HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, January 16, 2014

Dua Hari Lagi. Challenge For Change

Assalamualaikum

sekarang ni, smartphone dah hampir mendominasikan hidup kita. sebab, dengan smartphone lah, pelbagai applications (apps) kita akan guna untuk menyenangkan kehidupan. simple apps yang kita akan kerap guna adalah clock alarm dan calculator. simple.

hatta yuyu sendiri nak bangun subuh pun guna apps. walhal zaman dulu asal guna jam yang bisingnya tahap mencabar separuh iman. tskk.

dengan kesinambungan tu juga, DiGi Challenge For Change (DiGiCFC) mengadakan satu program yang sejajar dengan semua ini untuk menyatukan rakyat Malaysia memberi idea dan mencipta apps yang bermanfaat kepada kita semua. haa. gituu.

DUA hari lagi wehh. cepat-cepat bagi idea kalau rasa nak dapat RM5,000 grand prize. hamai! boleh beli berdozen-dozen buku baru!

dengan langkah-langkah serius simple, tak ada alasan lagi untuk kita bagi. cuma join dan bagi idea paling bernas kita boleh share. macam-macam apps boleh dicipta sekarang, cuma nak idea paling best je. yang terpilih, sia-sia je dapat RM5,000. tak nak lagi ke?

semuanya bermula dengan satu kelik ke website:



empat kategori kita boleh pilih di sini. sebagai peminat tegar pilates, Health & Wellness adalah pilihan tepat buat yuyu. poyo gila perenggan ni.


Langkah 1:
sign in menggunakan mana-mana medium yang kita nak. senang tak payah nak sign in macam zaman dulu-dulu dah kan :)


Langkah 2:
sedikit details mengenai diri kita. check betul betul. mana tau rezeki nak dapat RM5,000 nanti.



Langkah 3:

app yang fokus untuk ibu mengandung menjadi pilihan kalbu. senang citer kalau ada app yang ingatkan untuk bersenam dan makan sihat. 


please Malaysian! share idea paling best dengan DiGi untuk app yang akan digunapakai di seluruh pengguna smartphone nanti. mana tau dari idea kita femes hingga ke overseas. kauu. tak sia-sia tau. 


satu entry dah yuyu submit. idea bernas untuk app Health & Wellness yang berguna untuk semua bakal pengguna app tersebut. cececehh.



InsyaALLAH, kalau ada rezeki, dapat la RM5,000. paling penting, idea kita akan memberi impak positif buat masyarakat. banyak pahala tuu. tak kisah la mana kategori kita pilih, please, sumbangkan idea best dengan DiGiCFC sekarang. janji tau?

kena cepat! last date 18JANUARI2014. DUA HARI lagi tuu. join sekarang okay.

good luck dan terima kasih sudi baca :)

27 comments:

  1. nak join laa.. thanks yuyu cumil !

    ReplyDelete
  2. apps utk ibu ngandung?mcm best..sy dh ada dh nk wujudkan apps apa..kena g skrg..kbai :)

    ReplyDelete
  3. Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Gud luck dear ! :)
    Follow la blog kite :)
    blognisayepunye.blogspot.com a.k.a purple gurlz :)
    tenkiu :*

    ReplyDelete
  5. beribu2 yg masuk... inshaAllah ad rezki 5k dlm tgn...

    ReplyDelete
  6. Bila yuyu nak update tentang perkahwinan yuyu.. hihi tak sabar nak baca

    ReplyDelete
  7. Saya bangun pagi guna app old skool -ayam jantan, dia berkokok on time.

    ReplyDelete
  8. Sudi-sudi la tengok blogshop http://theshoppers-paradise.blogspot.com/ ..hihih

    ReplyDelete
  9. nape yuyu xupdate ag pasal gmbr kawin.

    ReplyDelete
  10. KENAPA YUYU????? KENAPA???!!!! kenapa yuyu x update2 lagi entri prkhwinan yuyu????? huhuhuhuhu..... takpelah ...kalau yuyu busy lagi x yah hapdet lagi...kalau dah x busy....hapdet lah utk reader blog yuyu ni!!! PLEASE!!!!!
    nk tau apa perassan yuyu bila naik helikopter ke knduri prkhwinan...na tau cangat!!!
    Sincerely, ur secret reader <3

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. terlepas jugak...

      Free Handbouquet Pearl Bead. Klik link di bawah ni. =)
      http://myartcrafting.blogspot.com/2014/01/januari-giveaway.html

      Delete
  12. simple apps yang kita akan kerap guna adalah clock alarm dan calculator. simple.

    ReplyDelete
  13. selamat pengantin baru ;) saya lambat ker ucapkan ...

    ReplyDelete
  14. Bila yuyu nk hapdateeeeeeeeeeeeeee gambar kwin ¿¿¿¿¿¿¿

    ReplyDelete
  15. Nak tengok onejet dukung yuyu. Wow

    ReplyDelete
  16. I used to be able to find good info from your content.


    Here is my web-site: sikiş [http://www.electronic-business.at]

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum...
    hai dik, suka baca blog adik, kalau sudi, lawatla blog akk yang tak seberapa k.

    jazakallahu khairan kathira..

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum...
    hai dik, suka baca blog adik, kalau sudi, lawatla blog akk yang tak seberapa k.

    jazakallahu khairan kathira..

    ReplyDelete
  19. saya nak app yang dapat detect feelings :3

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)