HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, November 5, 2013

Di Suatu Pagi Yang Amat Lasak.

Assalamualaikum

pernah la satu pagi ni, perempuan yang jenis tak lasak, sungguh, tak suka join benda benda lasak, paling lasak pun kayuh basikal kat Taman Botani. tiba-tiba satu pagi tu, kena bangun, siap-siap untuk menyertai aktiviti paling adventurous. agak-agak macam mana la yang akan berlaku pada beliau.

yuyu lah perempuan tu. -.-'

Ahad dua minggu lepas, yuyu ada join Nestle Drumstick Most Adventurous Challenge. apa yang adventurous sangat mula-mula yuyu fikir adalah makan ais krim drumstick sampai keluar tali pusat. takpe la, bab makan, orait lagi. tapi kann..

sampai je Sunway Pyramid, tengok ada kemah bagai, siap kena pakai macam ni, mula la ketaq kepala lutut. agak-agak korang, apa yuyu akan kena buat? heee. 

ketaq-ketaq pun best tauu. first time la kate khennnn. jakun extra sikit.


sebenarnya, game tu, macam kami kena lari masuk ke dalam kemah, ambik ais krim Drumstick, dan cuba untuk keluar dari kemah yang penuh dengan halangan dan onar. gituu. ada benda apa ntah, kalau kau lambat, habis kena tumbuk muka, siap berhayun-hayun lagi. orang yang takut macam yuyu ni? mesti la rasa macam nak meninggal.

pompuan wehh. selca walau apa jua keadaan. 

are you ready Yuyu? ai ai captain!


kalau kau dapat keluar dari kemah tu kurang dari 5saat, yes, LIMA saat, kau ada dapat pass masuk percuma ke Sunway Lagoon All Theme Park + RM50! kalau lebih dari 5saat, dapat la pass ke Sunway Lagoon All Theme Park je. 

once dah masuk dapat kemah tu, sah sah nampak tong ais krim, lari la laju laju sambaq Drumstick, dah nak keluar, ya ALLAH, ada dinding hitam la, dengan benda-benda dah sedia nak tumbuk yuyu, dengan tepung merata tempat, ayaq lagi dah ready nak bagi yuyu kuyup. saje kan korang.. saje je ni...

mandi tepung campur air. 


dengan masa lebih dari 10 saat, yaiy! yuyu berjaya keluar dengan satu Drumstick di tangan, tepung habis serata jasad, dan air lencun siap baju, dengan bengkak kat hidung kena tumbuk dengan mendealah apa ntah. yaiy! yaiy! happy sangat. T_T

enjoy tau. rasa macam nak join banyak kali. walauun kena tumbuk, kena tuang tepung, kena siram air.

tapi, sayang sangat, kalau nak join sekali lagi, sila la beratur ikut barisan yang berpuluh puluh manusia lagi tunggu. hmm. janji tau nanti buat selalu lagi! yuyu nak join :')


pass masuk Sunway Lagoon, ingat nak pakai sebelum nikah. enjoy habis-habis la konon. huhu. sekali sekala try join event event macam ni. hilang stress sehari tau. walaupun tak menang, tapi kau tetap rasa macam kau la pemenang di hati sendiri. haaa. macam tu sekali. 

terima kasih sudi baca :)

35 comments:

  1. bestkan yuyu sekali skala buat aktiviti mcm ni... buat la bersama pembaca plak..hehe =)

    ReplyDelete
  2. Macam best ja tengok. macam teringin ja nak join jugak. hehehe. yuyu comelnya

    ReplyDelete
  3. untung laaaa dapat join and dapat pass free lagi tuuu. heeee.... yuyu makin comel menjelang hari bahagia, aura tu ade dah. kekeke :P

    ReplyDelete
  4. boleh bawak pass percuma pergi honeymoon kat sunway lagoon hahahahak!!! :p

    ReplyDelete
  5. wahhh bestttnyaaa...seronok betullll.

    ReplyDelete
  6. fineeee,time ni cu tak dapat p pasai time ni nek p bandung,sedih!

    ReplyDelete
  7. wah.. bestnya.. btw.. yuyu still comel secomel comelnya ... :)

    ReplyDelete
  8. kak yuyu sempai takat leleh la, hehehehe.

    ReplyDelete
  9. seronoknya..dalam 5 saat baru dapat pass Sunway lagoon dgn duit rm50? memang lari macam tikus la lajunya..baru boleh dapat..hehehe...:)

    ReplyDelete
  10. Bestnyeeeee..tak tau pun ada event2 camniii. T.T

    ReplyDelete
  11. nampak mcm best je, macam seronok je =D

    ReplyDelete
  12. I'm sure it was fun. Mesti best kan :)

    ReplyDelete
  13. sungguh happening!!!!

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Salam ziarah
    enckzainulfahmi.blogspot.com
    terima kasih :)

    ReplyDelete
  15. Hahhaaa...penuh bedak ektra bila keluar. Best apa siap depa mandikan.

    ReplyDelete
  16. Waah besnyaaaa! Maaf ganggu, jom join GA ni :) 1K Giveaway By Cik Arnab Terima kasih ^^

    ReplyDelete
  17. BESTNYAAAAA KALAU DAPAT BUAT JUGAK. NAK BUAT TAPI TAKUT T_T

    ReplyDelete
  18. ENGAR CERITA KAK YUYU SEKARANG PERGI PERTH YE.SELAMAT BERCUTI. YANG PALING PENTING,SELAMAT PENGANTIN BARU DISEMBER NNTI :)

    ReplyDelete
  19. tepung tawar sebelum waktunya..hehe...yuyu memang gagah!

    ReplyDelete
  20. kiter yang baca ni pun dah rasa best, kalau dapat join mesti lg best

    ReplyDelete
  21. hahaha,, baca pun dah boleh agak cemana,, alololololoo sabar ye yuyu,, yang sememeh itu yang manis :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)