HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, December 4, 2013

Wedding Preparation : Wedding Rings.

Assalamualaikum

enam bulan sebelum tarikh majlis nikah, benda yang paling serabut kepala adalah cincin. untuk majlis nanti, yuyu dan bakal suami decide untuk sama-sama ada cincin kawin. jadi, yuyu belikan untuk dia, dia belikan untuk yuyu. cincin kat mana? kami pun tak tau lagi. sama-sama cari.  

lepas tu, lagi empat bulan, lagi tiga bulan pula pun hal cincin still tak settle lagi. kau ingat cincin kawen boleh buat main beli je mana mana lepas tu sarung je masa nikah nanti? hati pompuan hoi. lagi lagi yang lembut macam yuyu ni. -.-'

habis geledah satu-satu tempat. tau lah kalau guna cincin keropok AliBaba selagi rukun nikah cukup, nikah tu dah sah. tapi alang-alang nak beli, biarlah beli untuk sejukkan hati sampai beranak cucu nanti. kan?

 
akhir sekali, kami ke Showroom Poh Kong di Petaling Jaya. besaq gila nak mampos. semua collections depa ada di sini. puas hati. 


sebelum untuk membuat decision penting tu, yuyu banyak survey dari website. satu satu website yuyu tengok. tapi yang jadi lama sikit tu, sebab yuyu punya taste lain sikit. yuyu lebih suka white gold instead of yellow gold biasa. walaupun white gold lagi murah dari gold biasa, tapi yuyu suka bila nampak lebih style. 

sebab yuyu suka English Theme. gituu. itu yang susah nak cari tu.  

perempuan kan. dua jam dalam Poh Kong tu, kira kejap laa.

tapi yang laki pun sama rupanya. dia pun gigih jugaaa -.-'

bagi yuyu, Love Collection Wedding Ring dari Poh Kong adalah yang terbaik untuk peminat white gold + diamond macam yuyu. simple tapi cantik sangat. faham tak macam mana tu?

range harga yang affordable. kalau nak bawah RM1000 ada, kalau bajet lebih sikit nak RM3000 lebih pun ada. tapi, semua cantik.


Hemera Collection. cantik sampai rasa nak tersungkur lalu nangis teresak-esak. 


ada juga yang pandang tak best bila tahu yuyu cakap yuyu lebih memilih untuk white gold dengan alasan, nanti nak jual balik takde harga. tapi bagi yuyu sendiri, dah nama wedding ring, tak payah la nak jual balik. kenangan kot awal awal suami sarung masa lepas ketaq lutut salam dengan tok kadi. 

tak mau la kata lebih kan. pendapat masing-masing. yuyu memang dari zaman UIA dulu lagi suka white gold. terpengaruh dengan Brides War la ni. :'(

 selepas dua jam wehh. selepas DUA jam. tu pun apabila dipandang sinis oleh bakal suami. amboi. takut yuyu pilih yang mahal lettew. 

 dua-dua dah ada pilihan masing-masing. masing-masing dah happy. tunggu nikah nanti la. hee.


selalu cincin laki akan jadi masalah, sebab laki tak boleh pakai gold hatta white gold pun tak boleh. nak cari silver, susah pulak nak cari yang cantik, jadi, platinum paling best buat masa ni. onejet pun pilih platinum wedding rings dari Poh Kong. nampak macam lebih matching dengan white gold ring yuyu. 

bagi yuyu, untuk wedding ring, carilah yang sesuai dengan kemampuan kita. kalau ada lebih, tak salah beli yang gila babas best lagi.

apapun, wedding yuyu tinggal lagi sembilan (9) hari. idea semua terhad. entry tak boleh selalu update sebab tangan dua dua penuh dengan bunga hantaran. korang datang tauu majlis nanti. dah jemput dah kan di entry lepas.


terima kasih sudi baca :)

63 comments:

  1. Baju yuyu mcm baju kite! Corak n warna sama :)

    ReplyDelete
  2. selamat pengantin baru buat yuyu n bakal suami comei dua2..i like

    ReplyDelete
  3. Suka white gold jugak :) semoga dipermudahkan semua inshaaAllah ^_^

    ReplyDelete
  4. yuyu....happy for u ....moga semua brjln lncr...

    ReplyDelete
  5. Omgee. Tak sangka yuyu nak kawen daaaa. Tahniah yuyu!

    ReplyDelete
  6. Sama mcm Yuyu suka white gold lebih..lebih..lebih dan lebih dari gold biasa tue.. Dah ad pilihan hati utk nikah nanti :) untuk bakal suami pun dah dapat material silver yg betul2 cantik n berkenan di hati :)

    ReplyDelete
  7. encik suami tlng pegangkan beg yee

    ReplyDelete
  8. samalah kak yuyu. saya lebih tertarik degn white gold. awesome gitu...

    ReplyDelete
  9. semoga majlis berjalan lancar :) ros pun suka white gold sebab cantik. hehe

    ReplyDelete
  10. moga dipermudahkan segala urusan :)

    ReplyDelete
  11. waahh.. lawa la cincin tu kak yuyu..mesti nervous kan lgi 9 hari. heee . semoga dipermudahkan =)

    ReplyDelete
  12. heee. congrats yuyu. :)
    tak sabar nak tengok entry majlis kawin yuyu :D

    ReplyDelete
  13. Suka white gold gakkkkkkkk!!!!!!! Nek...semoga Allah rahmatimu .

    ReplyDelete
  14. betul tue,setuju dengan statement yuyu,akak dah kawin dan pilih white gold dari Habib Jewels tak tahan lawa banget..pemberian suami di hari pernikahan,knp nak di jual pulak even dalam kesusahan.boleh usaha cara lain lagi.

    * ada juga yang pandang tak best bila tahu yuyu cakap yuyu lebih memilih untuk white gold dengan alasan, nanti nak jual balik takde harga. tapi bagi yuyu sendiri, dah nama wedding ring, tak payah la nak jual balik. kenangan kot awal awal suami sarung masa lepas ketaq lutut salam dengan tok kadi.

    http://www.thepurpleroomz.com/

    ReplyDelete
  15. betul tu kak yuyu..saya pun suka white gold,cincin kahwinkan kenangan dengan suami...setiap susah payah bersama..so xperlulh nak jual cincin tu kan..
    anyway,selamat menjadi isteri kepada suami onejet, semoga hubungan yg terjalin kekal shingga JANNAH. InsyaAllah :)

    ReplyDelete
  16. serious cute sangat kak yuyu dgn future husband ...
    suka baca entry kak yuyu ni .... congrats sis

    ReplyDelete
  17. kite pun beli cincin kahwin kat Poh Kong setahun lepas :)

    ReplyDelete
  18. betul2,cincin kawen buat apa nak jual kan..memang white gold sangat cantik,tak sabar nak tengok majlis kak yuyu nanti ^_^

    ReplyDelete
  19. Eka dapat gelang nanti. hehehehe

    bakal suami tak minat pulok pakai cincin.

    Eka pun sama yuyu, tarikh nikah kita sama, tarikh birthday kita pun sama, kan yuyu hehehehe

    menghitung hari lagi 9 ari. Semoga dipermudahkan semuanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite pulak tak suka pakai gelang ^^ Aminnn! eka punya sama dengan yuyu kan?

      Delete
  20. Kak yuyu ! Malam tadi mimpi kak yuyu ! Huuu nak jupe akak comey ni !

    ReplyDelete
  21. white memang nampak cantek. tapi, rata-rata orang mesti suruh pilih gold biasa sebab lebih bernilai kalau jual semula kan.

    ReplyDelete
  22. sama pendapat kita pasal cincin,, huhuuu,, tak sabar nak tengok wedding yuyu macam mana nanti,, mesti cute gilerrr,,, huhuu

    ReplyDelete
  23. wah bestt ... betul setuju sangat cincin tu sekali dalam seumur hidup (insyaAllah ) .. oleh murah ke mahal ... ia tetap indahh kenangan bersama ...

    wahhh tension buat tugasaann yang blurrr ... tetiba baca blog yuyu arghh pasall cincin pulak tu .. terus senyum sorang-sorang bila pulak kita heheh... okk selamat pengantin baruu .. may Allah bless both of you ...

    wahhh eksited lak kita .. mampuss :_)

    ReplyDelete
  24. moga dipermudahkan segala urusan.. :)

    ReplyDelete
  25. share link meletop ! not spam.
    http://curium-cr.com/my-5156530
    http://curium-cr.com/my-5133388
    http://curium-cr.com/my-5133394
    http://curium-cr.com/my-5092878
    http://curium-cr.com/my-5139624
    http://curium-cr.com/my-5063462

    ReplyDelete
  26. org spatutnya nk beli cincin ,x pyhla nk tnjk2 kt blog... klu nk kluar tu beli brg2 khwin jgnla kluar bdua duaan dlu, ada la org tgh (mk bpk kita) , dok molek kluar sblm kahwin, byk kli... lps khwin brula kluar bdua duan , sabar la sikit, tahan nafsu

    ReplyDelete
  27. saya pun prefer white gold sebab nampak style macam Yuyu cakap tu. bab cincin ni sangat cerewet sebab nak yang terbaik kan. hehe

    ReplyDelete
  28. cantiknye cinci..well,tahniah kak yuyu..

    ReplyDelete
  29. sweetnyaaa.... untng la dah nak kahwin. kita ni, pendek macam yuyu jugak, tapi tak ada orang berkenan.. what's your magic charm? share-share sikit. haha

    ReplyDelete
  30. Bab paling cincin ni yang paling susah sebenarnya kan sebab kadang-kadang susah nak berkenan design dia. Apa pun doakan Yuyu dan onejet selamat melangsungkan pernikahan dan bahagia sampai bila2! :)

    ReplyDelete
  31. ada ke saiz cincin utk jari kecik kt poh kong??? hehe, jari kita kecik mcm yuyu...

    ReplyDelete
  32. kat poh kong msti ada saiz utk jari kita yg kecik2 ni,...hehe yuyu taste kita sama... sonoknya pegi beli cincin sama2..

    ReplyDelete
  33. hehehehehe bru perasan baju yuyu sama dgn kita, aah beli kt kamdarkan kain ni.. kita punya warna merah bunga tecik@ sama mcm yuyu hehehe syuka2

    ReplyDelete
  34. comey nye la si yuyu ni...sweet jer...klau umah sekampung mmg dah mai dah..tp jauh la..ehehe..anyway smoga kekal bahgia hingga akhir hayat ye yuyu...msti ssh cr saiz kan...mcm akak gak...lame gile cari sbb xde saiz...huuhuhuuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee. aminn. doakan yang terbaik ye ^^ kalau ring size kecik, cari je kat Poh Kong, dorang boleh buat :)

      Delete
  35. tahniah sis .. selamat pengantin baru ... apepon taste kita sama jugak .white gold tetap jadi pilihan sebab rasa lain dari yg lain .. heeee

    ReplyDelete
  36. comel je kak yuyu ni..btw tahniah kak yuyu... semoga bahagia selalu disamping yang tersayang :) selamat pengantin baru :D

    ReplyDelete
  37. Selamat Pgantin Baru.. smoga kekal hingga ke jannah.. ^_^

    ReplyDelete
  38. wah..kte tgok yuyu punyer preparation, kite pulak rasa nk kawin..hehe

    ReplyDelete
  39. salam. kak yuyu. saya nk mntak kebenaran eh nak amik gmbar akak yg akak makeup simple2.. saja nak wat letak gambar sisipan tuk presntation BEL (english).. saya x salah guna pun.. saya wat tajuk pasal makeup and i like the way u makeup urself.. sbb simple. adore u soo much cause of the height i think. hehe. ap pn, hope u success always. n tahniah sbb brtunang dan bakal mndirikan rumah tangga. :)

    ReplyDelete
  40. salam. akak saya nk mntak kbnran nk amik some of your pictures yg pakai makeup simple2.. sbb i adore u soo much.. nk letak lam presentation.. cause my tajuk bel(english) pasal makeup. tq n hope u'll success always

    ReplyDelete
  41. Oh. Kak Yuyu pun graduation dari UIA dulu? Course apa?

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)