HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, June 23, 2015

Memborong Baju Raya Muslimah

Assalamualaikum

raya dah nak dekat (apa aku excited sangat ni). bulan lepas pi Tesco, depa dah buat promo raya. lagi excited depa tu. tapi bab baju raya jangan buat-buat tak excited, nanti jadi macam orang teww. konon nak cari baju last minute, last-last raya tahun lepas orang teww kan, dia pakai baju pi kelas masa dia belajaq kat KUIS dulu. kah kah. padan muka dia.

tahun ni, apa kata, kita berhari raya dengan baju raya dari nile.com.my. lawa-lawa okay, lepas tu, murah yakmat. jimat duit, boleh bagi duit raya lebih kat anak sedara. :')

jadi, yuyu ada beberapa koleksi dari katalog nile.com.my untuk share dengan korang idea baju Hari Raya nanti. aww. cepat terharu. cepat! bukan senang tau nak posing comey-comey dengan baju dari nile.com.my. Allah. itu punnn...


Habib debab ni, letak je parcel nile.com.my, dia terus datang nak buat bantal. apa-apa je la anak oi.


dah banyak kali dah yuyu share idea shopping yuyu dengan nile.com.my. untuk kali ni pun, yuyu ada lapan idea shopping baju untuk Hari Raya nanti. selamat menjamu mata!


***


[1] kalau ada yang suka peplum, boleh try yang ni, serius nampak forever19 tauu. :p
Hot Pink Peplum RM25.90 
Chiffon Long Skirt RM24.60  

[2] peminat sequin boleh pilih long dress ni. pakai time malam raya, cun apa. mengerlip mengerlap weh. ;p
Haniya Long Dress RM75
Skull Head Clutch RM28.80


[3] kalau nak details yang lebih kepada lace, yuyu suka yang ni. tak sarat. nampak simple. boleh mix & match macam-macam gaya

HandBag RM14.90


[4] sesuatu yang simple, bukan saja boleh digayakan dengan pelbagai cara, tapi pelbagai warna juga.


[5] apa kata try blouse ni untuk beraya rumah Bff.
Haniya Plaid Blouse RM29.90
Haniya Gorgeous Skirt RM31.90


[6] pencinta earth color, kita sep sep tangan. sebab yuyu paling minat color macam ni. nampak sangat sesuai untuk apa-apa acara sekalipun. malah untuk Hari Raya. lagi la :)
Handbag RM56.30

[7] oh, ada peminat Paisley. okay, nak dari nile.com.my, long dress atau jubah yang bercorak paisley!
 Haniya Paisley Long Dress RM69


[8] paling minat long dress ni. entah la, macam nak sangat pakai time raya kedua nanti. tak sabaq aih!
Haniya PU Leather long Dress RM75

***



simple kan idea yuyu. yuyu sangat suka style yang simple, sebab takkan nampak under/overdressed. lagi-lagi Hari Raya. taknak la nampak kepochi liplapliplap sangat. ihik. yang penting, harga affordable gila kat nile.com.my. budget RM100, dah boleh beli macam-macam baju dah.



lepas tu kann, sekarang nile.com.my ada buat Raya Free Delivery PROMO, best okay, free postage untuk setiap beli RM48 ke atas. jimat lagi! lepas tu, lepas tu, ada juga JUALAN RAYA MELETOP 2015, bukan setakat 10% je markdown, sampai 90% tau. ergh. jangan lupa tauu, KLIK SINI

selamat ushar baju raya baru dengan nile.com.my, please la terjebak satu dua. :p


terima kasih sudi baca :)

22 comments:

  1. haaaaa.. dah terberkenan sehelai dua ni...

    ReplyDelete
  2. sllu usha web ni tp blom pnah beli..harga dia mmg murah2 :)

    ReplyDelete
  3. suka dress yg last simple dan menarik

    ReplyDelete
  4. yuyu alter ke baju baju tu nampak kecik jeee

    ReplyDelete
  5. Kak yuyu , yang Haniya Two Tone Long Dress tu size ap? Labuh tak? kak yuyu tinggi berapa? Sebab saya ni tak berapa nak cukup tinggi . hehehe

    ReplyDelete
  6. Sekarang ni mmg tgh bukak tab website nie.. sambil buat keje, sambil scroll pakaian lelaki lawa-lawa.. huahahaha. barang2 murah & lawa... =D

    ReplyDelete
  7. Thanks for sharing yuyu! Nanti nak try beli dekat sini pulak hehe.

    ReplyDelete
  8. semuanya lawa lawa. nak nak si pemakainya :)
    comei

    ReplyDelete
  9. MELETOP KAU :))) salam dari http://harinumunirah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Cantik dress nyaa.mcm nak terjebak jer ni.huuu

    ReplyDelete
  11. kak yuyu. memang dapat parcel terus sarung ke baju2 tuh, hehe...sampai x dann nak iron..tq kak yuyu! ishh ni yg nak membeli nih :)

    ReplyDelete
  12. Belum pernah lagi on9 shopping kat nile.com.my
    Nice handbag

    ReplyDelete
  13. selalu gak dok jeling-jeling nile.com ni..murah-murah je harga produk dia. Teringin nak beli..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)