HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, September 22, 2015

UMobile P70 Hero Postpaid Review.

Assalamualaikum

kalau lah diberi peluang untuk berjumpa dengan superhero kesayangan kita, hero mana yang korang cop awal-awal dah nak jumpa siap taknak share orang lain jumpa dengan dia juga? dah tau, mesti nak Captain America ke, takpun Batman kan?

tak tak, yuyu dah cop awal-awal. yuyu nak Hero Pospaid! tadaaa:


penyelamat Malaysia masa kini. okay, nah heart 


UMobile P70 Hero Postpaid, terbeliak bijik mata tau. tengok dia punya plan, kaw-kaw punya lah taknak bagi chance kita tak beralih arah guna dia khidmat dia lepas ni. 

kalau selama ni yuyu terpaksa subscribe RM3 untuk 150MB data plan sehari, tu pun, okaylah, lembab juga, rasa menyesal bazirkan RM3 tu, nak call kena charge mahal, charge SMS lagi. hmm. suami yuyu pulak, telco dia dapat free 1.5GB sebulan. hamaigad, nampak banyak, tau tau esok lusa habis data. stress okay. call pulak mahal, kena la tunggu orang reply Whatsapp saja. 

eh, yuyu faham sangat lah. ni lah keluhan rakyat Malaysia. setakat call MURAH, tetap kita tak puas hati kan? setakat 2GB free data plan, tetap kita tak happy kan? sebab tu lah, adanya UMobile P70 HERO POSTPAID. nahh:



ya, korang. ditegaskan di sini, RM70 sahaja setiap bulan, dengan free 7GB data plan, dengan unlimited voice call ke seluruh rangkaian, dengan kadar murah yakmat untuk setiap SMS. apa lagi kita nak? ini lah plan terbaru UMobile yang patut kita guna sekarang. ini lah superHERO kita. aww. :')

terharu lah ada plan macam ni.

janji tau, lepas ni sama-sama guna UMobile okay P70 Hero Postpaid. untuk maklumat lanjut, boleh terus klik sini :





terima kasih sudi baca :)

46 comments:

  1. mcm best jer plan internet umobile ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. dapat tau pasal ni, terus kami dua dua nak tukar :p

      Delete
  2. Wah macam bagus guna u mobile postpaid ini kak yuyu :-)

    ReplyDelete
  3. maigad...7GB tu !!! naakkk tukarr !!!

    ReplyDelete
  4. 7GB byk tu yuyu...pakai sebulan pun x habis tu..hee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. kalau yuyu, habis kot, yuyu memang jenis guna banyak :(

      Delete
  5. Kalau hbs data kena charge tak kalau pakai internet lg? Hehe risauu sbb ada kawan bru pakai yg 3gb plan postpaid ni tapi bila dah hbs data bila chck usage dia dah 3.++/3.00gb. Dia risau kena charge masa payment nti

    ReplyDelete
    Replies
    1. try check dengan UMobile. tak salah yuyu, internet jadi lembab je la :)

      Delete
  6. masalahnya yuyu.. biasanya orang telco ni.. bila ramai guna, dia pun tukar plan.. terus kena prank kita semua.. T_T

    ReplyDelete
  7. memang murah tu...berbaloi untuk dapatkan Umobile ni....

    ReplyDelete
  8. Internet speed macam mana? Kelajuan umobile slow semacam je

    ReplyDelete
  9. Jgn tertipu. Cek dulu coverage ok ke tak? Tengok byk negatiev review je..

    ReplyDelete
  10. setakat ni saya sgt puas hati dgn plan ni yuyu.cuma kawan2 yg nk pakai check coverage betul2.tmpt saya kat sepang ni ok sgt puas hati

    ReplyDelete
  11. setakat ni dah 2 bln pakai saya puas hati sgt p70 tu yuyu.mmg herolah.b4 dis nak bkk utube pun takut2.rasanya semua jenis telco kat malaysia ni saya dah pakai tp ni yg plg jimat.still maintain nombor lama.cuma kwn2 yg dok celah2 tu kena check betul2 coverage nanti x puas hati.kalau kwsn bandar biasanya mmg laju giler

    ReplyDelete
  12. setakat ni saya sgt puas hati dgn plan ni yuyu.cuma kawan2 yg nk pakai check coverage betul2.tmpt saya kat sepang ni ok sgt puas hati

    ReplyDelete
  13. setakat ni saya sgt puas hati dgn plan ni yuyu.cuma kawan2 yg nk pakai check coverage betul2.tmpt saya kat sepang ni ok sgt puas hati

    ReplyDelete
  14. Dh guna 2 bulan.. smlm dpt msg utk dec kna byr hmpir rm83 sdgkn dec br msuk mnggu ke2.. mn gi 70 tuuuuuu.. sblum ni guna U rm50 lbih mdh alert.. bila tkr p70 tup2 dpt msg nilai byr brbeza2 hmmm.. indah khabar dr rupa ka?

    ReplyDelete
  15. Mcm mne nk tukar plan hero ni,skg pkai plan power je,bole tnjuk ajar x??

    ReplyDelete
  16. Mcm mne nk tukar plan hero ni,skg pkai plan power je,bole tnjuk ajar x??

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum, saja nak kongsi pengalaman saya pakai plan hero 70. saya dah guna pelan ni dari bulan 9 lagi sejak baru2 dilancarkan. Niat mulanya pergi umobile center nak amik internet plan tapi promoter tu cadangkan saya amik plan ni sebab :
    1. saya guna sorang je bukan share internet ramai2.
    2. saya memang banyak buat panggilan berkenaan kerja-kerja.
    Jadi bila dipikir2kan balik, memang berbaloi ambil plan ni. Saya tanpa ragu2 langgan terus. ohya, saya masih mengekalkan no lama. sebelum ni saya pakai Tunetalk (Tunetalk line dia memang okey tapi plan intenet mahai sangat :'( ...). kepada yang nak kekal guna no lama, pastikan no tu pemilik dia memang nama kita, kalau yang pakai postpaid kena clear dari hutang/tunggakkan kalau tak memang masalah.
    kesimpulannya, memang BERBALOI2, saya tak ragu2 nak buat panggilan banyak2 sebab FREE. call p no mana pon dalam Malaysia ni. SMS biasa kena cas 8 sen. rm70 tu ada gst jadi total semua RM74.20 (thanks to our PM). Kadang2 kena bayar lebih skit la kalau ada guna SMS biasa. La ni saya duk sungai ara penang, line okey ja kalau dapat area town line memang cun tengok utube takda sekat2. So terpulang pada masing2 nak amik telco mana. buat perbandingan dulu sebelum langgan. orite cau..

    ReplyDelete
  18. Kdg kita ni mdh ttarik dg kmurahn yg trsirat x nmpk.. bila call rm83 bil utk novmber.. rm50 lbih bln lps utk oktber.. sy br dftr p70 ni mnggu 2 or 3 oktber.. byr ms dftr 70 lbih tu utk cover bln mn plk?? Sy msih x byr rm83 nk tgk cmna bln ni tup2 td cek da baki 5GB yg sy x sdr mreka topup jg wpun byrn blm jls. Bg sy ni lg x slmt!! Ni yg bila dpt msg tgk byrn mata trbeliak!! Lbih baik guna yg lama wpun GB kurg tp kita alert.. slagi x topup kita xle guna kmudhn

    ReplyDelete
  19. hi i baru pakai. bulan sebelas haritu. i dah bayar 70 rggt. the bill utk bulan 12 pulak 97.20? bukan kata 70 je ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la..bru pakai daftar awal bln 8.. masa dftar ade tgok dea tulis kt situ tenet 15gb..video onz 7gb..call unlimited..then ade tulis 3 days left..sy guna dlm 3 hri kuata tgl la 13gb cengitu..esoknya tgk kuata ada 15gb blik..pastu charger rm70... then keesokkn nya sy tgk caj rm29.00 pulak.. so bila cek bill dea tulis rm99 kna byar bln depan.. pening la..dorg kira cmna?

      Delete
    2. sama la..bru pakai daftar awal bln 8.. masa dftar ade tgok dea tulis kt situ tenet 15gb..video onz 7gb..call unlimited..then ade tulis 3 days left..sy guna dlm 3 hri kuata tgl la 13gb cengitu..esoknya tgk kuata ada 15gb blik..pastu charger rm70... then keesokkn nya sy tgk caj rm29.00 pulak.. so bila cek bill dea tulis rm99 kna byar bln depan.. pening la..dorg kira cmna?

      Delete
    3. sy pon cmtu..masa dftr rm70 awal bln 8..tgok bill untuk bln 9 rm99.00

      Delete
    4. sama la..bru pakai daftar awal bln 8.. masa dftar ade tgok dea tulis kt situ tenet 15gb..video onz 7gb..call unlimited..then ade tulis 3 days left..sy guna dlm 3 hri kuata tgl la 13gb cengitu..esoknya tgk kuata ada 15gb blik..pastu charger rm70... then keesokkn nya sy tgk caj rm29.00 pulak.. so bila cek bill dea tulis rm99 kna byar bln depan.. pening la..dorg kira cmna?

      Delete
  20. Cuba check bil cik puan. Sepatut nya RM70+usage (SMS, call ke special no., MMS, video call) + GST6%

    Paling kurang pn. RM74.20

    ReplyDelete
  21. Yg bayar masa daftar tu dimaklumkan sbg deposit kalau masa nak terminate line akan dpt semula.adik saya pun kena 97.20 bulan 12 tapi lupa tny dia.kenapa jd gitu

    ReplyDelete
  22. Kalo reg kt center.
    Maso reg xdo byr apo pun.
    1st bil - advance pyment + prorate + setem duti.
    2nd bil - baru la normal ikut plan apo.kalu p70 +gst dn charge lain2.

    Perlu jgk tahu p70 unlimited call ke no landline dn mobile je. Voicemel,no 13800 bagai tu kena lain cas.

    ReplyDelete
  23. Nak tanya time free internet tak tolak kuot pukul brape ye

    ReplyDelete
  24. Mcm mane dgn kuota? Kuota akan renew end of every month ke? Then kalau that particular month kuota still xhabis, eg. ade lg 2gb, then 1hb next month kuota jd 7gb balik ke cmne?

    ReplyDelete
  25. selalunya first month kena byar brapa?

    ReplyDelete
  26. Nak tanya.. rm70 tu mmg kena bayar every month ke? Kalau kita guna kurang drpada tu pun still kena bayar rm70/rm74.20 ke? Pliss jawab ye yuyu 😭

    ReplyDelete
  27. hye sis .. mcm mne nk daftar for internet.. cntnye kte msukkan topup 70 ringgit so kte kne daftar ape-ii atau dia automatik akn tolk sendiri topup kte tu? asap ineed ur explaination right now..sbb sye pengguna bru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia akan tolak sendiri.. Mcm saya first month tu dia ada charge dlm rm50 something.. Sy tnya center dia kata bayaran utk first daftar 😒 padahal time nk daftar tk ckp pn pasal bayaran ni..

      Delete
  28. sy 2 hari je pkai..internt slow ..network full h+ ..mlm2 lagi teruk langsung x dpt load web. mcm ada somethg wrong ja..try for u self..:p

    ReplyDelete
  29. Nak tanya, ada free basic internet tak as in kalau kita punya mobile data dah habis?

    ReplyDelete
  30. Saya pakai dah 3 bulan. Kadang2 line H+ tapi langsung tak masuk web apa2. First month try memang best internet laju. dah masuk second month terus ada problem. Bayar bil pon tak cas rm74. Lagi bayar lebih adalah. Internet lambat dan selalunya 10gb membazir macam tu je. :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)