HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, July 14, 2014

Shopping Raya!

Assalamualaikum  

kite tepek muka eksaited nak cerita pasal shopping raya ni!

ingat lagi tak entry online shopping, lepas tu abang senyum simpul malu datang hantar barang kat rumah tak sampai 24jam lepas order. lepas tu ramai yang termakan kata-kata  manis dari entry tu, lepas tu beli tak hengat. ingat lagi kan?

mesti la ingat nile.com.my

sekali lagi, shopping untuk Hari Raya nanti pulak. buat preparation awal senang, nanti hujung-hujung Ramadhan, kalut buat Kuih Raya je. tapi, kali ni tak beli untuk diri sendiri. mak buyung dah nak masuk 7bulan khenn. jadi, beli untuk suami, emak dengan adik je. happy le enkorang kan tahun ni.

abang senyum kemut-kemut ni akan muncul dalam masa 24jam sejurus kita order. hamboi! nanti boleh la bayar COD. senang citer.


baju Raya, masing-masing dah buat dah, jadi, yuyu beli la sikit baju jalan-jalan untuk Hari Raya nanti buat dorang. masing-masing dengan taste masing-masing, kemain dorang happy, satu sebab cantik, satu lagi sebab tak sangka murah sangat.


cuba teka, yang mana yang suami, yang mana yang adik, yang mana pulak yang emak yuyu. ada juga yuyu punya. teka teka. 


Buat Suami Tersayang (harap korang tak rasa loya la)
suami yuyu paling suka pakai Baju Melayu dengan Jeas. style sikit kate nye. simple apa kalau macam ni kan? jadi, better belikan dia jeans baru, boleh la bergaya sikit Raya nanti. kalau compare pasaran, memang jauh amat la beza harga di nile.com.my.


alang-alang dah murah sangat, beli satu kasut untuk suami. bila dah sampai tengok depan mata tu, macam tak patut pulak jual murah. lawa weh.


Buat Emak Tercinta (emak baca ni, tentu sedu sedan beliau)
untuk emak pulak yuyu beli lengkap, dress, tudung dan flat. senang buat dia jalan-jalan Hari Raya nanti. emak suka one piece je. senang bergerak kata emak. habis rimas, sengseng tangan. tudung pun, beli kan dia tudung Bawal. kalau beli tiga benda ni kat tempat lain, nak la seratus lebih juga laa. tapi kalau beli kat NILE.com.my.....

Elegant Woman Must Have FlatShoes : RM19.50 . tapi dah habis, kalau lain, try ni (LINK)

kalau kira balik, semua baru RM77.40. murah kan? tapi tetap lawa, korang nak macam mana lagi?


Buat Adik Bongsu Yasmin
Untuk adik, bagi taste orang muda sikit. biar dia seronok jalan-jalan rumah kawan dia Raya nanti. tapi untuk dia, siap dengan handbag sekali. masa barang sampai, punya la dia tak sabar nak terus pakai, tapi, NO NO NO, kalau pakai sekarang, tak nama la baju untuk Hari Raya kann..

Fish Tail Blouse : RM29.00
Trendy Hand Bag : RM22.90. Sold Out, korang try yang ni (LINK)


***

murah yang amat-amat kan? total semua beli untuk orang-orang tersayang, tak lebih dari RM400. jimat banyak sangat. padahal kalau beli tempat lain, nak jugak la dekat seribu. well, yang penting, kita tahu macam mana nak dapat yang memuaskan hati, tapi tetap menjimat kan. sebab tu la ramai yang repeat shopping di nile.com.my , termasuklah yang menaip entry ni. ihik.

hmm, macam kesian la pulak, untuk diri sendiri takda apa-apa pun. hello, mana boleh tak beli okay. kite beli la jugak satu!

 Fashion Woman Bag : RM46.90 SAHAJA!

lawa kann. luas pulak tu, simple pulak tu. boleh letak iPad, botol air, dengan barang make up sekali. ada kaler Khakis juga. hmm. lawa tapi hitam nampak lebih menawan. senang nak masuk dengan mana-mana baju raya. silap-silap nanti mak pun pinjam. hehe.

okay, dah, yuyu banyak tolong korang untuk berjimat Raya ni, please godek la website : nile.com.my . mana tahu, terus jumpa baju Raya korang. silap-silap beli juga untuk orang rumah nanti.

***

sempena Ramadhan Kareem ni, kita semua dapat free delivery dengan setiap belian min. RM48 di nile.com.my . homai! check sini (LINK)

terima kasih sudi baca :)

17 comments:

  1. shopping di nile.com.my memang berbaloi2.. hari tu beli sling beg RM44.90.. Terbaik!!

    ReplyDelete
  2. betulllll...suka gak cuci mata kat nile ni...murah2 walau harga tak patut murah hahaha

    ReplyDelete
  3. Cantik pulak nampak adek k.yuyu pakai. :)

    ReplyDelete
  4. saya dah 3x shopping dgn nile.. dari brg utk buat hantaran kawen, pakaian nk p honeymoon sampai la handbag raya pulak.. hehehe... memang berbaloi la... servis terbaikk..

    ReplyDelete
  5. memang best shopping kan, hihi..

    ReplyDelete
  6. Yuyu lawa tapi kenapa diorang..........

    ReplyDelete
  7. ayu pun baru belikan mak dan adik..handbeg.

    ReplyDelete
  8. thanks yuyu sbb perkenalkan. sye bru tau kewujudan nile.com.my ni melalui blog yuyu. hehe mse utk jadik shopaholic!

    ReplyDelete
  9. suka shopping di nile.murah dan cantik!

    ReplyDelete
  10. teringin jugak lah nanti nak shopping dengan nile..:D

    ReplyDelete
  11. Untungnye dapat anak solehah cam yuyu ni..pandai yuyu pilih utk diorang pulak tu..:)

    ReplyDelete
  12. Dalam menyambut raya tahun baru ini ayuh kita berikan sedikit sumbangan kepada anak yatim dan asnaf miskin serta ibu tunggal. Ayuh taja seorang anak yatim hari ini melalui Program kendalian Projek Iqra' shopping raya 2015. Ayuh ke blog saya untuk mendapat maklumat lanjut. Jalalboy

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)