HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, August 5, 2014

Peluang Menjadi Flight Attendant (FA)

Assalamualaikum

pernah tak bagitau satu kelas masa sekolah dulu cita-cita besar nanti nak jadi pilot, tak pun nak jadi pramugari/pramugara? Allah. yuyu pernah tau. besar nau cita-cita tu, lepas tu, kalau dah setiap kali perhimpunan, yuyu lah paling depan di barisan, kau ingat mampu ke jadi pramugari?

-.-' nangis sedu sedan sorang-sorang. 

itu cita-cita terkubur sebab tak cukup tinggi punya cerita. ada juga yang terkubur tak tahu macam mana nak apply, ada juga yang terkubur sebab tak keluar keluar pun iklan kat TV job vacancy jadi pramugari/pramugara.
sekarang tak tapah dah sedu-sedan sensorang konon-konon cita-cita dah terkubur layu, kalau ada empat (4) kriteria ni, please laju-laju register sekarang di www.mcpali.my:
1) wajah dan penampilan menarik
2) lancar Bahasa Inggeris
3) minima SPM
4) tidak kurang 18 dan tidak lebih 35tahun.

habis sangat kalau nak tahu lebih, please whatsapp je 0122294824 ! cepat tauu, sebab limited ni benda-benda macam ni. tak nak ke kerja jadi Flight Attendant (FA)? selalu travel sana sini. kerja atas awan okay. 

good luck semua. sebelum apply, jangan lupa baca Basmallah. jangan lupa sebar pada orang lain juga.

terima kasih sudi baca :)

9 comments:

  1. waa.... FA... hihi.. nampak menarik je nih kak.. :D

    ReplyDelete
  2. Woww..TQ yuyu...nanti nk btau satu kampung. :D

    ReplyDelete
  3. kalaulah seragam dia mengikut lunas Islam, saya pun nak try tau T_T

    ReplyDelete
  4. kita xsesuai kut :D
    kurus kering ni.. hahaha

    ReplyDelete
  5. yuyu,, yg hospitaliti mana?
    ke hospitaliti tu FA jgk ? hehe

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)