HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, April 30, 2014

Waktu Lapang Kami Suami Isteri. ♥

Assalamualaikum

sebelum kahwin dulu, yuyu selalu rasa yang kahwin ni menyemakkan kepala. paling yuyu tak suka nak buat adalah 'share' life yuyu dengan orang lain. tak rasa ke benda tu macam boring? ke yuyu je yang rasa? tapi, bila dah kahwin, lain pulak rasanya.

sekarang baru tau, bestnya kehidupan selepas kahwin ni. rugi pulak tak kahwin masa sejam lepas baligh -.-' lepas dah kahwin ni, makin seronok pulak nak cari apa yang suami suka, apa yang suami tak suka, bila dapat tahu satu satu benda tu, Allah, macam lengkap pulak hari-hari yuyu.

kami ni berkahwin, bukan bercinta sebelum kahwin nak rak macam orang lain. sebelum kahwin, suami yang beriya provekan kasih sayang dia kat yuyu, yuyu pulak macam errr.. okay lah, boleh la. tapi atas usaha suami, atas redha Allah dan keluarga, Alhamdulillah, sekarang adoi, sayangnya kat suami. macam nak je bagitau dia setiap masa kite ni sayang dia.

aktiviti kegemaran kami berdua ni, kalau sebelum yuyu pregnant dulu, asal ada masa berdua je, mesti memasak menjadi pilihan kami. bila dapat hasil masakan tu, hoi, nangis nangis tepi tangga rumah sebab dua dua happy sangat. lepas tu, masakan akan dihias bagai nak rak. acah-acah makan kat hotel gittew.

simple tapi presentation tu yang penting, suami tambah siap puji melambung lambung :')


sekarang dah pregnant, tak dapek la den masak. tengok minyak pun nak termuntah. nasib dapat suami memahami, yuyu masak nasi, dia makan je dengan apa yang ada, habis sangat dia masak sendiri. aloo. syian dia. hilang dah kejap nikmat happy happy masak dengan suami.  tskk :'(

tapi kami tak putus asa, untuk mencari waktu ideal bersama-sama. kami cari apa lagi benda simple boleh buat yang akan buat sama-sama happy..

yeah! masing-masing suka mencari masa untuk menikmati minuman panas. adoi, skema ayat. asal ada  masa je, satu green tea suam untuk yuyu, satu  lagi OLDTOWN White Coffee 3in1 Classic kegemaran suami, tapi kegemaran yuyu juga, suami minum, yuyu curi-curi hidu bau wangi dia. ihik ^^


bukan sekadar minuman kegemaran, malah, kebahagiaan. ewah.


kalau buat OLDTOWN White Coffee Classic 3in1 pun dah buat suami happy, satu sachet masa suami rehat, satu sachet masa masing-masing tengok TV. kegemaran yuyu pulak, teh hijau tawar celup biskut Merry, aloo, bergelinang air mata macam baru salam mak masa hari raya tauu.

dua-dua kami seronok, dua-dua kami suka repeat benda ni setiap kali ada masa terluang. sape kata nak seronok kena keluar duit banyak? hello. kami tak pun. berapa hengget la sangat benda ni.

well, bagi yuyu, benda-benda simple macam ni, kalau kita buat ikhlas untuk orang yang kita sayang, nampak je dia senyum, alaa, cair hati ni macam nak buat selalu. sebab tu yuyu tak jemu masakkan yang best-best untuk suami, tak jemu bancuhkan OLDTOWN White Coffee 3in1 untuk suami lepas kerja, walaupun benda tu benda simple. yang penting, semua tu boleh buat suami happy. kan :)

please, cari apa yang orang yang kita sayang suka atau tak, nanti, kita mesti rasa lagi dihargai sebab kita menghargai apa yang ada depan mata.

terima kasih sudi baca :)

48 comments:

  1. So sweet...heheee :)

    Bestkan aktiviti bersama lepas kahwin ni, rasa makin disayangi je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena cari tauu. kalau tak, hambar la. asyik setiap hari boring je :(

      Delete
  2. bestnyer baca story kak yuyu,hehe. rasa macam nak kawin jer,semoga rumah tangga akak kekal bahagia hingga ke syurga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn. nanti awak kawen, jangan la lupa jemput akak pulak :)

      Delete
  3. KEMAIN TAU KORG BERDUA,,,SUKA TGK,HIHI

    ReplyDelete
  4. untung yuyu dap[at suami yang memahami....huhuhu... hope one day saya dapat husband macam tu... in sha Allah..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillahh. takde merungut tu pun dah syukur dahh :)

      Delete
  5. wahhh...sweett nyyerr yuyu ni...:)..

    ReplyDelete
  6. ops..mujur curik2 hidu bau kopi tu.klu curik2 minum ada yg akak geget nnt.

    ReplyDelete
  7. sweet nya mom to be ni... usaha mengembirakan suami kalau dibuat kerana Allah, besar gnajarannya dunia akhirat, insyaAllah...

    ReplyDelete
  8. so sweet tetiba rindu dekat en.husband..^_*

    ReplyDelete
  9. tu la... kahwin dgn org yg tak pernah kita cinta, lain mcm sungguh2 nak cari apa dia suka dgn tak suka kan? akak pun, tak sangka kawin dgn kawan satu ofis.. hahaha

    ReplyDelete
  10. nk nangis jer bce entry yuyu..huhu ps ni kna buat cm ni la kn..bru suami btmbh syg dan xla boring asyik wt bnda yg sme kn...

    ReplyDelete
  11. macam nak kawen je lepas baca entry ni.
    indahnya share kopi sesama haa ewah~

    ReplyDelete
  12. exactly sis! best kan?? plg best ble tgk org yg kt syg tu mkn dgn seleranya mskn kt.. wahh.. tak terkata!

    ReplyDelete
  13. So swwettt..tetiba rasa nak cepatkan kawen..plan nak kawen thn depan..

    ReplyDelete
  14. luangkan masa bersama pon dah terasa cukup bahagia..:)

    ReplyDelete
  15. kami pulak, abiskan masa bersama dengan pegi kursus buat kek, menjahit felt....hari2 biasa, masing2 sibuk bekerja.....

    ReplyDelete
  16. memang masa berdua ni yang perlu kita hargai even if small thing.. sedap nampak nasi goreng tu..

    ReplyDelete
  17. alolololo.. sweet nyer korg.. alhamdulillah.. happy always!
    moga berkekalan till jannah.. :)

    ReplyDelete
  18. ni cemburu taw.... lambtnya nk kahwin... oppps!!!!!!!.. hahahahaha..

    semoga bahagia kak... :)

    ReplyDelete
  19. tak sabar nak kahwin jugak ni

    ishhhh

    ReplyDelete
  20. bagusla macam tu...biarkan orang nak kata poyo ke apa..kita lebih tau perasaan kebahagiaan itu..chewaahhh

    ReplyDelete
  21. seronoknya baca cerita yuyu..sweetnya..moga yuyu sentiasa berbahagia bersama suami tercinta

    ReplyDelete
  22. Makkkkk nak kawen huhu hrp2 mak iolls bc komen kat blog yuyu ni tssskkk ;-)

    ReplyDelete
  23. aah kan...kadang2 rasa walaupun benda kecik yang kita share bersama tapi maknanya besar...btw yang pancake tu nampak sedap...

    ReplyDelete
  24. Nampak bahagianya Yuyu. Memang betul cakap Yuyu setiap benda, walaupun kecil tapi dibuat dgn ikhlas akan mendatangkan kesenangan :)

    ReplyDelete
  25. awww coffee my favorite!thanks for the tips kak yuyu.nanti bila kawen boleh try,ihikkkss..yup,benda ni tak payah libatkan duit banyak pun..lepak2 dalama rumah pun boleh =)

    ReplyDelete
  26. saya suka kemas rumah sama2 ngan suami..aktiviti hari cuti..dah penat2 kemas rumah, baring depan tv tengok tv smpai terlena..lagi sronok habiskan masa kat rumah dengan suami..bahagia jer rasa..auwww..

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah...smga kebahagian tu berkekalan..aminn...:)

    ReplyDelete
  28. btol tuh. tp x sumer yg menghargai apa yg ada di depan mata.

    ReplyDelete
  29. alor sweet haje yuyu ni...;)

    ReplyDelete
  30. waaaa.. kak yuyu... suka dgr kak yuyu happy :).. moga bahagia hingga ke jannah (^_^)

    ReplyDelete
  31. sweetnya.. ;) tapi betul pun.. less is more, rite??

    http://qaseh-delima.blogspot.com

    ReplyDelete
  32. Hi..saya singgah dan follow kamu..feel free to hit me back yeahh..

    *meet new friends**

    ReplyDelete
  33. memang best bercinta lepas kwen..heaven sgt..hihihi..

    ReplyDelete
  34. alahai, kiut miut somi isteri...=)

    salam yuyu, selamat berkenalan..wawa bru kahwin 3 bln, best kn dpt buat somi senyum..hehe

    ReplyDelete
  35. phuwwww ... x sabaqnyaa.. alahaiii bila tah time anis nie :D kikikik
    Dpt baby nanti update taw mesti comell cm kak yuyu :D

    ReplyDelete
  36. so sweet :) check out my blog if you feel like to work at home

    ReplyDelete
  37. so sweet both of u. hope will be together till Jannah :)

    ReplyDelete
  38. Wah, romantiknya. So sweet cik yuyu. Jika cik free, follow lah blog saya ini yang tidak seberapa. Terima kasih.
    Salam dari Sabah.

    http://vandergood.blogspot.com/

    ReplyDelete
  39. Enjoy being married. It's always nice to see. Tonnes of blessings. :)

    ReplyDelete
  40. amboii.. sejam leps baligh.. hahaha.. hope to have him yg understanding loves me that much or more.. hehe

    ReplyDelete
  41. Sweetnya.. Thanks yuyu for sharing.. Nak kena belajar byk lg ni perihal rumahtangga..😊

    ReplyDelete
  42. kak yuyu,ce ne nak buat syrup untuk pankek tue?

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)