoh pembayaran balik sehingga 36bulan, juga boleh pilih option untuk bayar baki bayaran secara tunai.

nampak kan, lebih jimat kalau kita beli iPhone baru dengan plan Flexi UMC? dah la dapat subsidi iPhone dari UMobile, lepas tu, boleh dapat high speed internet setinggi 10GB, boleh juga dapat unlimited call untuk semua rangkaian. apa lagi kita nak lebih kan?


tunggu apa lagi, apply lah sekarang!


untuk lebih lanjut, boleh terus klik sini :



terima kasih sudi baca :)

9 comments:

  1. disebabkan nama dah black list oleh Maxis...tak dapat merasa pakai iphone lagi...tapi no dah Umobile dah..hahaha

    ReplyDelete
  2. nak guna umobile.. tpi line takde sgt tempat kita kat kelantan ni.. mmm

    ReplyDelete
  3. kak yuyu nak tanya. tak berapa faham la yg loan amount financing tu.. contoh kita pilih rm1000 kan, macam mana ea? boleh jelaskan??

    ReplyDelete
  4. Kira macam loanlah nie kan? Dari dulu teringin nak pakai Iphone. Tapi masih belum ada rezeki lebih. Bolehlah try cari kedai UMobile lepas nie.

    http://angellovesoldier.blogspot.my/

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)