HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, May 14, 2015

Makan-Makan : JustPie IOI City Mall.

Assalamualaikum

selalu yuyu ajak suami shopping kat Paradigm tak pun Mid Valley. weekend baru ni, macam nak try tempat baru. kami pi IOI City Mall, Putrjaya. mall tu baru ja buka. sampai sana pun bau baru. gituu. bukan nak shopping apa pun sangat, beli barang Habib je. -_-

best juga sana, parking bapak banyak, tak jem, banyak benda best pulak tu. paling best ada District21 & IceScape weh. sabaq je tunggu Habib besaq sikit, lepas tu, suruh mak yuyu dari Langkawi, mai jaga Habib sat. huhu. alaa, bagi la chance makbapak Habib enjoy sikit.

ushar je depa dok main. takpa. takpa.

Icescape                                                                District 21              


nak masuk tak boleh, jadi, kami decide je ushar panas dari jauh dorang-dorang yang dalam IceScape & District 21. eleh. nanti kami pun boleh main jugak la. tak jeles pun. *nangis dalam hati*


di antara dua tempat tu, ada restoran pie. JustPie. sedap tahap nak gigit peha suami. tapi motif nak gigit peha suami tu, tak dapat dikenalpasti kenapa.


jadi, niat awal nak makan lunch tempat lain terbantut. boleh tahan lama jugak la kami lepak kat JustPie. tengok menu dia, err, apesal cobaan sangat ni. suami yang on diet pun, terpaksa cheat, dia makan juga dua pie. tskk.

perasan juga masa nak lalu dari MidValley (LGfloor) nak pi TheGarden, ada kiosk kecik JustPie. takpernah la try. hentuk kepala kat dinding sebab lalu ja sebelum ni. rugi gila.


ni yang kat MidValley nak pi The Garden. gigih ambik gambaq semalam, demi entry ni. ihik :p


Pie
banyak gila variety pie kat JustPie. dari biasa-biasa pie yang kita pernah tengok, sampailah sweet pie yang rare. masa kat IOI City, yuyu try Chicken Mushroom. suami try BlackPepper Chicken, lepas tu kami kongsi Steak&Cheese.

sedap dia memang gila arrh boleh cakap. selalu kalau makan pie, tipikal punya pie la kann, mesti tepung banyak, minyak banyak. memang potong ar tekak. tobat malas order lagi, tapi yang JustPie ni, inti dia banyak. nak makan laju, sayang. huhu.

harga dia berbaloi dengan apa yang kita makan. sedap, tapi tak mahal.


presentation macam makan kat hotel. huhu.

RedVelvet Pie. nangis. tak demand lain birthday cake nanti, nak ni je. *pujuk suami*

Marshmallow Pie. jahat arr. dah kenyang, baru nampak ni.


siap ada NutellaChocolate Pie, Banana Pie, dan macam-macam lagi la. in case korang rasa kek sangat mainstream untuk birthday party, beli je la pie cake kat sini. comfirm gembira tetamu. :p


tempat dia ilek je, tapi selesa dan lawa. best arr kalau makan sambil selfie, upload Instagram. gituu.

3D art kat meja. ni la punca lepak sini lama, makan kejap ja, amik gambar yang lama. lulz

ajak client meeting kat sini best juga. makan dengan kawan best juga. tapi lepas main IceScape takpun District21, lepak pulak kat JustPie, bapak best!


selain kat IOICity, kalau nak try, boleh tengok sini:
IOI City Mall : FK-8A. satu Floor dengan IceScape dan District21. memang tengah-tengah antara dua tempat tu.
The Garden : LG-C3B. satu floor dengan KFC kalau dari Mid Valley. tapi ikut lorong untuk ke The Garden. kalau dari The Garden, lepas sikit je dari kedai buah MBG.
One Utama : SK106. ada kat old wing. satu floor dengan Chatime. err. sebelah Chatime je pun.

apa-apa kalau nak tahu pasal JustPie, boleh direct sini:
FB Page : Just PIEInstagram :  @justpie_malaysiaTel: +603 – 7806 3631
Email : info@justpie.com.my
Website : http://www.justpie.com.my/

gambaq ni, nampak macam Habib ikut ayah dia la pulak. tak boleh jadi ni!

muka happy.


harap membantu la korang sikit sebanyak kalau tetiba teringin makan pie. serius korang akan puas hati. cuma yuyu takde gambaq tunjuk inti dia. kalau tak, memang nangis lah korang tengok. dan semestinya, HALAL.

terima kasih sudi baca :)


20 comments:

  1. sedapnyer.. kena try la nanti bila p sana :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Lol salah icon :p
      padahal td excited nk cakap, "Nak pegi lah :)"

      Delete
  4. tak pernah try lagi pie. boleh cuba nanti :D

    ReplyDelete
  5. Sedapnya. Peberet pie nie. Dekat ngan umah....kena berdesup pi sana nti

    ReplyDelete
  6. sedap nya...sebelum ni lalu jeling2 jer.Ni mest kena try la...

    ReplyDelete
  7. baru je ckp dgn mak hrtu takde ke kedai yg jual pie je mcm dlm cite omputih. kena try ni. nampak best

    ReplyDelete
  8. kalau tengok blog yuyu mesti semua benda teringin nk try.. sobs

    ReplyDelete
  9. kulit kak yuyu makin cantik berseri seri la!

    ReplyDelete
  10. Hahahahaha kenapa kat sini takdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :'(

    ReplyDelete
  11. comel kak yuyu dan habib! Argh!

    http://little-xiao-han.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. omgggg.. napa tetiba pak pun nampak sgt tempting ni.. adusss.. mj on diet niii..

    ReplyDelete
  13. bestnyaa makann.. tak pernah lagi ke ioi city mall..

    ReplyDelete
  14. Okay, nanti nak gi try ushar..😁

    ReplyDelete
  15. tak sangka ada kedai yang jual pie macam nih.. nampak menyelerakan dengan pelbagai pilihan pie..

    ReplyDelete
  16. Kat Gleneagles Hospital pun ada Just Pie outlet. Sedap jugak. Reference from http://sharinginfoz.blogspot.com/2012/05/sedap-juga-pie-di-just-pie-hospital.html

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)