HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, February 27, 2014

Huddle XS : Demi Menjadi Blogger Berjaya.

Assalamualaikum

tahun baru, azam mesti belambak-lambak. *sebab campur tahun lepas yang tak tercapai hajat. hmm* salah satunya nak jadi blogger dan businesswomen yang berjaya diseantero dunia. jadi, salah satunya yang perlu buat adalah displin yang tinggi.

kalau last entry pun sebulan lepas, tak boleh lagi jadi blogger berjaya kan? -.-'


benda penting kalau nak jadi blogger.

tapi, tak nafikan, sebab sekarang ni, sibuk dengan travel sana sini dengan suami, lepas tu honeymoon lagi, jadi, macam-macam kerja kena tangguh atas alasan paling kukuh boleh bagi : tak boleh online, TAKDE INTERNET. 

kat rumah wifi kemahen laju. kalau dah pergi sana sini, boleh bayang tak macam mana nak usung wifi yang laju tu?

jadi, solusinya sekarang, bila wujudnya Huddle XS dari YES 4G, itu satu benda wajib ada. mesti kena sign up postpaid plan dengan YES juga. senang la lepas ni, nak update entry baru ke, tak pun nak buat artikel masa on-the-way nak jalan-jalan pun dah takde hal lagi dah.

kecik je, tapi nampak cool yang amat. kann :)

nak buat keje zaman sekarang, senang dah. dalam kereta, otw dari KL ke Langkawi nak buat keje pun, orait je coverage YES kan dah meluas seantero Malaysia. kecik pulak tu mendealah tu, berenti kejap kat Ipoh, minum minum, usung je dalam handbag. aww. mudahnya hidup sekarang!

lepas ni tak payah dah nak subscribe internet sehari 100Mb yang beringgit-ringgit dah. tengok video pun tak nyakitkan hati nak buffering lama-lama. apa nak demand lebih lagi kan. satu Huddle XS pun dah cukup.walau XS, kehebatan dia melampau-lampau kan. siap boleh share 4G internet untuk lima orang.

bagi yuyu, benda ni sangat penting untuk diambil berat sangat. sebab apa-apa nak buat sekarang semuanya berkaitan dengan internet. hatta kau nak bagitau suami suruh tolong beli susu pekat pun guna internet. whatsapp sudahh. tskk. apa lagi nak kalau kerja sebagai blogger.

tapi kannn, alang-alang kalau korang nak beli Huddle XS, apa kata sign up postpaid plan YES juga, sebab boleh dapat Huddle XS secara percuma daripada kena bayar RM480 untuk seketoi dia. jimat banyak tuuu.

mana tau, ada rezeki lebih, dah la dapat Huddle XS free, lepas tu, boleh pulak dapat hadiah TABLET kalau menang contest dari YES! ada 90biji tablet untuk dimenangi selama 90 hari okay.


THE LARGEST GIVEAWAY CONTEST!
 
Good Luck!


ini sangat menarik kan. banyak benefit boleh kita dapat sekarang. (1) 4G internet yang meluas (2) free Huddle XS kalau sign up YES pospaid plan (3) boleh pulak menang tablet untuk Largest Tablet Giveaway Contest!

best kan. selamat membuat tindakan yang pantas. harap entry kali ni dapat bagi extra semangat sempena tahun baru. mana tau, lepas baca ni, esok join kontes, terus dapat tablet. hamboi.

terima kasih sudi baca :)

36 comments:

  1. Kita mampu pakai broadband yes 48 2G je yuyu kahkahkah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. kemahen ek. kite pakai 1G je. haa

      Delete
  2. kita mampu pakai wifi free je kak yuyu T_T

    ReplyDelete
  3. kita mampu pakai wifi free je kak yuyu T_T

    ReplyDelete
  4. Yuyu blh la guna sbb YES sponsor...

    ReplyDelete
  5. yuyu, bulanbulan kena bayar berapa?

    ReplyDelete
  6. mesti pegang le fluer tu cam pegang samsung grand kan.. sonoknya ada tangan kecil..saya pegang samsung grand pun rasa cam pegang samsung kecil tu... huhu

    ReplyDelete
  7. kak yuyu .. saya pakai yg yes huddle yg warne hitam tu .. act , nak beli yg ni tapi akak kat kedai tu ckap kalo bateri rosak, tkleh tukar dah sebab tkde jual kat mane2 .. kalo bateri yg hitam tu rosak , boley beli jew kat mane2 sebab same jew dgn bateri fon nokia .. just sharing :)

    ReplyDelete
  8. coverage dah ok ke..kalau area kl no problem..kalau kat luar kl cemana

    ReplyDelete
  9. i kalau susah sangat pergi je cari Wifi free hehhee

    ehh uollss jom join GIVEAWAY UMMIJOURNAL
    ada PANDORA as a gift for winner tauuuu

    http://ummijournal.blogspot.com/2014/03/giveaway-giveaway-giveawaypandora.html

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum yuyu, comelnya laptop awak. penuh sticker ~~~

    ReplyDelete
  11. YES ni asalnya kegunaan untuk sekolah, bagi kawasan pendalam YES ni tak berapa nak stabil lagi. tapi sape2 nak pakai kena pk banyak kali dulu, sebab setiap jenis modem YES tu ada kontrak. Kalau nak beli seketui tu pun boleh. Ada 6 jenis pakej, So nak tau lebih lanjut boleh ler p tanya mana2 retail partner YES. :)

    ReplyDelete
  12. Btol..zaman degree best..master pening kepala..huwarghhhh T_T

    ReplyDelete
  13. ala comeeeiiiii je lap top sis ^^

    ReplyDelete
  14. Akak guna internet opis jerk...lagi cikai...huhuhuuu...

    ReplyDelete
  15. I pakai YES ni sejak 2012. Kontrak pun dah nak abes dan xde plan nak terminate. So far puas ati dengan coverage YES even kat kawasan luar KL dan bukan bandar besar.. :)

    ReplyDelete
  16. betul2...nnt ada rezeki lebih nak beli la...huhu...skrg dah jarang sangat update entry sbb tak ada wifi...huhu

    ReplyDelete
  17. yes ni bukan broadband ... laju .... memang laju .. saya berani ckap mcm tu sebab saye mmg guna . lagipon umah saye kat dlam kampung .. line celcom n maxis pon susah kat sini .. tapi yes amat laju ! bagi 5 bintang ! :) harga bergantung pada pakej yg kita ambek . saya ambek pakej 6GB . 2GB untuk siang 4GB untuk malam .. harga dalam RM69 gitu laa bulan2 .. untuk langganan pertama kena bayar RM169 .. RM100 untuk device + RM69 untuk pakej .. untuk kali pertama sahaja laa mahal .. memang berbaloi akak2 semua .. hehe ..

    ReplyDelete
  18. kapan bisa merasakan 4G ini 3G pun sudah mantop

    ReplyDelete
  19. kite pkai broadband langsung...huhuhu...nmpak la x up to datenye...heheh

    ReplyDelete
  20. Saya pun guna YES 4G, dah nak masuk 2 tahun. Setau saya, kontrak dia WAJIB habiskan. Kalo kita nak terminate sebelum tarikh kontrak tu, kita tetap kena bayar harga sampai habis tarikh kontrak tu. (mcm saya, 2 tahun).

    ReplyDelete
  21. Tak pernah pakai YES ni, sekarang ni pakai wifi je.

    ReplyDelete
  22. hi..im ur new follower..jenguk2x laa belog sya...akuyung.blogspot.com..
    sya masi perlu bnyk bljr dri anda.. Blog anda BESSSS !

    ReplyDelete
  23. unifi better rasanya.. YES4g tak sure.

    btwww tak pergi ke #SBB2014 hari tu? kalau pergi tak prasan lak hari tu huhuh

    http://iluvtour.com

    ReplyDelete
  24. unifi bagus lagi mungkin... tak tahu la YEs ok ke tak.. nampak mcm celcom broadband..

    btw hari tu ada dtg #SBB2014? kalau dtg tak prasan la.. sebab yuyu chomel kechik.. kalau tak dtg rugii!!

    http://iluvtour.com

    ReplyDelete
  25. nice! kak yuyu..nih bru jmpa blog kak yuyu..biasa tgk kt ig jer.. nnti xiarah blog sy yg bru nk naik nih..hi
    http://hanifahibrahim.blogspot.com

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)