HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, September 15, 2014

Empat Kriteria Menjadi Pramugari/Pramugara.

Assalamualaikum

banyak la email yuyu tanya bab yuyu repost gambar Instagram mc_pali semalam. enkorang macam konfius kan, betul ke idak cuma perlu EMPAT kriteria tu je nak jadi Flight Attendance dengan airfly agency kan?

yes. dorang tak perlu Lapan, mahupun sepuluh kriteria pun, asalkan enkorang ada EMPAT kriteria ni, dah boleh pun cecepat apply SINI : [ http://www.mcpali.my/ ]

***


Peluang bekerja di awan masih dibuka! Adakah anda menepati kriteria untuk menjadi pramugari & pramugara (FA)?
Kalau anda ada ciri-ciri standard yang selalu kita tengok pada FA di mana-mana syarikat penerbangan, apa kata anda mendaftarkan diri bersama Mc Pali.
Peluang ini kami buka hanya untuk anda yang berminat dan MENEPATI KRITERIA sebagai calon FA kami.
Kalau anda menepati EMPAT (4) SYARAT di bawah, daftarkan diri di www.mcpali.my atau hubungi 012-2294824 dengan segera.
1. Wajah dan penampilan menarik
2. Boleh berbahasa inggeris
3. Mempunyai lulusan minimum SPM
4. Berumur 18-35 tahun
  Kami masih mencari lebih ramai calon FA yang menepati kriteria untuk menyertai kami.
  Kami jamin pengambilan bekerja segera kepada calon-calon yang menepati kriteria.
  Ikuti juga Instagram @mc_pali untuk info terbaru.


***

Bittaufiq wannajah & good luck untuk korang. kite ni boleh doa korang dari jauh je. hehehe

terima kasih sudi baca :)

23 comments:

  1. Saya pun join.. Join doa dari jauh je. Hihi

    ReplyDelete
  2. Syarat ketinggian bukan ada sekali ke?

    ReplyDelete
  3. Ok nak apply sekarang.. confident gitu padahal perwatakan takdelah menarik mana hhaha

    ReplyDelete
  4. Ok nak apply sekarang.. confident gitu padahal perwatakan takdelah menarik mana hhaha

    ReplyDelete
  5. dulu pernah jugak nak jadi pramugari.
    tapi apakan daya keazaman tak kuat hihi

    ReplyDelete
  6. best jd peramugar ni..boleh travel for free....phewwwwww~

    ReplyDelete
  7. Tips ni seuai apply untuk mereka yang nak jadi pramugari :)

    ReplyDelete
  8. dlu yaya kecik2 suka sgt berangan jd pramugari....

    ReplyDelete
  9. dulu ada minat nak jadi pramugari, sekarang ni takut la plak. tak confident.

    ReplyDelete
  10. Wah... mudah sahaja rupanya... good luck kpd yg berminat ^__^

    ReplyDelete
  11. ASSALAMUALAIKUM W.B.T MUSLIMIN ,MUSLIMAT & SALAM SEJAHTERA TUAN2 PUAN2..

    TAHUKAH ANDA
    DENGAN RM25 ANDA BOLEH MENGGANDAKAN WANG DI DLM AKAUN BANK ANDA TANPA ANDA SEDAR/KETAHUI SIAPA YG MEMBERI?

    MUNGKIN INI SESUATU YG ASING DAN PELIK BAGI KITA DI NEGARA DUNIA KETIGA TAPI TIDAK DI NEGARA-NEGARA MAJU.

    MAKLUMAT LANJUT & BAGAIMANA
    UNTUK MENYERTAINYA?

    KLIK DI SINI
    http://www.needjiadi.blogspot.com/

    • IN SYAA ALLAH BERMANFAAT.

    • TIADA PAKSAAN UNTUK
    MENYERTAINYA.100% TERSERAH
    KPD ANDA KERANA
    PERKHIDMATAN/PROGRAM INI
    BERDIRI DI ATAS SIFAT JUJUR
    IKHLAS AMANAH DAN INTEGRITI.

    • FOR A BETTER WORLD FOR OUR
    FAMILY CHILDREN AND SOCIETY.

    TERIMA KASIH KERANA SUDI
    MEMBACA.
    WASSALAM...

    ReplyDelete
  12. hai yuyu..salam perkenalan. nice sharing..

    jemput ke blog nuha.. nuha baru share entry tentang collagen.

    www.nuhahayati.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. anda ditag http://celotehbudakkechiq.blogspot.com/2014/09/liebster-award-1.html

    ReplyDelete
  14. nice sharing yuyu...jemput ke blog saya yang baru berjinak-jinak dgn dunia blogging...
    http://www.aniraabdul.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Ni trainning akademik ke? Swasta ea? Klu abis balajar sini konfirm boleh keje ke?

    ReplyDelete
  16. salam, nice sharing :)

    jemput singgah www.bondasihat.com

    ReplyDelete
  17. Salam kenal Yuyu! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
    Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  18. Lama tak singgah sini...

    http://fuzamusa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. good sharing dear...
    jemput singgah blog http://cikvitamin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. nak apply tapi next year, sbb umur baru 17,, hehehe ,, ermm kak yuyu berat pun di ambil kira ke sye ni chubby2 sikit,, but not fat !

    ReplyDelete
  21. berat pun di ambil kira ke aka yuyu,, sbb sye ni chubby2 sikit,m, hehehe

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)