HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, July 4, 2014

Tips Mix & Match Denim.

Assalamualaikum

setiap manusia di muka bumi ni, mesti ada paling kurang satu denim seorang. *hmm, hampir kot, tokwan yuyu takde pun*. sebab denim ni, ciptaan manusia paling selesa di bima sakti. boleh jadi fesyen paling ringkas, boleh juga jadi fesyen paling kontroversi. homai.

yuyu mula minat denim dari sekolah menengah lagi. paling simple, Jeans + T-Shirt Rumah Biru sukan sekolah. habis style dah bawa keliling satu pekan. bila dah ada duit sendiri, berjenis denim yuyu kumpul. dari jeans, denim shirt, handbag sampailah heels yang boleh di mix&match mengikut pelbagai kesesuaian masa. 

nampak macam style kan :)

jadi, entry kali ni, yuyu nak share cara yuyu mix&match denim. GUESS Denim adalah kesukaan! kalau korang pernah ada walau satu pun koleksi denim dari GUESS, pastilah korang tahu betapa korang akan jadi peminat setia denim GUESS seumur hidup korang. kan kan? sapa geng?

antara koleksi denim GUESS yang yuyu akan jadikan tips Mix&Match kali ni adalah Petite Brittney-Boot dan Fitted Denim Shirt. dua jenis denim ni, mampu untuk dipakai tiga (3) occasions dan lebih baq hang. 


***

okay. sekarang kita mula tips-tips kita. tadaa..


1) A romantic dinner occasion.
bagi yuyu, untuk sesuatu yang romantik, penting untuk tonjolkan watak feminim, dan dalam masa yang sama padankan dengan sesuatu yang lebih rilek supaya kita lebih selesa. pilihan denim yuyu untuk Romantic Dinner, adalah GUESS Fitted Denim Shirt.

suami kata, dia suka yuyu pakai cenggini. aloo. malu la cenggini.

tona pudar yang takkan pudar dimakan zaman. 

 Denim ni best sebab ada touch of faded color, detail dia pulak yang sangat tidak b.o.r.i.n.g...bila digayakan dengan pastel skirt, homai, macam tak sabar nak candlelit dinner dengan suami!

dengan button dari atas hingga ke bawah dia, buat kita selesa untuk pakai dengan pelbagai gaya. boleh unbutton, boleh buttonkan habis. kita mak buyong 6bulan ni, button setengah je, kang tersepit anak kat perut i'olls ni. ihik.


2) Music Festival / Concert
semestinya kena padankan dengan sesuatu yang lebih santai, simple tapi tetap tampak diri menarik. paling ringkas, please, jeans dengan long-sleeve shirt pun dah cukup okay. sebab apa? sebab walaupun simple, tapi tetap menarik, tak nak la pakai sarat, ends up dengan rasa rimas. erghh.



yuyu suka boot-cut jeans, sebab nampak lebih sopan dan tak nampak macam yuyu underweight. pftt. tips naik berat badan please korang!



GUESS Petite Brittney-Boot paling best. selain detail yang simple boleh padan dengan macam-macam cara, denim yang stretchable dia buat yuyu oh-mai-selesa-nya-pakai-walaupun-dah-6bulan-pregnant. 5bintang untuk point ni.


3) A night out party with le' friends
macam mana kalau yuyu try mix dua denim tadi? Fitted Shirt + Jeans. nampak macam satu gelap, satu cerah kan? macam tak kena je, tapi, try matchkan dengan shawl yang berbunga, dan tona gelap sikit, lebih kurang warna GUESS Petite Brittney-Boot yuyu tu?


yuyu suka cara macam ni, nampak sangat "Yuyu" di situ. rilek, ringkas.

simple kan?

simple detail buatkan yuyu rasa macam inilah perfect jeans idaman yuyu. aloo. sweet

         
boot-cut, cute pocket, faded color. mesti korang pun suka kan.

percaya dengan kualiti denim Guess. the best! simple. less is more. kan :)


***

nampak kan kuasa denim. walaupun dua helai tu saja, kita boleh pelbagaikan dengan macam-macam gaya. simple tapi tetap ada  daya tarikan dia. ingat dulu masa first time ada jeans, sampai tak basuh tiga bulan kau. sebab apa, hari ni pakai dengan peplum, esok pakai dengan t-shirt, lusa pakai dengan bat-wing dress. 

kalau enkorang semua termakan dengan tips ni lalu terbeli pula denim Guess digempar gempurkan kebestannya itu, jangan le lupa hashtag #GUESSMalaysia #LLOVEGUESS #EhMalaysia . ihik ^^

terima kasih sudi baca :)

31 comments:

  1. tq share kak yuyu! Pandainya matching.. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau benda simple, best lah nak mix&match :)

      Delete
  2. comeiiiiiiiiiiiiiiiiii ! pastu simpleeeee lak tu kan :D

    ReplyDelete
  3. alahai.. comel betul kak yuyu.. cute mummy to be.. ;)

    ReplyDelete
  4. Nice sharing kak yuyu. K.yuyu pakai denim nampak comel je.

    ReplyDelete
  5. Style jgk macam nie...thanks yuyu =)

    ReplyDelete
  6. saya tak pernah ada jeans! hehhe. anyway, u look gorgeous in every style! comeelll :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena ada selai juga ni. try beli GUESS punya, mesti nak beli lagi banyak ^^

      Delete
  7. kak yuyu, da besar perut, xmoh pakai kasut tinggi2... bhaye...take care aneway...pandai match kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh. pakai untuk bergambar je la. thanks untuk nasihat sayang <3

      Delete
  8. cantiknya kasut bunga2 tu....eh, tetiba plak...padahal entry pasal denim..hee

    ReplyDelete
  9. Yuyu comel sangat bila berfesyen.. saya ni pun sukar dapat pakain yang sesuai sebab saya tinggi sangat sangat 190cm . Huhuhu

    ReplyDelete
  10. Yuyu comel sangat bila berfesyen. Walaupun saya tinggi galah 189cm saya suka baca blig yuyu. Bolehkan walaupun yuyu fokuskan pada zob kuit kyit

    ReplyDelete
  11. pndai yuyu mix match..hihi suka sngt, tip yg brguna..:)

    ReplyDelete
  12. nice tips yuyu.. pakai denim nih personaliti pon tampak lebih berbeza..:)

    ReplyDelete
  13. comelnya..tak nampak pun mcm preggy 6 month..

    ReplyDelete
  14. akak tetap cute + comel + gorgeous. Nt baby pun kiut miut.. hahaha
    untung mr husband..

    akk singgah la blog kitew kalu tak keberatan..

    http://miss-fatyn.blogspot.com/2014/07/bb-doll-cream-de-fasya-hot.html

    ReplyDelete
  15. i love denim too. <333
    especially jacket, tapi tak ada peluang nak beli lagi.

    ReplyDelete
  16. bestnya yuyu preggy x nampak mcm preggy pun..huhu

    ReplyDelete
  17. akak comel nye....kecik je...saya pon lbh kurang akak tp saya berisi sikit...huhuhu...
    t rajin2 akak singgah la blog saya ye n komen n folo n ape2 la yg patut....
    lensamerah.blogspot.com.my enjoy reading..

    ReplyDelete
  18. kalau untuk photoshoot okeylah heels/wedges...tp untuk jalan bagi wanita mengandung...jgn na..:)...sayangi diri dan bayi dlm kandungan(siapa tak syg ank kan)..:)

    ReplyDelete
  19. Yuyu comel sangat..x per nanti berat naik la coz akak pun mcm yuyu skrg dah beranak 3 dah naik kg hehe..

    ReplyDelete
  20. Allah.. comelnya kak yuyu. teringat kawan saya. comel macam akak. saya blogger baru, tengah teroka tips tips jadi blogger berjaya macam akak. hihi. ^^. Take care kak yuyu.

    ReplyDelete
  21. sweet2 je yuyu matching2 kan denim.good job!

    ReplyDelete
  22. kalau sembang dengan otai-otai jeans ni depa cakap biar pakai levis golok, asalkan levis..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. try dulu beli satu denim GUESS, mesti nak buat stock sethaun punya :p

      Delete

terima kasih sudi komen :)