HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, October 2, 2014

Gadget & Mengandung

Assalamualaikum

dah tak berapa hari dah kan yuyu nak bersalin. hmm. macam baru semalam je dapat tau yuyu pregnant, tup tup sekarang dah lenguh dah satu belakang sebab baby dah besar dalam perut ni. walaupun lenguh, tu semua nikmat tau, sakit je satu badan, tapi kat hati tu bahagia. aloo. :')

kalau cakap pasal pregnancy dan gadget, memang dua dua ni sangat berkait rapat antara satu sama lain. gadget amat penting sepanjang pregnancy yuyu ni. terima kasih sangat la untuk Samsung Galaxy Tab 4 baru yuyu, berjasa banyak dah ni. siap buat entry penghargaan la citer dia. 

hello my precious Samsung Galaxy Tab 4. kalau keluar dating dengan suami, wajib bawa, nasib la 7inci je screen dia kan, size just right dengan yuyu, senang nak simpan macam-macam kenangan


walaupun yuyu ada DSLR, tapi Tab 4 ni lagi mudah, ringan sangat sangat dah kan, takde la mengah-mengah nak bawa keluar pun, lepas tu zappp share terus kat Instagram i'olls. hehehe. itu la pentingnya ada tablet yang ringan, lagi-lagi masa pregnant. 

ada moment best je, terus snap gambar, ada benda-benda cute je, terus snap lagi. mana tauu, nanti boleh share moment indah ni dengan baby ke, tak ke itu kite panggil Bonding Time. :')

16GB microSD card kann, jenuh tauu selfie selalu. 


dia punya ringan sampai masuk handbag pun tak rasa jejas mana pun berat. puas hati sangat dengan size & ringan dia, just ringan dengan yuyu yang amatlah petite ini.


Alhamdulillah, tak rasa bazir langsung ada sebijik Tab 4 ni. mak selalu pesan, kalau nak beli sesuatu, beli yang boleh dapat balik pulangan dia. yakni, tak rasa membazir, dan bermanfaat buat kita la. yang ni memang betul bermanfaat, bermanfaat untuk sepanjang pregnancy yuyu, bermanfaat juga untuk kerja. 

derr, multiwindow derr. wa browse website sambil blogging derr. ni yang best, sebab boleh tengok reference masa buat kerja lain kan. senang sangat nak update blog ke, pape je la untuk korang pembaca setia yuyu. ecehh :')

lagi satu benda yang baru, application Kids Mode, itu pun kawan bagitau. ihiks ^^. tak sabaq la pulak baby dah besaq nanti, menghiburkan hati baby dengan application ni. aloo. 


apapun, kalau korang terfikir nak juga ada satu, boleh try tengok sini dulu : (product link). insyaAllah, memang tak menghampakan enkorang semua. 

terima kasih sudi baca. :)




[ Sponsored by SAMSUNG]

22 comments:

  1. akak punya kaler itam..suka3 sebab sama dengan yuyu..

    ReplyDelete
  2. assalam yuyu... menanti ari dh laa mak buyung comel ni.hihihi. akk selalu usha ig yuyu je.. jrg mengomen tp sekadar silent reader je.. hrp2 yuyu sihat ye....moga dipermudahkan urusan bersalin nnt...cute sgt moment photoshoot dr nabil nadir... hihi..moga maju jaya ye dik comel cyg :)

    ReplyDelete
  3. comel yuyu...dah nak bersalin mom to be..:)

    ReplyDelete
  4. alahai..comel je mum to be ni ..semoga semuanya dipermudahkan nanti..

    ReplyDelete
  5. comel jer ibu mengandung ni.. bile la nak jadi cam ni..huhu.. sy pun petite jugak.. :)

    ReplyDelete
  6. eee bestnya. senang dan menjimatkan masa.

    ReplyDelete
  7. moga dipermudahkan bersalin!!! =)

    ReplyDelete
  8. berminat jugak..tapi galaxcy tab akak masih elok..nanti nak dapat kan satu la galaxcy tab 4 ni..

    ReplyDelete
  9. Bestnyaaa...boleh update blog sekali tuuuu.

    ReplyDelete
  10. betul2 membantu.... bagus ada gadget ni..lagi2 zaman teknologi ni

    ReplyDelete
  11. alahai..petite sgt kak yuyu ni..takut tgk pewot..gud luck! xsabau nk nengok baby.. :)

    ReplyDelete
  12. Suka tengok kak yuyu punya blog ni.. Moga selamat bersalin ye kak.

    ReplyDelete
  13. comel tgk app kids mode tu...kak yuyu lanje satu peleaseeee....hehe

    ReplyDelete
  14. kecilnya yuyu... mesti agak letih kan kalau jalan lelama.. takpe, baby tu akan dukung yuyu lak nanti.. kiut je!!

    ReplyDelete
  15. Teringin pulak nak ada satu!

    ReplyDelete
  16. Comelnya kak yuyu! Menariklah tab 4 ni, mira igt nak beli jugak la since bulan ni gaji bonus. Thx for the review, kak yuyu! :)

    ReplyDelete
  17. Ok, entri2 yuyu pasal Samsung Tab 4 ni amatlah membuatkan kite teringin nak ada satu gak.. Leleh2 air liur kite taw terliur nk ada satu tab 4 cenggini.. Huuu..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  18. wahh.. bestnyaa.. boleh mcm2 ni.. teringin.. oke target kena dapat ni.. hehe

    jemput lawat http://goo.gl/rHbK7R

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)